Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co nebude ve Windows 7 Starter Edition

To si fakt dělaj prdel, když z toho udělají takový kriplware, měli by to dát zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno já nevim :-D Jediné, co mi tam vadí, je, že to nepřehrává DVD a že není možnost změny pozadí (defaultní je hezké). Takže do škol by to nemuselo být špatné ^_^

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě omezení tohoto systému nepřijdou zase tak hrozná. Jistě, sám bych si ho nepořídil, ale právě pro nasazení v netboocích vidím jeho smysl. Asi nikdo neočekává, že budu netbook používat jako domácí mediální stanici, takže streamování médií nepotřebuji, stejně jako media center. Výkon netbooků rovněž není zrovna takový, abych na nic něco virtualizoval (obzvláště na tom malém displeji), takže XP Mode je zde nepotřebný. Přehrávání DVD - co naplat, ale naprostá většina netbooků je bez mechaniky, a sledovat DVD na tom malém displeji opět nebude žádná sláva (navíc po dodání kodeků, tak jako v XP, bude systém jistě schopen DVD přehrát, jen ne přímo v základu). Nepodpora Aero efektů trochu zamrzí, stejně tak jako nemožnost změny pozadí plochy, ale na druhou stranu - netbook má malý displej a je určen především na běh aplikací v celoobrazovkovém režimu. Nějaké efekty, nebo plochu tedy stejně nesleduji. V tomto ohledu si tedy myslím, že jde o plně použitelný systém na netbooku. A navíc: V rámci Windows Starter bude zřejmě zahrnut (tak jako v jiných nižších edicích) rovněž Windows Anytime Upgrade, takže koupí-li někdo netbook s Win7 Starter, pak bude mít zřejmě kdykoliv (samozřejmě za určitou cenu) možnost upgradovat na vyšší verzi systému. S omezeními této verze se tedy myslím zbytečně straší. Je třeba si uvědomit na co je primárně určena a tam skutečně v tomto stavu podá plný výkon pro uživatele, který má PC (netbook) na čtení pošty, zpráv na netu, nebo chatování s přáteli a nějaké to prohlížení obrázků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Docela nechápu kdo normální si tehle systém nainstaluje na notebook nebo netbook, když i ty nejlevnější mají výstup na monitor a dost lidí co znám ho běžně používaji.
Další vynikající věcí je nemožnost změny prostředí, nepočítám-li možnost dání tapety, což má dneska snad každej, tak už jenom abych nemusel poslouchat pořád dokola předdefinovaný zvuky od MS to si radši těch pár stovek připlatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě tam půjdou doinstalovat kodeky nebo jiný přehrávač, takže přehrávání DVD nebude problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se výstupu na monitor týká, tak bude samozřejmě fungovat bez problémů - jen nepůjdou použít dva a více monitorů najednou, ale pracovat na připojeném monitoru půjde. Pokud to neobejdou ovladače grafické karty a práci na více monitorech neumožní, samozřejmě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmenit pozadi asi pujde. Sice to bude vypnute v nabidce, ale bud to pujde pres registry, ktere budou asi stejne a nebo v nejhorsim pripade tapeta je soubor na disku, ktery se da nahradit necim jinym. Moc neverim, ze by tam daval MS nejaky sofistikovany algoritmus na zabraneni podobnych upravam typu checksum souboru.
Co se tyce nemoznosti vice displayu, tak to v podstate nejde na Windows provozovat na zadne verzi, takze tak i tak budou potreba ovladace ci utility tretich stran.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, vidím to na další šmejd typu:
Máte víc paměti? Tak plaťte za systém!

