Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k DVD-RAM

Nevie nahodou niekto preco nemozem naformatovat DVD-RAM TDK 2,6GB. Mam LG 4120 (skusal som aj na LG 4082) a nainstalovane orig. ovladace na pracu s RAM mediami. Pri pokusu naformatovanie media mi skonci s hlaskou: Cannot format this disc. Check disc and try again. Je mozne ze tento typ sa neda pouzivat bez obalu v ktorom bolo povodne ? Alebo kde by mohla byt chyba ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To:Mark
Mam rovnaky problem pri napalovacke LG-GSA081B, odmieta vymazat aj naformatovat. Vie niekto poradit ????

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nejsem si jisty, ale v tom clanku ponekud porad chybi ta informace "dozvite se i mimo jine proc vlastne neni DVD-RAM kompatibilni s DVD..." - to ze to nelze pustit v mechanikach neumejicich tento format je srovnatelne asi jako ze dieslovy motor nepojede na benzin, ale proc to nelze sem nejak nezaregistroval z clanku tedy....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFT
Ďakujem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím mám problém mám kameru DVD od panasonicu, a točím na RAM, jenže mám problém že mi půlka času zmízí v časovém intervalu takže řekněme natočím cca 20 minut videa, ale mám při přehrání jeh 56 sekund, ale film běží dál. Jenže tím pádem při jakékoliv úpravě snímku mi ten čas který se neukazeje nedovolí video upravit  co stím

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, jakožto laik v práci s DVD jsem se rozhodnul to částečně napravit... Zakoupil jsem si Panasonic DMR-E60EP-S a k tomu jak DVD-R, tak i RAM média. Protože s DVD-RAM se mi lépe pracuje (nahrávání TV pořadů, vymazání reklam, apod.) byl můj původní záměr vše nahrávat na toto medium a následně překopírovat do PC teprve potom vše finálně vypálit na DVD-R. Bohužel jsem záhy zjistil, že to nejspíše není ta správná volba. Panasonic jinak zapisuje na DVD-R a jinak na DVD-RAM.
Můj dotaz směřuje, zda existuje program, které dokáže dále spracovávat formáty a kodeky nahranými na DVD-RAM? (jedná se o VR_MANGR.BUF; VR:MANGR.IFO a VR_MOVIE.VRO.
 
Děkuji

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý, ale myslím, že něco takového opravdu existuje. Není to ale vůbec levné. Snad k dostání přímo u Panasonica. Nevím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zacinam se o to trosku zajimat, ale nic moc jsem zatim nezjistil.
Ale k retail balenim pocitacovych DVD-RAM mechanik Panasonic/Matsushita se alespon nekde nebo nekdy dava soft pracujici s nativnim formatem DVD-RAM stolnich rekorderu Panasonic. Urcite umi pracovat i s "programs" - tak se oznacuji bloky na video DVD-RAM.
Pravdepodobne je to format DVD-VR a UDF 2.0
 
Sony zase u dual rekorderu pise o kompatibilite s DVD+VR, ale to je pravdepodobne konkurencni format pro stolni rekordery. Skoda za na CDR.CZ zatim nic o tom :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to funguje u DVDRW LG v PC? (napr. GSA4160?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Belkiny, Mark: Na tyhle média neumí zapisovat, pouze číst.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Kamil: Samozrejme ze takovy SW existuje. Dlouho jsem hledal a pak jsem narazil na genialne jednoduchy soft. Jukni na http://www.pegasys-inc.com/en/product/tda.html
Ten soft skoro nic neumi. Ale na sestrihani,pridani kapitol a vytvoreni jednoducheho menu neni nic lepsiho a hlavne jednodussiho (proc kvuli vyhazeni reklam a jednoduchemu menitku instalovat Premieru, ze?).
Ten softik dokonce detekuje jednotlive kapitoly, takze nemusis hledat zacatky a konce poradu.
Jenom jedna rada: pokud chces strihat video tak, aby bylo kompatibilni s DVD-Video, vypni v menu Panasonica HYBRID VBR - je to super featurka, ktera ale s VBR nema nic spolecneho. V podstate to dela to, ze kdyz prestane zvoleny bitrate vyhovovat (treba behem nejake hodne akcni sceny), tak behem nahravani docasne snizi rozliseni, aby nedoslo k znamemu kostickovani, potom treba za 20s se zase vrati na puvodni rozliseni. Normalne to pri prehravani nepoznas, ale zadny jiny player, ani masteringovy program si s tim nevy rady - je to pekna prasarna od Panosonicu a nadavaji na to i lidi v zahranicnich forech (hlavne na hoodne zavadejici nazev).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj
Nenachadza sa na cdr.cz alebo niekde inde nejaky clánok, ktory sa zaoberá formátovaním DVD-RAM: FAT-32, UDF 2.0, UDF 1.5 - výhody, nevýhody, ako na to..., a dalšie rady.
Dakujem.
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win XP umoznuji naformatovat medium DVD RAM bez nutnosti instalace dalsich ovladacu. Nevite nekdo jak je to se starsimi systemy od MS. Treba Win98, nebo dokonce NT4. Kde se daji pripadne takove ovladace sehnat. Mam LG GSA-4160B a na jejich webu jsem zadne takove ovladace nenasel. V teto diskusni skupine se vsak o takovych ovladacich hovori. Dekuji za informaci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hitachi GD-S200neumi DVD-RAM ...aspon ne s firmwarem 0034 .. nevim jak s 0035   

