Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Citizen má EVF s 3,69M bodů a 120Hz rychlostí

Jojo, souhlasím s koncem. Technika elektronických hledáčků se zlepšuje, ale optický hledáček je prostě nejlepší. Je to asi jako rozdíl mezi koukáním na (HD) televizi a z okna. A pokud je třeba fotit po tmě či v šeru, opravdu jemně ostřit, tak není o čem mluvit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To platí dnes (2013), ale třeba už za 5 let bude situace jiná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to je spíš o principiláních limitech. Na takové to domácí focení to stačí už dnes a v šeru to nebude dobré nikdy, protože kde je potřeba dosáhnout expozice řekněme pod 1/25 s, tam se těžko dělá live preview. Leda až se jednou do bezzrcadlovek dostanou supercitlivé snímací čipy. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žejo. Taky si myslím, že je toho v televizi vidět víc. :-) Opravdu jemně ostřit jde s EVF o třídu lépe a rychleji, například. Ve tmě nevidíte v optice nic, v EVF zrnitý. mizerný, pomalu překreslovaný obraz.

Klídek, taky zatím fotím zrcadlovkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já neříkám, že EVF by nešlo použít, ale fakt se mi skvěle fotí zrcadlovkou třeba v noci nebo na temném místě, kde je tma jak v pytli, protože v tom temném hledáčku vidím skoro to samé co očima, tedy málo, ale vidím, zatímco diplej mě oslní a zahltí šumózním preview. Hlavně to oslnění je hnusné a že když je člověk rozkoukaný po tmě, tak i sebestaženější displey je hrůzostrašný jasoň. Pak když se dlouze exponuje, zrcadlovkař se kochá okolím, displejař čeká, až mu zmizí "otisk displeje" ze sítnice. :-)

Za určitých podmínek i na zrcadlovce koukám na telku, to nepopírám, ale je to minimálně. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mi vadi zpozdeni el. hledacku, pozoruji je i na svetle ... a jsou titerne ... profi trida je profi trida, ja mam vytunenou zrcadlovku, takze mam obraz velky jak hledacek hasselbladu, porovnavano prave s hassem nazivo, takze zadne jako ze prirovnani vycucane zprstu ;-))) ... takze asi tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.