Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Eurokomisařka Viviane Reding chce vyřešit pirátství

.. hmm neni nahodou uz po volbach ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave, ze je po volbach... ted je na case vyrknout nejake nejasne heslo, "vyresime TO jednou a pro vzdy". No, a ted uz zalezi jen na mnozstvi penez od lobbistu jakym zpusobem se "TO" vyresi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:( taky by mne zajímalo , jak a kam až budou muset jednotlivé strany sporu ustoupit . Docela reálně si umím přewdstavit , že EU bude chtít mít "také" internetovový prodej výměnou za nulovou toleranci ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nikdy nebude fungovat, stale bude pirat a okradnuty, je jedno z akeho pohladu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba zavést požadavek, aby za práci dostal zaplaceno každý jen jednou. Nikdo není zvědavý na parazity, kteří něco sesmolí a pak dostávají peníze celý život za jednu věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je že přesně na tomhle nejen showbussines stojí :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zaujimalo by ma o akeho bobrika jej ide?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Xspy: A chces aby na takovych chatrnych nozickach stal dal?
Ja tedy ne a s klidem mu je podrazim. Docela se mi prici, ze "umelci" vydelavaji takove sumy penez a lide, kteri delaji nejake konkretni produkty, vymysli projekty, proste ti co vytvári skutecne hodnoty jsou vuci nim naprosto podhodnoceni.
Ja jsem pro to aby si na sebe museli vydelavat skutecne sami a nebyli zivi z tantiem apod.
A uz vubec nedokazu vystat tu haldu prizivniku mezi umelcem a prodejcem. To mi hlava nebere kolik se na tom muze prizivit lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trashman: jasný a hity budem plodit jak na běžícím pásu aby mě to dalo aspoň na suchej chleba viď :-)) nebo že bych složil super dva tóny a před i za těma tónama bude 20 minut reklamy?? tohle opravdu není ta správná cesta :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim s Woodym !!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To krakora: Naprostý souhlas: tohle určitě není ta správná cesta. Správná cesta je ta, že si to umělci poctivě odmakají na koncertech a CD (nebo jejich muzika na netu) bude pro ně reklama, jak přitáhnout lidi na koncert.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krakora: souhlas, umělcovi nelze zaplatit jednou, musí za to být placen víckrát, ale aktuální stav taky není tak úplně ok, kdy má třeba z jedné věci žít 70 let... tohle je strašně složitý problém ale, protože co když někdo něco vymyslí, nějakou hudbu a jen to neumí prodat. pak se objeví za pět let někdo, trošku něco málo upraví a dokáže na tom vydělávat majlant... jenže na druhou stranu omezování má za následek zpomalení vývoje, a navíc jsme se pomalu dostali do stavu, kdy všechno je už kopií něčeho, máloco je originál a původní myšlenka, většina lidí prostě reaguje na to, co bylo vymyšleno před ním, případně na tom přidá něco svého a tak to jde dál... ale začíná to být ve stavu, kdy se vše recykluje... podobné je to s filmy, taky přibývá více a více remaků, dalších dílů, sequelů, prequelů, ... a v budoucnu bude asi hůř, z umělců se totiž stávají byznysmeni, vše se točí kolem penězů, většina věcí se recykluje, vše se točí kolem autorských práv, který kdo na co vlastní. tohle vyřešit nebude jen tak, asi to chce pořádnou změnu a ne jen nějaký ten drobný ústupek na každé straně, protože to nevyřeší všechno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radim1: to taky není tak úplně pravda, předně se to týká jen hudby. zadruhé, ne každý styl hudby je reprodukovatelný na koncertu, ne každá hudba se dobře poslouchá na koncertu a někdy ten zážitek může být prostě horší. navíc to neřeší ten problém, že někdo jiný bude hrát trochu změněného něco, co vymyslel někdo jiný, ale ten první to prostě neumí tak podat. a to by prostě vůči tomu prvnímu nebylo tak úplně fér... jednoduše koncerty řešit nejde vše, tohle je škatulkování...