Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se copyrightová totalita?

Tak to uz je cloveku naozaj na zvracanie! Keby to bolo len v Kanade a u Amikov, tak ma to netrapi, ti nech zhniju zaziva, horsie je, ze podplateni europski byrokrati sa toho urcite chytia tiez. No uz to bude len a len horsie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cital som tuto spravu i na inom servri..tam je trosku podrobnejsie rozobrana..

uz len gynekologicku prehliadku primo na mieste zabudli dat..

Ale ak by to bola pravda, bude to asi prva vec v mojom zivote, proti kt. by som vysiel i do ulic protestovat!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Komunizmus ma nové meno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netreba chodit do ulic, ale celosvetovy protest, treba tyden nekupovat zana autorsky chranena dila, nechodit do kina, proste jim dat pocitit, ze my, jako zakaznici jsme duleziti, ze bez nas by nevydelali ani halir, dokud jim to takhle nedame poradne vyzrat, budou se roztahovat!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Američanům se to nakonec povede. Skloubit nevýhody komunismu a kapitalismu :D (možná i jiných *ismů, oni jsou ve všem napřed)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Beztrestně se hrabat v mobilu? To musí narazit na ochranu osobních údajů, tady bude velká třenice a řev, pokud tedy tahle číčovina vůbec projde.
Orwell se tam nahoře asi hodně hlasitě směje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prachy potazmo velke spolecnosti proste vladnou celemu svetu a je mi z toho opravdu hodne spatne od zaludku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec fotek a filmů z dovolený. Jen počkejte, až se budete muset na požádání na ulici podrobit osobní prohlídce, jestli ty jejich skvělý autorsky chráněný díla nemáte náhodou strčený v prd...

Na chudej lid musí bejt přísnost. Jak je pán měkota, čládka zvlčí!
Dobře Vám, nám, jim tak.
:-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

paja6666: Heh. Stahovači, co stejně nic nekupují budou protestovat tím, že si nic nekoupí. Distributoři už se začínají třást ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MrHenky: Tohle neni komunismus, tohle je mix nejhorsich veci, co byly ve fasismu. V komunismu si aspon nejaka prava mel. Ja to tipuju, ze tak za 20-30 let tu bude to, co predpovidal pan Orwel. Navrhy na utlacovani prav je videt dnes a denne. A to nemyslim jenom okolo kopirovani. Treba 100% monitoring pohybu vsech vozidel na ceskych silnicich je toho prikladem.

V ere komunismu ci fasismu, tohle taky chteli zaveds. Bohudik na to nemeli technicke prostredky, tedka v demokracii, se to pomalu krucek po krucku stava skutecnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To: paja6666

Celosvětový protest je nereálný. Ovladatelná masa bude kupovat dál protest neprotest. Masa má pouze jednoduchou signální soustavu a jakákoliv úvaha, operující s budoucností je pro ni zcela netypická. Masa totalitu vpodstatě chce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nic pani, dobre uz bolo, teraz to bude uz len horsie a horsie. Dufam ze 30 rokov vazne nebude polovica naroda po prichode z prace trpnut komu ze zase zaklopu na dvere dvaja pani v ciernych kabatoch a policajtmi za chrbtom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze se odstehuji do posledni basty svody, Ciny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a až si uložím moje legálně koupené hudební CD a uložím si ho do notebooku (jak jinak než v MP3) tak ho nechám doma. Jenže kontrola... pane máte tady nelegální mp3, váš notebook vám zabavím a zničím...i se všemi daty :-) Už se teším...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přátelé, nadáváte tady na jakési tajemné "ony", kteří plíživě zavádějí totalitu. Ale ono je to asi trochu jinak. Dívejte se dobře kolem sebe a možná pochopíte, kdo tady totalitu nepřímo zavádí - ano je to jednoduchá, tupá, nemyslící masa konzumentů, která CHCE být ovládána, která CHCE, aby ji někdo určoval, co je pro ni dobré, která CHCE být tzv. "v bezpečí před těma teróoristama".
Bez této masy by "oni" neměli šanci, stejně jako my proti mase šanci nemáme. Je to smutné, ale je to tak. Nevidím východisko. Iluze o tom, že masa získá alespoň náznak samostatného myšlení si tedy opravdu nedělám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bože můj, ať jdou do hajzlu. Tak ať to přestanou vyrábět, já si sundám z půdy flašinet po pradědečkovi a budu si hrát na něj;) To je jako s alkoholem a cigaretama. Taky pořád někdo vyčísluje škody, ale kolik z toho má stát na daních, to raději nepřizná. Fakt mi jdou na nervy podobný mafie s požehnáním státu. Chovají se opravdu hůř, jak ti fašisti, jak tu někdo napsal. Asi by to chtělo vzít vidle a všem těm kravaťákům je vrazit do zadku a ještě za to vybírat autorský poplatek;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to paja6666: Sranda je, že takovýto protest by nemusel mít žádnou větší váhu protože tyhle organizace dokáží mistrně vytahovat z občanů peníze aniž by se občané proti tomu mohli jakkoliv bránit - např. výpalné z každého prodaného záznamového média a spotřební elektroniky, výpalné za vlstnictví rádia, televize, td atd.... fantazie těchto spolků v tom jak z lidí vytáhnout další peníze, je nokonečná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

klokan_Skippy: S masou to máš nalevačku. Když tě nekdo celý život už od malého děcka manipuluje, vysává energii v zaměstnání...
Dost energie na protesty a nadhled měla vždycky především inteligence ale ta už taky není morálně co bývala, ani ten vliv už nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"trodo: To je jako s alkoholem a cigaretama. Taky pořád někdo vyčísluje škody, ale kolik z toho má stát na daních, to raději nepřizná."

Omyl, tato čísla jsou známa, nikdo ti je netají. Na daních z tabakových výrobků se za loňský rok vybralo 47mld korun. Výdaje na léčbu nemocí způsobených kouřením však přesahují 60mld korun a proto se připravuje další zvýšení daně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to "l2p", ad. osobní prohlídky - první nenápadné krůčky už jsou zahájeny i u nás. Langerovo ministerstvo připravilo a vláda schválila novelu policejního zákona která umožňuje policistům lustrovat naprosto libovolně kohokoliv aniž by k tomu museli mít nějaký důvod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klokan_Skippy: To máš naprostou pravdu, je to smutný fakt. Přitáhli nám to z "nejsvobodnější země" Těžko tomu bránit, když slyším "říkali to v televizi" tak jo, to bude jistojistě pravda, když to říkali;) Své okolí se snažím učit myslet, bohužel je to jen malé procento....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klokan_Skippy: "masa získá alespoň náznak samostatného myšlení si tedy opravdu nedělám."

