Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google ukončil spolupráci s Huawei: Končí Android a Store pro nové telefony

Velmi dobře napsáno, Jirko!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je dosť možné, že Huawei môže oprášiť "Firefox OS" a ten vstane z popola ako Phenix :-) ....spolu s ďalšími činskymi a nielen čínskymi firmami, môže založiť protiváhu ku Googlu, ktorý je chtiac-nechtiac politicko-ekonomickým (zrejme aj výzvedným) nástrojom v rukách USA. ...položme si rovno otázku, kto ďalší bude na rade po Huawei?...veď tu ktosi stále kričí "America first" ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Firefox OS by bylo myslím dost špatný řešení. Když už, tak Sailfish, který je stále aktivně vyvíjen...
Na druhou stranu Hnojawei nelituju, páč jejich servery, přes který jdou data i cloud jsou netransparentní a zadruhé před několika měsíci uzavřeli bootloader a to taky není nic, co by potěšilo. Chtěli mít méně potíží se zákazníky, které by hezky kontrolovali po všech stránkách a no a namísto toho si tímto přístupem vykoledovali daleko větší potíže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, jde především o infrastrukturu (a především o 5G). Žádná v y s p ě l á tajná služba nemůže dopustit to, aby neměla pod kontrolou vlastní telcom infrastrukturu (terorismus, "občas" je třeba použít odposlechy bez soudního příkazu, kybernetická válka, třetí světová válka - tvrdá infrastruktura atd.) To je jako by nám atomové elektrárny nebo vzdušný prostor řídili rusáci (historicky od slova otravný kousavý hmyz).

Bohužel dětičky KSČ spolupracovníků plačou na jejich telefónkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak. Trump jede. Huawei by mohl namisto Androidu davat do zarizeni napriklad komunitni LineageOS a na nej napojene OpenGapps, jenze nemuze. Protoze open-source produkty vyzaduji open-source ovladace, ktere ovsem ke Kirinum Huawei stale odmita zverejnit. (Asi je tam ta spionazni cast. Delam si srandu, ale Huawei si za to muze sam, nabehl si svou netransparentnosti a ted sklizi jen dusledky vlastnich chyb a musi doufat, ze v pristich volbach zvitezi demokrate.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z dlouhodobeho hlediska si neskutecne nabehlo USA. Nasledky budou fatalni. Cina si ted bude resit alternativu pro vse. Prostredky na to ma.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, má napr. Zen

US govt bans Intel from selling chips to China's supercomputer boffins
Xeon, Xeon Phi processors slapped on trade block list
10 Apr 2015
https://www.theregister.co.uk/2015/04/10/us_intel_china_ban/

Hygon Dhyana: Chinese x86 Server CPUs Based On AMD Zen
Written by Michael Larabel in AMD on 9 June 2018 at 11:09 AM EDT.

Chengdu Haiguang IC Design Co is a new x86 CPU vendor that is a joint venture between AMD and Haiguang Information Technology Co. This joint venture is aiming to make x86 CPUs for the Chinese server market. This deal was announced back in May and paid out $293 million to AMD for using their intellectual property.

The first Hygon CPU offerings is the "Dhyana" family that is based upon AMD technology and is derived from the AMD Family 17h "Zen" micro-architecture.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Hygon-Dhyana-AMD-Chi...

AMD Zen-Derived Hygon Dhyana Appears To Be Working On Coreboot Support
18 May 2019 at 10:28 PM EDT.
Chengdu Haiguang IC Design Co with its Hygon Dhyana processor that is based on AMD Zen IP appears to be pursuing Coreboot support.

While AMD EPYC CPUs haven't seen Coreboot support to date, it appears Hygon Dhyana support is being worked on as the Chinese company posted their first Coreboot patch.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Hygon-Dhyana-Coreboo...

Coreboot a RedFlag Linux alebo ubuntu Kzlin
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Flag_Linux
https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Kylin

a no problem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čína si alternativně řeší všechno co může už dlouho.
I stát to podporuje tím systémem, kdy zahraniční firma může v Číně působit jen s čínským partnerem (který z ní pak tuneluje know-how).

Ostatně i ten Google Čína zakázala.
Takže v Číně je Huawei v pohodě, ale ve zbytku světa bude mít bez Googlu problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takový vývoj se ale bohužel dotkne i nás. Určitě nebude žádná výhra aby namísto Gog infrastruktury market i uživatelská data tekl z/do Číny. Je otázka jestli ve vzdálené budoucnosti půjdou "západní" aplikace doinstalovat, pokud systém nebude otevřený. Zatím to samozřejmě nehrozí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android (AOSP) mať môžu,. len nebudú mať
GooglePlay
Gmail
Hangouts
Google Drive
a
Chrome

