Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čipset Poulsbo už dávno existuje: US15W

výrobci by na této platformě mohli postavit nějaký mini notebook, kdyby měl alespoň dvi výstup, atom na 2Ghz lidi by se po něm utlokli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Atom na 800 GHz je fakt nejpomalejsi model? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

US15W, 2,3 W
"paměťový řadič je jednokanálový 64bitový DDR2 ... maximum podporované RAM je 1 GB ... tři z toho jsou UHCI (USB 1.1), jeden EHCI (USB 2.0) ... dva PCI Express ×1 sloty ... žádné SATA rozhraní"

To nemyslia vazne s touto prehistorickou funkcionalitou. Co keby sa snazili priblizit tomuto?

AMD 780G, 11.4 W, 0.94 W when idle
- RV610 (ako Radeon HD 2400, DX10), PCI Express 2.0
SB700, 4,5 W
- SATA 3,0 Gb/s, USB 2.0

Beriem to tak, ze potrebuju "dodrat" 90nm linky a preto to bude velmi lacne. Dufam vask, ze urobia aj nejaky "sucasny" chipset na 55nm.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych to viděl na AMD v tomhle segmentu. 2,3W je sice hezké, ale přece jen je Poulsbo už moc velký "kastrát"¨. Podle mě by mělo jít osadit minimálně 2GB 800Mhz paměti v dualchanelu, dnes jsou takové SO-DIMM za hubičku, alespoň 2 SATA porty a grafika co má DX10 kvůli chodu vista a občasné zahrání nenáročné gamesy. Tohle všechno má zmiňovaný 780G. Poulsobo se hodí snad jen do úplných pidizařízení. Na Mini-ITX desku je to sh@t, tam chceme přece jen něco více. Už aby tady byla úsporná AMDčka a mini-ITX desky s 780G. Atom je dobrý, ale když ho dává Intel na mini-ITX desku s chipsetem, který sežere 20W a umí h@&*o, tak je to s prominutím prasárna no a pokud tam dají tohle, tak to bude zase slabota

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dodam, ze platforma se jmenuje Menlow, procesor je Silverthorne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Machina: vzhledem k cilovymu segmentu trhu je dulezitejsi nizka spotreba nez vysokej vykon - tohle jde proti AMD LX800, ne proti Athlonu + 780G.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm no vyzera to zaujimavo a aj celkom slusny posun PowerVR.Kyro boli celkom dobre grafiky so zaujimavym pristup k rieseniu problemov.Ale zasa pouzivat UMA zvlast ked pamet je pripojena cez 64bit kanal.. To je vysmech.Na tom nefunguje poriadne ani klasicke 2d GUI o Vistach ani nehovoriac (teda ist to ide,razitko dostanu ale to je asi tak vsetko).Pritom by snad nebol problem tam dat aspon 64mb pamete cisto len pre grafiku.Vobec ten intelovsky pristup a cely atom mi pripada ako zbavenie sa prebitocneho kremiku a vytazenia starych liniek.Docela by ma este zaujimalo porovnanie takeho Atomu a postarsieho Pentium M.Vykonnostne aj spotreba.Ani by som sa moc nedivil keby Pentium M bolo na tom mozno lepsie (neviem len strielam odboku)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To strilis naprosto presne, videl jsem nejake benche (nepamatuju link) a moje Pentium M LV s tdp 10W je na stejne frekvenci asi 2x vykonnejsi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Weepy - Tvoje Pentium M LV ma dvakrat vetsi vykon a ctyr az patnactinasobnou spotrebu. Kolik si to P-M bere v idle modu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kubik> skor mam pocit ze momentalne sa vdaka EEE strhla vlna malych lacnych ntb a intel sa na tom veselo zvezie (co dokazem pochopit).Co nedokazem pochopit je ale ze preco to musi spravit pomocou "kvalitneho" vyrobku.Ano Pentium M (asi aj ULV variantu) tazko porovnavat s Atomom lenze PentiumM ma uz par rokov na triku a bolo stavane aj s trochu inymi poziadavkami.Keby intel vydal Mko ULV upravene na aktualne technologie (hlavne velkost jadra) mozno by to vyzeralo uplne inak.To je asi tak ako ked x rokov odzadu vecsina vyrobcou telefonou hovorila ze dotykova obrazovka je naprd a zbitocna.Jedine s dotykovou obrazovkou boli telefony/pda na windows mobile.Pride jeden Iphone a vsetci sa idu po*rat.Este aj taka nokia ktora mala len par okrajovych modelov s touch screen urcite ohlasi s velkou pompou par novych modelov...
Proste by som konecne uz rad vydel realnu inovaciu a nie len "modnu inovaciu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dc> Atom de facto je P-M vyrobeny moderni technologii a s osekanyma funkcema, ktery musely pryc kvuli spotrebe. Znovu rikam, ze u Atomu byla pri vyvoji klicova spotreba, protoze Intel nemel nic pro segment trhu, kterej okupuje AMD LX800 a spol a pokud mozno jde o urvani casti trhu ARM procesoru. Stejne tak SCH, ktery se dost lisi od standarnich ICH (southbridge) a kdyz porovnas datasheety, zjistis, ze v SCH chybi spousta hovadin, kterejma je zaplevelena vetsina ostatnich chipsetu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2machina a spol
nechápu, proč do tohoto segmentu stále taháte DX10, Visty (a wokna obecně)a další, když tohle je opravdu určené na něco jiného, pro jiný segment. Nebo si také půjdeš koupit Oktávku, když potřebuješ Tatru 815?... obojí jsou přece automobily...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.