Nezíská, a proč ? protože je vychovávána jinak, celý systém je nastaven na oblbování, výrobu a prodej masám, kdy při každé operaci je mase uzmuto a směřuje k různé úrovni pyramidy, k mistrům, šéfům, bankéřům. Nový řád je finanční řád. Na této větvi sedí všichni. (již trochu prohnilé).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je jednoduché, díla koupená legálně mají DRM, pokud tam bude něco bez DRM, tak je to nelegální, i kdybych si to nazpíval sám. MS už dřive chtěl zavést DRM i na obrázky, třeba se mu to nakonec povede.

Kdyby stahovači neporušovali autorská práva, tak tenhle zákon není potřeba a odserou to hlavně lidi, kteří za autorská díla poctivě platí. Takže až mě bude na letišti prohledávat celník mobil, tak jediný, komu to budu dávat za vinu jsou stahovači.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak budu tie 2 filmy za rok co pozeram nejaky problem, pridam sa k ludom ktori tu uz avizovali castejsie vychadzky k prirode a posedenie s gitarou pri taboraku. Nebudu dostupne PC hry? Vyborne, nebude dovod kupovat Windows s dalsim PC. Popripade vyskusame Wii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorát by mě zajímalo, jestli také kontroloval někdo ty, kteří takový návrh vůbec vypustili. A vsadím cokoliv že většina těch morálních zástupců autorských práv má doma i nelegální kopie čehokoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty Orwellovsky vize me teda trochu desi, ale ja si myslim, ze i kdyz jsou lidi povetsinou tupa masa, tak s sebou taky nenechaji zametat donekonecne (precijen, vsechno ma sve hranice - jen bohuzel posunute hodne daleko, jak je videt).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Říká ti něco "příčina a následek"? :) Vznik stahovačů byl také následkem něčeho. Neměl by jsi spíše nadávat prvotní chybě? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: stahovaci - nestahovaci - proste mam pravo na urcitou svobodu, a nikdo nema pravo se mi bez myho souhlasu hrabat v mobilu... (pokud teda treba nekoho nezabiju, to ne neco jinyho)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Stahovači jsou jenom důsledek chudoby nebo indukované chudoby (soft za 200tis). Největší zastánci DRM a "legality" jsou synáčci zazobanců nebo sami vataři. Však si je na internetu prolustrujte. Pak ještě zastánci opensource protože si myslí že jim dodržování nedodržovatelného přibudou ovečky.

Lidi s mocí jen chytře využívají vzniklých situací, vždy tak aby z toho něco měli.
Všechno je to jen jedna velká past. Chrousty chroust.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

juuu, budeme pasovat disky :) umi takovej pes vycmuchat harddisk nebo pametovou kartu? Protoze to opravdu nevidim jinak, nez mit dva disky, pri cestach dat do notebooku disk jenom s holym systemem a par aplikacema a jakmile bude clovek za kontrolou tak vymenit disk a jede se dal. Kdyby radsi zakrocili proti drogovejm mafiim, dovozcum padelanyho zbozi a podobnejm smejdum. Ale proc, kdyz od nich pri kazdym prujezdu dostanou slusny vsimny, ze...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to "jojo2": Tak "posedávání s kytarou"? Bacha na to! To je veřejná produkce - budeš to muset dopředu nahlásit na nejbližší pobočku OSA a hlavně také zaplatit patřičné poplatky! Teprve pak si klidně třískej do kytary! Ale bez nahlášení a hlavně zaplacení si říkáš minimálně o zásah URNA protože autorské firmy se jistě postarají o to, aby v naší nové společnosti takovíto lidé měli statut minimálně teroristy. :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Masa se myslet sice nenauci, ale da se ovladat a obratit na jinou stranu ;-)

Lidi si slapat po pravech dokud jim das zradlo a zabavu. Stare a stale platne. Protoze lidi jsou stale stejne blby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sumix: Skús to odmietnuť v dobe, keď prezumpcia viny začína byť "štandartom", a okamžite ťa prehlásia za zlodeja. Bohužiaľ :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw jak to bude s medii, ktera si nemuze celnik prohlednout? Treba magneticky pasky nebo harddisky s filesystemem, kterej jeho win-komp neprecte? To budou automaticky oznaceny jako zavadny a zlikvidovany?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pindal: a ty to dokazuješ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pindal: "Protoze lidi jsou stale stejne blby."

Jo, máš pravdu. Dám koni uzdu, zapřáhnu ho do povozu, zbičuji a pak budu tvrdit jak je blbý že mi tahá káru a neběhá svobodně po loukách. To je zmrdství na entou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, v souvislosti s těmito vizemi opět vyvstává otázka - a co kryptografie? Není přece nijak těžké vyvinout třeba MP3 přehrávač, který bude pro své spuštění vyžadovat PIN a standardně bude mít celý svůj filesystem zašifrovaný.
Jak se k tomuto "společnost světlých zítřků" postaví? Bude silná kryptografie zákonem zakázána a vývojáři, kteří budou vyjíjet šifrovací software bez backdoorů a se silnými šiframi, dostanou přisouzený statut "veřejného nepřítele"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šifrujte a serte na ně. A zvysoka.
A nebo nejezděte tam, to by bylo vůbec nejlepší. Amíci a jejich pseudosvoboda ala 1984. Rusko a Čína, a podobný gestapácký země, ty už v roce 1984 jsou, Amíci se tam ženou honem honem rychle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma: jednoduse .. bude v zakone ze pokud nesdelis heslo si automaticky vinnen :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stahovači jsou důsledek chudoby - to jsou zloději taky a nebudu je kvůli tomu mít rád. Už vás někdy vykradli? Mně auto i byt.

Software za 200.000,- no a? Buď si jej kup a nebo jej nepoužívej.

Hudba stojí málo, jde o stokoruny, pokud se mi ta kapela líbí, tak si ji koupím, pokud ne, tak ji nekupuji. Líbí se mi jedna písnička, dá se koupit za 15 korun na netu. Moje ségra kouká na MTV, líbí se jí jeden single a hned prochází torrenty aby si stáhla všechna alba a nakonec stejně poslouchá jednu písničku pořád dokola. Přitom by si ji mohla v pohodě za pár kaček koupit.