Svoj Store majú
https://appstore.huawei.com/
akurát ho musia preložiť...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takze realne zarizeni od huawei jeste zlevni, uzivatele si dotycne aplikace nainstaluji sami pres apk a budou na tom vlastne jeste lepe. K tom urco jak padlo vyse Huawei zahaji proces osamostatneni se i po sw strance a slavny "zapad" vysachuje i v dalsim odvetvi o.O Mno asi to tak ma byt..
ps: osobne mi je celkem jedno, jestli moje osobni data sbiraji tajne sluzby te a nebo te zeme, pres mobilni zarizeni stejne zadna cenna data cestovat nenechavam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Se obavam, ze tak jednoduche to pro Huawei nebude.. podle mne to Huawei dost ublizi, at uz je duvod jakykoliv. Osobne bych v tento moment urcite nikomu Huawei nedoporucil..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Krátkodobě jim to samozřejmě ublíží. Ale to, že s největší pravděpodobností začne Čína/Čínské firmy vyvýjet vlastní OS pro mobily, múže být dlouhodobě velmi výhodná investice. A je zcela nepchobné, že vývoj bude mít nemalou státní podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorat to bude fungovat jen pro Cinu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je to posledne co Huawei spravi, aby zlacnel ked konecne si vybudoval poziciu premiovej znacky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Google akorát přijde o vyšší penetraci trhu = o zisky :)
googleplay >> alternativy nabídnou stejné app a kolikrát s lepší funkčností kvůli restrikcím, které zavedl google
Gmail >> funguje i v prohlížeči a jeho nativní app není žádná sláva
Hangouts >> sám ořezává a plánuje jeho konec
Google Drive >> taktéž není mít nutné app a existuje dost alternativ
Chrome >> by měl být doinstalovatelný nebo předinstalovaný + je to freeware a chromium je opensource takže opět lze použít alternativu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kde Google přijde o vyšší penetraci trhu, v Číně? Kde je včetně Google Play zakázaný?
Uživatelům se max. stane to, že jim čínský androidí bazmek začne řvát, že zařízení není certifikované Googlem (jen pro informaci, spousta nejen laciných čínských výrobců nemá nebo nemělo certifikaci Googlu - Leagoo, Elephone, Ulefone, Umi,...). Což se ale dá případně obejít, že si u Googlu jednorázově zaregistrujete své zařízení na stránce pro necertifikovaná zařízení (https://www.google.com/android/uncertified/, k tomu ještě je třeba ID zařízení pro certifikaci - např. https://www.apkmirror.com/apk/evozi/device-id/).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano huawei prodava jen v cine a kazdy uzivatel bude hledat cesty jak nainstalovat sekundarni "store" :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by hledal sekundární store, když bude moci nadále používat Google Play.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zeptám se takto. jakou netransparentností? žádná firma pokud to není open-source nedává nahlédnout pod pokličku svých produktů. A Huawei nabídl usa že se můžou podívat do jeho produktů a i jim nabídl písemnou smlouvu o nešpionáži.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna věc je pod pokličku produktů (zdrojový kód atp.) a druhá věc jsou vaše data nebo dokonce celá identita(profil) a zpracování/sledování těchto dat v Číně. A nemusí to být jen osobní data, ale i firemní aktivity a s tím související. Například naposled to bylo sledování amerických vojáků přes aplikaci pro chytré hodinky. Takovým způsobem získáte dokonalý obraz celé vojenské infrastruktury, včetně lidí na příslušných místech... Taková věc je prostě informační masakr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted by to chtelo v nastale hysterii P30 Pro za 10k a nasledne znovuumozneni odemknuti BL a ja jsem spokojeny :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

USA je jak Španělská inkvizice. Když něco chtějí, vymyslí si sračku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

USA škodí už dlouho celému světu a mělo by se s tím něco dělat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jsou úplně normální obchodní války a ty jsou tu od doby kdy existuje pohyb zboží (bejvávaly celnice i na městských branách a mostech). Ne že by to bylo super, ale tak to prostě chodí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale vždycky jsou vyvolané určitými jednotlivci, kteří vymyslí kampaně které se jim hodí do politického krámu... v podstatě to byla i příčina 2.SV, kdy si USA léčily krizi 30. let podobným způsobem. Nemusí se ani chodit do starší historie, kde příkladů by byla spousta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezis, to sou blbci.. Cina umi prakticky vsechno levnejs, takze kdyz nakej segment zabere, tezko se do nej bude USA vracet.. takze jak si jednou Cina udela vlastni os a platformu vazanou na svy levnejsi telefony, zacne celosvetove vytlacovat android a vliv USA pujde dolu.. vlasne couvaji z jednoho z nejvetsich trhu a jediny, co to zpusobi, bude jeste vetsi samostatnost a trzni sila Ciny..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oni to mají doloženo, ale podrobnosti jsou tajné, CIA je předkládá jen na need to know bázi. Není reálné čekat, že budou zveřejňovat svůj způsob práce. Plakat rozhodně nepláču. Tibet, koncentráky pro menšiny... ať zhoří.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale podobně je na tom USA.
Koncetráky, vojensky se tlačí tam, kde nemají co dělat, nerespektují mezinárodní úmluvy a dělají si co chtějí. Dokonce si troufám tvrdit, že mají na svědomí mnohem více mrtvých, než Číňani.
Akce proti Huawei jen potvrzuje, že si skutečně mohou dělat, co chtějí a bez důkazů poškozovat neUSA firmy.
Celé se to Trumpovo "USA First" obrátí proti USA.
A nejvtipnější je, že Čína je jedním z největších věřitelů USA.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Dokonce si troufám tvrdit, že mají na svědomí mnohem více mrtvých, než Číňani."
.. ja myslim, ze s ohledem na to, ze Maova kulturni revoluce udajne stala zivot az 80milionu Cinanu, tedy vlastniho naroda, tak jsou Amici stale jen bridilove...