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se vam nelibi ze se nekdo zivi na necem co vymyslel cely svuj zivot tak nezapomente ze to neplati jenom u hudby ale vsechno co kdy kdo vymyslel je patentovane a za ty patenty firmy, ktere je pouzivaji plati taky porad, a proto za ne platime porad i my. Spousta vyrobku napr. elektroniky by byla podstatne levnejsi kdyby ten kdo si to patentoval chtel zaplatit jen jednou!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

radim: Nesmysl koncerty dokazou videlat ale prodel pisnicek taky a mnohdy lip. Staci jen nastavit spravne cenu... Kdyz prodáte písničku za par korun, tak jich prodete vic nez kdyz ji budete nabízet za stovku, co kapelám brání udělat si www stranky s nabídkou jejich tvorby ke stažení za drobný peníz? Totéz cena CD kdyz za to xcete 500kc koupi to malokdo, ale dejte to za 50kc a skoupi vam to v trafikach.. Problem je hlavne v tech velkych studiich ktere by skrachoavaly a tudiz rvou a tlaci dokud maj prachy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolka: 1. vetsina veci patentovanych samozrejme nejni
2. Patenty nejsou automaticke a "nafurt" existuje jejich seznam a musi se za to slusne zaplatit
3. Ten kdo to vymysli z toho maaaalokdy ma ten zisk po cely zivot majitele prav (nebo dokonce svazy) neni ani zdaleka totez co autor...
6. Technické vynálezy pomerne rychle moralne zastaravaji (rozhodne z nich nelze ryzovat jeste 70let po smrti)
5. Rozum musi proi sve praci pouzivat temer kazdy ale jen uzka skupinka z toho zije cely zivot..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám že člověk sotva dojde do práce, ale už je diskuze plná v tomto směru vzdělaných odborníků ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ucho: A proc by jste meli mit nejakou extra ochranu? Jestli jsi to nepostrehl je "preumelcovano". Jako programator delam kreativni praci kazdy den a jsem placen od hodiny. Fakt by se mi libilo zdimat zakaznika dalsich 70 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že eurokomisařka uvedená v tomto článku vidí ten problém víceméně takový jaký je. Kdyby takových eurokomisařů bylo víc.
Další věcí je, že ti, kdo na autorském právu rejžují, nejsou ani tak samotní umělci jako spíš ochránci autorských práv. Dnes je ochrana autorských práv hlavně velmi výnosný byznys.
Dříve autorské právo sloužilo k ochraně umělců přes vydavateli, dnes slouží k šikaně uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za klauni?, toto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mělo by být budíčkem pro strůjce politiky" - Preboha len to nie. Nechajte ich spať, čoho sa chytia to poserú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Paní eurokomisařka to myslí sice dobře,nicméně nechápe mentalitu lidí.Pokud bude něco na webu zdarma,nikdy nikdo nezaplatí za stažení i velmi mírnou cenu.Znám lidi,kteří si raději film stáhnou,než by za originál dali 39,- kč v trafice.Ať se to diskutujícím na CD-R serveru líbí nebo nelíbí,jediným řešením jak zavést moderní formy distribuce je bohužel represe nelegálních aktivit na webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přitom