Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Enermax uvádí zdroje s účinností 80 Plus Platinum

Mě by se líbila taková 450ka platinum s odpojitelnýma molexama/sata, konektory na desku + 2x 6+2pin pevný...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký důvod potom podle vás pánové má výrobce? Rád se poučím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že hromada lidí by ocenila ještě slabší zdroj - klidně 200W a 300W, mezi nima i já. Třeba jednou tu díru na trhu někdo najde a vyplní ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmm zajímave, pro 115V bych cekal naopak vyssi ucinnost nez pro 230 V

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

koukám že jsem tam mohl dát jednu podstatnou drobnost. nyní by to již mělo být jasné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a já měl za to že zdroje testované u amíků na 115V mají u nás v oblastech s 230V vyšší účinnost.... nebo se pletu? no, to by se pletly i ty testy co už jsem kdesi viděl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokaždé, když se ukáže nějaký zdroj s odpojitelnou veškerou kabeláží, tak to popisujete jako mínus. Jasně, v záplavě zdrojů s pevným řešením to vypadá jako nesmysl, ale co když zdroj odejde, nebo je třeba ho jen vyměnit na něco lepšího? Komu se chce pořád odpojovat veškerou kabeláž ze všech komponent, nehledě na to, že ATX24 je široký, ještě dnes často dělený na 20+4 a rvát ho z desky je někdy vzhledem k jeho pevnosti a umístění na desce dost nepříjemné. Zvážili jste tento důvod? :-) Jinak zdroj OK.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale co když přistanou mimozemšťani, přiletí meteorit... Vaši "teorii" neobhájíte před ničím inteligentnějším, než automatická pračka (vypnutá) ;)
Tedy když Vám odejde tento zdroj Enermax (no stát se může všechno) - tak poběžíte do obchodu pořídit přesně ten stejný ? A co když už se nebude vyrábět, nebo nebude skladem - počkáte pár dní/týdnů ?
Pokud tam ty konektroy posléze nepřiděláváte lepidlem, ještě se mi nestalo, že by mi trvalo oddělat je déle, než vyměnit fyzicky zdroj - ted odšroubovat a přišroubovat 4 šroubky. A ty konektory ze zdroje byste nemusel odpojovat ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že musel, ale někteří mají ve skříních v kabelech pořádek pro lepší cirkulaci vzduchu. Potom ty kabely jsou staženy páskou a mě osobně je příjemnější odpojit pár konektorů ze zdroje, než si s tím zbytečně opět dávat práci při umisťování kablíků do původní polohy a používání nových pásek na stažení. Mimochodem, každý výrobce používá jiné typy konektorů? Není možné aby byly kompatibilní?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Respektive ani ne výrobce ale klidně když koupím nový nebo jiný zdroj od toho samého výrobce, tak se mi taky zjednoduší práce a ani nemusím řešit problémy s kompatibilitou konektorů. Dále manipulace se zdrojem. Holá kostka se podstatně lépe umisťuje do case než krabice ze které trčí hromada drátů... Nejsem zastánce toho, že je to jediné a nejlepší řešení... Jen chci upozornit na to, že jako nápad to není špatné a není třeba to zatracovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

upřímně, víš jak já nenávidím odpojování a připojování kabelů na mém zdroji? ano, je lepší manipulace se samotným zdrojem ale to že se úplně dobře nemanipuluje s kabelama co tam musíš zastrkat, to už nikdo nepíše....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ten důvod je směšný, to snad uznáš sám

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

čím víc proužků (odp.kabelů) tím víc adidas?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou odpojitelna kabelaz je docela uzitecna.
Muzes pripojit jen ty kabely co potrebujes, ne kazdy se silnym zdrojem ma v kompu 20 disku a musi mit ze zdroje 10 svazku kabelu. Nehlede na to ze obcas ty kabely nejsou dostatecne dlouhy a u odpojitelneho neni problem tohle vyresit bez pajeci stanice.
Nehlede na to obcas se kablik nebo zdroj poskodi a je mnohem jednoduzsi a i rychlejsi prehodit jeden kablik pripadne i zdroj misto komplet rozdelavani jednoho ci dvou kompu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, já myslím, že nejde obecně o odpojitelnou kabeláž, ale o odpojitelný hlavní napájecí svazek. Jeho odpojitelnost opravdu není nic jiného než "čím víc proužků, tím víc adidas". Bez něj totiž jaksi ten počítač nefunguje, takže těžko někdo najde důvod mít ho odpojitelný. Leda snad pokud by se dodávaly dvě různé délky a i tak by bylo rozumnější to vyřešit prostě napevno "kratší verzí" a pro případ potřeby prodlužovákem ma tu kratší verzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odpojiteľná hlavná kabeláž sa zíde pokiaľ plánuješ použiť zdroj inak a potrebuješ napr. len 12V a 5V vetvu.

Takže teoretický význam by to malo, no predpokladám, že by to takto použil jeden človek z tisíca, milióna ... ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono jde o odpojitelný hlavní 20+4 pin svazek, to že jsou další odpojitelné už si myslím nikomu z DIIT nevadí..... osobně taky nějak nechápu proč je tak oblíbené mít zrovna hlavní svazek odpojitelný, takže ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sakra kapra někdo mě tu předběhl.... že Wifte? ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vo fous ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odpojitelne vsechno se hodi mozna tak do redakci, kde testuji a prehazuji hodne zdroju. Pro normalni lidi by bylo lepsi mit minimalne napajeni desky napevno. Proste to co 99% lidi jednou zapoji a uz nikdy neodpoji by melo byt napevno. Myslim si, ze odpojitelne stare molex konektory, SATA napajeni a 8 nebo 6 pin by uplne stacilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, dneska se hafo lidí tváří, že chce "svářečky" (rozumněj skoro 1kV zdroje... i víc)... ampér jak nadělanejch... tak proč tam nenacpat nějaký ten potenciální přechodový odpor :-(
... asi to opravdu bude pouze o těch více proužcích :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.