Jinak dostat se do Cinske sery vlivu je jeste horsi, nez byt pod tou americkou.. takze to neni z blata do louze, ale z blata do sracek..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle,
já nejsem ani na straně USA, ani na straně Číny ani na straně Ruska. Všechny je vidím podobně.
Poté záleží na úhlu pohledu a na zaměření, co z těch tří je nejmenší zlo.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bych to videl podobne, jen si nemyslim, ze Cina je v necem mensi zlo... ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

povedz to rodenym cinskym obcanom(vezni, falun gong, ine narodnosti, ako pravi cinania..), ktorym vlastna vlada odobera organy a predava bohatym zapadniarom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sorry, ale tomuhle se říká propagandistický blábol, stačí se podívat na demografickou křivku....

https://is.mendelu.cz/eknihovna/opory/zobraz_cast.pl?cast=2293

naopka byse asi dalo tvrdit, že zhroucení země po Opiových válkách (USA, De, UK, Rusko a pod) stálo opravdu hodně, nárůst nula nula nic...

Ad Tibet, brutální teokracie, něco jako tvrdá liga inkvizice... není o co stát.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pěkná stránka je https://www.worldometers.info/ a porovnat si jednotlivé statý a kontinetny :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cece, a nenapadlo Vas treba, ze veskere informace, ktere v Cine jsou a pochazeji z Ciny, jsou takove, aby pasovali, uplne stejne, jako se to deallo u nas za bolsevika?
Nicmene to je celkem jedno..mozna jsem cetl zdroj, ktery prehanel, nicmene bylo to celkove cislo lidi, ktere na nasledky kulturni revoluce at primo nebo neprimo zemreli...v principu je jedno jestli to bylo 1 milion 50 milionu nebo 80...
Jinak ty opravdove BLABOLY co se tyka Tibetu o "lize inkvizice" ty mate odkud..ze skoleni rudych soudruhu? :) Kolik znate sam Tibetanu? Vite napr. ze Klastery byli strediskem vzdelanosti a tamniho lekarstvi? Chapete, ze porovnavate uplne jine svety a snazite se nahlizet na ne svyma ocima, aniz by jste neo vubec vedel. Vite, ze Tibetstina se oficialne ve statnich skolach nesmi ucit, byt je to jejich matersky jazyk?
Podle men o Tibetu nic nevite, co se tyce historie nebo soucasnosti..a i presto to neni duvod tim ospravedlnovat anekci jinym statem, ktery tam provedl teror a snahu o vymyceni kultury celeho naroda.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si shrneme to, že Mendelova uni je v Číně. Fajn...

No, asi takhle. Vývoj v Číně od počátku japonské expanze, tedy vnucení se komodora Perryho mne docela vždy zajímal, takže ano. Zajímá mne to. Ne nějak hluboce, ale ano. Tedy pročítal jsem studie jak o Opiových válkách, tak válce 1904-1905 mezi Ruskem a Japonskem, která pořád s Čínou souvisí. Skrze různé autory jsem procházel studie bojů mezi čínskými komunisty a Čangajškem, kdy se například traduje, že 27.000 svých oponentů nechal upálit v lokomotivách. To nic nemění na tom, že v boji proti Japonsku ze zasloužil.

Mně přeci nejde o to, že Mao byl dobrák. Jde o to, že v té době bylo v Číně kolik obyvatel.... 500.000.000? Kulturní revoluce prý trvala od let 66-69 + přesah. Věřím tomu, že zahynulo statisíce až miliony lidí, ale tyhle cifry typu 80 milionu jsou vycucaná z prstu. Jednoduše proto, že by se ten systém rozpadl a hlavně by byl vidět v demografii. Chce to trochu kritického myšlení.

Ad Tibet. Kdysi mne zaujala studie - sociologická, o množství amputací končetin, vzdělání a ekonomice. Jednalo se úvahu vyplývající z "pozitivního" vlivu náboženství. Nemělo to s Čínou nic společného. Napsal to vědec z UK (sociolog a ekolog). A světe div se, modelový příklad byl Tibet....

Jinak Tibet, stejně jako další části Číny, málokdy byl historicky "nezávislou zemí". To je docela klišé. Už sama Čína je slušný mix původních etnik a státních útvarů. Viz Milion 800 let dříve.

Je dobré si něco zjistit o povstání kléru, ono ani moc národ nepovstal, ale klér ano. A klér....

Lámaismus byl mimochodem obecně brutální formou budhismu. Systém trestů uplatňovaný (viz výše byl z pohledu Evropy neuvěřitelný).

