Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Finální Internet Explorer 9 příští týden v úterý ráno

Môžme tipovať čo vyjde skôr: IE9 alebo FF4?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

FF4 ma verejnou RC1, nedivil bych se kdyby RC preznacili na RTW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád mi tam nejde nastavit master password jako ve firefoxu, abych mohl chránit svá hesla před dalšími aplikacemi. Pořád tam je uměle zakázáno nastavit x64 verzi jako výchozí prohlížeč. Když nejde nastavit jako výchozí, tak se mi špatně používá (32bit prohlížeč nechci, mám poruchu osobnosti a 32bit aplikace nepoužívám, když je dostupná 64bit verze a když není, tak radši nepoužiju nic a dojdu si do lesa na procházku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty uz musis mat nachodene v tom lese poriadne vela kilometrov....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímám podobný postoj - pokud je aplikace v x64, tak ji používám, pokud neexistuje 64bitová verze, tak hledám alternativu která existuje. A pokud ani ta neexistuje, tak se bez toho prostě obejdu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímám krapítko jiný postoj. Používám, co je k mání a co mi funguje, nejsou s tím problémy a nemá to žádná omezení všeobecně rozumné použitelnosti. Dělení na x86 a x64 na to nemá vliv, pouze pokud je x64 verze dané aplikace co do použitelnosti ekvivalentem x86, nebo x86 verzi ve všem překonává, volím x64. Bohužel praxe je taková, že velká část x64 aplikací má momentálně více nevýhod než výhod, nejčastější problém je kompatibilita se softwarem třetí strany pro danou aplikaci určený (tzn. u prohlížeče a podobných aplikací je to špatná dostupnost x64 pluginů, u multimediálních aplikací pak nutnost použití x64 kodekům kterých také moc není, v posledním MS Office cosi v x64 nefunguje vůbec a našlo by se jistě dalších pár věcí, naopak třeba s x64 verzemi kompresních programů nemám nejmenší potíže a používám je).

Názor "používám jen x64, když není ani alternativa, tak se bez toho obejdu" nikomu neberu, ale považuji jej za pouhou pózu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kdybych řekl, že používám pouze open source/freeware s verzí pro Linux (64b, ale 32b vezmu taky), tak je to taky póza? :) No dobře, v etxrémních případech se uchýlím k Wine...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> nutnost použití x64 kodekům kterých také moc není

Nevím, co používáte, ale na všechny běžné formáty stačí ve windows ffdshow používající libavcodec a spol, který má x64 verzi.

> MS Office cosi v x64

Ano, toto mi připadá jako úmyslné, jako by na něj tlačili ostatní, aby nepospíchal s x64 aplikacemi a aby je úmyslně degradoval (nemožnost jednoduchého nastavení IE a WMP jako výchozích aplikací, absencí editoru rovnic v MS Office, úmyslným nevydáním silverlightu, ... přitom např. Novell vydal moonlight pro linux v x64 verzi před lety, z čehož plyne, že to není nic těžkého, jenom chtít).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne, já toho moc nepotřebuju. Stačí mi Firefox, Thunderbird, 7-zip, SumatraPDF, příkazová řádka, mingw-w64, kalkulačka, malování, Paint.NET, prohlížeč obrázků ve Windows, WMP, ffdshow - všechno x64 verze. Pak tu mám Arch Linux a většinou jsem tam a tam mám jen x86-64 verze všeho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kalkulacka a prohlizec obrazku rozhodne musia byt nativne x64, pretoze inac nie je mozne naplno vyuzit ich potencial. Skoda len, ze zatial nikto nevydal taketo narocne aplikacie priamo pre OpenCL/CUDA aby sa dokazala zuzitkovat ta brutalna sila GPGPU... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten pocit v koulích z toho, že máš vše 64-bit, musí být úžasný. To je ale asi tak jediný přínos.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bych poprosit o statiskiku "počet přístupů/denní hodina" ?? Přeci jen se mi ty čísla u IE zdají nějak vysoká. Pokud by se odfiltrovala běžná pracovní doba 8-16 tak by ty procent mohla vypadat úplně jinak. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase budou mit premieru v USA driv nez tady ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.