Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hostitel OpenBitTorrent trackeru se zalekl výhrůžky „Velkého Obsahu“

OpenBitTorrent logo
Španělský poskytovatel hostingu SoloGigabit se zalekl výhrůžek zábavního průmyslu. Přesedlal k němu totiž projekt OpenBitTorrent, který je trnem v oku „Velkého Obsahu“ a ten mu jde nyní po krku (domnívá se, že za ním stojí titéž lidé, co za The Pirate Bay)…

Ve Španělsku bylo již několikrát soudem vyřčeno, že sdílení na nekomerční bázi není nelegální, takže by projekt OpenBitTorrent, který je pouhým trackerem bez reklamy a uchovávání byť části autorsky chráněného díla, měl být v této části světa v klidu. Bohužel, SoloGigabit se zalekl a OpenBitTorrent se bude muset přestěhovat.

Na celé věci je asi nejvíce šokující, co všechno a s jak minimálním úsilím vychází zábavnímu průmyslu. Lidé z redakce serveru TorrentFreak kontaktovali SoloGigabit a sdělili mu, jak je na tom španělská legislativa v otázce porušování autorských práv. Zástupci SoloGigabitu už asi pochopili, že jejich krok nebyl nejšťastnějším, když lidem stojícím za OpenBitTorrentem sdělili výpověď, přesto raději volí jistotu „sucha a pohody“ než tahanice se zábavním průmyslem, byť s vidinou pravděpodobného vítězství. OpenBitTorrent si bude muset do konce července hledat nový hosting, prý to bude u někoho, kdo bude méně náchylný na výhrůžky ze strany zábavního průmyslu (nebylo to sice přímo řečeno, ale považujeme za velmi pravděpodobné, že to bude opět ve Španělsku). SoloGigabit je příliš malým poskytovatelem na to, aby si mohl dovolit vést nákladný boj s „Velkým Obsahem“, přestože by jej pravděpodobně vyhrál.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hostitel OpenBitTorrent trackeru se zalekl výhrůžky „Velkého Obsahu“

Úterý, 13 Červenec 2010 - 10:10 | ica sk | Zaujíma ma kedy tý bambusáci od veľkého obsahu...
Úterý, 13 Červenec 2010 - 09:20 | Nalim | Je vcelku zabavne cist podobne clanky, a tedy...
Úterý, 13 Červenec 2010 - 08:59 | Namefar | No to je kazdou chvili neco. Nevim proc ,ale...
Úterý, 13 Červenec 2010 - 08:50 | bobrnautus | Kdyby jsme se měli podělat pokaždé, když příjde...
Úterý, 13 Červenec 2010 - 08:05 | corwin78 | Zábavní průmysl nás opravdu baví. Jsem zvědavý,...

Zobrazit diskusi