Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google koupil Slide - potvrzeno, základy pro jeho sociální síť se tvoří

Jambool - Social Gold platební systém

Minulý týden jsme psali, že je více než pravděpodobné, že Google koupí Slide - tvůrce her pro sociální sítě a nyní už to můžeme potvrdit oficiálně, Google tuto informaci vystavil na svém blogu. Původně odhadovaná cena 182 miliónů byla ale navýšena na 228 miliónů, protože Google přistoupil na motivační bonusy pro zaměstnance (a to se mu jistě rychle vrátí). David Glazer, technický ředitel Google pak rovněž potvrdil, že má Google opravdu jako jeden za svých cílů vytvořit vlastní sociální síť (hovoří se o jakémsi Google Me), ještě letos se ale máme dočkat Google Games jako další služby přímo na stránkách Google.

Snaha Google jít tímto směrem a postavit se rázně Facebooku podtrhuje i další informace, která se rovněž objevila na serveru TechCrunch. Podle ní Google kupuje firmu Jambool s jejím platebním systémem Social Gold. Ten umožňuje vývojářům aplikovat platby přímo do jejich her a aplikací. Za tímto projektem nestojí žádní zelenáči, ale ostřílení bardi z Amazon, Vikas Gupta a Reza Hussein  (zabývali se tam právě otázkou internetových plateb, jaká náhoda ;-). Cena je údajně 55 miliónů USD plus 15 až 20 miliónů z výnosů.

Po předchozí investici 150 miliónů do dalšího vývojáře pro sociální sítě Zynga, je nastolený směr, kterým se Google ubírá poměrně jasný, jen jsme zvědaví, čím nás chtějí překvapit, touto cestou se Google už pokoušel několikrát vydat a zatím ne moc úspěšně. Má se snad už Facebook třást?

Diskuse ke článku Google koupil Slide - potvrzeno, základy pro jeho sociální síť se tvoří

Úterý, 10 Srpen 2010 - 16:05 | Stanislav Ošmera | je jasne ze google si uvedomuje trend u nekterych...
Úterý, 10 Srpen 2010 - 12:36 | trodo | Hlavně doufám, že to nenacpe do gmailu, jako to...
Úterý, 10 Srpen 2010 - 11:49 | Hexer | Co si budem rikat... hry lakaji lidi... lidi maji...

Zobrazit diskusi