Osobně mi víc vadí, dotování cen pro v závislosti na HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K cemu takovato verze bude? V rozvojovych zemich bude zivotnost takovehoto stroje omezena pouze na zivotnosti baterii, protoze pochybuju ze by rozvojovi krovaci v africe meli v kazde chatrci elektriku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když to microsoft dá za 3 stovky tak do toho jdu
na počítač pro manželku to bude bomba

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jouda joudalovic: spis bych rekl, ze to bude o tri stovky levneji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne321: Nezaměňuj prosím práci s více monitory s prací ve více virtuálních plochách. To první Windows zvládají někde od verze 95 a používá se to naprosto běžně, to druhé si musíš doinstalovat, k dispozici jsou desítky free i placených programů, taže si stačí vybrat podle požadovaného způsobu ovládání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne321: bohužel nemáš pravdu, změna pozadí ve Starter edici není tak jednoduchá... viz http://www.withinwindows.com/2009/03/31/correction-starter-wallpaper-mor...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný cripleware jak už tu někdo psal. Opravdu nevím, co by mě vedlo investovat peníze to takového zmetku, když jsou tu plnohodnotné OS zdarma, které uživatele v ničem neomezují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmysel by to malo, keby sa to distribuovalo na spôsob "Free DOS" ako nejaký základný OS. Samozrejme by to malo byť za nejakú symbolickú cenu (akceptujem tak do 10-20?). Veľkej skupine uživateľov by to bohate stačilo - napr. moja žena používa len Word, Excel a Internet - na toto je to akurát.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V predchádzajúcom príspevku to malo byť 10-20 EUR. Z neznámeho dôvodu mi neprešiel znak Eura (AltGr+E), české prostredie Euro ignoruje... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Word a excel? To asi nebude starter edition :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy...Windows 7 Starter Edition bude zcela k ničemu :) Zajímalo by mě, jak moc chorý může být mozek manažera, který vymyslí, že nebude možné změnit pozadí. To už musí být fakt bedna takový člověk. Vsadím se ale, že debilit jako připojení se k MSN serverům a kupa debilních MS her tam bude přehršel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mi chybí jenom ta podpora domén. Jinak by to mohl být relativně použitelný OS i pro kancelářské stroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2:Steev
Presne, jako vychozí prostředí pro lidi co chtějí wokna a ne tuxy, jediný co umí je spustit svoje 2 aplikace by to bylo ideální. Leč musela by odpovídat cena. Jestli mám za OEM dát 3 litry nebo 3litry-300 je naprosto nezajímavý a koupí to jen PÍP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Steev: No jo, tady v Čechách euro ignorujeme, protože dřív jak za 10 let ho stejně mít nebudem a kdo ví, jestli za těch 10 let ještě bude existovat :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS. na změně pozadí manželka trvá, tak z toho asi nic nebude :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro článek Pozadí ve Windows 7 Starter opravdu nepůjde změnit tak snadno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Co nebude ve Windows 7 Starter Edition.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cerne pozadi pouzivam normalne, tohle pro me neni omezeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ze by M$ zmenil zobrazovanie suboru background.bmp ako pozadia? to by bola moc narocna uloha pre ich vyvojarov :) co mi zabrani dat si tam svoj vlastny subor v pozadovanom rozliseni? alebo M$ prida rutinku na vypocet crc toho suboru, aby som si tam nemohol podstrcit vlastny? :D od M$ sa to da cakat :) namiesto vylepsovania funkcnosti, degradacia v zaujme co najvacsich ziskov ( a nepranierujte ma za to, ze taka rutinka zozerie 0.00001% cpu, ide o princip :) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh, to sa mi podarilo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2jouda joudalenko> tak, manželku šup šup do posilovny, spining, aerobik... ono se jí to pozadí upraví :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Janko Hrasko.
Zabrani ti to tam dat kontrolny mechanizmus ktory checkuje kontrolny sucet (SHA) suboru s pozadim. Obist sa to da, len musis vyrobit svoj vlastny subor s uplne rovnakym kontrolnym suctom. Co uz zas taka sranda nieje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám též černé pozadí na Windows7 RC :-D takže jaké pak omezení :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se hackne shell32.dll a bude vystarano. Jako by se to uz ted nedelalo s knihovnama pro zmenu vzhledu... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, černá je v pohodě, mnohem horší by byla žlutá nebo třeba růžová :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno teda az na tu podporu vice monitoru a pripadne xp mode by mi to nevadilo. Pokud je tohle skutecne vsechno v cem se to lisi a nebude tam chybet treba RDP a podobne. Nemoznost zmenit tema je spis legracni, bude beztak stacit zmenit zas themes soubor a bude. Aero uz jsem zavrhnul a live nahledy v taskbaru nebo alt+tab jsou jen pro skutecne zacatecniky, nemoznost nastavit klasicky a hlavne prehledny alt+tab by pro me byl skutecne zasadni (nastesti to jde uplne stejne jak ve vistach). Kazdopadne explorer s nemoznosti nastavit klasickou nabidku start a nebo panel rychleho spusteni me uvrha v myslenku zacit si snad konfigurovat litestep, ale do toho se mi fakt nechce, nicmene asi nic jineho nezbyde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozno sa mylim, a nechce se mi teraz studovat licenciu win, ale hacknutie win za ucelom zmeny pozadia je uz asi klasifikovane ako porusenie licencnych podmienok a v podstate je potom jedno, ze pouzivam instalaciu windows bez kupenej licencie alebo licenciu mam kupenu ale porusujem ju :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Je vidět, že Microsoft to s omezováním nejnižší edice Windows 7 myslí skutečně vážně." - kdyby se radsi v M$ venovali necemu uzitecnymu (co treba bezpecnost) nez omezovani pozadi na plose...
ach jo, to zas bude produkt za vsecny $$$