Na filmy chodím do kina, takže už je nemusím stahovat.

Souhlasím s tím, že jako lidi máme mít práva, atd... Ale ta práva jsou právě někým definována a teď je ten někdo změní a změní je kvůli stahovačům. Radost z toho nemám a ani s tím nesouhlasím, ale pro mě jsou viníci ti, kteří stahují.

Pirátství bylo vždycky, ještě pamatuji, jak jsme kopírovali videokazety, ale digitalizace tomu dala naprosto šílený rozměr. Kdysi nikdo neměl potřebu kontrolovat, jestli je nějaká videokazeta legálně koupena. Opravdu nechápu lidi, kteří mají na HDD všechny díly Star Treku, Hvězdné brány, všechny možné i nemožné CD, nejnovější filmy v příšerné kino kvalitě, atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No... a jak se spousta lidi rozciluje, kdyz nekdo nadava na tzv. autorsky prava. Tohle vsechno nadherne ilustruje, ze tu ani nejde o prava z podstaty, ale jednak s hladem roste chut, tudiz je treba drtit porad vic penez... a hlavne prijemne s uzitecnym - zacit pomalu, ale jiste, lidi ovladat. Neco se s tim urcite da delat. Otazka ale zni - co? :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radims: castecne mas pravdu, ze by se prava mely dodrzovat. Je tu ale jedno velke ALE - a to, jak se situace nyni ma. Tak recene piratstvi jen skvele nahrava korytnikum, aby mohli porad vic a vic hrabat, a (jak jsem napsal pred chvilkou) jim ruku v ruce s tim jim stale vice pretechnizovany svet umoznuje jeste lidi ovladat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no myslim si jen jedno.... je to otazka peněz apokud budete mit plat jako 80% v naší republice do 10tis hrubeho tak prestanete tady vyskakovat a urazet ty co na to nemaji. Jsem zastance tech chudsich vrstev protoze jsou u nás original nosice zbytecne predrazeny a pokud si bude chtit nekdo poslechnout hudbu nebo se podivat na film a nedovoli mu to financni podminky tak si to vzdy sezene tak ci onak. Nerikam ze podporuji piractvi jako takove ale take by si mohli uvedomit autori ze pokud daji cenu podstatne nizsi tak is to koupi daleko vice lidi nez doposud kdy je to vyhrazeno jen pro vyvolene

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tst:Existuje SW od SecureStar,pomocí kterého vytvoříš dva OS,každý pod jiným heslem a pak si vybíráš podle hesla ten který spustíš.V případě zadržení a požadování hesla vydáš heslo s "čistým" OS,ten druhý je pochopitelně neviditelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Cikáni dokud měli dávky nekradli, nyní se kradou i svodidla a nápisy z náhrobků. Prostě každý chce svoje právo na život a po svém. Pak je to otázka míry a kam chceš dojít. Postřílet je ? Nebo je nechat vydělat ?
Kvůli cikánům je taky vedlejší důsledek v právech ten že běžný bílý čech už na dávky nedosáhne.
Vinu mají obě strany. Se stahováním je to stejné, na problémy bylo zaděláno jako první od výrobců, měli dát nízké ceny a přísnost už z kraje a všechno mohlo být jinak. (nikdy není pozdě na nápravu)
To samo s cikány, nemělo se dopustit jejich vyčlění i třeba za cenu nesmyslné či málo potřebné práce. Komouši tehdá neměli 100% zaměstnanost jen tak z nějakých pochybných ideových důvodů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sumix:

lidi byli ovládáni vždycky a vždy byli bohatí a chudí. Pokud jde o mně, tak nemám žádný problém s tím, že někdo bohatý bude ještě bohatší. Kdo umí, tak umí. Pokud ono pirátsví nebude tak rozšířené, jako nyní, tak ti korytníci s takovými změnami v zákonu neuspějí. Když pohlédnu na The Pirate Bay, které se chlubí tím, jak krásně poskytuje útočiště nelegálnímu sdílení a ještě si myslí, jak jsou super, že na ně nikdo nemůže, tak mi z toho taky není zrovna dobře.

Kdybych to vztáhnul na sebe a představím si, že někdo vezme moji práci a začne ji používat a šéf mi tak dá menší výplatu, tak by mě to pěkně nasralo. Můj tchán podniká, dělá zabezpečení domů, firem, atd... Udělá návrh zabezpečení, navrhne, kde rozmístit čidla (druh čidel, kamery, atd...) Pak se nějaký vychcánek sebere, koupí si čidla jinde a namontuje si je sám podle návrhu mého tchána a tchán nedostane nic. Udělal návrh, poslal tam technika, a nakonec z toho nic nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě a o tom to celé je ...
Ale nemyslím si že všichni romove jsou spatni jen jich je vetsina kteri jim to kazí... ale to je uz mimo tuto diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda nemůžu si pomoct ale kam tohle spěje? Vždyť tohle není normální. Copak nějaká soukromá firma má na základě státního povolení možnostomezovat mohe svobody? Heh a co když na sobě budu mít padělaný tryčko a trenky. To mi je taky vemou? Západní společnost jde do kytek. Nadřazovt práva korprací nad právy jednotlivce. Už nám chybí jenom ten čárovej kód. Jasně přehánim ale tohle je fakt blbost. A fakt si neumim představit jak by tohle mohlo fungovat v praxi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mr D:

odkud jsi a jak jsi starý? Cikáni kradli vždycky, dávno před komunisty, nepiš o něčem, o če nic nevíš.

Vůbec, ale vůbec nejde o to, jaké kdo dal někde ceny. Když bude stát CD 1000,- kč, tak si jej nekoupím, ale to mi nedává právo na to, abych si jej zkopíroval. Cena vůbec není relevantní. Tu někdo stanovil a ty se můžeš svobodně rozhodnout, jestli koupíš nebo ne. To je jako když cigáni (nejen oni) mají načerno kabelovku a to jenom proto, že na ni nemají. Když na to nemáš, tak si to nekupuj, ale taky nestahuj na netu kdejakou kravinu a ještě si to omlouváš tím, že to vlastně není vůbec tvoje vina.

Kvůli takovým jako ty mě pak budou někdě na letišti prohlédávat mobil, stejně jako byli kdysi kvůli "migrujícím rómům" zavedeny víza do Kanady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě byste si všichni měli uvědomit, že vaše práva končí tam, kde začínají práva jiných.

