Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 4090D pro Čínu je o 5-6 % pomalejší

Pandy si vlastně polepšili, Ten limit 600W nemusí ručně snižovat a dělat underwolting. 600W je fyzikální nesmysl.. to snížení spotřeby je dost dobrý bonus při malém snížení reálného výkonu.
Vzdycky záleží na uhlu pohledu .-))

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Uz konecne vim kam se podely defektni AD102 GPU, snizeni vykonu je minimalni, spotreba lepsi :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvědavej, jestli nakonec vyhraje nVidia nebo paní ministryně :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ani jeden, nakoniec vzdy vyhraju priekupnici, ktori sa nabalia najviac.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vtipný je, že stejně všechno (za jejich ceny) prodají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Technici měnily? Kruci, když je teď těch pohlaví tolik, tak člověk ani neví, zada se tím taktně naznačuje, že byli technici trans, nebo co vlastně ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně být dost inklusivní... nebo si oprášit gramatiku? Cizinec promine...-)
I panda má právo se identifikovat jako motyk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...Ponechme stranou úvahy o duševních kapacitách ministryně, která není schopna formulovat jasnou hranici.."

> hlavne, ze vy mate dusevnu kapacitu nieco taketo napisat.
ako nechcem sa zastavat US vlady (resp. tej konkretnej ministerky, pretoze ju nepoznam), ale tak snad necakate, ze vsetci vedia vsetko.
a okrem toho, boli stanovene technicke hranice. nikto necakal, ze nVidia to obide naschval. v tomto pripade mi pride nVidia ako ten vychcanek.

BTW. by som bol zvedavy, aku hranicu by ste zvolili vy, keby ste na jej mieste.

no offence, peace :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sam nvidii opravdu v oblibe nemam, ale tady nevidim na jejich pocinani vubec nic spatneho, naopak... jiste ve veci dobre erudovana, nebo alespon obklopena veci znalymi poradci, pani ministrine nastavila mantinely, do kterych je prodej techto udelatek vporadku a odkud jiz ne. Nvidia tedy v ramci toho, aby vyhovela novemu narizeni nastavila parametry tak, aby splnovaly (jiste dukladne a peclive zvazene) nove parametry. Pokud nastavene parametry dodatecne znovu upravi, minimalne tak prizna (svou) spatne odvedenou praci, zpusobi nvdii ztraty a neprimo tim i zpusobi pokles vybranych dani do jejich statniho rozpoctu. Myslim, ze tady nejde ani tak o tu konkretne nastavenou hranici, ale problem vidim predevsim v tom, ze by puvodne byla zjevne nastavena zbrkle, neuvazene a predevsim chybne = spatne odvedena prace = neschopnost daneho uradu a tedy vina pada na vedouciho predstavitele - ministryni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas, přesto se podepíšu i pod to, že nVidia je vychcánek. To dokazuje dnes a denně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

".. tady nejde ani tak o tu konkretne nastavenou hranici .."

Jediná hranice, kterou nejde (hraním si s čísly) podlézt je úplný zákaz prodeje do PRC.
A i ten lze obejít přes třetí (čtvrté) strany.

Konání nVidia (a mnoha dalších subjektů) je formální dodržení "litery zákona" a zároveň otevřené a naprosto veřejné popření "L'esprit des lois".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Formulovat jasná pravidla pro podnikající subjekty je základ prosperující ekonomiky.
Zavádět a fabulovat mohou pouze signalisté a pak to vypadá jak to vypadá.
Navíc stejně neexistuje způsob jak zabránit šedému nebo černému importu..
Mimochodem přímý import uranu z RF do USA trhá historické rekordy.. kdeže ty sankce jsou...vlastně ty platí hlavně pro lumíky..
Edit: Jsem si vzpoměl na zábavnou epizodu tak 2 neděle zpátky.. neberte ten časový údaj za slovo doplul přímou linkou tanker s palivem pro US Army do Norfolku.. Z Novorosijska - napovím, černomořský Ruský přístav.. přímý kšeft.. takže kamarád nekamarád prachy jsou prachy a pro někoho
holt zelený úděl..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Holt budu mat Cinania tie jadrove simulacie na hernych kartach o 5-6 % pomalsie. Ministerka asi razi heslo ze ked ich nemozes znicit, tak ich aspon naser.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Přesnějí budou mít o 6-10 procent víc karet v clusteru.. Na elektriku to vyjde na stejno, ta elektrárna co k tomu datacentru postaví muže použít původní projekt beze změn..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"přejděme k samotné GeForce RTX 4090D. Ta se totiž již objevila na čínském trhu i v prvních testech, kde se ukázala být vcelku smysluplnou náhradou, která je výkonnostně zhruba srovnatelná s předchozím modelem."

