Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HP představuje ePrint: tiskárny nejen s e-mailovou adresou

Tak ta poslední věta o spamu je moc vtipná, ale je to skoro ta nejdůležitější věc k zamyšlení, jestli mají vůbec tyhle technologie (myslím ePrint) smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemají smysl... dneska nemá smysl hádám tak aspoň 50 % výrobků a služeb, jsou vytvořené jenom proto, aby spotřebitel měl iluzi, že mu to něco přinese a zaplatil za to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tak šikovný, že vůbec netuším, jak jsem bez toho vůbec mohl žít. A nejspíš se bez tiskárny doma obejdu i nadále. Teda aspoň do tý doby, než děti začnou chodit do školy (nepředpokládám, že bude možné posílat domácí úkoly majlem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě s něcím velmi podobný brzy ořijdou i ostatní výrobci, je to pro výrobce logický krok a také vize googlu, spamu bych se nebál, není nic jednoduššího než napsat filtr na adresy nebo předmět zprávy

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

predstavujem si to spravne ze mi z takej tlaciarne zacnu liezt same od seba reklamy na lacnu viagru a falosne hodinky? :) nebude to nakoniec nieco ako emailovy fax?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmm.. asi by to slo nejak fixnout.. aby netiskl kazdy.. trebas vyplnit do predmetu nejake heslo.. a bez spravneho predmetu to email zahodi.. taky bych se toho nebal jak pise onion.. ale tou jeho cestou by to asi neslo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, a HP si hned bude pěkně mnout ruce, jak se jím najednou zvýšila potpávka po inkoustech ... a žádný spam řešit ani nebudou, špíše naopak. Ale reálně - stačí tam mát zahrnuté nějaké heslo, ID či klíč potřebný k automatickému tisku a dozajista i přímo na té tiskárně půjdou nastavit různé módy provozu včetně toho, zda to bude rovnou tisknout nebo jen sáčkovat v paměti a čekat na protvrzení užívatelem. Pokud to bude aspoň trochu chytré, tak by tam měli jít i zadefinovat uživatelé / adresy, z kterých se dá rovnou tisknout atd. No a při nejhorším z toho prostě před odchodem z domova či z kanclu vytáhne člověk třeba papír nebo tomu zakáže přístup na net.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase nekdo vymyslel neco, aniz by se zamyslel nad bezpecnosti. Kdyby radeji udelali tiskarnu, do ktery lze kupovat inkoust v litrovych lahvich za rozumnou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, technicky to není problém, ale obchodně by to byla pro výrobce sebevražda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zadna sebevrazda, je se by musel prosadit v konkurencnim boji, misto klidneho monopolu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když si pohledáš Epson a SPDI, tak něco takového už je tu dávno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne by jako inovace uplne stacilo kdyby ovladace k tiskarne meli par kB a ne ze si musim pro funkcnost scaneru nainstalovat 650MB balik uzasnyho sw ktery neustale brzdi PC nebot se zavadi pri startu OS...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na zaměření. K čemu by to bylo domácímu uživateli? Až přijde domů, tak to vytiskne ne? A pokud to potřebuje někdo jinej doma, tak mu to pošle do jeho mailu ne?
Něco jiného je myšlenka e-mailového faxu - to je myslím dobrá cesta v určitých případech, kdy objednávky by se stejně tiskly, takže se ušetří na obsluze - ale tam zas je nesmysl vytvářet blokování na odesilatele nebo hesla - fax je věc veřejná. A protože náklady díky spamu by převýšili užitnou hodnotu - tak zase nic...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by poslání toho "faxu na fax e-mailem" bylo stejně drahé jako poslání e-mailu (tedy prakticky zadarmo), tak to budou spameři zneužívat. E-mail má v tomto smyslu výhodu, že kromě času tě nepřipravuje o žádnou hmotnou věc. Na faxované spamy máš náklady na tiskový materiál a papír, o opotřebování přístroje nemluvě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Však proto také už dnes vetšina firem stále ještě ve velkém používající faxů pro svůj provoz či ke komunikaci se zákazníky / dodavately přechází na různá alternativní řešení s faxovými servery (a to samozřejmě i pro příjem faxů) nebo má "chytřejší" kobinované faxy / síťové tiskárny a prostě příchozí faxy (alespoň třeba z neznámých čísel) netiskne ale jen někde sáčkuje a nebo i klidně dle nějakého třídící klíče přeposílá na interní maily či nějakou dedikivanou faxovou aplikaci na PC-čku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kromě Němců, protože ti, mám pocit, se tváří, jakoby fax vymysleli a byla to jejich národní památka :) Dodnes si vzpomínám na lidi z VoIP firem, kteří v takových firmách narazili na požadavek bezproblémového chodu faxu a nebylo nic, co by je přesvědčilo fax vyhodit :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.