Padělané tričko - jo, měli by ti ho sundat, zničit a měl by jsi za něj zaplatit - plnou cenu originálu. Někde už to tak je, akorát se ty padělky posílají na charitu někam do Afriky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radims

No a pokud tě budou prohledavat tak to pro tebe znamena co? že máš v něm také nelegální věci? :o) Já jen že se tolik rozčiluješ.
Pokud to budou chtít udělat tak to udělaji a pokud tě budou chtit určit za vinika tak to udělaji take a ty nic nezmuzes a to jen protože jsme všichni jen figurky na jejich hracim poli

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Radims:
Jsi prostě pitomec. Kolik myslíš, že by stála dnes CD a DVD, kdyby se nedala kopírovat?!? Kopírování není nic jiného, než jistá (a naštěstí velmi účinná) forma konkurence a tržní ekonomika, ve které není konkurenční prostředí není tržní ekonomika, ale sbor lichvářů, viz ČEZ, který nestydatě vydělává miliardy jen proto, že neexistuje (zatím), způsob, jak získat elektřinu bez něj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Buď se můžem snažit o nápravu rozumným řešením typu vítěz-vítěz nebo řešit píčoviny a všechno půjde dál do sraček. Já teda v prohledávání kapes nápravu nespatřuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vítejte v realitě, bude hůř. Svobody člověka jsou dnes na každém kroku ostrouhávány stylem, který byl před padesáti lety v -demokratických- zemích pouze noční můrou člověka a vlhhým snem všech mocnářů a "lidí za oponou". Pokud někdo sleduje alternativní média, tedy ty, co se nebojí říkat pravdu, a dokáže si spojit jedna a jedna, dokáže vidět absolutní absurdnost dneška. Amerika je toho zdářným příkladem, naprosto otevřená propaganda v televizi s účinností vyšší, než legendární "obrazovka" z Orwellova 1984, přesun presumpce neviny z praxe do teorie a stoupající pravomoce policie, "shoot first, think later"... Zcela uměle zvyšovaná cena ropy jen proto, že se před pár lety pár lidí dohodlo, že do roku 2009 bude za 200 dolarů za barel. Jak to souvisí se článkem? Všechno je to o svobodě člověka, penězích, moci a kontrole - ovládání. Bohužel gigantické procento populace to stále nechápe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radims: Ja nemam problem s tim, ze je nekdo bohatsi - pokud 1. k tomu bohatstvi prisel poctive a 2. nechova se jako hajzl. K problemu s tvym tchanem - souhlasim, chapu, ale je to precijen v jine rovine. Kdyz nekdo natoci film, tak to udela jednou a pak uz se to jen distribuuje. Tzn. kdyz ho nekdo "ukradne", tak si ho stejne koupi dalsi lidi, takze jeho tvurce rozhodne neskonci na mizine. Naproti tomu tvuj tchan dela neco presne na miru, a jinde uz to uplatnit nemuze.
Co se tyce toho, ze kdyz na to nemam, tak nemam pravo to krast - ano i ne. Z jedne strany je to bezna soucast zivota a (kdyz pominu, ze 90% z toho je brak) cast intelektualniho vyziti/rozvoje, coz je docela dulezite, a nemelo by se tomu branit premrstenymi cenami...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Trochu pro odlehčení..

Radims: Víš že ta víza do Kanady byla zavedena v podstatě kvůli špatné úrodě cukrové řepy v padesátých letech? :) No vážně. Nedostatek cukru se následně řešil v rámci RVHP dovozem z Rumunska. To však mělo kuriozní požadavek, na který bohužel naše garnitura přistoupila: za plný vlak cukru vezmete i plný vlak cikánů. Bohužel těch vlaků bylo několik a tak nám po letech ten cukr nepěkně zhořkl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mr D ma pravdu, len dodam ze NEEXISTUJE nezmyselna alebo malo potrebna praca. Vzdy je co robit a co zlepsovat, vsade len vidime ako sa nieco odflakne (cize sa spravi malo prace) a vysledky znasame vsetci. Pokial sa nezmeni postoj k praci tak upadok bude. Vacsinu ludi zaujima LEN kolko dostanu, a minimum ludi trapi to aby sa praca urobila za kazdy cenu a poriadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono staci vediet, co sa bude diat a nalezite publikovat, ze to podporujete

The European Commission, Directorate General for Informatics (IDABC), is organising a special event aiming to present and inform on the new version of the European Interoperability Framework. This EIF Info Day is to take place on 25.6.2008 in Brussels.
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7649

konference LINUX V ČESKÝCH FIRMÁCH 2008
Datum: 11.6.2008, 8:30 ? 14:00

Místo konání: Hotel Step, Malletova 1141, Praha 9

Program konference
11:30 - 12:00 Nové procesorové technologie a trendy AMD (Tomáš Bučina, AMD)
http://konference.oss.cz/LinuxKonference.html

21.2.2007
CRN: To what extent is AMD's Linux business growing?

RICHARD: Linux has always been a stronghold for us. People using Linux in the computer and server space are unconventional thinkers. So that often drives them to be AMD partners.
http://www.crn.com/hardware/197007770;jsessionid=Y3I2YJSZIE1OYQSNDLPSKHS...

a viac menej aj Ati presvedcili
AMD Releases Stream SDK For Linux
25.5 2008
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_stream_releas...
RadeonHD Driver Delivers AMD 780 Support
26.5.2008
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=radeonhd_780&...
Open-Source ATI Driver Achieves Major R500 3D Success
27.5.2008
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ati_r500_3d&n...
Gaming With The Open-Source R500 Driver
28.5.2008
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ati_r500_gaming&a...

25.5. 2007

The Globalisation Institute, a European free market think-tank, wants the European Union to require that all PCs are to be sold without a pre-installed operating system.
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7224

2.10.2007

Member of the European Left in the European Parliament Erik Meijer wants the European Commission to study possibilities to ban the sale of PC with a pre-installed operating system.
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7228

10.4.2008

The EU procurement rules possibly exclude Microsoft from current or future procurement procedures, says Heide Rühle MEP, internal market spokeswoman for the Greens / EFA in the European Parliament.

