Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte GeForce GTX 590 v „krabici od nářadí“ s přibalenou myší + benchmark

velice zajímavé srovnání výkonů 6990 a GTX 590. Zaráží mě jedna věc. Vzhledem k vyšším rozdílům výkonům single GPU karet GTX 580 a 6970 jsem čekal o něco vyšší rozdíly mezi duálními variantami karet. Jinými slovy Nv má podstatně menší % rozdíl na dvoučipu oproti Ati než na jednočipu. To může znamenat jen 2 věci: buď nejsou na GTX 590 plnohodnotné gf110 nebo SLI škáluje podstatně hůře než crossfire. Navíc je třeba uvážit že to jsou měření by Nv, přesto nejsou nějak přesvědčivá, tedy reálně by rozdíl mohl být ještě nižší. Bude tedy velmi zajímavé sledovat další faktory karty, reálnou spotřebu a hlavně cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zapomnel jsi na treti moznost - podtaktovani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedostatečný takt spadá pod neplnohodnotnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak podobnou prezentaci jsem včera viděl taky a v češtině :) Víc se mi ale u pana Davida "Gigabyte" Kropáče líbila nová herní myš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla toho grafu je 590-tka riadny smejd. Ved zo 7 testou je v 3 testoch od 580 lepsia o 10% a v dalsich 2 o asi 20%. Cakal som hodne viac aspon 50% vo vacsine hier a nie v 2 zo 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady asi někdo neumí procenta, ve dvou testech je to 50 % (HAWK a Devil...), v dalších 2 testech je to 20 % a ve zbytku kolem 10-15. Ovšem hlavně je tragický výběr, na starých hrách se síla takových karet nemůže ukázat, a hodně to vypadá, že test byl také limitovaný procesorem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je hlavně v rozlišení. Testovat tuto dvoučipovku pouze v 1920*1200 je blbost. Svou sílu by měla karta ukázat v 2560*1600, či při zapojení tří monitorů, eventuálně při Nvidia 3D Vision.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ved som to napisal
3 testy 10%
2 testy 20%
2 testy 50%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je tedy řádná ubohost, co se týče toho slidu s testy her. Nejdříve vyberou totální vykopávky (některé jsou opravdu husté :-) ) a pak je spustí jenom v 1920x1200 rozlišení. Že je to naprostý nesmysl, takovýto výběr dokazuje i fakt, že jednočip je na tom kolikrát skoro stejně jako dualčip. Myslím, že už musí být každému jasné, jak s tím výkon GTX590 vlastně bude :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bude lepsi, nez hd6990. to uplne staci :) na ehw jsi brecel uplne stejne, to je zajimave. imo scenar bude jasny. hd6990 padne, gtx590 bude nejsilnejsi, ale oboji bude v realu cena/vykon stat za prd, kdyz si clovek koupi 2 gtx560 nebo 2 hd6950 ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasné, Sampsa Kurri urobil test GTX 580 SLI s taktami 600/850 MHz, kde toto SLI bolo slabšie ako HD 6990, ale GTX 590 s rovnakými taktami bude určite lepšia! Človeče, zlož si tie zelené okuliare.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sampsa kurri ma cerveny zadek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved AMD je zelena, co to znamena cerveny zadek ? :D
a co este o jeho tele vies terroristo? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

radeony jsou cervene :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam zase modry :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím se smát ... zítra se uvidí a jedno vím jistě: divit se budeš Ty :-). Samozřejmě mluvím o průměrných výsledcích z více recenzí a nejen z PCT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja som nevydrzal cakat na 6990 tak som kupil 2x asus 6970 na 890mhz, a zrejme to dam na 880mhz. Mozno kus vacsia spotreba ale vyhoda je ze teplo ide viac mimo. No a tieto grafy, no asi dajake divne v porovnani s 580 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DisplayPort ne a ne tam dát, nechápu u NVIDIE tu jejich promýšlecí logiku, přímo jádro GF110 podporuje jeho nativní vyvedení a oni tam i prěsto integrujou právě väčší počet DVI konektoru, k tomu ještě mini-HDMI aby bylo nutné užití další pitomé redukce, mohli to rěšit např. systémem 2x DVI-I(DL+SL) 2x HDMI a 1x DP, nebo i klidně vyvedení 1xDVI-I(DL) 1xHDMI 2xDP >z DisplayPortu jde pomocí MST(Multi-Stream Transport) Hubu vyvádět i přímo na 3 monitory současně... karta samotná si přímo říká i o 4-6 monitoru, ale biznis NVIDIE se svým SLI si dovolím tvrdit přímo toto užití takhle zakazuje-zarazí, protože by po-stačila klidně jedna karta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim jak 3 a vic monitoru, ale 2 monitory zvladne kazda nvidia v pohode. machina me tenkrat uz presvedcil, ze to nejde. ale pak jsem poridil projektor a hle, lcd+prj funguje bez problemu. mozna vyzkousim pridat i hdtv a uvidime, jestli pojedou tri. surround ale funguje jen v sli

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na všech současných Nv GPU fungují jen 2. >2 jich fungovalo jen na 9800GX2 (tipuju max 4, tj. 2+2), protože to byla duální grafika, tzn. že na GTX590 jich také bude určitě fungovat >2 (podle mě také max. 4), ale s tou maximálkou se mohu mýlit, protože každý DP podle nejnovější specifikace by měl podporovat DP huby + některé monitory mají průchozí DP, tj. i výstup na další monitor, ale netuším jak dobře to má Nv implementované, na Ati to nejspíše funguje dobře, když se s tím chlubí v reklamních materiálech, Nv se s tím nikde nechlubila, takže nevím, každopádně něco jako profily 2x3 6x1 a pod. ušité přímo na konkrétní hry Nv nemá. Ona je to sice taková pitomost, která se uplatní snad jen úplně na absolutních hiendech (dvoučipech), rozhodně by to ale Nv mít měla, už jen proto že to má konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dokud nebudou bez bezelove monitory v nejake rozumne kvalite, tak to nema moc smysl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono hlavně nemá smysl se o tom s tebou bavit jak jsem psal :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, DP je podla mna viac dolezity ako dajake physx :-) a tiez ich nechapem v NV, vo co go

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já už to nebudu raději komentovat. Už pěkný pátek říkám, že standardní konfigurace výstupů na Nv kartách by potřebovala refresh. Oni tam ale raději budou pořád dávat ta přerostlá DVIčka, pak se nelze divit, že chybí na backplatu místo a zbyde tam na jeden pitomý mini-HDMI, takže tam každému visí pak ta přiblblá redukce. Nemám sílu se už ale hádat s Nvidioty, byl jsem seřván že nikdo nic lepšího než DVI vlastně nepotřebuje a že to Nvidia ví nejlíp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.