Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chladiče některých GeForce RTX 3080 FE a RTX A6000 prožírá koroze

Ale on je ešte väčší problém

RTX 4090's 16-Pin Connector Melted After One Year of Usage
published 4 days ago
https://www.tomshardware.com/news/rtx-4090-16-pin-connector-melted-after...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No a, tak holt první várka RTX 4090 co stála 50 litrů je problémová. Majitelům je to jedno, protože stejně do 3 let koupí něco nového nebo normálně vyreklamují zmetek a ta hrstka exotů, co se spálí jako druzí majitelé, se aspoň poučí o tom, že kupovat nenažrané ultrahighend grafiky z druhé ruky je blbost. Stejně si RTX 4090 do PC nedá nikdo normální ani kdyby za 2 roky stála na aukru 15 tisíc.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aký väčší problém? Máš nejakú štatistiku akého percentu sa to týka? je to 0,1%, 1%, 10% alebo 100%?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z konstrukce toho konektoru bych si tipnul ze to bude 100% tech co jedou douhodobe v plny zatezi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta konstrukce konektoru, je tak správně je to HW ochrana proti miningu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ešte to niečím aj podlož lebo fráza "tipol by som si" nie je moc presvedčivá

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U osob, co zvládli Fyziku v sedmé lidové, to můžete nahradit politicky korektním "kvalifiovaný odhad".

Pokud se Vám to nelíbí, můžete požádat Vašeho zástupce v parlamentu, aby předložil novelizaci Ohmova zákona.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že tí čo to navrhovali nepoznali Ohmov zákon? Alebo nemali fyziku od základnej školy po vysokú?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti, co to navrhovali, udělali, co šlo, aby splnili zadání ... "Malý sexi konektor".
Ti, co to připravovali do výroby, udělali, co šlo, aby splnili zadání ... "cena litně se blížící nule".

Nenadávejte inženýrům za rozhodnutí manažmentu, který chce zázraky. Nejlépe zdarma a v termínu "Včera bylo pozdě".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A preto to celé konzorcium odsúhlasilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti, o ktorych hovoris, nemaju na inzinierov z tejto diskusie. Dokonca neovladaju ani fyziku 7. triedy zakladnej skoly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"While instances like these have been observed in some cases, it’s important to note that such occurrences remain relatively uncommon at this time."

Dodavatel asi dodal trubku s příměsí nějakého svinstva, co tam být nemá ale v tak malém množství, že ze se to moc často nestává. Otázka je, zda ten dodavatel dodává pouze firmě, které montuje chladiče pro FE, nebo i jiným firmám, nedejbože AMD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jak casty to je realne nikdo nevi.. koroze pracuje pomalu a jesli maj vsichni majitele rtx3080 med zpola prozranou, nebo ji maj tri prozranou uplne a zbytek je zcela ok, nikdo nevi dokud se do chladice nerizne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je možné že byl VCh prasklý už na začátku,DIW vytáhla z pasty nějaké minerály a u zbytek mohl reagovat s mědí nebo niklem na pouzdře, pokud tedy v kapalině nebyly nějaké jiné příměsi aby snížili teplotu varu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby byl prasklej, tak ta karta nebude od zacatku fungovat.. praskle vc nebo heatpipe nechladi..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak aby za koroze byla jen v jednom bodu, tak tam buď byl nějaký kaz materiálu, nebo nějaký cizí materiál - špona nebo třeba kapka pájecí kapaliny.
Pokud tam byla miniaturní trhlina, mohla být že začátku těsná, ale cyklováním teplot se zvětšit (a postupně s poklesem tlaku ztrácet funkci VCh. ,kapalinu tam mohla udržet pasta) možná právě stoupající teploty byly příčinou sundání chladiče a odhalení problému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... Se vzrůstem tlaku(poklesem vacua) tam mělo být ;) chybka se vloudila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučil bych grafickou kartu reklamovat. Vyřešeno.
Tak problém přesně 0,0001% majitelů RTX 3080 máme pořešen, kdy se budeme věnovat tomu, že majitelé grafických karet od AMD musí vypínat Antilag+ v nastavení driveru, jinak jim hrozí BAN v CSku, jedné z celosvětově nejpopulárnější multiplayerové hry?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

takže problém je v amd a nie prevádzkovateľovi cs ka. LOL

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze v AMD. Hookavat sa cez ovladac do suborov hry a menit ich obsah snad za nich naimplementovalo Valve? A netyka sa to len CSka pokial viem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Treba citat s porozumenim. "Detours" je Microsoftom vyvinuta a posvatena (https://www.microsoft.com/en-us/research/project/detours/) technologia na hookovanie systemovych volani v case behu aplikacie.