Rühle yesterday wrote the European Commission asking if the EU's procurement rules should apply to Microsoft. According to the rules, bidders who are guilty of serious misconduct and who have been convicted, should be excluded of procurement procedures. "Obviously this also applies to Microsoft", Rühle writes. "I am curious to see whether the EU institutions in the future switch to other products."
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7567

10.4.2008
The European Parliament's IT department is testing the use of GNU/Linux distribution Ubuntu, OpenOffice, Firefox and other Open Source applications, the British MEP James Nicholson explained last week in a letter to Italian MEP Marco Cappato.
http://ec.europa.eu/idabc/en/document/7565

Kedze Intel nepochopil, zaplati to on zo svojho vrecka

23.10.2007
Intel (INTC) Chief Executive Paul Otellini has had a bumpy two and a half years at the helm of the chip giant. He has fought a pitched battle against rival Advanced Micro Devices (AMD), which last year picked up its first orders at Dell (DELL)?previously an Intel stronghold. He also faces an antitrust battle in Europe, where in the worst case, the penalty could top $3 billion.(Fines could be as high as $3.2 billion.)
http://www.businessweek.com/bwdaily/dnflash/content/oct2007/db20071023_4...

28.05.2008
Die EU-Wettbewerbskommissarin Neelie Kroes hat sich laut einem Zeitungsbericht entschieden, Intel wegen Missbrauchs der Marktmacht zu bestrafen

Außerdem droht Intel eine Geldbuße von bis zu 10 Prozent des Jahresumsatzes, berichtet die FTD weiter, demnach umgerechnet 2,6 Milliarden Euro.
http://www.heise.de/newsticker/EU-will-Intel-wegen-Missbrauchs-der-Markt...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

earth: Pitomec jsi ty. Před CD a DVD byly kazety, nebylo lehké je kopírovat a když už tak kvalita byla hrozná a kazety stály normálně, ještě si pamatuji, jak jsem si je kupoval, taky videokazety.

CD a DVD by stály tolik, kolik by lidi, teda většina lidí, byla ochotna za ně zaplatit. Takže by cenu určil trh, stejně, jako ji teď určuje u hardware. Nebo snad televize stojí dvěstě tisíc, protože se nedá zkopírovat?

ČEZ je něco jiného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vim, že pirátství není správný a mělo by se proti tomu bojovat. Ale úplně jinými prostředky. Co je moc, to je moc... kam ten svět spěje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radims a dalsi: Krast se samozrejme nema, ale kdyz ti nekdo vykrade byt tak je to neco jineho, jako kdyz si ve svem byte posklada nabytek stenym zpusobem jako ty.... A neco jineho je kdyz slozis pisnicku a nekdo jine ji vyda na svem albu jako svou, nebo kdyz si nekdo nahraje od kamarada zaznam te pisnicky misto oby si koupil nosic v obchode (to druhe je mmchodem naprosto legalni). To ze se jedna o kradez se nam nekteri darebaci snazi vtlouct do hlavy a jak se zda dari se jim to...
Tohle svinstvo, kde za nejakou zaminkou (lhostejno jakou, vzdyt jak je asi púravdepodobne ze nekdo bude provazet pres hranice "detskou pornografii"?) ti muze nekdo prohledavat soukrome veci je opravdu vrchol, tomu rikaji za oceanem "demokracie"?
Takze ted ke strasakum jmenem terorizmus detska pornografie pridaji este piratstvi? Jeste ze nas neprohledavaji jestli na sobe nemame dablovo znameni....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Radims

Souhlasím s tím, že pirátství dosáhlo obludných rozměrů. Lidi, kteří neustále něco stahují ne z potřeby, ale vpodstatě ze zásady, také nechápu. V této souvislosti mě vždycky pobaví, jak se za "právo krást" často bijí zastánci nejrůznějšího komerčního softwaru, u kterých bych spíš očekával, že svému idolu rádi zaplatí, když jej mají tolik rádi...

Ale pirátství je zástupný problém. Moderní totalita si prostě cestu najde. Pokud to nepůjde přes pirátství, uchopí něco jiného. Mafie, které ovládají dnešní svět prostě mají v rukou moderní technologii a jsou celé nadržené ji použít k ovládaní mas lidí. Masy jim to samozřejmě ještě rády dovolí.

Co se týče bohatství, nemám problém s tím, že je někdo bohatý. Ale mám zcela zásadní problém s tím, kolik lidí zbohatlo a bohatne nikoliv pomocí poctivé práce. Trend je jasný. Těch poctivých je čím dál méně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A toto je len začiatok....
Chcu Vás zotročit ako úbohe bábky. Iba čistou láskou ich porazíte.
Kto? majstri bábok

http://foebud.org/
http://noverichipinside.com/
http://www.andele-svetla.cz/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Radims: NESMYSL! Televize se prece kopiruji ve velkem a vyrabi je mraky vyrobcu. Vsechny funguji a vypadaji skoro stejne. Jenomze hudba ci SW nejsou STEJNE (u toho sw se snad daji najit alternativy nastesti), nemuzete prece tvrdit ze kdyz vam nekdo zahraje na flasinet tak je to totez jako rokova kapela a ze si vzajemne konkuruji a flasinetar snizuje cenu desky od te rokove kapely... Jeste sem si nevsiml ze by jednu a tu samou pisnicku vydaly dve ruzne spolecnosti a predhaneli se ktera proda to cd leneji a da k nemu lepsi prislusenstvi. Tady zadny trh nema sanci protoze je tu neco jako monopol. Jedine co drzi cenu dole jsou prave ty piratske kopie!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk2222: tohle pojeti monopolu je velmi zajimava myslenka, samotneho by me to nenapadlo... a mas naprostou pravdu - zatimco kdyz kupuju televizi, mam na vyber podle ceny, kvality, funkci, vybavy, barvy atd... ale co treba u hudby? Tam je to vysoce subjektivni a kdyz chci neco konkretniho, nemam moznost volby mezi levnejsi nebo drazsi variantou atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims: "V ramci boje proti terorismu je treba vzdat se nekterych obcanskych svobod." (Adolf Hitler)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ma: Nekde to uz tak je. Nezadas na celnici heslo, zabavi ti notebook jako dukazni material, po triceti dnech mozna vrati. Nelibi se ti to? Nejezdi k nam.

