Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cena GeForce RTX 4090 v Číně následkem banu vyletěla na dvojnásobek

Tak to vypadá, že GRE edice zůstanou v Číně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, ono i ty A100 a H100 se nakonec do Ciny a Ruska dostanou, ano i ty RTX 4090, nekdo levne za hranicemi nakoupi a (pak to)nekdo proda, hadam si nemyslis ze mezi Taiwan-em a Cinou a mezi Cinou a Ruskem neprobiha aktivni obchod, bys byl hooodne naivni!

Ja to vidim jako proste/sproste vojebani zakazniku jako kdyz tu byl debilni mining a takova RTX 3060 atakovala hranici 750€.

Politika, vojeby, obchod a prachy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když bych byl Číňan a dojel si grafiku koupit do ČR, tak mi ji v letadle zabaví nebo to bude ok?

Je asi logické, že zájemce o grafiku z řad hráčů asi nepojede kvůli grafice do ČR podobně jako, když nebyly grafiky tady, nejel jsem ani do sousedního Německa, kde tehdy ještě byly.

Ale kdybych byl profík a chtěl ty grafiky na AI výpočty, tak bych asi zase takový problém si to někam jinam zajet koupit neměl.

Jak to teda je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz muzes jit do letadla s notebookem, nevidim duvod nejit do nej i s grafikou, pri jednom kuse v Evrope problemy delat nebudou, otazkou je co pak cinsky celnici, jestli ti ji neseberou v zájmu země.

Muzes zkusit jeste alternativu, odpajet GPU-čka a projit:

https://www.wepc.com/wp-content/uploads/2022/03/s_84069fd77f4a46748e2ee2...

Tu jde o tisice karet a jeste uzce specializovanych s komunikacnim rozhranim navrzenim primo pro rychle superpocitace.

Jo se starym Note 7 te do letadla nepusti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už do bezcelní zóny nesmíš nosit nic, co neprošlo celním řízením, pokud to projít mělo. Pokud něco neoznámíš, dopouštíš se přestupku/trestného činu. Pokud se pokoušíš vyvézt zboží, které se vyvážet nemá, tak logicky při celním řízení nebude takové zboží odbaveno a propuštěno. To konec konců platí na obě strany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ale zkusit se to muze, i ten notebook jako novy jak odbavis?

Vzdyt si zaplatil v danem statu s nakupem i DPH.

Co pak nato ten stat druhy je otazka :)

ps- znam lidi ktery si berou klobasky, alkohol, slaninu pres Evropu ve velkem kufru a projde to(musi jenom respektovat hmotnost)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty asi letadlem nelítáš že, už jsi viděl v letadle na letu z/do nečlenské země viděl chodit celníky?

K celnímu řízení dochází při odbavení. Při něm máš nahlásit vše co podléhá celnímu řízení, nehledě zda budeš/nebudeš platit clo/DPH. Pokud chceš vyvézt zboží, na které je embargo, tak to logicky celníci nesmí pustit. Pokud to nenahlásíš a přijde se na to, tak to má pro tebe samozřejmě všechny právní důsledky.

A tady asi nikdo neřeší čínského hráče, ale nějakou firmu, která si dělá výpočetní farmu. Jednu grafiku nějak propašuješ, ale celý kontejnér?

Samozřejmě že si to cesu do té číny nějak najde. Koupí to někdo ze země, kde banán není a sama nemá banán na čínu a odtud to pak do té číny prodá, ale je to oklika, terá dále navýší cenu a pokud ta cesta bude objevena, tak se tomu subjektu už nic neprodá nebo ta zásilka pozastaví dokud nebudou pochybnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ziskat 100% navrch na tych par RTX4090 pre NVidiu by bolo nic oproti strate celeho cinskeho trhu. Neviem na co cinania cakaju. Amerika sa sprava otvorene nepriatelsky a ustupovat sa donekonecna neda. Nech zabanuju vsetky velke americke firmy, a uvolneny trh velmi rychlo zaplnia domace. Na vyvoj tech treba clovekohodiny. A tych ma Cina ovela viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.