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak proste nekdo patchne shell32 s vlastnim checksumem nebo vygeneruje obrazek se stejnym hashem (i kdyz to asi nebude takova trifka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle zpráva je hřebíček do rakvem všem, co se ještě někde odvažují říkat, že m$ nejsou přece ZAS takový blbci. Ano, widle používám a jsem s nima spokojenej, ale tohle ukazuje jejich neuvěřitelný způsob myšlení: oni prostě věnují čas na to, aby do systému implementovali ochranu proti změně pozadí! A pak z "nedostatku času" vydávají nehotové systémy a ještě pozdě.
I když na je to jen taková bublina: XPčka fungují dobře a narozdíl od jinyých věcí, software se neopotřebovává, takže u nich asi zůstanu ještě hodně dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt bida ..... nevim co tim sledujou. To je podobne zkurvena politika jak v 32bitovych windowsech licenci zakazali pouzivat vic nez 4GB ram, zvlaste kdyz pak 64bitova verze je stejne draha nebo dokonce pribalena na jednom DVD (verze Ultimate). Clovek si rika, dokazou udelat takove mega technologie jako DirectX, udelat perfektni jadro, proste veci tezce nadupane a pak jsou tam v kontrastu veci jako dreamscene, co delal nejaky student stredni ekonomky a o zasadnich vecech rozhodujou manazeri co maji asi v hlavach nasrano:( Skoda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky používám černé pozadí...
Doufám, že MS nepředpokládá, že ten kdo má černé pozadí má nelegální Windows... i jeden u MS nikdy neví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: No a 32bitovymi adresami chces adresovat vic jak 4 GB RAM jak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ:
"Zakaz" pouzivat viac nez 4GB ram v 32-bitovych windowsoch nie je licenciou, ale prave tymi 32 bitmi. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: MS zakázal ve 32bit Windows používat víc, jak 4 GB RAM? Hehehehehe.... Výbornej fór.
 
