Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CZ.NIC spouští mojeID a zvyšuje komfort ve využívání on-line služeb

Tak zrovna ten Dočekalův článek se mi zdá jako narychlo spíchnutý blaf. Já můžu říct, že mi mojeid naskočilo hned v češtině a nikdy nemělo tendenci se do angličtiny samovolně přepínat. Navíc každý krok je pěkně popsaný a pokud uživatel absolvoval alespoň první stupeň základní školy, a tedy zvládá čtení, tak nemůže mít problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná má pan Dočekal anglické Windows/prohlížeč, a proto se mu server iniciativně snažil podstrčit anglické texty? S tím jsem se už párkrát setkal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze se OpenID nedockalo vyraznejsiho zajmu, to neni zadny prekvapeni. Jak jsem pochopil prave z ruznych clanku o mojeID, tak provozovatelum sluzeb (kam by se s tim melo dat prihlasit) samotny OpenID vlastne vubec nic neprinasi. Sice by to zjednodusilo zivot uzivatelum a treba by jich pak server mel vic, ale stoji o to vubec? Pokud se uzivatel skutecne chce zapojit, tak ho tradicni registrace neodradi. A proti spamerum to taky nepomuze, protoze OpenID identit si lze vytvorit libovolny mnozstvi. A delat to jen pro pohodli uzivatelu a sam z toho nic nemit, na to vsichni kaslou. Zajem ze strany uzivatelu by byl, kdyby to nekdo trosku zpopularizoval a samozrejme kdyby se s tim dalo nekam prihlasit. ;)

MojeID asi resi potreby provozovatelu sluzeb. Ale jako uzivateli mi oproti cistymu OpenID neprinese vubec nic. Naopak, zatimco OpenID si muzu rozjet i svyma silama a mit dobrej pocit, ze me nikdo nesmiruje, tak u mojeID to z principu nejde a CZ.NIC bude vedet o vsem, kam uzivatel leze. Ne ze by byli vylozene neduveryhodni, ale zase ze bych z toho skakal radosti...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto úžasný způsob, jak zjišťovat pohyb na uživatele na síťi. Ale o tom už se nikdo nezmíní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro ajťáka je převod do pem formátu většinou procházka růžovou zahradou, ale co normální neajťák? OpenSSL schroustá úplně cokoliv, od cer, pfx přes pem po p12, to je takový problém tu aplikaci přizpůsobit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do ted jsem si myslel ze bych mohl i spadat do kategorie ajtak :))) kleslo mi sebevedomi :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Safra, taky zajistuji pro nase uzivatele hromadu certifikatu, ale s PEM jsem se jeste nesetkal, budu muset zalepit tu cast cedulky se jmenem kde mam napsany IT :-d

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.