Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurocom nabízí u svých notebooků kalibraci LCD

Poté co by mě stála výměna jednoho blbého větráčku (bez práce) 2000Kč se notebookům vyhýbám, ale eurocom neznám, tak nechci pomlouvat. Větráčky, klávesnice a LCD v noteboocích jsou holt zoufalost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou zoufalost, jen nejsou standardizovane. Vsem zodpovednym osobam byhc pral, aby jim v krame prodali lednicku na 530V, fen na 150V a pracku na 350 Voltu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že v noteboocích to není tak jednoznačné. U notebooku má konstrukce šasi (a jeho vzhled) veliký vliv na prodejnost a kvůli rozměrům neoddělitelně i na vnitřní uspořádání komponent ...

Ale 2000 za větrák je opravdu hodně. Tak 10x víc, než bych čekal.

Co to bylo za notebook? Vyměnili celý komplet se všemi chladiči, protože servis byl neschopný (bez ohledu na důvod - politika výrobce?) objednat samotný ventilátor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moment ... to jako mit u notebooku zkalibrovane LCD NENI samozrejmost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě by kalibrace displeje neměla být závislá na prostředí v místnosti. LCD displej jako celek s podsvícením vyzařuje vlastní světlo, jeho parametry tedy na okolí nejsou závislé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by se dalo rict, kdyby LCD panel byl dokonale cerne teleso pohlcujici veskere okolni zareni. Ve skutecnosti ale neni a odrazi vice ci mene toho co je v okoli - mate sice 1:300-1:400 kontrast (na typickem soucasnem NB TN LCD) ale jen za "absolutni tmy" to bude pomer mezi prosvitajici "cernou" a bilou. Za slunecneho pocasi bude temer ze vseho souvisla seda vrstva, u ktere by jste byli radi i s kontrastem 1:2.. soude dle necitelnosti, to bude spis pak 1:1.01 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, moc na tom nezalezi, bud je svetla malo, ale kdyz je hodne, tak se s tim stejne neda pracovat a je celkem jedno jakou ma co barvu ;-) ... kdyz nic nevidim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to +/- tak, pokud ale nekomu o to moc jde, zkalibruje se monitor na D50 a koupi se stejne osvetleni.
Teplota okolniho svetla je taktez +/- D50 (5000 k)

Jinak skutecne u monotoru, moc na okolnim svetle nezalezi, zvlaste kdyz okolni svetlo nejak brutalne nesviti, pak by clovek stejne na LCD nic nevidel ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.