Osobne se mi hlavne z techto duvodu zamlouva TrueCrypt v "paranoid modu" (dve hesla - jedno zobrazi cast partitiony, druhe celou). Pokud te nekdo prinuti vyzradit heslo, dostane to prvni, kde jsou jen "common data", sam pouzivas to druhe, kde jsou "confidental data".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to "Hnidopich": Ano. To je poměrně známý Hitlerův výrok.
Průser je, že mnoho lidí se domnívá, že kapitalismus a demokracie jsou synonyma, že kapitalismus se nemůže zvrhnout v totalitu. Přitom kapitalismus je jen ekonomický pojem charakterizující formu vlastnictví tzv. "výrobních prostředků". Nic víc ani nic méně - klidně může být i totalitní. Je jasné, že ve společnosti vždy existuje kvantum malinkých "Hitlerů", kteří se cokoliv, jakoukoliv událost (útok teroristy, problémy s copyrightem, atd...prostě cokoliv) vždy budou pokoušet zneužít pro svoje účely. A když jim k tomu dá nevšímavý dav příležitost, tak z malinkých Hitlerů vyrostou Hitlerové velcí - a stát se to může úplně kdekoliv. Žádná země vůči tomu není imunní, ani USA.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hnidopich: A jeden z druhe strany barikady: "Kdo vymění svobodu za bezpečí, ten si nezaslouží a také se mu nikdy nedostane ani jednoho." ("The man who trades freedom for security does not deserve nor will he ever receive either.") - Benjamin Franklin

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sumix: drk222: To je to, co tvrdím už dávno. Není to trh, je to jen společenství monopolů. Týká se to audia, videa a části SW. Osobně tvrdím, že by AZ měl být spíše velice podobný patentovému zákonu. Něco jsi vymyslel? Tak zaplať a my ti to nějakou dobu ochráníme zákonem. Nemáš na to? Najdi si někoho, kdo to ohodnotí a poskytne ti na to peníze, koupí to od tebe... No a každý, kdo si od autora koupí licenci, tak může vyrábět, a taky konkurovat cenou... Jenže to je utopie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uz vidim ty celniky, jak se budou snazit spustit pocitac. Jak tam ta data budou asi tak hledat? To preci nejsou zadni IT borci... (kdyz by byli, tak nejsou celnici).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

joey: souhlasim ... a oni tezko zjisti, ze tam neco je ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: sumix...
tohle taky uz neni pravda.....dnes si cd muzes koupit (u nekterych vydavatelstvi) ve trech variantach. v papiru za hubicku, v ktabicce s dietnim bookletem te to prijde o kilo navic a pak regulerni cd za standartni cenu. myslim ze polygram, nebo mercury, nebo kdo to dnes vlastni tohle praktikuje jiz nekolik let....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radims a dalsi podivini: Jmenujte prosim nam hloupym pet sw firem, ktere prokazatelne zkrachovaly kvuli tomu, ze jejich produkty byly pouzivany v rozporu s licenci (chybne oznacovane tako jako "kradeny").
Ja jsem hluboce presvedcen, ze dobry sw casteji zanikne diky konkurenci, ktera jej pohlti a utne, aby mohla prodavat jen svuj produkt. Uzivatele bez licenci (chybne oznacovani tez jako "pirati") vetsinou jen dany sw produkt dostat mezi sirsi verejnost a hlavne do obecneho podvedomi.

Radims: Stahovani serialu je paradoxne pro distributory ziskove. Napr. serial IT Crowds se v CT objevil hlavne diky tomu, ze si jej spousta lidi "stahla" z Internetu a shledla. Distributor tak prodal dalsi licenci. Pokud by stahovani nebylo tak snadne a mozne jako je ted, koukali byste na osvedcene soup-opery a vykopavky z archivu.

To ze jsou CD a DVD opravdu predrazena a ze cesi nejsou jen sprosti "zlodeji" krasne ukazala pribalova DVD media. Osobne nemam ve sve sbirce ani jedno retail DVD, ale za pribaly jsem jen loni utratil 20kKc :) Cena 1-2 hamburgeru za DVD je pro me prijatelna a rovna a rekl bych ze i pro spoustu dalsich lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám opravdu rád řeči typu zlý piráti ničí muzikanty, vyvojáře atd. Vždyť je to nesmysl. Kopírovalo se vždycky a vždycky bude a to že se z toho teď dělá taková bublina je pouze důsledek pronikání kapitálu do mocenských struktur. Neumím si představit, že by podobné zákony procházeli před dvaceti lety. Dnes to jde protože velké společnosti mají vliv. Máte snad pocit, že by Microsoft, Adobe, EA Games, Warner studios nebo jimi krachovali? Ha nenchte se vysmát. Jasně krást se nemá, ale nasazenými cenami si za to můžou sami. A co si budeme povídat s pirátěním se stejně počítá, protože jinak by na každý kus softwaru dali podobná svinstva jako starforce a bylo by vymalováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

