Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Core i9-10850K vyjde na ~$449, není jen pro OEM segment

Hm, za tu cenu je to out jako všechny procesory Intelu v současnosti.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom k cene je "out". Vzhľadom k nedostupnosti v obchodoch nie je "out". Tak ako to s tým procákom vlastne je? ;-)
Každopádne čakám na skorú zmenu firemného loga a sloganu na "Intel Downside"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

intel k hlavnemu vydaniu nejakej rodiny cpu uvedie nizsie taktoveny model, amd uvedie vyssie taktovane modely ... nuz to o niecom svedci

dnes tu mame P4 Netburst, ked Athlony64 (X2) s frekv. o 1/2 ci 3/4 GHz nizsou drvili Pentium4 (PentiumD) ako srot, darmo sa P4 driapalo na 4 GHz metu (no a potom v 2006 prisla Core era)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

s rozdilem ze v te dobe meli ve vyvoji mobilni cpu ze kterych pak vzeslo core, dneska to nevypada ze neco maji, navic si udelali obrovskou ostudu tim kolik chyb a pomerne snadno zneuzitelnych v cpu maji .. ze toho prodaji mene detem na hrani je tolik netrapi ale serverovej segment tam to bude bolet a to je jen zacatek a AMD ma super produkty v teto oblasti.
Z hlediska spotrebitele samozrejme neni idealni aby nejaka firma mela monopol, konkurence tlaci ceny dolu a zene vyvoj kupredu. Tak intel si vydelal za poslednich 15 let slusne ted prebira stafetu AMD, coz pro nas spotrebitele neni idealni, pokud nebude protivaha k ryzenu bude drahej to je zakladni zakon trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurovat 8 jadrovej 3700 280€, alebo 12 jadrovej 3900 za 400€ s tou cenou a spotrebou to intel nebude mať lahke, ale nastastie ma kontrakty tak že predajcovia to budu musieť kupiť aj za tu cenu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dyť to je směšný rozdíl, Minulý týden jsem řešil počítač s 3700X a RX5700XT, cena vybraných komponent zájemcem 65 tisíc bez periferií a některých RGB udělátek. Fakticky mohl mít to samé za 40-43 tisíc, výkon stejný, jen by to vypadalo a svítilo trošku jinak Jenže když se mu to líbí, tak co, holt pro někoho 50% ceny navíc jen proto že to vypadá tak jak chce nedělá problém. Lidi peníze mají a leckdy je dávají za pro výkon nepodstatné věci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jasne, i rohlik za tisicovku je levnej, kdyz si k nemu koupim porsche.. to uz vime.. (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.