Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hitachi upravuje plány s pevnými disky: o terabajt víc a o rok dřív

:-)))) ....   ... ten obrázek je fajn, hodí se do sbírky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá informace,
 
jen kdyby tak v současné době bylo možné koupit do serverů SCSI disky větší jak 300 GB !!!
 
P.S. Bylo by dobré říct, k jakému formátu se oněch 4TB či dokonce 5TB vztahuje (2,5" či 3,5") !!!
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že 1,8"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíše by mě zajímalo, kdy už budou k dostání 3,5" disky s kapacitou více než 1TB, na této velikosti jsou výrobci zaseklí už 2 roky.. Tímto tempem to vypadá, že 5TB se dosáhne spíše v r. 2020.. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to valel: Že jsem tak smělý, k čemu dneska SCSI disky? Supervýkonné plně hardwarové (vybavené vlastním procesorem) RAID řadiče SATA/SAS dneka stojí pár tisíc (např. Promise SuperTrack EX...., nebo Adaptec řada 5) a s tím můžete bez problému vyrobit poměrně laciné a přitom velmi výkonné pole v řádu TB. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma: kdyz si nekdo koupi scsi radic treba za 15000 nebo server za 50000 tak se mu po dvou letech nebude chtit utracet zas za nakej novej spek...zvlast kdyz mu to extra vykon navic neprinese

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma: mimochodem ty vis o SAS disku s 15000 ot a kapacitou treba 500Gb?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to hpuzivatel: To sice nevím, ale nevidím problém proč nezvýšit výkon pomocí vhodného RAID. Např. Adaptec 5805 za necelých 12K vč DPH nabízí dvoujádrový procesor na bázi RISC XScale 1.2GHz (jinými slovy velmi výkonná záležitost :-)), 512MB ECC DDR2 RAM, 8 disků nastavitelných jako celá řada různých typů RAID polí (podle preference uživatele - zda chce rychlost, spolehlivost, kapacitu, nebo od každého něco:-)). K tomu 8x 1TB SATA2 disky a máte pod 50K vč. DPH na dnešní dobu naprosto ultimativní základ pro docela výkonný server. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ma
ono je dulezite na co ty disky potrebujes.Znam v provozu servery starsi 10let a jedou, problem je treba navysit kapacitu a z ruznych duvodu je temer nemozne vymenit za novejsi HW.. dalsi veci je nahodny vicenasobny pristup tam SCSI stale maji vyznam.
Na druhou stranu neverim ze do noveho serveru se vyplati cpat SCSI HDD.Dnesni radice a HDD jsou preci jen dale nez pred 5ti lety
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak u takoveho disku uz bude vypalne urcite zajimava cast ceny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MA: spis zaklad pro domaci pracovni stanici ..
Tvoje reseni je napriklad pro sql server uplne k nicemu... mozna kdybys z tech 8 disku dal 4 do raid10 na data,2 do raid1 pro system a 2 do raid0 pro sql log
Ale tam kde mas pomalou pristupovou dobu tak te ty 7200 ot disky na tomhle budou stejne extreme zpomalovat.
Pro sql server je jedina spravna volba Scsi nebo sas 15000rpm disk... idealne do podobne konfigurace viz vyse. Pokud jses v baliku tak i ten disk pro log soubor udelej v 10 :p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle klasicke disky jsou uz davno mrtve. Budoucnost je jinde. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jen tlachy, že budoucnost je jinde. Klasický HDD tu určitě ještě dlouhou dobu s námi budou, pro systém se možná začnou užívat SSD, ale jako úložiště dat rozhodně HDD podle mě nezmizí. Spíš si myslím, že má budoucnost kombinace SSD - HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, jsem, si právě, koupil, asi tak 400 GigaBajtová Hardisk, o Kapacitě asi tak 8%, Lidského mozku, a už, mi, asi tak, 2 Dny leží doma, a ještě jsem, tu krabici, s ním, ani, neotevřel, no mám, rozjetou hru, The Need For Speed 8: UnderGround II., asi nějaká verze CZ, tak, se mi nechce, mazat, celý Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Home Premium SP1, asi nějaká verze CZ, a až, mi za 8 dní dojde, zkušební doba, toho, Operačního systému Microsoft WINDOWS Vista Home Premium SP1, asi nějaká verze CZ, tak, to, asi všechno smažu, nainstaluju, tam, ten, 400 GigaBajtový Harddisk, od značky, Western Digital, s asi tak 16 MegaBajty rychlé vyrovnávací paměti Cache, a s asi tak 7 200 Ot./Min., a na rozhraní, Ultra/Ata 100, no, jsem, zvědavý, jak, a o kolik, třeba, bude, rychlejší počítač, s tímhle, Harddiskem, než, s tím, Harddiskem, co jsem, tam, mněl, doposavad, a to, byl Harddisk, od Značky, Western Digital, s kapacitou 80 GigaBajtů, a jen se 2 MegaBajty, rychlé vyrovnávací, paměti Cache, a se 7 200 Ot./Min., a na rozhraní Ultra/Ata 100, tak, uvidíme, tedy, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ládíku, že sem tak nesmělý, komu to cpeš? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz na redakci: Jak je to s blokováním / mazáním Ládíka? Vaše anketa dopadla mazat. Takže to nefunguje, chystáte něco, nebo by s tím bylo příliš práce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anketa dopadla "mazat Ladika", nacez to redakce prekroutila na "mazat obecne podle redakce nevhodne prispevky" ... a nakonec to dopadlo takto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trosku mimo ale stale k diskum - neplanujete testy 640GB kousku? Vypada to ze uz i od seagate budou brzo na skladech, tak uz bude na vyber.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@xf: hladaj skript "schovej pitome prispevky" pre GreaseMonkey plugin. U mna funguje vyborne uz par tyzdnov a na Ladika som uz davno zabudol ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.