Jak jste napsal. My tomu nerozumíme, tak co se do toho cpeme. Máme másla na hlavě více než dost. MImochodem, UK okupovala Tibet. Mimo jiného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prvne, ja tady s vami neresim historii opiovych valek. Bavime se o soucasnem rezimu, ktery v Cine funguje a ktery je pokracovanim toho, co tam zavedl jejich velky Mao. Tudiz Vase zkazky o opriovych valkach jsou mimo tema.

"Jednoduše proto, že by se ten systém rozpadl a byl by videl demogafii"
.. nesmysl. Znovu..prvne si uvedomte, ze se na zadna data, ktera josu oficialni cinska, nemuzete spolehnout. Proc? protoze jsou to data bolsevika. Za druhe kulturni revoluce trvala nekolik let, mela nasledky jako hladomor, atd.. Odhady, ktere davaji pocet mrtvych okolo 45-50 milionu se povazuji za strizlive. Myslete si dal o tom co chcete..

"Tibet. Kdysi mne zaujala studie - sociologická, o množství amputací končetin, vzdělání a ekonomice. "
.. placate nesmysly. Divate se dnesnima ocima na socialni vyvoj jineho druhu spolecnosti a hodnoti te ho svymi zvyky. Tudis nesmyslne. V civilizovane anglii se ve 20 stoleti pouzivala kastrace jako forma "leceni" homosexuality. Provadela se Logobotomie jakozto "leceni" tezkych mentalnich poruch, atd. Civilizovane Evropa rozpoutala 2 svetove valky. Dnesni "civilizovany" svet zapricinuje ekologicky kolabs planety, atd..mam pokracovat? Vas pohled je velmi omezeny

"Je dobré si něco zjistit o povstání kléru, ono ani moc národ nepovstal, ale klér ano. A klér...."
poucte mne vic :)) 85.000 mrtvych..to je pravdepodobne vic, nez padlo Cechu na zapadni a vychodni fronte za druhe svetove valky dohromady. Ze by 85.000 mnichu bylo ve zbrani? :))
"Kler" byl soucasti kazdodenniho zivota tibetanu. Zivot se podobne jako napr. u nas ve stredoveku soustredoval do okoli klasteru. Cili klastey byli centry deni. To ze mozna pro Vas nema zivot spiritualni rozmer, neznamena, ze povstani "kleru", kde klastery a mnisi byli perzekuovani a "prevychovavani" v souladu s doktrinou Marxismu-Leninismu je preci normalni. Krome toho nebylo "jen" povstani "kleru".

"Lámaismus byl mimochodem obecně brutální formou budhismu."
..naprosty nesmysl. Lamaismus nema s nejakou vami vymyslenou "brutalni formou bddhismu" nic spolecneho. Byl to spolecensky z dnesniho pohledu zaostaly system. To ze lidi, kteri tomu nerozumi, z toho udelaji "brutalni buddhismus" jen dokazuje, ze si podobne jako Vy, vymysleji ptakoviny.

Ne opravdu tomu nerozumite. Prijde Vam 'normalni' ze nekolik tisic let stary narod je asimilovan, podobne jako jine narody drive do Cinskeho velkopanstvi. Asi by Vam nevadilo, kdyby CK Monarchie asimilovala Cesky narod... Pisete takovinu o "budhismu", nahlizite na jiny druh spolecnosti, aniz by jste chapal zaklad, na kterem byl postaveny. Neznate dnesni situaci v tibetu. Nechapate ani tak zakladni hodnoty lidstvi, jako je pravo naroda na sebeurceni. Presne jako Cinan, ktery sel "zachranit" tibet pred "brutalni formou buddhismu".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Britové i Belgičani to vyvrátili ostatní se přímo nevyjádřili a jen cihlář z NÚKIB papouškoval americký závěr o nebezpečnosti ZTE a HUAWEI :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty radši věříš tvýmu prasedentovi, který je zároveň dealer hujahej. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nejen že jsi hulvát a primitiv, ale můžeš mi prosím vysvětlit jak jsi tam dokázal nacpat našeho prezidenta ? uff asi máš dobrý matroš :)
btw prezident v kontextu dostupných informácí nelhal >> jakou další "perlu" z tvého brilatního mozku nám předvedeš ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