<= Nazývat ji smysluplnou náhradou, když je to v podstatě totéž? Rozdíl ve výkonu do 10 % pravděpodobně bude znamenat, že i "čínská" GeForce RTX 4090D bude zakázána. Snad už to povede k lépe formulovaným podmínkám, aby se ve světě HW nemusely probírat takové <i>oviny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To může. Vůbec si nedovedete představit v době internetu a sociálních sítí, přímého obchodování a vyrovnání s fyzickými osobami jak obrovský a pružný je šedý obchod v Asii. Je to za 2 roky sankcí promakaný systém, který obejde všechno. Západ nad tím nemůže mít kontrolu. Prostě nemůže sankcionovat všechny země od Filipín po blízký východ. Jelikož prachy..a ztráta trhu.
Je to jen boj s větrnými mlýny a od ministryně PR.
Ve skutečnosti díky sankcím se segmentuje nabídka produktů.. výsledkem je že Vám v Evropě se prodává draho.. speciálně v česku.. a v sankcionovaných zemích až na mediálně profanované výjimky je zboží levnější a často s rozumnějšími charakteristikami.. viz třeba ta spotřeba..u 4090D.. to je pěkný případ..
Že je ceníková cena stejná? Ta o Nvidie o ničem nerozhoduje, jak ukázala zkušenost. Důležité jsou ceny v obchodech. A tady opravím trochu článek.. ty ceny nejsou v Číně několikanásobky..
Ve skutečnosti mne v Rusku stojí v maloprodeji karta RTX4090 cca 2000USD, zatímco v česku vidím na zbozi.cz levnou edici ventus za 1900USD..Co je v prodeji v Číně je i v RF a NAOPAK...o to se už prodejní kanály postarají.
Takže není něco jinak? Divné ne? Že by politika pro voliče a propaganda?
PS armádám je jedno jestli zaplatí 2000USD nebo 4000USD i kdyby se povedlo karty blokovat na šedém trhu a na něco je potřebovali. .. oni na to vždy mají..no problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Edit: Plnotučnou RTX 4090 jsem se odmítl zabývat.. touha si ji koupit nepřišla.. protože 600W je hrozný pocit.. a nejen pocit znamená to i že ani 750W zdroj nestačí a musíte utratit další peníze zbytečně.. A ta čínská verze ta si nevynucuje další náklady.. 750W s amd CPU stačí i na špičky odběru.. Ano dala by se ta původní podvoltovat.. jenže.. vypáleno v BIOSU je vždy spolehlivější než riskovat, že při update win, nebo driverů se nastavení ztratí a pak když něco začne doutnat je pozdě..
Ty ztráty tuningových profilů s tím mám zkušenost s AMD při změně ovladače..např. Takže se na lepší 4090 těším..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vypáleno v BIOSU je vždy spolehlivější než riskovat
já myslel že editor na biosy není jen na radeony.... ;)
ale chápu, asi by se mi s tím taky nechtělo srát ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak by mě zajímalo, a co takovému číňanovi zabrání nahrát na 4090D bios z původní verze?
Samo, pokud by se nejednalo o chybové čipy nebo pokud by nebylo výrazně zkriplené chlazení s napájením.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.