Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GPU Nvidia GF104 vyfoceno

Takze vykon zase nic moc, ale s el. hodinama to pořádně zatoci.No nekupto."Herni" sestavy z TESCA to jisti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby si tak radeji nekteri mene "pozorni" ctenari precetli neco o produktech, ktere kritizuji a jeste vice neco o produktech, ktere obhajuji

ati hd 5850 ma spotrebu 151W, coz je o 1W vice, nez GTX460 s jejimi 150W. jenze GTX460 ma vykon o 50GFLOPS vetsi, nez GTX465. GTX465 je o ~ 8% pomalejsi nez hd5850 (ale nebereme v potaz tesellacni vykon, v tom je jednoznacne lepsi), takze by GTX460 mela byt lehce rychlejsi nez hd5850, pri stejne spotrebe (ale opet, kdyz bychom brali v potaz tesellacni vykon, bude na tom mnohem lepe)

takze pro shrnuti. stejna spotreba, lepsi vykon, lepsi akcelerace h264 a flashe, podpora CUDA v adobe a mnoha dalsich software (zatim OpenCL nejak extra neprorazilo, pokud by vas napadlo se tim ohanet, ale i to tenhle cip podporuje) a moznost vyuzit 3D vision (muzu rict ze dat si s 3D vision TESIV: Oblivion jako cisty warrior a na blizko se midlit s orky je hodne good). proto je tahle karta zajimava

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mene i vice pozorni ctenari těžko mohou získat lepší informace o produktech o kterých sama NV mlží a dosud neexistují... Zajimalo by me odkus sis je vycucal ty :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A koho zajima marketingova CUDA?A 3D vision.A formulace "mela byt lehce rychlejsi" taky nepusobí jako nezvratný fakt, ale spis jako PR krasožvast.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nez se tyto karty vubec dostanou na trh, diky velmi efektivni vyrobe Fermi jader, ATi bude mit 6000 serii, takze uz nebude co resit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neprehanet to s alkoholem please. CUDA zajima treba nekoho kdo dela s produkty Adobe, nebo dela konverze videi, atd. atd. ... 3D vision te nezajima protoze se ti to nehodi do kramu, kdo zkusil, ten chape. a "mela by byt rychlejsi" vychazi z o 50GFLOPS vetsiho vykonu, nuf said!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demagogie ?
GTX 460 ma 180W TDP
ATI Radeon HD 5850 ma 170W TDP

Vykon ve FLOPS je podle me opravdu mimo misu srovnavat, v realu to vypada samozrejme trochu jinak, ale pokud se podivam do datasheetu, tak.
5850 2,09 TFLOPS
GTX 260 715 GFlops

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

panejo, kam to ctenarska pozornost speje. vzdyt v TOMTO clanku se pise o spotrebe u GTX460 do 150W. spotrebu 151W u hd5850 si muzes overit zde (primo u vyrobce)

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-58...

navic, hd5850 nema vykon 2.09 TFLOPS v double pecision. porovnavat vykon v single-precision a double-precision je jak srovnavat jablka a hrusky. jeste take pises "GTX 260 715 GFLOPS", ale to sis asi splet clanek, tenhle clanek je o GTX 460. a opet je TADY v claku napsano ze se ocekava vykon vetsi nez 900 GFLOPS

musim rict, kdyz vidim, jak nekteri zealoti oroduji za ATI aniz by si nejdrive srovnali fakta, tak mi to pripomina stado iSheep Steva Jobse z Apple

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uniká my zmysel tejto karty - príliš vysoká spotreba, výkon na úrovni 5850, cena minimálne o tretinu vyššia. A to ani nehovorím o tom, že 5800 pôjdu s cenou dole, pretože pred bránami je rada Ati 6000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zmysel ma, pre nv fandov, smamaritanov a roznych tvrdohlavych "podporovatelov" nv... :-)
celkovo sa cudujem ze GF100 niekto kupuje, vyhrievat miestnost sa da aj inak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš že cena ATI 5xxx pude dolu jenom proto že je na trhu moc dlouho? I kdyby toto GPU bylo v "kvalitě Nvidia" je ho tu třeba.
Nejlepší grafické karty dělá Intel, jediné co mě zajímá je výstup DVI, funkčnost, cena a spotřeba. V tomto pořadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pomineme fakt, že Intel nedělá "grafické karty", ale spíše jen "grafiky" pak Intel nedělá _nejlepší_ grafiky, ale _nejprodávanější_ grafiky, což je (ať se to někomu líbí, nebo ne) dost velký rozdíl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, kert to s tim "nejlepsi" trochu prehnal, ale pravdu ma v tom, ze IGP v podani Intelu jsou pro vetsinu uzivatelu notebooku/subnotebooku zcela dostatecne vykonne. Osobne se mi libi, ze se i HW notasu zlepsuje, ale take, a budu si protirecit, se pozastavuju nad tim "proc"? Kvuli tomu vykonu? V notebooku, ktery je, pokud pominu herni monstra, primarne urceny na mobilni praci v kancelarskych aplikacich, nejake to prehrani videa a fotek, zabrouzdani po netu - na to zadny extra vykon nepotrebuju. A z vlastni zkusenosti - chtel jsem notas s dedikovanou grafikou pro obcasne hrani, mam HD5740 a ..... a vysledkem je, ze uz bych sel asi jen do IGP, protoze vydrz notebooku je vsechno jen ne mobilni a za to prilezitostne zagameseni to nestoji (to jen pro pripadne vahavce, kteri se rozhoduji jestli IGP nebo non-IGP grafiku v notasu :) ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, v tom případku bych asi šel do nějakého noťasu s Nvidia Optimus ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim. vylozene se tesim na nove netbooky od asusu, hlavne ten s tim kovovym finishem 1018p (vydrz 10 hodin). imo vzit si ho, vymenit v nem hdd za ssd a je to na praci i na filmy bohate dostacujici. ten vyndany disk dam do boxu pro externi hdd a bude jako uloziste vetsich dat (na ty je rychly dost). tim ssdckem taky usetrim nejakou tu minutu provozu, kvuli nizke spotrebe, ale navic diky tomu, ze kvuli velke rychlosti je v zatezi jen kratce, se usetri jeste neco navic. pres usb pripojim svuj mobil s HSUPA takze bude i internet. no a je to. 10-15 hodin mobility na ceste s internetem. je to take svizne, protoze i atom se hybe dost slusne rychle, kdyz mu dava data ssdcko (vyzkouseno)

a cena? netbook tak do 15.000,- ssdcko tak 5.500,- je porad zlomek nejakeho parebniho monstra. radeji budu gamesit na desktopu doma, ktery poridim za stejnou cenu jako parebni notas trikrat vykonnejsi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.