za lez soudem odsouzene senilni prase ze nelhalo? :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Huawei kľudne môže prísť so svojim vlastným OS, ktorý vyvíja a zrazu budú na trhu 3 konkurenti a uvidíme, či za pár rokov nepôjde podiel androidu na 60/50%
Alebo sa vykašle na európsky/americký trh a zostane len v Afrike, časti Ázie(tá ktorá nebude plniť vazalské príkazy USA) a blízkeho/stredného východu; náhradu za dodávateľa čipov majú v hisilicon, takže nemuselo by to z dlhodobého hľadiska dopadnúť pre Huawei až tak zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak kluci zapominate, ze Cinu nema nikdo v Asii rad.. Sice maji plne predele penez, ale Cinani jsou nejmene oblibeny narod v Asii...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nejenom v Asii :) Já pro číňany přes rok pracoval. A opravdu je nemám rád!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ehm, Rusko, Indie, Iran a Cina jsou spojenci a dohromady tvorej dve tretiny populace Asie. To jestli je ten zbytek ma nebo nema rad nemusej az zas tak resit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Indie a Čína spojenci? Heh :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už pěkných pár let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš s Pákistánem. Indie je přece jen taková svatba z rozumu a to ještě hodně omezená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cina s Indii urcite spojenci nejsou... Jestli existuje nekdo, koho se Cina boji, tak je to prave Indie..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, napsat OS pro mobily je easy, to zvládne pár studentů ze Strahova za pár měsíců, co?
A Google asi vyvíjí Android tak dlouho jen z nudy, ne? A podle vás asi ve dvou lidech, ne?
A MS je je podle vás malý pán, když nedokázal protlačit WinPhone.
Hmm, tak tomu věřte dál, já nebudu.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v najhorsom mozu pokojne prejst na LineageOS.
Bezny android v AOSP (Android Open Source Project) pouzit mozu, len nesmu mat oficialny Android + GAPPS.
cize ostanu na Androide a pouziju AOSP kanal a pokojne mozu pouzit namiesto google play F-Droid + Firefox/Brave/Dolphin/Yandex browser a namiesto gmailu su tiez alternativy (Yandex) a aplikacie je mozne distribuovat ako apk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že před pár měsící uzavřeli bootloader, aby se právě takové věci jako přechod na jinou distribuci než jejich slavný EMUI nedělo, tak si myslím, že by nejdřív muselo peklo zamrznout...

Nejspíš se s Trumpíkem nějak dohodnou nebo vyvinou nějaký vlastní RedFlag Phone založený na něčem, co jim přijde nejvýhodnější. Lineage dávám 0% šanci, forknutí Sailfishe na nějaký RedSail tak 5% ale spíš upraví jen stávající Android nějakou nadstavbou typu EMUI kam přidají kompletní ekosystém s marketem, třeba to bude nějaký RedUI :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mat vlastny os je relativne jednoduche , teda pri velkosti Huawei. To co je problem pre kazdeho vyrobcu a to aj v ratane Googlu, je cely ekosystem, tj vyvoj aplikacii, vyvojove nastroje, distribuciu aplikacii, payment atd. A toto nema Huawei sancu nicim nahradit a ani dobehnut. Vlastny OS im bude na 2 veci ked tam budu mat 10 aplikacii a zname velke aplikacie tam nikto nepreportuje. Bohuzial z dnesneho pohladu ak tam nebudu mat fb, instagram , youtube a dalsie sluzby/aplikacie tak to mozu rovno zabalit. Otazne je ci sa dokazu nacucnut na Google play bez posvetenia googlu respektive mat pouzitelnu alternativu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdím, že vyvinúť použiteľný a konkurencieschopný OS je ľahké a jednoduché, len som načrtol možné smery vývoja na poli mobilných technológií po týchto krokoch US vlády. Samozrejme je to čisto len môj pohľad, tých možností kadiaľ sa to bude uberať je viac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak linux/android je open source portování je pak to nejmenší co by byl problém a vytvoření vlastního ekosystému taky není problém >> problém je počet stálých uživatelů a ten když klesne tak průšvih :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

https://f-droid.org/en/
funkcny OSS protipol google play obsahuje ale iba OSS co vsak nie je problem riesit platene apk u vyvojara

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo, kolik z lidi, co kritizuji USA, ma primou zkusenost s Cinou a jejim pojeti businessu.

Cina jede v businessu pres mrtvoly, zadna ferovost, nejste pro ne partner, ale potencialni vazal. USA jdou casto do businessu tvrde, ale porad jednam s nekym, kdo je mi myslenim blizsi. Asie je mimo - command and conquer.

Fakt nechapu lidi, co tu obhazuji znacky jako Huawei, Honor, apod. Naivita, ze vam Cinan da neco levnejc a nebude za to nich chtit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nechape asi nikdo, kdo nejakym zpusobem cinsky bussines poznal. Ono ae staci podivat, co udelali za ekologicke katastrofy ve Vietnamu nebo Laosu, v Africe..pres mrtvoly..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Oni zdejší sinoboti i nějak zapomínají, že v Číně je Google (podobně jako Twitter a Facebook) zakázaný, a to už hezkých pár let.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Počkat nebylo to USA kdo po Vietnamu použilo 70.000 tun defoliantu s cca 150kg dioxinu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A my se snad bavime tady o valce?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v USA bijou, co bijou, střílej černochy, ne? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak amící dělají pokusy ma vlastních občanech, kteří při tom i umírají ...jak říkáš špatnosti se dějí na obou stranách a je nutné hodnotit objektivně každou kauzu zvlášť :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak s výrobou toho defoliantu jsme pomáhali i my z Východního bloku, konkrétně chemička v Kralupech. Halt devizy byly devizy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak jsme si nevšiml, že by Čína v tomto století někdy někoho napadla nebo organizovala tu či támhle nějaký ten státní převrat nebo podporovala umírněně uřezávače hlav. Nezaznamenal jsme ani vyhrožování a uvalování sankcí ze strany Číny, že si někdo dovolil koupit něco nečínského a ani nám Čína nevyhrožovala pokud budeme něco vyvíjet nebo s někým obchodovat. No a dokonce ani nikdo nepřistihl Čínu jak odposlouchává telefon třeba Merkelové.
Nic z toho nelze říci o USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Staci se dovzdelat - Cina mela do konce osmdesatych let hlavne problemy sama se sebou, tudiz nemela potencial nekoho napadat. Poslednich 25 buduje solidni aparat, ktery ma potencial prevalcovat cokoli a kohokoli, pokud se ovsem driv nezhrouti sam do sebe - coz je sance a osobne v to doufam.