godycz: Jenže pořád je to v rámci jedný firmy. A za hubičku? Pro někoho to je 50, pro někoho 200. Když by to vydávalo víc firem, tak bude rozmezí 50-500 a vybere si každý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Joey: Za příbalový filmy a CD jsem vloni utratil tak 10k.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kadLik: tvuj prispevek i dalsi podobneho razu casto se vyskytujici v diskuzich jasne ukazuji, ze takova cesta (DVD za par Kc) by v globalnim meritku byla uplne krasne mozna. Navic, kdyz stahujes, tak to delas cilene, ale kdyz jdes kolem stanku a zaujme te to, tak si to koupis, i kdyz by te to jinak asi ani nenapadlo :) A navic - za ty penize uz se to ani nevyplati stahovat a palit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zvykejme si, těchto zvěrstev bude stále více .... toto je válka, oni mají lobby a snadno ovlivnitelné zákonodárce, oni mají organizace schopné globálního zastrašování mas ... co máme my ? ... máme soukromí ? ano jistě, existuje šifrování dat, jen ho stále ještě nepoužíváme dostatečně systematicky ... je třeba zajistit soukromí ve vlastních datových úložištích a systematicky sifrovat naprosto vše .... celé disky, celé flashky , souborové systémy by s podporou sifrovani mely pocitat uz zcela automaticky aby pouziti teto funkce bylo co nejjednodussi ... vyfotite fotografii na svoji flashku pote co ji nekdo z tofoaparatu vyjme uz nikdy nezjisti co jste to vlastne vyfotili protoze nezna kod, kod musi zustat jen v nasich hlavach a do zarizeni se smi dostat pouze skrze rozhrani ktere nasi vedomost presune do pristroje ... zatim se to dela pomoci zapisu hesla na klavesnici ale dovedu si predstavit ze brzy z nutnosti prijdeme i na rafinovanejsi zpusoby, dokonce takove zpusoby pri kterych nesdelime heslo cele, ale jen platnou cast .... u fotoaparatu pak muze situace vypadat tak ze nas vlastni server na internetu preda fotoaparatu otazku Cervena , a my na ni odpovime treba stickem smeroveho tlacicka po dobu 1,2 nebo 3 sekund ... chybna odpoved automaticky server zablokuje na cely den odblokovat jej bude mozne pouze dalkovym zadanim celeho 1024b i klidne delsiho klice ktery bude nasi hlavni zarukou bezpecnosti ve spolupraci s nejakou silnou sifrou ... nejlepe vsak dvema (treba EAS a Twofish) ... zni vam to paranoidne ? v tom pripade se mozna nedivate kolem sebe ... takto slozite a do detailu se prosmysli pri vyvoji vse co nakonec pouzivate s naprostou samozrejmosti a lehkosti ... totez b mohlo platit o technologiich spolehlive ochrany soukromi , ktere jak doufam se v budoucnu budou jen rozvijet ... dnesnim slabym naznakem je treba program truecrypt ktery vam umozni zasifrovat kompletne cele disky - i systemovy vcetne OS takze nikdo nikdy nezjisti jaky os a zda legalni ci jiny na pc vlastne mate , usb pameti sifruje truecrypt jeste pohodlnejsim zpusobem, dalsi media .... tudy vede cesta...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pirátství nemá na ekonomiku vůbec žádný vliv,protože pokud svoje vydělaný peníze neutratím za předražený filmy, hudbu,ale utratím je za cigarety a chlast v hospodě,z ekonomickýho hlediska to vyjde na stejno.Naopak přinesu do ekonomiky ještě víc,protože se z chlastu a cigaret platí větší daň.Takže pirátství je pro ekonomiku ještě přínosem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Radims: Jsi opravdu pitomec! Kazety nebylo lehké kopírovat? Možná tak pro tebe, což dosvědčuje, že jsi opravdu pitomec. A pokud jde o ČEZ: stejně jako mnozí jiní zneužívá toho, že mít svoji domácí elektrárnu zatím není reálné. V okamžiku, kdy to reálné bude, nastane velmi zajímavý vývoj. První možnost, nejpravděpodobnější, bude ta, že vynálezce i vynález beze stopy zmizí dřív, než se něco proflákne. Druhá možnost bude, že se to proflákne, ale nikdo to nebude smět vyrábět, ani používat. Třetí možnost, ta nejméně pravděpodobná, by byla taková, že ČEZ by šlo do kopru, dráty VN sítí by zmizely a každý, včetně dopravních prostředků, by si vyrobil tolik elektřiny, kolik by potřeboval a to sám a zdarma, což by byl ovšem hrob tržní ekonomiky, opřené o to, že energie je nedostatková komodita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to afdsaf> no ak by ta oznacili za trebars podozreleho z terorizmu a ze prevazas na disku plany atomovej bomby, tak by si urcite radsej odkodoval vsetky data aby si dokazal ze si iba obycajny vlastnik piratskych kopii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zeus :Jasně,ale jen ten false,o pravým systému by nevěděli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

domnivam se ze nejpravdepodobnejsi reseni je to ze vynalezce takove efektivni domaci elektrarny by prodal vynalez te energeticke spolecnosti ktera nabidne nejvic ... ta by na tom postavila sve eketrarny a zacala by masivne tlacit na zvysovani spotreby energii ,... take by jiste sla adekvatne dolu s cenou za kilowatthodinu tak aby se lidem nevyplatilo si domaci elektrarnu poridit ... takto rovnovazne by pohybovali s cenami a drzeli se u koryta ... pouze v pripade nejvyssi nouze kdy by preci jen lide zacali o sve vlastni elektrarny projevovat zajem by energeticka spolecnost ktera zakopila vynalez zacala podavat zaloby na vyrobce za poruseni patentu ... a tim by to cele opet poslala do kopru , samozrejme naprosto legalne, a opet se udrzela u korita, patrne by sla i s cenou nahoru protoze uz by meli jistotu ze existuje precedent chranici jejich patent a tedy i monopol v dane oblasti .... cili nedelejme si iluze, tyhle firmy si opravdu svoje prachy umi ochranit i kdyby se delo nevim co ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to waff> a ja si zase myslim ze "vynalezce takove efektivni domaci elektrarny" by necakane umrel a to skor ako by si svoj vynalez mohol patentovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