Ziadne subory sa pri tom nemenia, aplikacia sa patchuje za behu priamo v RAM.

Pamatnici si mozu z cias MS-DOSu pamatat veci ako retazenie obsluhy preruseni, toto je vo svojej podstate to iste s nalepkou NT(R).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, ze su "Detours" posvatene Microsoftom teda znamena, ze akekolvek hookovanie je povolene a nemal by na neho ziadny anti-cheat SW reagovat? Alebo podla coho ma taky SW odlisit, ktory hook je dobry a ktory nie? Ked sa pridaju vynimky, nevznika tym dalsi priestor na podvody, kedy sa napriklad iny SW moze tvarit ako Antilag+?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pretože výrobca deteguje kartu, ktorá sa identifikuje ako s GPU od AMD, ale z tak nízkou latenciou, že to AMD byť nemôže, tak sa CS vypne

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přečtěte si DD, tam se dozvíte, že to je chyba Valve a dalších firem co dělají Apex a Call of duty (*)

(*) jen aby bylo jasno, třeba CoD je za mě jen ždímačka peněz, takže se rozhodně nezastávám těch her jako takových, ale fail AMD je to bez diskuze alespoň v tomto případě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD's Anti-Lag+ Triggers Anti-Cheat Protection in Multiple Games

AMD's latest Radeon driver makes Valve's anti-cheat system think the user is cheating.
https://www.tomshardware.com/news/amds-anti-lag-triggers-anti-cheat-prot...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem se ze zvědavosti podívat. Nikde na DDW nevidím možnost registrace, takže nemůžu do diskuse.
Fakt by mě zajímalo, čím je podložené tvrzení, že AMD zasahuje do souborů na disku? Podle mě je to nesmysl, chyba v překladu, nebo nepochopení, co AntiLag+ doopravdy dělá.
S tím, že je to spíše chyba Valve bych souhlasil. Řešení BANánem je okradení kupujícího. Ať si hra udělá klidně checksum či kontrolu podepsaných knihoven a potom třeba nejde spustit, připojit na server, ale tohle řešení je zhovadilost. A evidentně špatně fungující zhovadilost.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Meh, teď budu za debžona, ale právě jsem zjistil, CS2 je "free to play". Tudíž bych mírnil svoje prohlášení o okradení kupujícího. Tak leda, že by dotyčný měl nakoupené "Povýšení na primární status".
Nicméně pokud je ten BAN trvalý, tak já trvám na tom, že je nesmysl. Vzhledem k možné chybě VAC, kterou dost těžko lze 100% vyloučit by to mělo tak maximálně vykopávat ze serverů a BAN udělovat dočasně, umožnit odvolání.

Jako informace na webu je poněkud nejasná, hlavně ohledně toho, jak ta "automatika" funguje: "VAC bans are permanent, non-negotiable, and cannot be removed by Steam Support. If a VAC ban is determined to have been issued incorrectly it will automatically be removed. "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ban se jim zrusi,ale do te doby budou bez CS2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v této konkrétní "kauze" to víme, o tom není sporu. Bylo už v tom varování na X, ať si hráči na AMD nezapínají AntiLag+ a ti co dostali BAN skrzevá toto, tak že jim BAN po opravě odvolají.
Mě se spíše moc nelíbí plná automatika a "nekompromisnost" toho VAC. Uznávám, že podvodníci ve hrách tu hru ostatním kazí a zaslouží trest. Trvalý BAN mi přijde přes čáru. Vím, že zaBANovaní mohou hrát na serverech bez VAC ochrany dál, stejně jako offline či singleplayer, pokud to hra umí. Zároveň ale BAN platí pro všechny hry se stejným herním enginem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni potreba registrace na cteni diskuze.

Amd ojebava to jak hra funguje. At uz zmenou souboru nebo preroutovanim na jina dll. Jak tohle ma Valve predpokladat a nepovazovat to bez proaktivni konfirmace od amd za cheat,to fakt nechapu. Uz jen to,ze to podelava vice her by vas melo trknout.

Ten bias pro amd je fakt hroznej. Tohle udelat nvidia tak je o tom 10 clanku a amdaci berou vidle a pochodne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Které jsou ty další hry kromě CS2? O jiných jsem zatím nečetl.

