Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Elpida namastí kapsy Rambusu, dohoda hotova

1) make a bunch of patents
2) sit on your ass and wait 'till someone makes something that infringes them
3) sue for infinite money

problem,moralfags? /:D

(ak sa nechytate,tak google->trollface)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to byly takový vocasové u Rambusu jak píšeš, tak by nevymysleli to co se hodí všem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj ale i na to musi mit clovek hromadu kapitalu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to tu placas? Ja sice patentovych vychcankov rad nemam, ale v pripade Rambusu je to trochu zlozitejsie. Oni svojho casu prisli s technologickymi inovaciami, ktore dnes ostatni vyrobcovia pouzivaju, dobre na tom zarabaju a nemuseli nic vyvijat. Tak co je na tom divne, ze chce, aby mu za licencie zaplatili?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je nesmysl, a není to o technologických inovacích, ale o patentování si zcela bězných věcí potajmu a protlačení těchto zcela bězných věcí do standardu pro RAM. Nasledně počkáme pár let až nebude cesty z5 a začneme vydírat. Tak, že jedina inovace je ve využití patentového práva k vydíraní

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze pouzivas naucene medialne frazy, ktore o tom pretlacovani beznych veci do RAM standardu podsuvali verejnosti hlavne ti, ktori by za tie patenty mali platit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slyšel jste někdy něco o JEDEC, to je organizace ktera se staro o to, aby pokud si například koupíte tranzistor 2N2222 byl tento stejný bez ohledu na to kdo ho vyrobil. Tedy definuje jeho technické parametry včetně například toho, že nohy budou mit poradi z leva E,B,C. Vyhody jsou na snadě. No a RAMBUS udělal to, že jako jedena z firem podílející se na tvorbě standardů pro RAM, mavthla, aby řadiče měli nějaku sturukturu, zaroveň si tu strukturu tajně patentovala a počkala až se vlak rozjede a začala řvát. Pokud by se v době přijímání standardů pro RAM vědělo , co RAMBUS provedl, prostě by se přijal jiny model řadiče, na vlastnosti to nemá vliv jde jen o to aby vše bylo vzájemě zaměnitelné a kompatibilni. Chapeme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli si neco z te kauzy pamatuji tak slo o to, ze Rambus a dalsi firmy spolu delali na technologiich. A Rambus si, za zady vsech zucastnenych, ty technologie patentoval. Nasledne zacal vymahat poplatky za neco, na cem delali spolecne.
Predpokladam, ze me zdejsi zasvecenci opravi, pokud si to vybavuji spatne, ale opravdu nemam cas a naladu hledat ve zdejsim archivu. Te latky kolem Rambusu je tam opravdu hooooooodne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si pamatam zaciatky tej kauzy a ono to zas az tak za chrbtom ostatnych nebolo. Problem vznikol, ked sa samsung a ostatni sa vyjadrili, ze nebudu v DDR3 pouzivat zalezitosti, ktore vyvinul Rambus, ktory to potom presadil ako sucast standardu (regeneracia timingu, phy). Nakoniec sa aj tak ukazalo, ze to pouzivat musia a ze je dobre, ze to v tom standarde je, lebo bez toho by to nefungovalo. Vsetci maju maslo na hlave.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší ale je na celé věci to, že se Rambus pakuje na patentech na dnes již více méně samozřejmé věci. Je cosi shnilého na americkém patentovém právu.
Jinak mám pokušení dát tomuto článku druhý název: "aneb Známý patentový troll se opět napakoval"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lenze niektore z tych "dnes samozrejmych veci" kedysi Rambus vymyslel. Predtym tieto "samozrejme" veci totiz neexistovali. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Predtim neexistovalo treba kolo, ale to neznamena ze dnes by jsi na to kolo sam neprisel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze RAMBUS narozdil od mnoha 'patentovych' vyzirek ty veci i vyviji (ne jen kupuje ci patentuje nic)...

tudiz nekdy mam pocit, ze ta pravda je spise tak uprostred a ti ostatni maji spinave ruce taky (nechce se platit za to co vyvinul nekdo jiny)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.