Někdy si zkus spočítat, kolik je 2^32.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ > ty si prosim najprv nieco nastuduj, kym tresnes takuto sprostost... viac ako 4GB ti nezakazl M$, ale proste 32bitoy OS nedokaze viac adresovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha takze na nizkovykonnych pocitacich MS kvuli pitome zmene tapet zabuduje fc ktera pokazde kontroluje zda je otevren ten spravny obrazek hm kolik dalsich milionu zbytecnych funkci W7 obsahuje??? Jasne ze diky kontrole jednoho obrazku zadne spomaleni nikdo nezaznamena ale kdyz je podobnych ficuryn (hlidajicich zda neprehravate nechranene HDvideo a podobne) v systemu 100, 1.000, 10.000???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vypada to ze pomoci PAE (kdyz to umi deska i cpu) muzes rozsirit RAMku na 32b XP nad 4GB ale vypada to ze nakej limit tam stejne bude
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEdrv.mspx!

!!! * Total physical address space is limited to 4 GB on these versions of Windows. !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ta adresa je samozrejme bez vykricniku nakonci
http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEdrv.mspx
I'am sorry...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil1452,xox,Petyy,Hege: zkuste si neco nastudovat radsi vy nez zacnete blbe kecat ... 32ti dvou bitove jadro Windows umi standardne tusim 128GB ram, omezene je to SKUTECNE JENOM LICENCI! Staci zmenit licencni soubor treba z nejakeho datacenter serveru a ejhle, uz to funguje .... a to i pres vasi zjevnou osvicenost:o)

Dan4: zadne hlidani prehravani HD videa nikde neni, jak si na to prisel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč se tu rozčilujete kvůli nějaké starter edici, když si nakonec stejně všichni ukradnete ultimate ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Honza487 taky mi to tak přijde :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sehnat si shell32.dll z plnohodnotné edice je triviální úkon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza748: tak,tak ::)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

32bitove Windows podporuji pro jednu aplikace pouze 2 GB RAM (pripadne neco pres 3 se switchem /3GB). PAE je sice pekna vec, ale problem s adresaci pameti pro jednu aplikaci nevyresi a navic ji musi podporovat i aplikace.

Ve standardnich 32bitovych Windows to funguje tak, pokud si aplikace naalokuje sve 2 GB RAM se bidne slozi na nedostatku pameti, i kdyz system umi korektne obslouzit 128 GB.

Lze vyzkouset s libovolnou konstrukcni aplikaci - Pro Engineer, Catia a slozitejsim modelem, vic nez 2 GB RAM to nedokaze pouzit at je v systemu pameti kolik chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda, takovou praci si s tim dali, jestli si uzivatel smi a nebo nesmi zmenit pozadi. Jeste tak na klavesnici bych prohodil Q s O, Z s W, 5 s 9 a mezernik s Entrem. A samozrejme, pokud by si to nekdo sam zmenil, natvrdo bych mu nastavil klavesnici cinskou. :-O
Ten MS uz asi blbne na eNtou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Cumil: mno musime asi pockat na pindows 8, tam uz to bude vsechno jak pises :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni jednoduzsi nez vyrabet pozadi se stejnym SHA souctem nechat spocitat nove SHA pro novy obrazek a jednoduse to SHA prepsat v shell32.dll?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: A neni pak rozumnejsi ukrast Ultimate edici nez crackovat Starter??? Legalni to bude asi stejne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO: shell32 je binarka a tam taky nakej checksum takze se to bude muset jeste nak dopocitat aby se to caplo :o) mozna nakej GURU k tomu rekne vic :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tmavy pozadi je stejně nejlepší,než ty barevny sračky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: protoze standardne se na alokaci pouziva signed long, coz je prave 2GB limit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil1452,xox,Petyy,Hege: http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension#Microsoft_Windows

Win XP Starter ma maximalne dokonce 512MB. To jsem nevedel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

poObede: shsvcs.dll, themeui.dll a uxtheme.dll (soubory obsahujici kontrolu, ze theme soubory pochazeji od MS) maji taky nejaky kontrolni soucty. Mraky lidi je maji hacknuty, takze podpis/hash nesedi a funguje to v pohode...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ptc: ale sem tam nakej M$ SW umi 3GB, skoro to vypada jako recommand.
http://support.microsoft.com/kb/823440