earth: mat svoju domacu elektraren je realne prinajmensom od 1998, zvlast zaujem bol o jednotky do 50kW, netreba tam povolovanie od oddelenia zivotneho prostredia. Ked chces tak nejaku zakup (napriklad na zemny plyn) a podel sa s nami o to ake mas prevadzkove naklady, zvlast tie na udrzbu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zeus: ja bych nebyl tak pesimisticky... :) co se tyce planu atomove bomby - to bych byl asi peknej vul, kdybych to takhle nekam tahal... Neni uz jednodussi to protlacit po netu pod nejakou hodne silnou (navic nekolikanasobnou) sifrou a pak uz fyzicky treba jen transportovat klic, u kteryho by ani nikoho nenapadlo, ze to klic je :)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je se na ježdění do "takové" ciziny vy*rat a čučet doma. U nás je taky krásně ;-) A když, tak bez mobilu, flešek, empétrojek, v tesilkách a v bílém tričku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další plus pro šifrování disků, předávat pouze loginy na FTP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jojo2: S tou elektrarnou to nie tragicke, no ano, prvotne vybavovacky na uradoch a papierovacky su priserne, ale toho sa netreba zlaknut. Jeden moj znamy si pred casom zariadil malu vodnu elektraren, nieco spotrebuje sam a zvysok (co je vacsina) dodava do siete. Prevadzkove naklady su mizive, cca 500,- mesacne vo forme odmeny dochodcovi z vedlajsej dediny, ktory raz za mesiac skontroluje, ci nie je upchaty pritok. Ostatne je bezudrzbove a monitoring a diagnostika funguje na dialku cez internet. Ma to asi 9 rokov a uz sa mu zaplatila, takze teraz je to pohoda a zaraba to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox: Nevím jak je to u vás, ale v Čechách je ze zákona ČEZ povinen odkoupit veškerou takto vyrobenou elektřinu a to za cenu vyšší, než za jakou sám prodává. Bohužel to vedlo k jedinému - ty debilní větrníky rostou jako houby po dešti... (výstavba 2MW větrníku 80mil CZK, ČEZ vám zaplatí za dodanou elektřinu 85mil CZK, takže už po prvním roce jsou zaplaceny náklady na stavbu i údržbu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kanaďani mají prasečí oči a odklápěcí hlavy, do šmelcu s nini!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při čtení takových zpráv, se mi rudě zatmívá před očima a zjevují se scény velikého davu, který vybaven drobným i větším zemědělským náčiním za svitu loučí nadšeně jásá, když buřtipáni, se snadno přehlédnutelným cizím zaviněním, vypadávají z oken ve třetím patře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to asi nebude tak horke. Tady se vsecko dost prekrucuje. Proste takovy cesky "vembloud" :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pcmaker: samozrejme, ze dne na den se situace nezmeni. Ale co takovy vsude zminovany Orwell - v dobe, kdy to napsal, to asi znelo jako velmi dobre sci-fi... dnes jsme tomu zase (mocensky, technicky) o hodne bliz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K dokonalosti už jen chybí právo duševní policie vstupovat do domácností a kontrolavat obsah nalezených PC, nebo ještě lépe instalovat do každé domácnosti kamery sledující monitory (pro začátek jenom monitory).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Set: K dokonalosti už chybí jen to, aby všichni měli dostatečně rychlé připojení k internetu na to, aby si pořídili i webové kamery. Pak už nebude problém z pohodlného šera policejní služebny nakouknout ke komumoliv. A nejlepší na tom je, že to bude zadarmo. Uživatelé si vybavení koupí dobrovolně a za vlastní. Jako třeba mobily...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mmch, v ČR není pokládáno stahování audia/videa z Internetu pro vlastní potřebu za trestní čin. A za druhé, proč platíme výpalné?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hosi, pozyvam vas ku nam okopavat zemiaky! :) dostanete najest, nejake to pivo, poldeci, pekne sa opalite a medzi kopcami v prirode vam nejake autorske prava ani nepridu na myseľ! :) K veci: je to humus, ale lepsie to uz nebude, coskoro tu bude nieco podobne ako vo filme "Equilibrium", statny teror, strach a absolutne ovladanie, k tomuto to vsetko speje, samozrejme za pomoci penazi a velkej moci. V tomto smere sa mi mimoriadne pacil film "V ako Vendeta"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Waff:
Pustá teorie. Ve dvacátých letech jezdil po USA elektromobil, poháněný elektřinou, získávanou z atmosféry. (Jeden z Teslových vynálezů) Po týdnu ježdění skončil kdesi v garáži a podklady, podle kterých by bylo možno vyrobit repliku, zmizely, jako supertajné, v trezorech CIA. A takových vynálezů je hafo.Všechny mají společné to,že jejich realizací by energetičtí molochové přišli o zisky, tudíž je nežádoucí, aby byly uvedeny v život.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Jojo 2:
Ty umíš vyrobit domácí elektrárnu, která by byla schopna uživit domácnost ve 4. patře paneláku bez balkonu a byla součástí bytu? Nebo která by se vešla do auta? Nemám na mysli klasické systémy (voda, vítr, slunce), ale zdroj, využívající to, čemu se říká volná energie! Jakousi ideu mám a trochu na ní pracuji, ale docela se bojím toho, co by se stalo, kdyby se mi to povedlo. Pochybuji, že ČEZ, teplárny, plynárny a všichni, co se motají kolem pohonných hmot by z takové věci měli radost. Představ si, že by někdo měl auto, které by jezdilo po celou dobu své fyzické životnosti bez nutnosti cokoli doplňovat a jeho ž údržba by spočívala v tom, že bys jednou za pět let vyměnil vazelínu v ložiskách motorů a náprav, což umí i cvičená opice! Kdyby bylo jen jedno na světě, bylo by to ještě únosné, ale co by se stalo s ekonomikou, kdyby měl takovéto auto, včetně náklaďáků, každý?!? Já osobně si myslím, že přesně tuhle medicinu by svět potřeboval, ale obávám se, že horních sto tisíc se mnou absolutně nebude souhlasit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

earth: Můžeš se mi prosím na email ozvat, co tak rozumného člověka přimělo uvěřit ve volnou energii? Vše co jsem dodnes přečetl byly jen doměnky a výmysly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

earth: Mohl bych taky poprosit, jestli bys mi k tomu soukrome nerekl neco vic? Rozhodne to nijak nepopiram, jen by me to zajimalo. Pokud bys na to prisel, tak jediny reseni, jak se tim postavit proti nenazrancum, by bylo hodit to na net :) Protoze odtud uz to jen tak nezmizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

earth: S dnesni cenou ropy by se CIA pretrhla aby ten trezor otevrela. To si myslis, ze USA jsou zavisly na rope z Iranu dobrovolne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 earth  si trafil klinec po hlavicke! Tiez by si sa "stratil". Asi nie v nejakom trezore, ale skladok, betonovych zakladov, konstrukcii a pod. je stale dost.  Taketo vynalezy su z hladiska prijmov urcitych skupin kriticky rizikove a to nikto nepripusti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

earth: Bezudrzbove auto ? Proc ? Normalne se do kazdeho kusu daji hodinky ktere ho po urcite dobe vypnou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hkmaly: To asi jo, ale pak by se urcite naslo spousta bastliru, ktery by to obesli (naflashovali by si do auta jinej firmware :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

StreamLine: Původní účel výpalného byl, že si můžeš nahrát pořad z TV na VCR a na kazetu zase nějaké to LP. To bylo ale v analogové době a opravdu se platilo za kazety. S příchodem digátlna to nabralo nějakýho jinýho směru.
earth: No já zase slyšel, že ty podklady pro to auto shořely při tom známém požáru u Tesly, spolu s dalšími zajímavými věcmi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>Radims: copyrightová totalita se neutváří kvůli stahovačům, ale kvůli nenažranosti magementu zůčastněných firem, který se domnívá, že ze svých sračkoidních produktů může vytřískat jěště více kapitálu. Pardon vlastně ne ze svých produktů, ale z konzumentů. A třeba i pendrekem! Oblbnout, zkasírovat nebo zavřít a zkasírovat!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa im podarí zlikvidovať pirátstvo bude to aj ich koniec. Už sa teším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.