Nevím, jestli jsem ten pravý AMD fan, když jediná slušná grafika co mám je mobilní RTX 3070. :D

Beru tu z pohledu vývojáře a s ohledem na dostupné info. Doposud nikdo dostatečně nepopsal, jak by AntiLag+ zasahoval do DLL knihoven Valve, jakkoliv rozumím tomu, že úprava načasování některých volání v ovladači může zmást VAC (Valve AntiCheat). Tudíž stále vidím problém víc na strane VAC, než AntiLag+.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa nemýlim CoD a Apex Legent.
A nie na vine je AMD mala si to ošetriť s Valve a s ostatnými vývojármi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne, ze z nejakeho 0.00001% roztaveneho konektora a korozie je NVIDIA nebezpecna a mozno kvoli hej niekro vyhori. U AMD by podla niektorych miestnych za to mohli vyrobcovia konektorov a chladicov. :D Je sila, ze AMD sa nahookuje na subory hry, vola funkcie z nejakeho ich DLL, ale problem je Valve, ktoreho system by mal byt schopny rozlisovat, ktore hookovanie je "dobre" a ktore nie. To je zaujimava predstava.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BAN ne i zadne okradani. Jisze ctes vsechny podminky, jak klienta/vydavatele tak samotne hry. Vsude ti celkem jasne reknou ze zasahovani do sw se pocita jako poruseni pravidel a.mohou hru/ucet zabanovat/zrusit bez nahrady.

Pokud se ti to nelibi, nemas si to kupovat.

Cs je mimochodem f2p, okradeni se spise citi ti, kteri si ho koupili, kdyz f2p nebylo. Okradeni se citi i ti co si treba koupili dlc a to pak ze hry vyvojari daji pryc (destiny 2 prisla nejmene o 3 placena dlc)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ať si hra udělá klidně checksum či kontrolu podepsaných knihoven a potom třeba nejde spustit, připojit na server, ale tohle řešení je zhovadilost"

Co ked niekto zapne SW, ktory subory prepise alebo ktory sa na ne nahookuje az potom ako sa hra spusti a pripoji na server?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dávat zrovna CSko za příklad je fakt bomba... Cheaterů tam je plno a najednou rozdávají VACčka za funkci driverů grafiky, to nevymyslíš. Jinak to jde za Valve, AMD je transparentní ohledně toho, co Anti-Lag dělá.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jde to za AMD, že zapne na hře funkci která uživatele vybanuje. Valve a další herní vývojáři opravdu nemají věšteckou kouli, aby věděli, co si amd vynutí ve driverech a tím sáhne do vykonávání kódu/volání funkcí hry. A pokud jsou v AMD takoví trotlové že si to s Valve a dalšími nevykomunikují, tak je to garážovka.

Někdy mě nepřestane udivovat, co fandové AMD odpustí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

my amd fandovia nemame cas, pozerame videa v 300% zoome a 95% spomaleni, aby sme kua konecne videli rozdiel medzi FSR3 a DLSS3

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD je transparentní ohledně toho, co Anti-Lag dělá."

Ako ma Valve odlisit Antilag+ od inych nastrojov, ktore sa budu chciet hookovat na ich kniznice? A ked by aj vymysleli nejaku vynimku, co ak bude iny SW, ktory sa bude tvarit ako Antilag+ a umozni sa tak vytvorenie diery, ktora inym umozni v hre podvadzat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze problem profi HW oproti SW problemu nejake hry. Rozebrani workstationu nahrazeni GPU jinou adekvatni GPU oproti rollbacku na starsi ovladace, opravdu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rollback není třeba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+ počkat, dokud uživatele neodbanují. Mezitím můžou hrát třeba tetris.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba chlorid měďnatý?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I ten mě napadl, ale pokud by tam byl, šlo by o skutečně velké selhání na straně výrobce. Chlór nebo kyselina chlorovodíková mají ve vapor chamber co dělat asi tak jako kyselina sírová nebo oxidační činidla :-) Ještě by mohl vznikat elektrolýzou, ale to by v kapalině musel být rozpuštěný nějaký chlorid a do kovových částí chladiče jít proud.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na bázi chloridů jsou některé pájecí kapaliny, Tak třeba se tam mohla kapka dostat, pokud tam nebyl nějaký kaz materiálu, je dost divné že by ta koroze byla jen v jednom bodu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kontrolní otázka soudruzi.

Co udělá náš dobře známý chladič vzor 24, když ho ponecháme na větru a dešti?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, a preto si dávajú farári robiť strechy z medi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takové plýtvání drahou mědí. Znám okapy vyrobené před 75 lety z normálního tehdejšího pozinku a při jejich čištění jsem nenašel ani prd koroze. Jen někde oprýskaná barva a žádný rez.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je z mědi, dříve či později ho někdo ukradne... Což se stalo i mnohým okapům a střechám...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Neautorizovaný transfer" se stal i plastovým okapům v barvě mědi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen okapům. Hnědočeská komanda kradla i optické kabely, když vypadaly "správně" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zoxiduje z vnější části, vnitřek zůstane léta dobrý, tedy pokud jej dřív neštípnou cikáni či bezdomovci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.