Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hodnocení

Obr: Plextor PX-W 1210A (12×10×32, IDE)
Tuhle vypalovačku nám TPC zapůjčilo již konce června.Takže ji testuji skoro tři měsíce. Velmi jsem váhal, zda nevyjít záhy po uvedení na trh hned s recenzí, ale pak, vzhledem k přicházejícím prázdninám, jsme se rozhodl, že počkám. Doufám, že jsem udělal dobře, a že vám tato recenze ledasco poví. Mezitím jsem vytvořil stránku s popisem BURN Proof, můžete si tedy nejprve přečíst, cože za novinku je to v novém Plextoru. Ale dost řečí je tu recenze.

Kapitoly článků

1.  Úvod
3.  Testy
4.  Hodnocení

Hodnocení

Tuhle mechaniku jsem si šetřil až na konec září, kdy se všichni vrátí do škol a budou mít možnost si tyto řádky přečíst. TPC mi ji pravda poslalo již koncem června, ale tahle recenze by někomu mohla přes prázdniky utéct. Jak jsem se už několikrá t vyjadřoval, Plextor prostě nemá chybu. Navíc je vybaven novou technologií BURN Proof. Trápil jsem jak se dalo, ale k buffer underrun jsem ji nepřinutil. Díky firmě HP máme k dispozici již i 99min média. Takže mi to samozřejmě nedalo a zkoušel jsem co Plextor vydrží. Jak se můžete přesvědčit v testu výše, číst neumí více jak 80minut. S vypalováním je to ale již lepší. Po mnoha zkouškách jsem jí přinutil vypálit maximálně 89:59:74. Víc ani nudli. Takže média 99minut, jsou pro Plextora zatím tabu. Ale 90minut by měla zvládat.

Nyní se dostávám k manuálu. Jednak v něm chybí český jazyk a také jsem nedokázal najít některé obrázky, na které se odkazuje text. Také absence českého manuálu k WinOnCD není nejlepší. Příjemný je přiložený software PlexTools, nicméně ten lze bez problémů stahnout z Internetu. Zaráží mne však fakt, že s mechanikou není Plextor Manager (dodávaný s CD-ROM mechanikami), který na Internetu nelze nalézt. Volně ke stažení jsou pouze updaty.

80min CD ano
21min CD ano
Overburn ano
CD-Text ano
RAW ano

K hodnocení tak už není nic moc co dodat. Chyby jsem nanašel, prostě umí vše co vás napadne a co můžete potřebovat. Vyzdvihnout je třeba však BURN Proof.
U rychlých mechanik se začíná jevit jako nezbytnost. Škoda, že třeba připravovaná Yamaha 16x takouvou vlastnost nemá. Ale je třeba také najít nějaké mínus. To by přece nebyla
správná recenze, jen chválit. Vadí mi nepřítomnost českého manuálu, nebo alespoň něčeho česky psaného, co by pomohlo laikovi s instalaci a používáním. Ale to je stará bolest našich prodejců, ze které zářivě svítí snad jen HP. Vadí mi také nepřítomnost indikace testu a rychlosti vypalování. No a to je asi tak všechno. Ale ještě snad něco. Od zapůjčení od TPC v červnu Plextor vypustil tři nové firmwary, což svědčí samozřejmě o velké péči výrobce, kterou vás bude častovat. Na to jsme si však u Plextora už nějak zvykli. Škoda, že ho nenásledují takové značky jako Sony, nebo Philips. Potěšující je také přibalovaný WinOnCD 3.7, ovšem s přidanou podporou BURN Proof. Jak si tuto vlastnost do WinOnCD 3.7 přidat, jsme vás již, díky tomu, také mohli naučit.

Vypalovačku jsme měřili programy CD speed 99 verze 0.75 beta, Feurio! 1.51 a CDRDIAG 0.1.5.2. Konfigurace: board TX3 NewTech, AMD 3D K6 333, 64MB RAM, HDD primary master Seagate 4.5 GB, primary slave Seagate 4.5GB, secondary master Plextor PX-W1210TA, slave DVD-ROM Actima 10x, VGA S3V2 DX/GX PCI, OS Windows 98 SR1.

Mechaniku k testům dodal: TPC.

Cena: 12 187,80 Kč (vč. DPH)

Kapitoly článků
1.  Úvod
3.  Testy
4.  Hodnocení

Diskuse ke článku Plextor PX-W 1210A (12×10×32, IDE)

Úterý, 8 Únor 2011 - 10:15 | Milhouse | Jo, kde jsou ty časy, když mi mechanika ještě...

Zobrazit diskusi