Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ClearNAND Micron zbrojí proti chybovosti

Říká se brojí, ne zbrojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že brojit se používá jen ve významu verbálního útoku, ale tady jde o nějakou činnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to potvrzuje verbalni utok, i kdyz ta prvni definice na wiktionary je formulovana ponekud nestastne (podobne jako titulek clanku)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

význam
připravovat se ke střetu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ve smyslu medialni masaze elektoratu, viz napr. Irak 2003

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale neříká nic o tom, jestli "zbrojit" lze nebo nelze použít (podle mě klidně lze).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Pokud MLC NAND flash vyráběné 50nm technologií vykazovaly zhruba 10 000 cyklů zápisu/smazání na jednu buňku, s 30nm-class výrobou tento údaj klesl na průměrných 5 000 a na 25nm vyráběné paměti už vydrží pouze 3 000 cyklů."

Ty MLC NAND jsou čím dál větší odpad. Zůstávám jen u HDD dokud cena za GB dost výrazně neklesne. Stejně mi větší efekt udělají peníze vražené do RAM, GPU nebo monitoru. Nedávno jsem říkal, že SSD si koupím za 2 roky, ale teď začínám do budoucna uvažovat o něčem jako 24GB Geil Value Plus RAM za 7000Kč a nějaký ten RAMDISK nebo i klidně bez něj. Snad by stačilo i 16GB za 4500Kč, ale když jsou ty SSD tak drahý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to si myslite ze RAM na 32nm ma vetsi spolehlivost? Na vasem miste bych uvazoval alespon o ECC variante (jen bohuzel cenovy narust neodpovida tomu moduly maji 9 cipu namisto 8).

Levne rychle a spolehlive nemuze nikdy platit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak serverová rock-stability možná ne, ale životnost určitě. DDR3 na 1,5V hřejí dost málo a podle mých zkušeností přežijou netopící RAM počítač klidně 2x. No a jestli se mě PC jednou za 2 měsíce kvůli menší chybě v RAM restartne, tak to pro mě není problém, ale moc bych se toho nebál - s DDR3 mám dobré zkušenosti i když mají o něco vyšší napětí než 1,5V.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite ma vetsiu spolahlivost. NAND flash a klasicka RAM pamet su uplne ine technologie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si jisty ze RAM vydrzi podstatne vice cyklu zapisu/smazani ... pravdepodobne miliardy. Protoze je to uplne jina technologie u ktere to zmensovani tolik nevadi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto se taky SSD pouziva na neco jineho. 3000 x 32GB by bylo 6000 instalaci nenazranych windowsu ci her, je to malo? Je treba zalohovat a nespolehat na to, ze disk ci flash vydrzi - vychazi to snad i lepe kdyz to nevydrzi, v ramci zaruky dostanete pak novy kus, nekdy i vetsi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle Intel Solid-State Drive Toolbox se mi na disk za 11 měsíců od koupi zapsalo pěkných 803,5G dat (a to je to už třetí instalace systému - trošku jsem to přeexperimentoval). Takže jsem si vybral prvních 10 z 5000 pokusů o zápis (samozřejmě některé buňky budou mít víc, ale ne o moc a určitě je tam i něco "navíc" jako náhrada za špatné sektory). Takže při současným zatížení (používám počítač denně několik hodin) mi disk vydrží ještě cca 500 let :))))) Už se opravdu nebojím, že by mi po dobu jeho morální životnosti přestal fungovat kvůli nedostatečnému počtu přepisů na buňku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakou mate jistotu, ze se vam vsechny pametove bunky prepisuji rovnomerene?

Naopak v acncich o SSD se pise, ze radice na SSD se snazi rovnomerne zapisovat na VOLNE bunky. Na SSD ale byva spousta souboru nekolik let nezmenena (ruzne systemovou soubory, stare fortky apod), takze tech 803 GB dat se mohlo dokola zapisovat treba jen na 30% Vaseho SSD.

Jinak tech 800GB je dost malo .... na co ten disk pouzivate? Je to systemovy disk? Jsou na nem TEMP adresare? SWAP?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už jsem podlehl před rokem a zakoupil 80G Intel X25-M. A jsem s ním natolik spokojenej, že před měsícem jsem si za vlastní prachy koupil do firemního noťasu 120G OCZ Vertex2.

Kdo nemá, neuvěří, jak je to supr :) Zpět bych už nešel ani náhodou. Stačilo mi chvíli dělat na noťasu bez SSD.

A ukládat data na RAMdisk je zhůvěřilost. A dát tam jen nějaký tempy je u většiny aplikací naprd. V současný době opravdu není nad poměr cena/výkon u "lepších" SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tyhle řeči o "počtech" zápisů u SSD se mi zdají divný.
- Mám starý 120MB HDD a když ho dnes, po více než 15 letech zapnu, tak stále zapisuje a čte jako "za mlada".
- Pokud SSD vydrží 2 až 3 roky a pak chcípne podobně jako fleška, tak je to naprosto nepoužitelné záznamé zařízení.
- To že Windows pracují s diskem i když nic nedělají, je jasná věc.
- Není možné aby SSD tím, že na něj zapisujete přestávalo fungovat a poškozovalo se.
- Stejného výkonu se lehce dosáhne 4x 2TB disk v RAID. Kapacita než u SSD je značně vyšší. Rozměr je ale taky větší, proto SSD bude asi hlavně záležitostí notebooků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.