Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CDBurnerXP Pro 4 - vypalování zdarma v další verzi

Hurááá, konečně nová verze, konečně kopírování CD / DVD. Ještě zlepšit DVD video a Nero si svůj Express může klidně strčit za klobouk i s jejich "fantastickou nabídkou" - kdo používá, ví o čem mluvím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

InfraRecorder - http://infrarecorder.sourceforge.net/ zkousel nekdo? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz dva roky frcim na FREE software:
1. IMGBURN = pali vsetky typi image, od verzie 2.x uz vie aj BUILD = cize si naklikem ktory adresar xcem vypalit... (Jedine co nevie je MULTISESSION)

2. BURRRN = pali audio CDs, superjednoduchy SW, vie CDTEXT, podpora loseless formatov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dalsia dobra alternativa napalovacieho programu zdarma.

http://infrarecorder.sourceforge.net/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

InfraRecorder je jen GUI nadstavba nad komandlajnove CDRTools.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Da se pouzivat i bez .NET Frameworku, viz: http://cdburnerxp.se/help/Appendices/install-without-dotnet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"na jednoduché vytváření CD-DA s nějakou tou datovou částí tedy musíte zapomenout. Ale kdo v této době ještě takové věci vlastně vytváří?"

Napriklad ja. Starsia verzia 3 umoznila napalit CDDA ako Disc-At-Once bez finalizacie a potom tam dopalit datovu session a az potom finalizovat. Velmi uzitocne, Nero toto neovlada.
Ak ostane na CDDA miesto, dopalim skeny bookletov alebo nejaky klip k niektoremu tracku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz to umi vypalovat cestinu, aby to pak slo i precist ????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) je tento program čistý, tedy bez nějakého e-svinstva?

2) z obrázků je krásně vidět boj s vysokým rozlišením :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> xox:
Re: "Starsia verzia 3 umoznila napalit CDDA ako Disc-At-Once bez finalizacie a potom tam dopalit datovu session a az potom finalizovat. Velmi uzitocne, Nero toto neovlada."

Tak jestli tohle Nero neovládá, tak já jsem Lindsay Lohan :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Martin: Mohl bys prosím nějak blíž specifikovat, kdy a za jakých okolností Ti to vytuhne? Jakožto ofic. betatester můžu trochu popohnat opravu těch bugů, ale z článku jsem úplně nepochopil, kdy vyvstanou :) Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 atom: I já jsem zažil zatuhnutí programu. Konkrétně třeba v případě vložení prázdného média program velmi dlouho prohledává, než určí typ. Na některých mechanikách vytuhne úplně v případě vložení DVD i když CD v dané mechanice pozná. Po vložení DVD ale program kompletně vytuhne a pomůže jen sestřelit ho v taskmanageru. Toto chování jsem zaznamenal kupříkladu na mechanice LITE-ON DH-20A3P - je ale fakt, že na stránce podporovaných mechanik jsem jí zatím nenalezl. Občasné vytuhávání ale zaznamenávám i na mé LITE-ON SOHW-1673 (flash na 1693S). Rovněž by mě zajímalo, zda-li je u Audio CD podpora vypalování CD textu - zatím se mi to nějak nedaří :/  ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

áaaa pardon - teď čtu, že podpora CD textu zatím v programu opravdu není. škoda. Jinak se mi ale program zdá solidně zpracovaný - chce to jen vychytat nějakou tu chybu, doplnit pár funkcí a na běžné pálení by to krásně stačilo, pokud člověk nepotřebuje mít v programu na vypalování vestavné domací kino, vyhledávání v souborech, atd ;).
 
Jinak musím program pochválit v této verzi i po grafické stránce. Ono "přiblížení" se Win Vista není špatné - mezi spoustou freewarových programů na pálení se mi tento zdá - jako jeden z mála - graficky pěkně zpracovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by se to mělo naučit česky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

atom: To se nedá specifikovat, bylo to zcela náhodné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně taky používam kombinaci ImgBurn + Burrrn (když vyjímečně pálim CD-DA). Na ImgBurn se mi líbí, že tam prostě nahrnu adresář nebo soubory a neřešim, jestli to má bejt DVD-Video, datový CD nebo datový DVD. U Nera jsem se vždycky mohl zbláznit, když jsem udělal projekt a pak jsem si všimnul, že místo CD tam mam DVD nebo naopak. s ImgBurn tohle nehrozí, pálí perfektně, spolehlivě a oproti Neru je to malý program s minimální zátěží na systém. Bylo by ale pěkné, kdyby měl trochu lepší "build" režim. Ten má vymakaný Nero.
Mam taky InfraRecorder, ale tomu moc nevoní čeština v názvech cest. Dobrý program a je ale podle mě cdrtfe (též GUI pro CDRTools).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT> Skoda, byl bys k sezrani..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: "Tak jestli tohle Nero neovládá, tak já jsem Lindsay Lohan :)))"
Tak to uz aby si s tym zacal :-)

Schvalne, skus napalit CDDA v rezime DAO (ale nie CD Extra, ktory vytvori data session a nacpe tam natvrdo tie CDPLUS a PICTURES adresare, ktore nejdu dat prec), ale ciste obycajne CD Audio a neuzavri ho.
Po skonceni si otvor napalovanie datoveho CD-ROM a doplni tam luibovolne data. Ak sa Ti toto podarilo v Nere, tak som zeleny martan :-)
Takuto strukturu ma mnozstvo kupenych CD, ktore maju datovy track s klipom, alebo nejakymi datovymi bonusmi (Iron Maiden a pod.) a cez Nero nejdu skopirovat inak, ako ISO image. Kedze u Nera nikdy nie je zrejme, ci nagrabovane data su 1:1 s originalom, tak pouzivam EAC a ten datove tracky nezvlada. Tie sa potom dopalia cez CDBXP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> xox:
Co si pamatuji, tohle jsem dělával v Neru běžně, takže to klidně udělám znova. Jakmile budu mít chvilku času, klidně ti o tom natočím video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox:
Obavam se, ze si to pletes s obycejnym Mixed-Mode CD: http://www.cdr.cz/a/rejstrik/61.
Viz napr. vzpominana CD Iron Maiden: http://www.indopedia.org/Enhanced_CD.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto jsem v článku nepochopil:

"Druhou věcí, kterou jsme hledali marně, je AudioGrabber. Možná, že je ale jen někde schován a my ho nenašli. > Naprosto stejně probíhá i ripování z CD-DA. Stačí pouze přetáhnout (a jít ;-)." <= WTF? :-O

@ WIFT & xox: V některých verzích Nera mi session-at-once šlo v některých nikoliv, proč to nemám zdání.

@ Evzen: Nechci se ztrapnit, ale Mixed-Mode CD má data první a pak audio, kdežto Enhanced CD to má naopak a bez CDplus a Pictures. Potom tedy nechápu tvou reakci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi někdo prosím poradit co mám jak nastavit, abych mi šli pálit v CDBurnerXP soubory s českou diakritikou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, jestli to při pálení dvojvrstvého DVD zvládá u videa správně nastavit layerbreak. Video vytvořím v NVE a pálím v Neru 6. Dokud jsem pálil na NEC 4551, bylo vše OK, i když vrstvy nebyly někdy zcela symetrické. S novou vypalovačkou jsou vrstvy symetricky, ale při přehrávání se video na chvíli zastaví. Přitom soubory, které patří na obě vrstvy, jsou změněny, ale zjevně se Nero netrefí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.