by k drastickému omezení pirátství stačilo jediné - prodávat za rozumnou cenu. Mám-li si vybrat mezi lístkem do kina za 165,- tak samosebou radši zvolím stažení (skoro) zadarmo. Až bude lístek za 50,- tak budu chodit do kina. Totéž s hudbou. Až bude hudba na inteligentních nosičích a ne na CD a bude za rozumnou cenu (ne za stovky a stovky)a bude jí opravdu velký výběr a ne Metallica + Lucka Vondráčková 100x jinak v každém obchodě, budu si jí kupovat. Do té doby...víte co. (Tentýž model budiž aplikován na OS, jiný SW atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viky: anebo chtějí upravený film bez reklam a pirátských výhružek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bubak555: "A proc by jste meli mit nejakou extra ochranu?" Kdo my? (jinak jsem pomerne alergicky na to by jste). mozna by neuskodilo si znovu precist, co jsem psal, nikde jsem totiz nepodporoval to, ze se ma dalsich 70 let zakaznik zdimat na tom samem... jako programator delas kreativni praci kazdy den (i ja jsem programator a kazdy den programuji...), ano, jsme placeni od hodiny. pote se vytvori nejaky program, ktery firma prodava a programator uz z toho nevidi ani korunu vetsinou... hudebni umelec je napriklad rovnez placen svym vydavatelem, ze neco nahraje a pak smesnymi procenty. zbytek shrabne vydavatel, stejne jako majitel vysledneho softwaru, ne ten, kdo ho vlastnorucne vytvoril. tedy jak jsem psal, cele to opravdu neni tak jednoduche... a rozhodne umelec nezdime zakaznika 70 let... to dela nekdo jiny...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

viky: tak černě bych to neviděl. myslím, že by měla stačit dobrá (lepší nabídka). v tomhle někdo hodně zaspává dobu a hodně rychle jim ujíždí vlak. hodně lidí ještě před nedávnem nevědělo, kde co na internetu sehnat, teď to ale ví čím dál tím víc lidí (neříkám, že to automaticky znamená nějaké ztráty z prodeje, spíš neuvyužité možnosti, jak vydělat ještě víc...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan L: Presne tak, jenom uplny dement by vyhodil vic jak tri kila za 2 hodiny (pul hodiny reklam) "zabavy" pochybne a predem nezname kvality. Tri kila beru jako dva listky, vetsinou chodi do kina lidi ve dvou (teda soudim z te doby davno minule, kdy jsem do kina jeste sem tam zasel)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: na tohle je dobré sledovat 1+1 akce, které svým způsobem jedou pořád... třeba po zakoupení nějakýho dvd za 50,-. i když je to třeba konina, 2 lístky pak vyjdou za 200,- a jako bonus nějaký dvdo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rád bonusy. Nesnáším bonusy. Zbytečně prodražují produkt, i když se tam píše "bonus zdarma". Je to marketingový kec.
A nemám rád DVDčka, která mě omezují nemožností něco přeskočit, zejména když je to buzerační klip o tom, že "auto byste si také nestáhl" (kua to si pište, že stáhl, kdyby to šlo!). Levná DVD do 50 Kč beru jako typické "DoDo" (Dodělej Doma - tzn. zkopíruj a vyhaž omezení a kraviny, tzv. "bonusy").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viki: vsecko je to jen otazka nabidky, pokud bude na netu databaze kam prijdu vyberu, zaplatim roumny poplatek a stahnu to, co hledam, tak me ani nenapadne prohledavat mraky warezu jestli tam nahodou neni ten spravny film v koukatelne kvalite... Cas jsou penize.. Coz mi pripomina ze za vetsinu "autosrky chranenych del" by autori meli platit divakovi ze se na to vubec koukaji...
Co se tyka toho stahovani DVD z trafik tak:
1. obsahovalo chyby
2. ne kazdej chodi denne kolem trafiky a ne kazdej sehnal vsecky dily.
