Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DisplayPort 1.1 schválen

jak jsem dneska limitovan delkou kabelu (dvi/hdmi) kdyz chci prenaset 1080p?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze zase cakat na to co sa presadi:
HDDVD / BlueRay
HDMI / DisplayPort
ATI Crossfire / nVidia SLI

To aby som vecne cakal pre akymkolvek nakupom plazmy, napalovacky alebo fyz. acc (ak budu hry s podporou fyz.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle mi už přijde trošku ujetý. Zatím je problém sehnat na trhu grafiku nebo monitor s HDMI a už je to vlastně zastaralá věc. Takže teď na náš trh dorazí HDMI zboží a vlastně už bude zastaralé (jako ostatně veškerá IT technika, která je v den prodeje už vlastně zastaralá). No hezky to mají udělané. Jen toho zákazníka nenechat chvilku být. Nevím zase takovej odborník nejsem, ale jak dlouho vydrželo například AGP, PCI... prostě je trend jednou za určitej čas donutit lidi vyměnit techniku jen kvůli rozhraním a to i když to vlastně nepotřebujou. Inu tržní společnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fan >> presne tak, stale len zmikaju $$$ z ludi. Jasnym prikladom je PCI-express vs. AGP. Aspon ze tam sa situacia vijasnila, aj ked som tu na cdr-ku cital, ze sa znova chysta nejaka nova revizia PCIe.
Za rok budeme zase vsetci prinuteny (zo strany vyrobcov SW) prejst na Vistu, o 2 roky na Viennu atd. atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už před dvaceti lety šlo udělat rozhraní na jednoduchých paketech a optice a to mohlo vydržet dodnes (jeden optický tenký kabílek zvládne i terabajty). ne to se bude co dva roky zavádět nové rozhraní. Je nad slunce jasnější že akorát chtějí z lidí vycuknout co nejvíc peněz. NASRAT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo nejakych 10Gbit je docela nic moc.
Dual DVI ma totiz 7.3 Gbit, takze s vyuzitim tech 48bitu na pixel mame rozliseni kolem 2000x1400 nebo tak nejak. To za chvili zase nebude stacit ... asi by fakt meli prejit na tu optiku a navrhnout neco aspon 3x rychlejsiho, co vydrzi aspon 10 let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nalim >> "navrhnout neco aspon 3x rychlejsiho, co vydrzi aspon 10 let."

Tak to sa v kapitalizme nikdy nestane. O tom je cela tato diskusia, vyrobcovia davaju novinky na trh vzdy postupne, aj ked v trezoroch uz maju technologiu o 2-3 generacie napred.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no mna z ubuntu na vistu nikto nedonuti prejst :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2NOX: A proto pak taky breci, ze se jejich super duper technologie neprodava. Zakaznici nejsou zase tak tupi jak si managori predstavuji. Mozna jeste pred par lety, ale v soucasnosti, kdy si muze kazdej zjistit informace na netu ? Osobne casto preskocim nekolik technologickych generaci a samo soustredim se na veci, ktery maj rozumny rozsireni a tim padem zajistenou nejakou budouci podporu.

Mimochodem, shanim rozumnej MB pro C2D s aspon 4x PCI, nevite o nejakym ? PCIe tam muze bejt klido 1 max 2, vic netreba, neexistuje pro to rozumnej HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjjj:
prece asus commando
Pokud nemenis desku á 2 roky tak ti to muze vydrzet pekne dlouho ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

andree: já jsem pro změnu spokojenej s Mandrivou... Taky jsem se rozhodl Vistu ignorovat. A kupodivu jsem zjistil, že to jde a to bez bolesti. Takže pokud se MS nezačne chovat prozákaznicky tak má smůlu.
A zpět k DisplayPortu, Myslím, že vydrží rok, maximálně dva:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejhorší je že chVISTA nejde ignorovat, alespoň pro běžného zákazníka, který si kupuje počítač již složený - díky monopolním praktikám totiž na takovém PC najde co? né linux (možná pokud by si ho vybral, což neučiní), né WXP, ale právě hNISTY ...

pak jsou čísla o prodejnosti krajně zkreslená, vyjadřují spíše prodejnost PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď budou teprve zesilovače na dom. kino s HDMI 1.3 Až si to někdo koupí tak se objeví HDMI 1.4 a na to zareaguje DisplayPort 1.2 a potom vezmu kladivo a .... :) Uf.. už je mi lépe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to fakt brutus - kdyz si vezmete, jak dlouho s nama byl VGA (takovych 15 let minimalne). DVI je tu 4 roky a uz pomalu nestiha.

Jsou to fakt idioti nebo svine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci! Tak už se kruci dohodněte! :-) Chystá se další klon ZX Spectra a přece ho nebudeme osazovat něčím neperspektivním, to by bylo nerozumné :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká nadsázka šuldo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim - VGA že byl??? Snad ještě JE a BUDE a dlouho a bez omezeních jako je HDCP a pod. voloviny a umí i 1920y1080 a to dokonce "p"  né "i"... Stále je naštstí i na nejnovších modelech všech značek LCDTV za 90.000Kč :-) Jde o nejbezproblémovější rozhraní s nějvětší variabilností připojení a bez omezení. Nepomáhejte jej ani tímto přístupem takto rafinovaně ziskuchtivým (jinak nic proti zisku poctivému!) výrobcům jej opustit! Já testoval můj nový 42" LCDTV propojit HDMI s redukcí na DVI a VGA šlo nejlépe nastavit na pixel maping 1:1! A to i na ropzlišení 192x1080p! Záleží hodně, co máte za zn. LCDTV (jsou často problémové na propojení s PC a nedá se často obejít interní grafika!!!...) i co máte za grafiku! A jdeli nadtavit nestandartní rozlišení časté u LCDTV! (klasicky jde o obrazovku přesně o pixelové matici 1366x767!!!...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.