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim že než aby si pirati měnili komplikovaně plochu tak si stahnou verzi Ultimate,to zas mikrošrot trochu nedomyslel.-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2qee: ja chtel rict(snad to nebude uplne FAKE) ze widle rozeznavaj 2 typy souboru: binarni a textovy a ty binarni (*.dll,*.exe,...) maj checksum, takze nejde jednoduse zeditovat binarku (checksum pozadi pro pindws7 v shell32.dll) - musi sedet checksum ty binarky, jinak ASI error
na editaci binarek je SW HIEW

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2borowitz: jeste si taky myslim ze nabirat dll z jinejch verzi pindowsu je podle licence zakazany, otazkou druhou je jestli to funguje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepujde zmenit ? zmenil jsem ho jako prvni hned po instalaci , no problemo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Nalim: vytvořit jdva soubory se stejným HASHem není u SHA tak triviální záležitost, ne nadarmo to je "jednocestná funkce", takže tudy cesta nepovede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

predSvacinou: tak ja bych rek, ze urco bude nejaka funkce, co bude umet naalokovat vetsi pole ... vzdyt mas treba int64, mozna to bude vec aplikace, mozna jenom vec linkeru (nebo ceho), kdo vi.
Jinak win32 binarky zadne hash funkce ani nic jineho nemaji. Uz jenom proto, ze jeden takovy soubor muze mit 10GB a taky proto, ze jsou ruzne cracky co prepisujou jen jiste casti binarky ... taky proc by tam nejaky hash mel byt, kdyby si ho mohl kdekdo stejne zmenit. Digitalni podpis binarky, to bude vec jina...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ > zjavne sa v tom vyznas lepsie ako ktokolvek iny, tak si preklop licencny subor a funguj si s nim na 32bit OS s trebars aj 128GB RAM... si proste frajer...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hege: jj ja vim, ale ted je mi to k hovnu, tech 8GB jsem musel vratit, protoze byly spatne, tak furt jedu na svych 3GB ... ale jestli si poridim tech 8GB, tak si ho preklopim, o tom ani nedychej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prvé čo odstránili bol watermark na ploche. ďalej diskutovať na túto tému myslím že nemá veľký význam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ : uzijes si hodne legrace, u normalniho desktop softu (a driveru) s PAE nikdo nepocita, takze si asi uzijes celkem dost modrych screenu. x64 je rozhodne lepsi cesta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ ma pravdu o licencnom obmedzeni podpory velkosti RAM nad 4GB v 32bit Windowsoch. Technicky je to vyriesene. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778.aspx Samozrejme 64bit je v tomto smere pohodlnejsi. Prakticka podpora 32bit SW nad 2GB RAM je tiez problematicka. Ale o tomto nebol prvy prispevok od BTJ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Více na téma 4GB limit na x86 - přímo od guru Makra Russinoviche.
http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/2008/07/21/3092070.aspx
 