3. me osobne irituje kdyz si koupim nejaky film na dvd a pak sem nucen oukat na kecy o "kradeni" filmu ktere nejde ani preskocit..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: no nevím, jestli tohle bylo pochopeno... lístek do kina stojí 169,- když si koupím zmíněné DVD, na které mě nikdo nenutí koukat, dostanu kupón na lístek zdarma, dvd stojí 49,-. tedy mám dva lístky do kina za 218,- tím pádem mě jeden lístek do kina stál 109,- a ne 169,- což považuji za poměrně velký rozdíl. a jako "bonus" mám dvd s filmem, který můžu používat třeba jako podtácek pod pití... kde je jaká zvedlá cena? jednoduchá matematika základní školy... aneb když mám na výběr jít do kina ve dvouch za 338,- nebo 218,- asi bych byl hloupej, kdybych tam šel za těch 338,- ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obě strany musí ustoupi .... Třeba autoři budou prodávat díla za zlomek jejich cen (tj. v ČR současné trafikové ceny za novinky - což bych viděl jako ekvivalent současných cen vzhledem k platům v Německu a reálné kupní síly fašosů) a uploadeři budou plnit net povoleným sdílením pouze DVDripů (žádné DVD natož MKV a plná BR) a komu nebude stačit kvalita koupí si cenově dostupné origo ????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mně zajímalo, jestli to myslí vážně nebo jen plánuje postavit novou vilu a potřebuje trochu přifinancovat od zábavního průmyslu :) Nebo už zaplaceno má a tohle je velmi fikaná zástěrka typu "hlásej takhle, dělej přesně naopak" jako poslední dobou v USA :) Ach ti politici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ten mazanej fígl :-) Aby mohli dělat takovýhle super akce tak uměle zvednou cenu hned na začátku aby se jim to i v tý akci vyplatilo. To znamená, že ty sice v akci pořídíš lístek za těch 108kč, ale kdyby s fíčurovinama nepočítali tak by lístek mohl stát klidně 85kč :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: "problém, že někdo jiný bude hrát trochu změněného něco, co vymyslel někdo jiný, ale ten první to prostě neumí tak podat..."
A v cem je ten problem ? Tak pokud ten druhy profituje na praci toho prvniho, tak by mel tomu prvnimu take zaplatit pomernou cast ze sveho zisku za jeho praci. Od toho by tu mel byt autorsky zakon, kde to bude osetrene a neni potreba vic resit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ucho:
No právě. Zvedlá cena je v tom, že já si pořád koupím jen to DVDčko za pade, k tomu vypalovací za pětku, věnuju trošku času eliminaci zbytečností a výsledek? Nemusím chodit do kina, kde reklamy nepřeskočím a chroustaly popcornů a srkaly krkakoly nevyhodím a suma sumárum mě to vyjde na 60 Kč a můžu se na to podívat, kolikrát chci. To vše samozřejmě za předpokladu, že to DVDčko seženu, pokud ne, pak to mám jen za tu chvilku času ;-). V kině jsem nebyl už hodně dlouho, tento "nástroj zábavního průmyslu" je pro mě nevýhodný a neefektivní a ani mě tam nic netáhne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: njn, to je pak jeden o koze a druhý o voze :) když jsi odpůrce kina jako takového, tak je zbytečné s tebou to kino řešit :) (stejně tak jsou někteří lidé odpůrci koncertů a jiní by zas chtěli, aby umělci vydělávali tam... :) ). já kino beru jako něco navíc, přeci jen to má jinou atmosféru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viky: "Pokud bude něco na webu zdarma,nikdy nikdo nezaplatí za stažení i velmi mírnou cenu.Znám lidi,kteří si raději film stáhnou,než by za originál dali 39,- kč v trafice."
Nesouhlasim. Pokud je to k sehnani v trafice za tuto cenu, tak si to vetsina radeji koupi, nez by ztracela cas s hledanim a stahovanim. Problem je, ze nabidka v trafice je omezena na pomerne kratkou dobu a jeste je tam ono prudici protipiratske varovani, coz par lidi tezko prekousava. Jinak si troufam tvrdit, ze kdyby toto jeste doresili, tak by piratstvi pokleslo o 90%. Jiste, najde se par piratu "ze sportu", ale to by byla tak mala skupina, ze ji vubec nema smysl resit.
A pokud jde o online distribuci, tak pokud bude levnejsi o dopravu (tu si zajistuje zakaznik), marzi koncoveho prodejce (vypadne ze retezu nadbytecny clanek) a o naklady na nosic + obal, tak si opet vetsina lidi stahne film z legalniho zdroje. Nevim jak vychazeji tyto nadbytecne naklady, ale tipuju pro zakazniky akceptovatelnou cenu na urovni 1/3 az 1/2 ceny DVD v trafice.
