Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Casio bude platit Microsoftu za Linux

Pokud je to pravda (osobně těmhle zvěstem poněkud přestávám věřit), tak je to nářez. Nicméně věta "Za co přesně bude Casio platit, nebylo specifikováno." příliš nesvědčí o důvěryhodnosti tohoto sdělení. A přitom je to asi dost klíčový argument, který by měl celé tvrzení podložit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obecně se tady v té rovině většinou argumentuje patenty pro vfat a podobné celkem "jaderné" záležitosti. Pokud přijmeme patentové právo jak dnes v US je jako fakt, tak není moc o čem diskutovat - ty patenty tam prostě jsou, zpochybnit nejdou a Microsoft nemusí mít ani nějaké superprávníky na to, aby je dokázal vymoct. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ale pokud tu nebudou jasně napsané konkrétní patenty, kterých se to týká, není důvod takové zprávy brát vážně. Problém je, že masa libovolné zprávě napadající "nepopulární" company slepě věří a šíří dál. S objektivitou a pravdou to nemá nic společného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, ze Microsoft nikdy na zadne patenty neukazal a sporu u soudu se boji, protoze by paten mohl byt znaplatnen a Microsoft vypraskan obrovskym protiutokem.

Kdyz se nad tim ale zamyslim, skoro se divim, ze uz vsechny technologicke firmy z USA davno neutekly. Tam se proste neda podnikat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To máš úplně jedno, pokud tam chceš prodávat a prodávat tam chtějí všichni významní hráči. Si vezmi třeba americký Apple a jihokorejský Samsung. Oba vyrábějí v Číně a oba se vzájemně žalují, že výrobek druhé strany porušuje jejich patenty a požadují zákaz dovozu do USA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další naivka, který se domnívá, že do Casia přijde uklízečka z Redmondu a řekne "budete nám platit za patentové licence" a Casio platí.

Věřte tomu, že Casio dobře ví, za co platí. To, že to MS nezveřejňuje, má zjevný důvod - komunita by mohla dotyčné věci obratem přeprogramovat tak, aby patenty neporušovaly - a prašulky by nebyly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv. Jen naivka si může myslet, že Microsoft vydírá desítky společností konkrétními patenty, a přesto se o "veřejnost" nikdy o žádném nedozvěděla. To si skutečně myslíte, že všichni ochotně platí, místo toho, aby zveřejnili zmíněné patenty a informaci o tom, který kód je ohrožen? To jak jste sám řekl, by vedlo k nahrazení postiženého kódu komunitou a prašulky by nebyly! Váš příspěvěk nemá žádnou logiku.

Zmíněné společnosti platí proto, aby Microsoft nežaloval především jejich zákazníky. Dobře si spočítali, že v tom případě by prodělali více, než když dají desátek Microsoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná máte v něčem pravdu - ale určitě ne ve všem. Protože pokud by byl MS obyčejný vyděrač (jak tvrdíte), taky by mu to nevydrželo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Váš názor má logiku. Bohužel, dnešní svět mnohdy ne, takže se tu spoustě nejrůznějších (zda obyčejných, těžko říci) vyděračů a podvodníků, obzvláště těch s bandou právníků, daří přímo skvěle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych chtěl dodat, že pokud řeknete A, měli byste dodat i B. Jiné zdroje u nás i v zahraničí tvrdí, že: "Casio s Microsoftem dlouhodobě spolupracuje a značné množství zařízení využívá právě softwarové vybavení od firmy Microsoft." nebo "Za co přesně bude Casio platit, nebylo specifikováno." => nepodložené spekulace. Docela mne poslední dobou štve, jak se lavinovitě šíří tento druh zvěstí internotovými (nejen) médii bez toho, aby byly podepřeny nějakým konkrétním a jasným důkazem. Laskavý čtenář pak buďto kroutí nevěřícně hlavou nebo slepě následuje nekousnutou myšlenku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jojo, z diit se stává bulvární plátek :-( seriozní odborné články nemají takovou čtenost, jako tyhle paskvily. A o čtenáře přeci jde!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kde vycházejí seriozní nebulvární články? Na technetu?:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

