Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hynix: Jde o fake news. Materiály se specifikacemi „Radeon RX 5950“ nejsou naše

Nemůžu jinak... Je to kampaň!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono když se to veme do důsledku, tak pokud budu na nějaké prezentaci zkouknu nějaký obrázek a pak ho později překreslím (z hlavy nebo poznámek), protože by vypadalo blbě kdybych to rovnou fotil, tak pak taky může firma tvrdit že nic takového nevytvořila ani nešířila...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohlo být hůř...mohlo to být RX 9590!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásně jsme si zaspekulovali aneb z prdu kulička.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ampere zadupe nove RDNA 2.0 do zeme, bohuzel. NV tezi z vyvoje GPU pro prenosnou konzoli Nintendo Switch a co se tyce uspornosti je uplne v jine lize. Kratke stage pro vysoke frekvence pri nizke voltazi jsou hlavni mobilni GPU vyhody. AMD by proste musela udelat neco komplet noveho s ohledem na mobilni GPU pro ten Samsung.... jenze to jsou 4 roky vyvoje… a NV uz ma X-tou generaci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Switch je v jiné lize i z hlediska výkonu. RDNA 2 má pořád šanci a jistojistě půjde cena za jednotku výkonu dolů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak se nebavim o vykonu, ale o architecture. Copak si nikdo nevsimnul ze grafiky od NV na starem 12nm procesu bezi na vyssi/stejne frekvenci pri nizsich voltech nez Navi na mnohem uspornejsim 7nm procesu? Navi zere jak prokopnuta a musi mit vetsi voltaz aby mela stejnou frekvenci. Pricemz novejsi proces umoznuje pro stejnou frekvenci nizsi voltaz a tedy i spotrebu. To vsechno ukazuje jak je Navi stara architektura odvozena od Polarisu.

Proste vsechny ty neuspechy NV s tegrama se nakonec zurocili a AMD se bude muset hoodne snazit, aby se dotahla. Obe se budou muset snazit, protoze pitomej Snapdragon 865 pro telefony ma GPU o vykonu Xbox One, coz uz je hodne slusny vykon pri spotrebe 5Wattu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A prúdy (A) sú na tom ako? Meral to niekto? AMD malo vždy vyššie voltáže, či CPU alebo GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- fajn tak po 6 letech a na novějším procesu se papírově přiblížili low-end čipu, který byl už v době vydání se zastaralou architekturou na 28nm procesu >> a teď prosím ještě nějaké reálné testy, jestli tomu tak doopravdy je, protože jak víme, papír snese vše :)

- nebo mi chceš tvrdit, že by pouhým zvednutím TDP by ovládli celý trh s výkonnými grafikami a i NV by se mohla jít klouzat(asi to tak jednoduché nebude) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, muzou behem 2 let ovladnout i trh s desktopovymi grafikami.
- Adreno 640 pri spotrebe 4.7W ma vykon kolem 1 TFLOP FP32, a 1.8 TFLOP FP16.
https://images.anandtech.com/doci/15178/Snippet.png
- GPU v 8cx pro ARM notebook MS Surface X ma vykon 2.3 TFLOP FP32 pri spotrebe 7W.

Uplne nove konzole PS5 a MS Xbox budou mit kolem 12 TFOP, coz je jen 5x vic nez integrovane GPU v 8cx. Majorita zisku herniho trhu, cca 55% jde Nintedu Switch + Smartphone, coz jsou vsechno ARM mobilni zarizeni. A kde jsou penize tam je i dost penez na rychlejsi vyvoj, coz je videt v silenem tempu vyvoje ARM CPU (kde A77 prekonava v IPC Zen2), tak i v GPU, byt zamereny na ultra low power mobilni zarizeni.

Jeste dnes se prodava Xbox One S za 6.000,- kdyz letos uvedene Snapdragony 865 ten vykon budou mit v telefonu a pres USB-C to muzes pripojit na jakoukoliv HDMI TV nebo monitor. Jasne je to srovnani stareho HW s novym, ale kdo by rekl ze telefony se vykonem dotahnou na soucasne prodavane konzole tak rychle.

A to je pointa, smartphony se vyviji mnohem rychleji kvuli vysoce konkurencnimu prostredi a velikosti trhu (smartphony jsou 8x vetsi trh nez servery). Desktopy spolu s x86 chcipnou tak jako IBM a Silicon Graphic pracovni stanice. AMD sice muze vyhrat nad Intelem, ale bude to Pyrhovo vitezstvi na zmensujicim se x86 trhu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lol, switch mel uz pri vydani dva roky starou tegru, na kterou nVidie nemela odbyt, a tak ji nechala nintendu.. to je grafika na urovni staryho integrovanyho lowendu.. ((:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

HAHAHA, srovnávat uprděný Switch s Tegrou uvnitř s novou RDNA 2, to je jak srovnávat rodinný dům s mrakodrapem. Ty nebudeš příliš bystrý, že?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ampere si klidně kupte a strčte do herního PC. Akorát si moc nezahrajete...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A RedMarx se tak bál... Ale teď už jsem klidný, protože dělá, co umí nejlíp.. čeká :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.