Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fabriky na flash paměti porostou jako houby po dešti

Ideální pro výrobce, udělat z těchto médií spotřební zboží, které chvíli po záruce odejde do kytek, takže zákazník koupí nové...
Aaaa ja xci goualdské krystaly :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když vydrží aspoň 2 roky, tak proč ne?(můj X25-M má po 4 měsících Host Writes 6,6 TB)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No věř tomu, že drtivé většině lidí se představa dvouleté životnosti drahého výrobku vůbec nelíbí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo mluvi o drahych vyrobcich? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím ani SSD ani plotnám, jen když mi odejde 500GB disk za směšnou cenu, tak se tak nějak cítím jako menší blbec, než když bych měl dražší a menší SSD a sledoval postupnou genocidu buněk nebo náhlý fail. Takže budu ještě nějakou dobu "investovat" do jiného HW a počkám co se z toho vyvrbí. Seagate Momentu​s XT mi přijde jako zajímavý krok - výsledky testů neoslní, ale z reálného použítí jsou testující nadšeni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, jaká je SSD výhoda. Sám jsem zastáncem názoru, že SSD je největším zrychlením v PC za posledních mnoho let. Přesto mám dojem, že poměr cena / užitná hodnota pro mě stále ještě není dostatečně výhodný a proto SSD nekupuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na to zcela stejně. Ale zdá se, že už se hodně přiblížil bod zlomu, kdy se SSD stane opravdovou konkurencí klasických HD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kiez by si mal pravdu, amen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, SSD ještě neuzrálo. Já čekám na 3. generaci Intel.
- Ale je nutno poznamenat, že v současnosti jsou lidi dost namlsaní TBajtama.
- Když se začala zvyšovat kapacita HDD, tak to bylo po jednotkách GB. (První disk jsem měl asi 120MB, pak jsem upgradoval na 2GB, 20GB, 60GB)
- Celé to trvalo desetiletí, než disky uzrály :-)
- SSD je tu s náma 2 roky? A máme desítky GB. To je hodně slušný pokrok za jakoukoliv cenu ;-)

Špatné dnes je, že lidi nebudou kupovat 2, 3, 5GB disky postupně jako dřív. Dnes chcou lidi(včetně mě) SSD 1TB s maximálníma rychlostma. To staví výrobce do dost špatné situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na bezny provoz je mozno SSD prinosom. Ale napriklad problem 'alzheimera' u flash pamati ich jednoducho vylucuje z oblasti pre archivaciu dat.
Je mi luto masoveho spotrebitela, ktory si archivuje svoje rodinne albumy na MLC flash kartach a po 20 rokoch zisti, ze tie data sa vyparili. Tu je zatial magneticky zaznam stale neprekonany, pokial je v poriadku elektronika dsku (alebo pasky). Minule som z vyse 20 rokov stareho 10MB MFM disku stahoval data a boli vsetky bez chyby.

Som zvedavy, kolko dat si ludia budu moct obnovit po 20 rokoch z dnesnych "modernych" flash medii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO po 20 letech to bude zhruba na rovinu s dnesnima "modernima" BluRay diskama s organickym barvivem a zaznamovou vrstvou pobliz povrchu disku ... v soucasnosti nejsou v rozumne cenove hladine zadna media ktera by vydrzela 20 let a mela kapacitu alespon nekolik GB, respektive nektera DVD ale nevis predem ktera. Nejmene kazdych pet let prekopiruj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze ssd v dnesni dobe uz dozralo do stavu, kdy se uplatni ve vykony masine jako sytemovy disk a na data typu fotky, filmy atp. je v systemu druhy klasicky. Blby je to v NB. Maloktery bezny NB ma moznost byt osazen dvema HDD. Ja na jednom takovem pracuju a musim rict, ze je to super. Sice jsem dopredu vedel, ze ssd je rychle, ale prvni setkani s nim mne stejne prijemne prekvapilo :-) A to nepouzivam zadne super rychle (je to nejaky OEM samsung v Lenovu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně stále čekám na nějakýá cenově dostupný SSD 32-64GB SLC s garantovanou životností aspoň 5 let. SSD je na zrychlení systému, na data mám NAS.
Nové SSD do PCIe už vypadají dost slibně, bohužel začínají někde na 512GB a cena tomu odpovídá :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta fabrika Samsungu ma byt v Juznej Korei.

http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/newsView.do?news_id...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hwaseong_City
http://en.wikipedia.org/wiki/Hwas%C5%8Fng_(North_Korea)

V sucasnej politickej situacii je asi nepredstavitelne, aby bola na severe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ops! Jasně, že Jižní, klasický problém s překladem slova South. Když South, tak přece Severní, když to začíná na "S". Kolikrát já to ještě takhle blbě, a v případě Koree i nesmyslně, napíšu?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.