Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google za měsíc končí s podporou Internet Exploreru 6

IE6 je hnus fialovej a zaslouží si tak akorát pohřbít. Bohužel pořád existuje docela velká skupina lidí, kteří neví co je prohlížeč a IE6 stále mají. Případně z důvodu na IE postavených aplikací mít musí.
Microsoft si i nám zadělal na prblém dlouhou stagnací vývoje, kdy za standard bylo považováno Windows XP a IE6. Obého se bude zbavovat těžce a dlouho. Ale u té IE6 to snad pude rychleji. Ještě, že se jí momentálně nemusím zabývat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nštěstí už naše firemní aplikace zvládají IE8...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

už aby zmizel v historii :). Taky jako vývojář web. aplikací mám s šestkou nehezké zkušenosti a optimalizovat pro IE a Mozillu bohatě stačí - pracovat ještě na optimalizaci pro IE 6 - s tím už jsem skončil asi před rokem s podobnou hláškou jako google na youtubu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co na to chudáci jihokorejci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No muj nazor je, ze org. kde maji uz. zakazano instalovat SW politikou a maji IE6 a zaroven muzou brouzdat po netu, uz stejne maji firefox portable ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Bohuel vysledek je ten, ze clovek na to, co "potrebuje", spousti Firefox portable a na to co "musi" tak spousti IE6 + Lotus Notes 6.5.
Jak u blbecku na dvorku. Jednomu by z toho po chvili jeblo v kouli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tento pripad resim v praci tim, ze ac mam firemni IE6, tak pouzivam FF + IETab rozsireni. Zadna dve okna apod. A vzhledem k tomu ze IE nemusim tak aplikace a stranky, ktere to zvladaji otviram jen ve FF se zapnutym NTLM overovanim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě před cca rokem a půl se v jedné z "našich" velkých bank používal informační systém vyžadující IE 5.5 (nasazen tuším od roku 2000). Nevím, zda se ještě pořád používá, už s ním (bohudík) nemám nějakou dobu nic společného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jak jsem pochopil, tak na IE se tu uz **** naprosto :-) Sam IE6 pouzivam a to proto, ze se mi napriklad IE8 NELIBI !!! Stejne tak jako se mi nelibi office 2007 a nelibi se mi win Vista a nelibi se mi Win7..Pokud by sel IE8 nejak prepnout, aby vypadal presne jak IE6, tak ho budu pouzivat:-)
Reseni je asi FF, nakonec ted pisu z FF, i kdyz jinak pouzivam porad IE6..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, aj ten sa čoskoro zmení:
http://www.mozilla.sk/1616/strata40stratabuddy-0-6/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty chyby jsou strašlivé, zajímalo by mě, jak se spí lidem, kteří zanesli do jádra takové věci jako doublemargin bug, peekaboo bug, různé z-index, line-height a podobně. Každý den mi to ztěžuje život. Udělat layout pro moderní prohlížeče je brnkačka. Ten vztek nad všemi verzemi IE nelze popsat. Nelze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych hrozně rád používal IE8, jenže do Windows 2000 ho nenainstaluju. Tento operzční systém používám a používat budu, jelikož mi naprosto vyhovuje a na jiný přejít nechci. Škoda, že to je takto hloupě omezené, i když chápu důvody, které k tomu Microsoft vedly. A rozhodně to nebyly důvody technologické, ale pouze marketingové. Mám zato, že jde o omezení zcela umělé. Takto musím koukat na ulítlé odkazy na Diit.cz, nebo pro jednu stránku vzívat Operu. Chjo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč tu Operu (nebo třeba Firefox či s trochou čachrování i Chrome) nepoužíváš na všechny stránky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně kvůli ovládání, nešikovné implementaci favorites, rychlosti. Samotný IE 6 jsem neviděl ani nevím kdy naposled, používám The World Browser a Maxthon s vybroušenou konfigurací, to je můj šálek čaje. V práci tyto nadstavby používám ve Windows XP s IE 8 a taky pohoda, nemají žádný problém s novější verzí. Bonus navíc - nemusím se trápit výstřelky v designu prohlížeče, vzhled i ovládání nadavby jsou stále stejné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chapal bych ze se nekdo zuby nehty drzi XPcek ale 2000ovky? Vdyt ty XP jdou nastavit ze se chovaji a vypadaji uplne stejne. Horsi jsou Win7, nez jsem vypnul omalovanky a cleartype, nastavil vsude tahomu tak to trvalo. A bohuzel pruzkumnik, taskbar a start menu uz nemaji classic view a stoji za prd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.