Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte představuje další sadu vlastností svých desek: Ultra Durable 4 Classic

"Gigabyte má v tuto chvíli v nabídce TŘI desky Ultra Durable 4"
a pod tím odkaz na 4 desky mi připomíná klasický vtip o počtu dílů jakési pušky..... ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Slepýsemnevidim, taxinatoposvítim :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Nazdar, co děláš?" - "Ale hraju teď v kvartetu." - "Prosím tě, ty a v kvartetu?" - "Jo, dali jsme se tři přátelé dohromady ..." - "V kvartetu a tři?" - "Jo, já a brácha." - "Prosím tě, copak ty máš bratra?" - "Ne, proč?"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdy budou znamy vysledky souteze?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Keby som kupoval nový MB tak pouvažujem aj nad Ultra Durable 4. Ale meniť dosku len pre tieto "vychytávky" tak to ani omylom.
Na povaly mi bežalo PC takmer 9 rokov a na nejakú vlhkosť sa nikdy nesťažoval :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Elektrostatická ochrana?
To jsem zvědav jak obstojí proti výboji z piezo zapalovače. Žeby konec nečekaných reklam těsně před vypršením záruky? ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je to, cemu se rika "lesteny prd", pripadne i "zmrdí sádlo"? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dělám do elektroniky a za tohle u mě Gigabyte pořádně klesl. Jsou to vyložené lži k oblbnutí ubohých ovcí.
Nemluvě o tom, že vydat vědomě trvanlivý produkt už si v dnešní době žádný "rozumný" výrobce nedovolí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Motherboard? Klidne. I kdyby ta deska vydrzela 10000 let plavat na lavovem jezeru za dva roky bude odepsana protoze do ni nebudou procesory, pameti nebo neco jineho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, koukni třeba na patici 775, stále na ní seženeš nový procesor. Stejně tak DDR II nebo i DDR paměti jsou taky stále k dostání (v tom druhém případě je to akorát už dost nevýhodné). IDE mechanika? Není problém. Rozšiřující PCI karty? Stále je jich hromada. A to se jedná o opravdu staré technologie.

Uvědom si, že lidí, kteří chtějí mít nejmíň každé dva roky nadupaný, nejnovější herní počítač je minimum. Většinou jde o to, aby vydržel co nejdéle, maximálně sem tam vyměníš vadný komponent. Zrovna před měsícem jsme v práci kupovali dva nové PC (obsluha testovacích automatů, žádný výkon). Původní byly tyto: Pentium III 450 MHz, asi 11 let starý, běhal bez problému, druhý o pár let novější Pentium 4, ale už byl dost nestabilní. Blbla síťovka a COM porty.

Teď si představ, že by firma během té doby kupovala čtyři nové PC, které by nebyly vůbec potřeba, ale základní deska by prostě po dvou letech odešla.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, oprav si tam prosimte

"První Ultra Durable sada desek byla o kondenzátorech s pevným dielektrikem a nižším RDS(on)"

na nizsi ESR, zrejme copy&paste troll :D

Jinak souhlas s ZdenekJi. Tohle je jen marketingova sracka, neco jako duracell s medenou hlavou. Desitky let se daly PCB na bezny sklolaminat a najednou je problem s vlhkosti? Stejne se to driv posere kuli bezolovnaty pajce, neska uz neni nic durable, krome lekarsky a military a pod. elektroniky.
Ja bych ocenil treba PCBcka z tlustsiho materialu aby se nekroutily :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě to smysl má a velký. Měli by jste brát v potaz, že ty desky půjdou do prodeje na celém světě. Relativní vzdušná vlhkost u nás bude zcela jiná něž v deštném pralese, nebo na Taiwanu u moře.
Ale i u nás bych si dovedl představit pracoviště, kde je vlhkost a agresivita např. vlivem rozprášených agresivních aerosolů na zcela jiné úrovni než je běžná.

Ostatně mrkněte se na tento link:
http://www.dvhardware.net/article40449.html
nebo
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=144798
http://semiaccurate.com/2010/01/15/mystery-rusty-chokes/

Podle mě kvalitní výrobce MB, který musel stáhnout desky P43, G31 and 785G minulý rok z prodeje. Zrezavělo mu to už na skladu a jak to pak má vypadat za rok, nebo dva provozu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle povrchovy efekty ale nemaj nic spolecnyho se zalizanim vlhkosti do materialu PCB. Jinymi slovy v takovych podminkach ti zetleje i slavny durable 10 ultraclassic. Pokud to ma vydrzet v drsnejsich podminkach, tak se dela tropikalizace osazenejch desek specialnima lakama.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, naše desky určené pro dopravu se musí vždycky lakovat. Ale někdy je prostředí tak agresivní, že ti ani lak nepomůže, např. sníh v zimě + sůl, to je smrtelná kombinace. Samozřejmě tyhle desky jsou ve vodotěsných krabicích, ale občas se nějaká ta skulina najde nebo to někdo odflákne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

RayeR jakože máš pravdu, o tom že se desky lakují se nehádám. Pamatuji se, že když bylo něco na export, ostatně, jnd to píše též, lakovalo se to speciálním nátěrem.
Popravdě jak tak na tom přemýšlím, voda se do PCB na dnešních deskách nemá moc jak dostat. Možná na okrajích, nebo v montážních dírách. Ty nebudou určitě pokovené.
Ale to, že se GIGABYTE snaží používat nejnovější PCB bych mu určitě nevyčítal. ;) Každopádně to bude do plusu co týká kvality, i když je okolo toho tuna marketingové sr... . Omlouvám se za ten výraz.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Gigabyte u mě osobně stále stojí na žebříčku kvality na 1. místě. Že jsou kolem toho ty krasožvásty? Když vám kvalitní komponenty prodražují produkt musíte to nějak kompenzovat (a uvědomte si rozdíl ve znalostech čtenářů DIIT a běžných lidí, chcete-li lam).
Mě by docela zajímal ekologický dopad - určitě to bude náročnější na výrobu i likvidaci, kompenzovat by to mohla delší životnost. Seriozní studii na toto téma bohužel asi nikde nenajdu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.