Jinak doporucuji si neco zjistit o nove hedvabne stezce - jako sneak peak dobre, kdyz uz jsme u tech urezavacu hlav. Taky nam je muzou za chvilku vozit do Evropy letadly misto drog.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On myslel asi hlavně dlouhodobě tj. za poslední 2 tisíce let. A v tom má pravdu. Čina byla bohatá a spíš se musela bránit rozpínavým kmenům, které si chtěli z toho bohatství něco ukousnout... Nějaké výboje vzhledem k obrovské velikosti nepotřebovala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mel by jsi si trosku rozsirit obzor co je Cina dnesnich dnu... Odposouchavani politiku je to posledni, co by mne na Cine vadilo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pán asi zapomněl na odposlechy třeba v sídle Africké unie a kterak u nás řádil čínský velvyslanec v případě Huawei.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a na co jsme tedy zapoměli ? tady je oficiální vyjádření AU:
citace:
press release

Huawei has a proud history of delivering world class information and communications technology solutions in Africa. In our 30-year history and work in more than 170 countries and regions, Huawei has never installed a back-door; security is critical to everything we do. Allegations about impropriety with our customer, the African Union (AU) are completely unsubstantiated, and we vehemently reject any such claims.

Huawei confirms the following:

Our involvement in the data center infrastructure for the AU headquarters in Ethiopia included two solutions, neither of which accessed customer or business data. The solutions provided to the AU was controlled, managed and operated by the organization's IT staff and Huawei had no access to AU data.
As part of our collaboration with the African Union, Huawei supplied Layer 1 telecommunications equipment that carries operational data related to the hardware itself, such as cabinets and cooling systems. The other VDI (Virtual Desktop Infrastructure) solution provided the devices, displays, storage equipment, and servers. A benefit of this solution was that core business data was not stored or processed on the equipment.
Today, a small amount of the AU's non-core business data is stored on Huawei servers and storage equipment, but this is owned and managed centrally by the AU operational and maintenance staff. Huawei does not provide the equipment used for the AU's intranet or extranet.

Finally, both Moussa Faki - the Chairperson of the AU Commission - and the former Ethiopian Prime Minister - Hailemariam Desalegn - both vehemently denied reports in the media and elsewhere that data was maliciously stolen from the African Union and are clear that reports to the contrary are untrue and damaging to both Huawei and the African Union.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zpráva z Huawei? :D Ty dva politici budou asi takoví typy, jako náš pan prezident - PR Číny, časté návštěvy a prd z toho. To i ten Taiwan má u nás 20x větší investice (a tím myslím opravdu investice) než Čína, akorát se kolem toho nedělá takový humbuk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za prve Cina s investicemi zacala nedavno za druhe mas blbe informace a za treti to ze nejvetsi cast investic sla do montoven typu Foxconn a tudiz kazdy rok vyvedou miliardy korun mimo CR ...a navic dostali velice dlouho danove prazdniny jinak by tady ani nebyli ;) a navic je zneuzivaji k "toku" zbozi do EU aby usetrili na danich ..kazda koruna co zainvestovali se jim vratila 100x

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vždy když jede Zeman do Číny, tak už už začnou ty obrovský investice, to už je taková pohádka na dobrou pandu s krtečkem. V čem mám blbé informace? Jo, trochu jsem to přehnal, stav k začátku tohoto roku je takový, že Taiwan má u nás 14x vyšší objem investic než Čína. A třeba Japonsko asi 90x víc, J. Korea asi 170x víc. Kolikrát byl Zeman v Japonsku a J. Korei? Podle frekvence cest do Číny jeho nebo té hradní ekipáže by do těch dvou zemí musel jezdit každej měsíc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Cinani fuinancuji neprimo Zemanovu volebni kampan...staci se podivat, kdo ma podil ve firme Soukupovy televize, kde Zeman pravidelne vystupuje...jaka to nahoda :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tohle by mne nenapadlo :) ale proč ne :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No muzes se tomu smat, ale je to bohuze pravda. Cinani maji podil v Soukopovych firmach, soukup ma problemy s financema a kdo jim asi ty kontakty dohodil? Nerikam, ze je to Zeman sam..ale ta suita kolem neho, ktere Zeman kryje zada. Zvlastni, ze pak na stejne televizi ma Zeman servilni porad jak z dob volejte redilteli Nova...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tvá spekulace = pravda :) CEFL už vystoupil a CIGL zůstal s menšinovým podílem ač navýšil vklad ?

