Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Firmwary od Insyde Software míří do serverů

Insyde Software logo / Insyde logo

Setkali jste se někdy s názvem Insyde Software? Pokud ne, pak vězte, že je to jeden ze známějších výrobců BIOSů a UEFI pro počítače, zejména pak notebooky (mezi nejznámějšími jistě budou AMI a Award, který je již od září 2008 součástí Phoenix Technologies, o měsíc později pak vznikla i firma Insyde Software, která koupila firmwarovou divizi SystemSoft Corp.). Právě BIOSy pro notebooky dělají Insyde Software zhruba 90 % příjmů. Mimo jiné dělá také firmwary do klávesnic a s jejími produkty se můžete setkat i v embedded segmentu v souvislosti s platformami AMD Geode.

Nyní by se firma chtěla pustit také do BIOSů a především UEFI pro servery. Serveru DigiTimes to prozradil šéf společnosti Jeremy Wang. Podle průmyslových zdrojů Insyde Software na vývoji BIOSu pro servery již od loňského roku spolupracuje s firmou Dell a už prý byly první kusy nasazeny ve čtvrtém kvartálu 2009. Insyde Software má také na svědomí BIOS Android netbooku Acer a pracuje i na firmwaru pro počítače, kam by měl být nasazován Google Chrome OS. I tak firma v roce 2010 neočekává nějaký zásadní nárůst zájmu o její práci, proto se pokouší prosadit na nových trzích, což jsou jednak zmíněné BIOSy pro servery a pak také pro elektronické čtečky knih.

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Firmwary od Insyde Software míří do serverů

Středa, 31 Březen 2010 - 04:58 | Tomáš Neuwirth | Já jsem si říkal, že někdo ty biosy vyrábět musí...

Zobrazit diskusi