Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google uvolnil zdrojové kódy Androidu 4.x

Nejsem žádnej čupr trupr programátor a složitost vytvoření OS jako Android si nedovedu ani představit. Ale z obchodního hlediska bych se snažil udělat novou verzi svého OS, tak aby z něj nemuseli ti co jej budou používat platit výpalné někomu, kdo na systému jako takovém neudělal ani čárku. Přijde mi to dost postavené na hlavu. Tedy pokud Google nemá z toho výpalného provizi, pak bych to chápal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, některé funkce si sice můžeš naprogramovat úplně od piky, ale stejně budeš cálovat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

napr ms ActiveSync

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud budou v USA plati nesmyslné softwarové patenty, tak je to jedno, vždycky se nakde nějaký trol co má patentované kolo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda, uvedu priklad micorosft ma patentovanu ruznou funkcionalitu v zavislosti na delce ci frekvenci uzivatelskeho vstupu to znamena ze kdyz kliknete dvakrat udela se neco jineho nez kdyz kliknete jednou, kdyz klidknete dlouze udela se neco jineho nez kratce, teoreticky i kdybyste to ovladani udelali uplne jinak tak ten patent stejne porusi vase klavesnice protoze kdyz drzite pismeko dlouho tak se na obrazovce objevi vice znaku zatimco kdyz ho drzite jen chvili objevi se jen jedno ... takove patenty proste NELZE NEPORUSIT to opravdu nejde jsou napsany tak aby jste je porusili vzdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

apple ma zase patentovan pohyb prstem na displeji k odemceni telefonu, uznejte sami tohle proste porusite vzdy, leda byste odemykali displej hardwarovym tlacitkem, nebo snad plyvnutím na displej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

google se proti tomu brani tim ze do nove verze androida implementoval odemykani pomoci rozpoznavani obliceje ... fajn, tak tenhle problem je tedy z krku ... ale bohuzel tech trivialit je patentovano opravdu hodne.

microsoft ma treba dalsi patent jenom na oznacovani casti textu, jak to znate z jakehokoliv programu, ale jak to chcete udelat jinak nez proste oznacit zacatek a konec ? jak mohl nekdo uznat takovy patent ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"jak mohl nekdo uznat takovy patent ??" ... to je blba otazka ... samozrejme tak ze si za primerene "nevsimne" te samozrejmosti nevsiml.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze takove patenty lze neporusit. Staci NEMIT VLASTNI PRODUKT. Spousta firem to takhle dela.

Jinak microsoft ma take patentovany nejake ty samozrejmosti okolo FAT filesystemu. Ktery se tak nejak prevazne pouziva na USB flashkach ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu naivni, patent muzes porusit i jako UZIVATEL produktu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Te mi přijde jako blbost...
Alespoň jsem nikde nic podobného v zákoně nenašel (možná jsem jen málo hledal). Zato jsem tam našel ohledně evropských patentů : "Práva třetích osob, které na území České republiky v dobré víře využívaly nebo provedly vážné a účinné přípravy k využívání předmětu, který podle překladu platného v době před zveřejněním opraveného překladu Úřadem nespadal do rozsahu evropského patentu, využívat tento předmět nejsou dodáním nového překladu dotčena."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.