Je treba si uvedomit, ze stahovani se deje v masovem meritku, takze nejake represe nemaji stejne smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, stejně je to tom, jak je člověk náročný a/nebo líný. Ekvivalentní zvukový zážitek jako v kině je doma jen s aparaturou za desítky tisíc a to ještě člověk musí být možnost to osolit. Pokud teda člověk není na konverzační filmy nebo dramata. Domácího ekvivalentu filmového plátna se dosáhne jen s drahým projektorem. Samozřejmě ne že by se na menší obraz nějaké 40-52´placky nedalo dívat. A atmosféra kina je někdy dost těžko nahraditelná, třeba u dobré komedie, kdy se celé kino směje, postupně se uklidňuje a někdo zase vyprskne... není to jen o glgání koly a chroupání popyho kornu. Ale samozřejmě někdo má kino daleko, doprava žere čas, případně i peníze, a lístek sám je v současnosti většinou pěkně mastný. Navíc dostupnost prakticky všeho po chvíli na internetu, pokud člověk vydrží čekat. To všechno sice odhání zákazníky, ale není to argument proti kinu jako takovému. Ale proti gustu žádný dišputát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>drk22: zkus VLC media player -> Open disk , a pak se trefovat po titlech a chapter. je to sice taky opruz, ale radeji to nez u DVD se serialem pri kazdem spusteni videt nekolik minut warningu, upoutavek, etc.
>>drk22: kdyz dealovali Cerveneho trpaslika, tak mi presto ze jsem se snazil to sledovat nekolik dilu uteklo - vratilo se k vydavateli jako remitenta. ale vydavatel to rad prodal i se zaslanim na adresu. stalo to jen trochu dopisovani a cekani nez se to zuctovalo a prislo do schranky
Kecy o tom, ze je stahovani zadarmo, opravdu miluji. Cas jsou penize a najit vhodnou versi, stahnout, overit ze nejde o fake s pornem, priradit spravne titulky ... to zabere neco casu! Ale je tu nejaka legalni nabidka? To co je v CR legalne stahnutelne je vysmech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: DVD z trafiky netreba prepalovat kvuli reklamam = staci pozit prehravac VLC, ten preskoci vsechny ty nepreskocitelne casti (v 99% pripadu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nalim,petr: no nevim jak ostatni ale ja na ty dva dvd prehravace co mame doma vlc nedostanu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čtu diskuzi a jen se směju. Takových všeználků a odborníků je nedostatek a oni jsou všichni nalezlí zde! Koukám pánové, že kecáte do něčeho o čem drtivá většina z vás nevidí ani neví ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem viděl DVD z trafiky, které na začátku mělo několik minut ukázek z filmu na který se právě chystám koukat(!), a pak pirátské varování! Co to má do pr_ele znamenat?! Takhle se jim na to můžu vybodnout a vesele stahovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>íkvétykve : svěř se s nějakým relevantním info ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> ucho:
A koncerty, to já zase můžu :) na živo je na živo. Stejně tak třeba do divadla občas zajdu (teď jsem si uvědomil, že v divadle jsem vlastně častěji než v kině ;-)

>> Havran1:
Za prvé nemám rád příliš hlasitý zvuk. Ten je bohužel k dokonalému přeřvání chroustalů, srkalů a těch, co si přišli do kina jen pokecat, nutností. Myslím, že se spokojím se svou domácí aparaturou čítající dvě celkem solidní hungary reprobedny z dob totáče (beztak mám jen dvě uši) a starý dobrý podomácku dělaný poctivý zesík z téže doby s kondíkama odhadem tlustšíma než ... (budiž země lehká tomu, kdo ho vytvořil). A pokud jde o velikost zobrazovadla ... jsem dost nenáročný ;-). Momentálně využívám 24" monitor u PC, 37" TV jsem vrátil v rámci 30denní lhůty coby nevyhovující zobrazovadlo k PC (jako TV dobrá, ale na kvalitu zobrazení toho, co jde z PC přes HDMI, mám poněkud vyšší nároky, to prostě neexistuje, aby se svévolně něco při zobrazení 1:1 (1920×1080) rozmazávalo, pokud se tak děje, považuji to za vadu).
