Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hodnocení

Obr: Plextor PX-W 124TS (12 4 32, SCSI)
Nepovedlo se mi to stihnout v pátek, ale snad s touto recenzí nepohrdnete ani nyní. Jedná se o zatím nejrychlejší vypalovačku, kterou jsme testovali. Dost řečí, podívejte se na recenzi sami.

Kapitoly článků

1.  Úvod
3.  Testy
4.  Hodnocení

Hodnocení

Nyní jsem tak trochu v rozpacích. Nechci tvrdit, že tato vypalovačka není dobrá, ale rozhodně by mohla být lepší. A co mi na ní vadí? Rozhodně fakt, že neumí vypalovat 6x a 10x mne moc netěší. Zas na druhou stranu umí spolehlivě vypalovat 12x. Na má oblíbená média z fabriky Taiyo Yuden to bylo naprosto bez problémů. K rychlosti čtení mám též výhrady. Ač jsem to zkoušel vícekrát, na různých řadičích a v různých operačních systémech, nikdy jsem nedosáhl lepšího výsledku než 28x. Navíc jsem měl ještě veliké problémy s rozchozením této vypalovačky s programem CD Speed na Adaptecu 2940AU.

Pokud se ptáte po vypalování na 21 minutová a 80 minutová média, tak vám mohu s klidem říci, že jsem zde na žádný problém nenarazil. Též overburn byl zcela bezproblémový. Jako naprosto perfektní bych ohodnotil testování velikosti médií ve Feuriu - 12x rychlost má přeci jenom něco do sebe. A i s CD vizitkou si mechanika poradila bez jakýchkoli problémů.

Nyní se dostávám k manuálu. Jednak v něm chybí český jazyk a také jsem nedokázal najít některé obrázky, na které se odkazuje text. Také absence českého manuálu k WinOnCD není nejlepší. Příjemný je přiložený software PlexTools, nicméně ten lze bez problémů stahnout z Internetu. Zaráží mne však fakt, že s mechanikou není Plextor Manager (dodávaný s CD-ROM mechanikami), který na Internetu nelze nalézt. Volně ke stažení jsou pouze updaty.

Vypalovačku jsme měřili programy CD speed 99 verze 0.66 beta, Feurio! 1.31.8beta a CDRDIAG 0.1.5.0. Konfigurace: mainboard ASUS P2B, Intel Celeron 300 @ 450, 128MB SDRAM, HDD master Seagate 4.5GB a slave Maxtor 20GB, CD-ROM SCSI Plextor 40x, DVD SCSI Pioneer 6x, CD-R SCSI Yamaha 8424, ZIP SCSI, SCSI adapter Asus SC200, SCSI adapter Adaptec 2940AU, net 10Mbit Realtek, net 100Mbit 3com, zvukovka Creative SB64.

Mechaniku k testům dodal: Softcom.

Cena: 15 860,- Kč (vč. DPH)

Kapitoly článků
1.  Úvod
3.  Testy
4.  Hodnocení

Diskuse ke článku Plextor PX-W 124TS (12 4 32, SCSI)

Žádné komentáře.