Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Green House uvádí rychlá SSD pro staré PATA rozhraní

nějako mi uniká význam do PC/notebooku kde by nebyla variace na SATA vrážet prachy za SSD..... nebo to přijde divné jenom mě?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná nějaké embedded počítače, nebo průmyslové notebooky upravené jako diagnostický nástroj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

embedded počítače.... no to leda by někdo chtěl extrémně zvýšit cenu.... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když on ten přístroj, co ho ten počítač řídí, může mít užitnou hodnotu o nějaký řád vyšší, než nové SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pripomina kdysi trabant blahe pameti ... "Jak zdvojnasobite cenu trabanta? Natankujete plnou nadrz!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. no a ty ceny .. no proste nadhera :-) ... jako ssd za cenu , previsujici cenu jakeholiv celeho notebooku s pata pro hdd ( mozna az i 2x,3x ci 4x) ci prevysujici vyskou ceny nejakeho notebooku s c2d a sata .. no nekupte to :-) .... taky jsem premyslel ze do sveho IBM T43 sezenu nejaky PATA SSD ( a ze se sehnat da a i rychlejsi nez tento zminovany), ale dat za cca 64 GB disk cca 6-8k Kc, to fakt ne ... radsi jsem koupil T61 se sata a za 1,5k a do toho dal ssd Kingstona 64 GB ... v kazdych ohledech rychlejsi a hlavne levnejsi ( notas 5k Kc)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahrada za asus u2e sa nehlada lahko. 1,8 ZIF je jedina vec, ktora do toho vlezie.
Uz mam 32GB RunCore, ktore z toho stroja robi neuveritelnu hracku aj napriek veku. Povodny, 160GB disk je v malom case, ktory bol dodavany spolu s SSD. Za 2300Kc je to uplna parada. Nemat to SSD, tak podobnu spravu vitam vsetkymi desiatimi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak neviem, ale zeby zrovna asus u2e bol niecim vynimocny (okrem pre mna absolutne nepodstatneho bambusoveho prevedenia), sa teda povedat neda... napr. taka Xkova rada thinkpadov je urcite viac nez adekvatna "nahrada"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevravim, ze to nahradit nejde, vravim len, ze ten moj 11" zasran sa nahradza dost, no, zlozito. Viac sa oplati investovat do predrazeneho SSD, nez kupovat hocico ine, co ma c2d, dvd, 1kg a vydrzi 6h (nehovoriac o ExpressCard, spdif, DVI, a kozi, ktora i po troch rokoch vyzera absolutne ako nova, a bla bla bla...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovej Dell Latitude E4200 (nebo co to ma za znaceni ten pidi s 11 nebo 12" displejem). Fakt genialni kousek. Uckovy C2D, hlinikovy sasi, 8bit displej, s SSD to bezi i 10h :) fakt masakr, ma to jeden kolega a i ja hnidopich sel do kolen co tohle vzhledem k veku dovede. Ale vytlacil za to neskutecny love.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ako kuriozita je to pekna novinka :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To by mě teda zajímalo jestli to PATA u 1,8" bude stejné jako mají disky v HP 2510p. Ten ntb mám doma a výkonnější byť menší disk by mu prospěl, nehledě na to, že za pozáruční opravu chtějí ti vydřiduši ve VSP Data 6500,- za součástku a 600,- za výměnu (kterou si dokážu provést sám), to vše samozřejmě bez dph.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zaráží mě že na ATA133 to je tak pomalé, nemyslím si že to musí vytáhnout 133MB tam bude ta hranice asi dříve ale 85MB je zase nějak málo...za ty prachy při dnešních rychlostech SSD...?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

.. tak neni to tak malo ... intel koncil s ATA 100 .... s logickych-rozumnych duvodu, desktopove radice pata v jiznich mustcich byly na PCI sbernici ktera ma teoretickou propustnost 133MB/s ( minus rezie) a predevsim ta rychlost je sdilena s ostanim hw povesenym na PCI sbernici .... takze ATA133 je: vic prouzku vic addidas .. jediny smysl ATA 133 by mohlo mit na radicich ktere nejsou na PCI sbernici ( napr PCI-X, PCI66 apd) ..toliko k PATA SSD ...cokoliv nad 100MB/s narazi na ouzky hrdlo ATA100 ci sbernice .. a to nemluvim o rezii , realnych rychl. apd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přijde mi to celkem drahé. 32GB CF kartu (80/50MBps) lze koupit za 1200Kč, k tomu redukci za 200Kč a jsme na půlce té 1,8" varianty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do Ipodu asi v pohode, ale rad by som vedel, ake to potom bude so zivotnostou CF ak na nej nabootujes sedmicky. A ake budu realne rychlosti po case, kedze ta CF asi vlastny radic nema...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Vám musím oponovat. Ne snad kvůli ceně, v té máte pravdu, ale v použitelnosti. CF karty mají naprosto tragický chod jako systémový disk. Může za to hlavně absence TRIMu, kdy se veškerý zápis neobejde bez současného mazání velkých bloků. Během něj se z karty ani nečte a jsme u 5× pomalejšího systému, než s normálním ntb diskem (osobně odzkoušeno).
Neberu Vám, že nejdražší karta na trhu již může výkon 5400ot. ntb. disku atakovat, ale i tak toto řešení člověk mající znalosti a výběr nezvolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi aku kartu si kupite. Bezne CF karty funguju ako popisujete ale su CF karty, ktore nemaju TRIM ale zvysnymi neduhmi netrpia. Bohuzial vyrobcovia taketo informacie neposkytuju a clovek to zisti az, ked tu CF kartu ma doma. Mam velmi bohate skusenosti s CF kartami a inimi flashovymi diskami ako nahradu za HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smysl těchto disků do starých PC/notebooků chápu. Mnoha lidem starší PC/notebooky stále na běžnou práci vyhovují. Cena těchto je ale více než dvojnásobně předražena. Na ebay se dá běžně sehnat 64GB SSD PATA za 112USD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RunCore už zde bylo zmiňováno a to není problém u nás koupit např. http://www.alza.cz/runcore-pro-iv-128gb-ide-ssd-d202199.htm (včetně USB boxu, kam můžete instalovat stará HDD vyndaný z notebooku, když ho nahrazujete tím SSD) a technické parametry http://www.runcore.com/en/RC-SSDProductShow-67.html teoreticky o trochu lepší a cena víceméně stejná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..spis je skoda ze nikoho nenapadlo vyrabet 2,5 palc PATA ramecek pro 1,8 sata ci zif ( tj napr se svabem pata-sata)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.