Ale jinak celkem souhlas, u některých komedií se občas hodí, že se někdo zasměje způsobem, který je ještě zábavnější než vtip, jenž je toho smíchu zdrojem ;-). Říkám tomu druhotná zábava a obvykle je to neplánované ;-) (můj tchán bývá často zdrojem takové zábavy na živých vystoupeních :), vzpomínám si na otáčko v Č. Krumlově, které se muselo točit víc, než bylo původně plánováno, neboť bylo potřeba počkat, až se herci uklidní :-D).

>> Nalim:
Ve stolním přehrávači VLC obvykle není ;-). Kromě toho mi VLC nevyhovuje ani na PC a kvůli jedné funkci jej používat nehodlám. To zkopírování do PC už mě nijak nezabije ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: no a o tom jsem mluvil, já koncerty nemusím (no možná nějaké výjimky). nemám zájem poslouchat nějaké předkapely, které se mi třeba nelíbí, to je jako bych šel do kina na film a předtím mi pustili třeba nějakej jinej kratší film...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem byl v kině na době ledové 3D... kromě 15min kinoreklam jsem si shlédl i varování ohledně pirátství a stálo mě to 160 Kč po studentské slevě+movie card. Příště půjdu radši na pivo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře to baba pověděla, teď jen zbývá konat. V každém případě je dobře, že někdo svrchu dostal rozum. První vlaštovka sice jaro nedělá, ale o tomhle problému je třeba mluvit a to nejen způsobem, že každý stahovač je skoro horší než vrah, jak bylo doposud zvykem.

BTW, náctiletí a lidé těsně po dvacítce tvoří největší skupinu konzumentů hudby, přičemž většina z nich se spokojí s nevalnou kvalitou empétrojek. Přitom je to skupina s žádnými nebo mizivými příjmy, tudíž DVD za 900,- ani CD za 500,- nikdy kupovat nebudou. Je lepší dělat z nich kriminálníky, nebo by bylo lepší vychovat je k tomu, ať si poslouchají MP3 v běžné kvalitě zdarma a za ostatní se platí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ucho:
Tak to máme asi pod pojmem koncert každej něco jinýho :-) Kdoví, možná i pod pojmem "kino" ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zyx: tohle je tak trochu lež... myslím ta cena DVD 900,- ceny už jsou teď kapku jinde. pravda, v zahraničí jsou na tom mnohem lépe a i úplně nové kvalitní věci tam vyjdou na 400,- (holt ale ta česká podpora většinou vázne). BluRay Watchmenů například s přehledem za 600,-, a v nějakých akcích se ty ceny pohybují úplně jinde (nemluvě když třeba půl roku počkáte), DVD 200,- a BluRay 300-400,- bez problému... trilogie SpiderMana na 4 BluRay discích (včetně CZ dabingu i CZ titulků) za 750,- ... sry za ten cenovej výplach, ale vždy mě dostane někdo, kdo uvádí takovéhle ceny, že za to to lidi nekoupí a přitom je to kec a nezakládá se už na pravdě. jen škoda že u nás ty ceny tak pružné nejsou, ale zahraniční alternativy jsou... (naštěstí...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze schvalne: kolik lidi by u nas koupilo anglickou verzi s anglickyma titulkama ? (tedy tu co se prodava v USA). Asi nikdo, zejo.