Oddíl Windows Client Memory Limits

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemožnost změnit pozadí je myslím opravdu až moc "krutý" omezení. Přecejenom, standartní tapeta brzo omrzí. No ale dobrá, pokud tam bude rybka, tak by se to ještě dalo přežít. V tom případě ale doufám, že ani výrobce netbooku nebude mít možnost tam uživatelům definovat standartní tapetu. To by totiž už byl pomalu fašismus jako u Apple a to bych velice nerad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pivec: presne tak .. o tom taky pise jeden z dokumentu (viz. jedna linka). PCI bus a obsluzne drivery kdyz nepocitaji s PAE tak pak konci zle :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je az neuveritelny so vsechno si uzivatele Win nechaji libit a nezkusi neco jineho. Naprihlad Linux, tam je jedine omezeni neznalost uzivatele, pokud vite jak jde vse (az na hry urcene pro windows)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, beriem, ze Starter je nieco ako uvadzacia verzia a tak je patricne osekana o funkcie, ktore budu chybat systemovym administratorom a hernym nadsencom, ale celkom rad by som poznal myslienky toho chytraka, co zakazal zmenu pozadia. Pre mnohych ludi praca s pocitacom znamena klikanie a presuvanie ikoniek, z casu na cas spestrena o vyber novej hanbatej slecny ako pozadia pracovnej plochy (a ze takych je stale dost), pridu aj o toto svoje male potesenie :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2BTJ: je fakt, ze offsety se nepouzivaj (diky za faktickou)
spis sem chtel puvodne rict ze editace binarek neni tak easy jako editace textaku a je treba zachovat nejakou strukturku (treba u excelu je to sumak, tak ho neotevres, ale editovat exac/dll uz je trochu peklo a zrovna shell32.dll vypada docela hodne systemove a nakopnout ho by mohlo skoncit v peklech [BSOD] :o)
kor treba u toho checksumu obrazku - nejsem cryptolog a nevim jestli sha256 generuje pokazdy stejne dlouhej hash - pak by s tim moh bejt problem dostat do shell32.dll vetsi/mensi hash nez tam puvodne byl, protoze by se to pak cely posunulo :)
sem LAMA takze spis upozornuju dalsi BFUcka :o)
poSvacine
kdyby to nekoho zajimalo vic tak je toho plnej net
* http://en.wikipedia.org/wiki/SHA_hash_functions
* http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_file
tak se chlapy ukazte :o] (nezny pohlavi do toho nechci tahat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže s pronajímáním Windows zašel MS už tak daleko, že u nejnižší verze musíte provozovat PC na sedmičkách chtě nechtě jako reklamní billboard. Jako by nestačilo že úředníkům na desktopech běží spořič se stylizovaným Windows woknem, odted si ani plochu nezmění, aby na nás Windows logo útočilo opravdu odevšud. No fuj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jen doplnim ze rybicka na pozadi je "Betta splendens" (http://rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra)

Docela by me zajimalo jesli finalni verze bude mit nejakou jinou rybicky nebo Win7 zustanou na vzdy "betta" ;-) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby program mohl používat rozšířenou adresaci, musí to především sám umět. Umí to pár serverových aplikací. Dokonce i zvětšení paměťového prostoru pro programy ze 2 na 3 GB parametrem v boot.ini musí umět program používat - jinak pracuje pořád se 2 GB. Další fór je, že rozšířenou adresaci musí podporovat hardware.
Daleko jednodušší je přejít na 64 bitů - jak se děje už pěkně dlouho.
Samozřejmě kritizovat licenční politiku Microsoftu můžeme až do alelujá - těžko něco změníme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezisi kriste, tak stale som radsej a radsej ze uz niesom vo svete windows

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboho, kdo normální bude mít Starter? A pokud ano, tak si vážně myslíte, že pozadí je váš největší problém?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, SHA-x vždy generuje stejně dlouhý výstup, takže by se ten hash měl dát jednoduše přepsat, pokud ovšem není nějak kontrolována integrita systémových souborů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mlox: thx za info, kze by to nemusel bejt takovej problem, hura na shell32.dll :o)
jinak pindowsy 2k/xp jistou ochranu maj: http://www.microsoft.com/whdc/archive/wfp.mspx
do sedmicek ASI neco podobnyho taky daj, mozna kvuli "user may experience unpredictable system performance" z toho odkazu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ministerstvo průmyslu a obchodu by se mělo zrušit. Furt se tam jen žere.
;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Wift - LOOOOOOL :-) nejkrásnší tečka v diskusi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem stejny nazoru :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chtel jsem rict ze souhlasim se zrusenim MPO :o)
a zaroven zdravim cesky budejice a spamera z policky :o)

Hostname for address 93.181.105.46 is static-cl093181105046.unet.cz.
Object 93.181.105.46 was found in this blacklists

Blacklist bl.spamcop.net
Blacklist dnsbl.sorbs.net
Blacklist sbl-xbl.spamhaus.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Edice pro mne. Black desktop 10 let :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz.. nejde dat nejaky obrazek pres to.. ?? Jako treba z webu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.