občas zde na diit se něco najde...
na technetu? to nevím, ten jsem přestal číst již před deseti lety...
pro mne poslední seriozní zpravodajství je ČR1 Radiožurnál, ale tam se toho bohužel o IVT moc nedozvím...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to vás zklamu. podle komentáře k úspěchu Pirátské strany v berlínských volbách na webu ČRo, byla Pirátská strana založena, aby legalizovala stahování autorsky chráněných děl z internetu.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/piratska-strana-miri-na-berl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že některé články zde publikované by se daly klidně vynechat a nic by se nestalo, jelikož jejich informační hodnota je dost sporná. Snad se redakce bude kritikou ze strany čtenářů trochu zabývat a přehodnotí nutnost informovat nás o těchto "důležitých" zprávách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky tu nečtu všechny články, ale budu raději, když tu bude více zpráv a já si sám vyberu, které číst a které ne. I tento článek jistě zaujal mnoho čtenářů a že tam není to, co by nás zajímalo nejvíc, to není vina redaktora.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedivil bych se, kdyby v techto pripadech slo o tichou dohodu, kdy se vlastne nic neplati, jen se vyda prohlaseni podporujici Microsoft FUD. Vlk se nazere a koza zustane cela.

O Vitezstvi Microsoftu se zatim hovori neda, protoze takovemu RedHatu jsou k smichu, Canonical (co je sice spise nevyznamny hrac) tyto praktiky odmita, atd... koda toho Novellu. To je pro mne dodnes sklamani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj ale M$ vydal prohlaseni, ze dohoda s RH je na spadnuti, RH vydal prohlaseni, ze neni a ni na minutu tam o tom nikdo neuvazoval ;-)

M$ do sporu nechce jit z jednoho duvodu, linux chrani IBM, jak ukazal spor s Novellem, kde vypovidali jak IBM, tak Linus Torvalds. No a souboj M$ vs IBM by pro M$ doplad velice spatne uz jen proto, ze IBM ma patentovane samotne patentovani, krom tohol, ze ma patentovano tolik veci, ze by si po tomhle sporu uz ano neutahli sroubek sroubovakem, bez toho, aby neplatili IBM ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nekde jsem cetl (nevim uz kde, takze to klidne berte jako jpp), ze microsoft dnes patri mezi jednoho z nejvetsich prispevatelu do kodu linuxu. mozna v redmondu pochopili, ze je lepsi na linuxu vydelavat, nez s nim bojovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to byla myslím nějaká jednorázová várka patchů kvůli interoperabilitě a už je to déle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe... To byla dobrá historka. Nejdříve dlouho porušovali GPL, když to licencovali pod jinou licencí. Pak svou chybu uznali, relicencovali to po GPL a dostalo se to do kernelu 2.6.32. Ale už z kernelu 2.6.33 to GKH po pár měsících vyhodil, protože vývojáři Microsoftu na projektu přestali pracovat a neudržovaný kód nemá v kernelu co dělat. :-) Blbci....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přidali pár patchů pro jejich Hyper-V technologii, tedy nic zajímavého.
Spíš ať se přihlásí do skupiny Khronos (OpenGL, WebGL), a dodaj dokumentaci k DirectX, případně pomohou sjednostit vlastnosti OpenGL a DirectX.

Tož jsem si zase pokecal :) Toto se nikdy nestane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle žvást se, prosím, objevil v Hospodářských novinách při příležitosti 20 let linuxu (http://tech.ihned.cz/geekosfera/c1-52658810-linux-slavi-20-let-pouzivate...). At žijí kvalitní média!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Off Topic: první, co mne při čtení těch tří písmenek v perexu napadlo, byl WIFT :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a? My sami jsme přeci zvyklí pokorně platit výpalné, takže je to "normální" chování ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> To vše ve jménu bezva věci zvané "softwarové patenty"…
Ake "softwarové patenty"? Casio si predsa "koupilo ochranu"!
Takže ide o "regulátne výpalnictvo".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.