Takze otazka zni: kdo udela zdarma cesky dabing, ceste titulky, mastering disku, distribuci a reklamni kampan ? Az tohle nekdo udela, muze byt cena ceske serie lisovane v poctu 5000 kusu stejna jako americke lisovane v poctu 500000 kusu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ajeje, pana ptc stále ještě neopustil blud, že DVD nemůže stát pod stovku... to snad ani nemá cenu dál komentovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

porad stejne hrdinske reci a zadne ciny. piratstvi nemuzou snizit, dokud budou pokracovat se svoji nenazranou cenovou politikou. nekonecny paradox, ktery zabije veskerou lidskou kreativitu. egoidiokracie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: OK, s tím nemám problém. Kolik teda stojí novinky na DVD? Když jsem ještě DVD kupoval jinde než u pumpy/stánku za dvojcifernou sumu, což není nijak dlouho, nanejvýš několik let, tak se to pohybovalo nad osmi sty czechokreditů.

Když už tu rozebíráme konkrétní ceny, nemůžu nedodat, že hudební CD, která kupuju, nezřídka stojí víc než mnou zmiňovaných 500 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zyx: u audio CD netuším, tam se neorientuji. co se týče DVD novinek, tak není problém většinou kolem 500,-. přičemž některé tituly klesnou klidně na 350,- ani ne za dlouhou dobu... co se týče třeba DVD z Anglie, je to komplikovanější v tom, že většinou nemají CZ podporu, ale samozřejmě se najdou i s CZ podporou sem tam... tam nemusí být u zcela nového filmu problém za 400,-. když tedy člověk nekoupí hned vše nově, klidně se u poměrně nových titulů může pohybovat v cenové relaci 300,- ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: Hmm, teď na to koukám na filmopolis. Ono je to vlastně tak, že těch cca 900 Kč stojí BD a DVD je díky nižší kvalitě logicky levnější.
DVD z Anglie a podobné neřeším, bavíme se přece o českém trhu a nákupu za CZK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ucho: novinky na dvd stoji v britanii cca 500kc v prepoctu (17liber). kdyz pockas, koupis filmy za 100-150kc v prepoctu. koupis sracku, podivas se, vyzvracis se a vyhodis do kose. vsichni jsou nestastni krome vydavatele. proto vzniklo "piratstvi". nenazranost zabiji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>ptc: kdyz muzou byt BRD s titulky ve dvaceti jazycich vcetne cestiny, tak muzou byt i DVD a cesky dabing, vcetne masteru i reklamu, distribuci si muzou ... at to nabidnou ke stazeni v odpovidajici kvalite.
>>drk22: jo prehravac bez moznosti preskocit varovani u zakoupeneho titulu je psycho. tyhle "bonusy" bych poustel jako smycku, tem co to vymysleli dokud by si smycku nehodili. ale obavam se ze to jsou bezmozci a nemelo by to pozadovany ucinek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> fake
kus textu z odkazované stránky: Čtenáři je zde mohou nalízt už od roku 2004.
Ach ta čeština spisovná ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pricipialne drzim pani komisarke palce. Ale som pesimista. Reformu multimediazakonov by mali robit ti ktori su aspon trochu fanusikovia a milovnici dobreho filmu klasickej hudby ale i modernej hudby (jednoducho hudby). Mali by to robit ti ktorym ide predovsetkym o to aby dobrych veci bol dostatok uzivatelsky jednoducho a vneposlednom rade aby boli odmenovani predovsetkym autori toho dobreho.
Realita je bohuzial dost ina i ked verim ze pani komisarka si vo volnych chvilach pusta aj Mozarta - jeden clovek to nedokaze i ked je komisar - a proti vam stoji bezohladna lobby ktora
-desiatky rokov programovo devastuje vkus divakov
-bezohladne manipuluje autorov
-korumpuje co sa da a daju sa predovsetkym politici.
Pozn. Pozrite si Deal (2009) s Meg Ryan z prostredia Hollywoodu a produkcie filmu. V trafikach za 50Kc pre mna lepsi film ako ktorykolvek Potter.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: že máš ty černý třípásmový Videotony? :) Ty s menším nebo větším basákem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> mikymauz:
Ee, Orion HS 280.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.