o servilnosti či objektivitě pořadů a reportérů na různých TV by jsme se mohli bavit hodně dlouho >> dle mého k tomu Soukup přistupuje s osobním zaujetím a nejedná na něčí pokyn :) ale je to jen můj názor :) Informaci si dokážu třídit a nezatracuji automaticky různé zdroje kvůli přešlapům to bych pak nemohl brát vážně ani ČT a jejich prolživý diktát :) BTW nejspíš mne tu sežerete zaživa, ale Zeman mívá docela rozumné názory a až na jeho občasné hulvátství s ním nemám problém a už vůbec nemám potřebu ho tak nenávidět a plivat kolem sebe síru jen když ho záhlednu :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi se neshodnem, tak je lip nechat to plavat..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně jsi dost nevšímavý. Tak především napadla a okupovala Tibet. Vyslala miliony "dobrovolníků" do Severní Koreje v korejské válce. A kupodivu napadla taky Vietnam, pár let po vietnamské válce. Ono se jí totiž nelíbilo, že Vietnamci zatočili s Čínou podporovaným PolPotem v Kambodži. To byl takový umírněný uřezávač hlav, že za 5 let stačil vyvraždit 1/4 vlastního národa. Čína taky podporovala soudruhy v Albánii. Ale ty sis jen nevšiml...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zkušenost s přímým obchodováním s čínou mám a to velice pozitivní. Oproti indii úplně zlaté. Evidentně ty nemáš vůbec žádné zkušenosti a jsi jen zmasírován propagandou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíte o nákupu nebo o prodeji?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dříve nákup odlitků dle našich modelů. Nyní řešíme publishing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drive jsme se znal s Nemcem, ktery delal ve firme co delala lekarskou elektroniku. Jake bylo jejich prekvapeni, kdyz na veletrhu uvideli kopii jejich pristroje i s jejich puvodnim manualem...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně o tom mluvím, v Číne se nakupuje fajn. Zkuste tam ale něco prodat nebo nabídnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mluvim o businessu, ne o primem obchodovani, kde Cina (zatim jeste) vychazi vstric.

Kecy o propagande si odpustte, staci si precist prvni vetu meho prispevku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já váš příspěvek vnímám jako proud sraček, sorry ale nic víc v něm nevidím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, utocny komentar a k tomu 3 plusy. Chapu.

V diskuzi nema cenu pokracovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to mohu jen potvrdit >> Indie, Tunis, Turecko, Egypt atd. je s prominutím cigánov (klidně bych tam zatáhl i Řecko, Bulharsko atd., protože dost přímořských států to má podobně )a i tak se staví k "práci" (čest vyjímkám ) ale Číňané jsou ve srování s nimi úplně zlatí až na jejich vládu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že pracovitost etnik se tu nyní neřeší. Jako pokus o výhybku dobrý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obchod není práce? Pane vyhybko :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase vedle. Ostatně, nic jiného tu celou dobu nepředvádíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tím, že lidi hají Huawei hají mimo jiné i vlastní svobody (už mají dost lží, cenzury, útlaku a jestli hajít pravdu je pro tebe nepochopitelné tak nevím ... )

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně naopak, firma Huawei je pod přímým dozorem čínské tajné služby a KS číny, odtuď přichází cenzura!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jak tě Huawei cenzoruje a koho křivě obvinili atd. koukám, že je to přesně naopak než tvrdíš :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hájím Huawei = hájím pravdu? :D Blábol týdne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blaboly tu potis akorat ty :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No podla poslednych sprav to rozbehlo dalsiu aktivitu. Ze aj Intel, nVidia a dalsi sa stahuju z partnerstva s Huaweiom. Prakticky im skonci vyroba notebookov. Ak to naozaj nabehne naplno, tak to moze Huawei mimo Ciny prakticky zabalit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neni rozhodnuti googlu, ale narizeni vlady USA. Pracuji pro USA spolecnost a proste prisel mail, ze na zakladne zakonu USA se prerusuje jakykoliv kontakt s Huawei. Pokdu by to firma neudelala cekaji ji nehorazne sankce a to si nikdo "nelajzne". Takhle to bude u vsech firem z USA a vpodstate i u tech co chteji v USA podnikat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jak efektivně poškodit konkurenci (jsem zvědav jestli bude nějaký mezinárodní soud)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ktere americke firme presne hujahej konkuruje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normalne bych na blbou otazku napsal blbou odpoved, ale v tomhle pripade to postrada smysl

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A když Čína zakázala Google apod., tak nejde o poškození konkurence?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Omyl Cina google nezakazala ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty mi připomínáš jednoho soudruha u přehrávek, když říkal "My nezakazujeme, ale povolit nemůžem". Že už se nemůžeš dočkat čínskýho systému sociálního kreditu?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Koukam na tobe se ta propaganda podepsala mas pekne vymyty mozek :)a prosim do rodiny me netahej uz to delas opakovane ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Boze, chlapi probudte se:

https://opengapps.org

Neni problem vubec nic. Problem je jen Huawei sam, kdzy odmita open-sourcovat nebo aspon distribuovat zvlast (jako moduly) ovladace na svuj hardware - Kirin!