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro Kamila. Já jsem si koupil mechaniku Panasonic LF-D521, která podporuje DVD-RAM a k ní byl přidán balík SW podporující kopírování a zpracování TV programů přenesených do PC z rekordérů. Já mám DMR-HS s interním HDD a funguje to výborně oběma směry. Ty programy jsou od SONIC-u My-DVD a přímo od Panasobicu DVD-Movie album atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Som podobne  postihnutý s Panasonicom  DMR-50,  bez  HD, čo bola si  veľká chyba. Tiež  špekulujem, ako  urobiť  z formatu DVD-RAM  DVD  Video,  jednoducho a rýchlo,  problem je zda  sa v  rozdeleni  pod  1 GB  súbory , nakolko DVD- RAM  video  nerozdeluje  a  v kuse  urobi trebars  9GB  zaznam, ako laik som si ale istý, že  existujú machri,pre ktorých byto nebol problém...To by malo  DVD-RAM  veľkú budúcnosť.Inak vcelku je s nim super práca vo videorekordéri, kde sa  dá priamo strihať,  a mať  k tomu HD  už ani nehovorim...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jozin: Já bych v první řadě volal LG Czech. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kamil, Elve: Nahrávky pořízené na DVD-RAM lze převést v Nero Vision expres, je ale nutné mít plnou verzi, nikoliv oem. U oem nepůjde převést zvuk ale pouze obraz. Reklamy však trochu probliknou- pravděpodobně Panasonic vystříhne jen část a zbytek pouze označí a při přehrávání přeskočí. PC je pak přehraje. Asi by to chtělo Panasonic s HDD, ale tu jejich daň z luxusu se mi platit nechce.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Elve: Panasonic nedokáže nahrát obě strany RAM bez otočení média, tak že vzniknou dva záznamy, každý cca 4.5 GB. To, že jeden jejich rekordér zvládne 4,5 GB a druhý 9GB na oboustrané médium je tzv. polopravda u obou to funguje stejně- každá strana disku je samostatná a nejde tedy o 9GB, ale 2*4,5GB. Řečeno jinak, na starších rekordérech musite otočit RAM a můžete nahrávat na druhou vrstvu, u nových rekordérů stačí jen RAM otočit a můžete nahrávat na druhou vrstvu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro Sama:
Mám rekordér JVC DR-M10, a potřeboval bych nějakej soft do PC na převod RAM na DVD-Video.
Nemohl by jsi mi poskytnout kopii DVD-Movie Alba od Panasonicu. Zaplatím.
lukas.rufer@ldm.cz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

walrus: Jako DVD vypalovačka, cos čekal za odpověď, když tu na ní je recenze?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy jsem si myslel, že DVD-RAM je jenom varianta zápisu na DVD (jako DVD-R a DVD+R), která se u nás příliš nerozšířila. Dál jsem to nijak neřešil a informace nehledal. Ale někde na internetu jsem narazil na informaci, že by prý výhoda DVD-RAM měla být v podstatně lepší kvalitě zápisu a životnosti zapsaných dat.
Nevíte někdo co je na tom pravdy? Případně nějaký odkaz na seriózní údaje o chybovosti a životnosti DVD-RAM

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alladdinn: Se koukni do Rejstříku!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přeji příjemný den všem. Kdo prosím poradí či pomůže při instalaci softwaru Sonic DVD MovieAlbum a My DVD dodaného s DVD kamerou Panasonic VDR M30? Po instalaci programů stále program hlásí No disc. Děkuji. Civin

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

civin: A je tam naky DVD? Co zkusit nejdriv oficialni support nebo prodejce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miki: Protože to je přesně naopak. U mechaniky máš ve spicifikaci vyjmenováno, které formáty umí. Opačně by se z toho asi každý okopal ;-) DVD+-R DL taky nejsou tak úplně kompatibilní a taky přece nechceš, aby to někam zapisoval.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> rastto:
Já ti to shrnu z mého pohledu asi takto:
FAT32:
Výhody: nativní podpora ve WinXP a vyšších OS
Nevýhody: Dost nesvižná práce s takto naforomátovanou plackou (příliš moc seekuje), možnost nerozpoznání souborového systému při vložení RAMka do DVD-ROM (read only) mechaniky (systém nemusí pochopit FAT32 na médiu, které vidí jako DVD-ROM)

UDF 1.5:
Výhody: svižná práce s médiem, kompatibilita pro čtení i v ROM mechanikách
Nevýhody: Pod WinXP a staršími nutný software (nejlépe DVD-RAM či nověji BD Driver)

UDF 2.0: stejné jako UDF 1.5, akorát pro čtení v OS starších jak WinXP je třeba podpůrný soft (Win2K to nativně neumí, XP už tuším ano, ale jist si taky nejsem).

Osobně doporučuji UDF 1.5 (nebo jestli to jde, i starší) v DVD-RAM (BD) Driveru. Je to svižné a asi nejvíc kompatibilní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.