Google se z procesu da uplne vyloucit a nic se s tim nebude dat delat, akorat Google prijde o penize, o hodne penez. Ten natlak na Google, ze neco takoveho udelali musel byt sileny, to jim snad Trumf vyhrozoval fyzickou likvidaci, protoze jinak by to proste nemohli udelat. Zlata Cina chtelo by se asi rict, zlata Cina.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, uz vidim ty fronty na cinskou sracku s jakymsi fenksuej shopem :-D
Zlata cina? Na to uz se da rict snad jen neco o tvem otci, strikani a jahodach...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles?

Vubec nemusi davat zadnej cinskej shop. Kliknul jsi na ten odkaz?

Huaweii staci jedinne, zverejnit ovladace pro Kirin a nikdo na ne nebude moct. Proc to udelat nechteji, bych nespekuloval.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A ty si na ten odkaz kliknul ? Pac porad vykrikujes nesmysl o zverejnovani ovladacu, ktery k tomu co je na tom odkazu vubec nejsou potreba.
Navic kdyz si clovek precte about: "It is your own responsibility to obtain the proper permissions by e.g. buying an OHA-licensed device with pre-installed Google Apps and/or acquiring the applications from Google’s Play Store."
Takze to situaci huawei stejne neresi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sailfish? Kéž by to Čínu k něčemu nakoplo. Vybírat si jen mezi Androidem a Jabkem je nezdravé. BTW Amíci se vybarvují:
USA vadí, že chce EU vyvíjet vlastní pokročilé zbraně atd. atd.

Žádný spojenec, jasný vztah vazal-páníček. BTW2 - Co kauza Supermicro? Pořád ticho po pěšině?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čína na svém území zakazuje či omezuje konkurenci ze zahraničí co se dá, tuneluje know-how apod. ale místní sinoboti mají jasno - za vše můžou ušáci a ještě mají i drzost se po letech, kdy americká administrativa víceméně Číně ustupovala, ozvat. Jak Trumpa moc nemusím, tak v tomhle ho docela chápu. Když to srovnám s tou naší čínskou turistickou kanceláří na Hradě...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vyzera to mozno neprijemne pre Huawei, ale existuju pre nich rozne riesenia. Celkom jednoduche ma napada zalozit lokalne firmy v USA alebo niekde v EU a vyrabat tie iste telefony pod inymi znackami/firmami. Mozno s casti z inych "dovolenych" komponentov - tym by mozno prisli o cast marze ale nie o vela. Vyrabat ich mozu kludne v cine alebo inde (India, a pod., pripadne priamo v USA/EU). Chvilu by to trvalo kym to cele rozbehli ale nemyslym si, ze by to nedokazali. Velke korporacie maju tu vyhodu, ze mozu byt vsade doma, rozlezene cez desiatky/stovky mensich firiem v roznych statoch, ktore kooperuju, vymienaju si komponenty/tovar/know-how/financie optimalizuju dane a pod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na ten mor primitivniho antiamerikanismu je smutny pohled.
Detinske predstavy, jak cinan udela vlastni OS a sejme Android a iOS jsou k smichu. IMHO je to jenom zpusob natlaku a na Cinu a kase jeste vychladne, ale pokud ne, tak hujahej mimo cinu konci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Na ten mor primitivniho antiamerikanismu je smutny pohled."

Ano to souhlasím.
V tomto případě jde o nenávist a zlobu proti úspěšné zemi, kde lidé žijí svobodně a v blahobytu, těžko říct, kolik přispěvatelů je nešťastných ze svého strachu a kolik jsou obyčejní zlomyslní trollové.
Je opravdu smutné kolik je tady obhájců totalitní číny, která vlastní občany zavírá do koncentráků, kádruje a je jedním z největších vykořisťovatelů (pracovní podmínky a práva zaměstnanců) a znečišťovatelů životního prostředí..
Celý ten velký rozmach Číny v posledních desetiletích je způsoben vykrádáním know how ve všech zemích světa a naprostou neúctou k lidské práci.
Bohužel i my přispíváme k vykořisťování čínských občanů tím, že kupujeme levné čínské zboží, u kterého nám musí být logicky jasné, že jeho cena je nesmyslná a nemůže pokrýt slušnou mzdu zaměstnance. :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doted jsem neveril ze jde do jednoho prispevku nacpat tolik blbosti a ehjle ono to jde diky ti Johne :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud by Android nahradili třeba systémem MeeGo, se kterým kdysi vyjela krásná Nokia N9, resp. dnes spíše Sailfishem, bylo by to zajímavé... Ale samozřejmě nic takového se nestane a dotčená firma nakonec uplácá nějaké to vlastní polofunkční řešení, ala chytrá čínská horákyně a mezitím se nějak Číňáci s Trumpem dohodnou :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je to v principu velmi jednoduché. Oba státy sklízí co zasely - US neustálé vměšování a drancování zdrojů jiných států, agresivitu a Čína pak zase nekalé obchodní praktiky, krádeže duševního vlastnictví. Na tomhle se bohužel nic smysluplného vybudovat nedá, takže zde je výsledek. To, že se jim to dříve nebo později vrátí jako bumerang je absolutní jistota, jen škoda že do toho zatáhnou zbytek světa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.