Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k I AMD přichází s mobilními 40nm „novinkami“

"Zvláštní je, že ačkoli server Anandtech tvrdí, že jsou tyto produkty oficiálně uvedené, neznáme jejich kompletní specifikace a vše co máme, jsou zmínky o třech řadách (o jednotlivých modelech ani zmínka)."

anandtech netvrdi, ze jsou oficialne uvedene, ale ze dnes BUDOU oficialne uvedene:
"Today AMD will be launching their first Radeon HD 7000 series products"

...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Článek na AT je psaný ve 2 ráno. Ale ono je to stejně jedno, stále to není nic nového.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a meni to neco na tom, ze mas v clanku nepravdivou informaci?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na základě čeho to tvrdíš? Pokud ve 2:45 AM napíše: "AMD is launching 7000M GPUs today", pak mi připadá logické to odpoledne považovat za hotovou věc. Pokud by AT uvedl konkrétní čas (například večerní hodiny), formuloval bych to asi jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v tom clanku je napsano, ze BUDOU oficialne uvedene dnes. takze ten clanek rozhodne netvrdi, ze jsou uvedene. a tim padem neni ani nic divneho na tom, ze neznaji vsechny parametry. tohle je logika na urovni zakladni skoly, neni na tom nic sloziteho

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jinak. Budoucí čas je logicky platný jen do okamžiku uvedení, pak jde logicky o minulost. Nebo máš dojem, že bychom až do skonání věků měli s ohledem na Radeony 7000M používat budoucí čas, protože ho kdysi Anandtech použil? Fakt už mám pocit, že se bavím s trollem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"ačkoli server Anandtech tvrdí, že jsou tyto produkty oficiálně uvedené"

toto je lez. nic takoveho anandtech netvrdi. tecka. to je to misto, kde mas nepravdivou informaci. okecavanim misto uznani chyby si to jen zhorsujes. a toho okecavani si uz vsima dost lidi, jako napriklad ve clanku o konci x86 u amd ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Anandtech v jednom ze článků také napsal: "NVIDIA is still behind in one critical area on mobile GPUs: DirectX 11 support."

Mám rovněž ignorovat časový rozdíl mezi zveřejněním informace a současností a psát, že podle tvrzení Anandtechu neumí Nvidie DirectX 11? Protože kdybych podle tvé logiky napsal něco jiného, tak lžu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tyjo ani okecavat moc neumis. vetsina lidi tady zcela jiste chape rozdil mezi pouhym pozbytim platnosti vyroku a PREKROUCENIM vyroku. zkusim to tedy zjednodusit i pro tebe na tvou uroven:

upravime tvuj priklad do spravnych casu, jako je predmet diskuse

korektni pristup je (variace tveho prikladu se spozdenim):
#1 anandtech rano napise - nvidia bude za chvili pozadu s DX11
#2 soucek za tyden napise - nvidia (uz) je pozadu s DX11

lzive je (dle tveho nepovedeneho clanku):
#1 anandtech rano napise - nvidia bude za chvili pozadu s DX11
#2 soucek odpoledne napise - anandtech tvrdi, ze nvidia je v DX11 pozadu, ale je to zvlastni, protoze nezname ty a ty informace

nepodcenoval bych zdejsi ctenare, byt tebou. ze me minusuje zdejsi tuctova amd fanbois squadra, je mi celkem fuk

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

řekl nejmoudřejší človek planety země... hawk

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budoucí čas v tomhle případě platí až do okamžiku, kdy AMD ty produkty uvede (mělo by to být dnes). Takže "troll" má pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S první částí věty souhlasím (to jsem ostatně napsal výše). Ale odkud ale bereš informaci, že ještě nebyly uvedené? :-) Podle listopadových materiálů AMD končí NDA k dnešnímu datu. Žádné materiály, které by na tom něco měnily nebo stanovily konkrétní hodinu, jsme od AMD nedostali, takže vzhledem k tomu, že je 7.12., skutečně nevidím důvod o vydání mluvit v budoucím čase.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale problem neni v tom, ze se o vydani mluvi nebo nemluvi v budoucim case. problem je v tom, ze anandtech o nem v budoucim case mluvi (zcela opravnene), ale ty pises, ze tvrzeni anandtechu je v pritomnem. to by samo o sobe jeste nebyla takova prasarna a dalo by se to i prejit. ale ty na zaklade toho delas zavery a rikas, ze jejich tvrzeni je "zvlastni"

takze opakuju: jarred walton napsal, ze produkty teprve budou uvedene (a proto k nim nema vice detailu). napsal to tam ZCELA korektne. to ty z nich delas joudy prekroucenim jejich tvrzeni a to uz nelze jentak prejit bez komentare

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zcela oprávněně? Na základě čeho to tvrdíš? Vždyť NDA už skončilo. Proč je použití budoucího času je "zcela oprávněné" nebo "zcela korektní", když není stanovena hodina? :-) Stejně tak sis vymyslel, že Walton nemá detaily, protože karty ještě nebyly uvedené. To je blbost, on má NDA materiály - podle údajů, které zveřejnil, má tytéž listopadové materiály, jako dostali všichni ostatní. Jenže v nich zkrátka není víc informací a vypadá to, že AMD žádné upřesňující nedodala nikomu. Totéž dostal třeba i techreport: http://techreport.com/discussions.x/22120

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jestli NDA skoncilo nebo ne a jestli melo treba konkretni hodinu, to opravdu netusim (a jsem presvedceny, ze ty taky ne). ta korektnost jeho vyjadreni je ale naprosto zrejma. pokud ty detaily nemel nikdo, jak tvrdis, co je spatne na uvedeni takove informace? co je na tom "zvlastni"?

je ale zajimave pozorovat, jak se s podporou pridavaji dalsi lide. kam az hodlas s temi vymluvami zajit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže jsi přesvědčený, že redakce není pod NDA? Přesvědčený... :-))) Ty jsi fakt klaun. 7.8.9.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Aha, takže jsi přesvědčený, že redakce není pod NDA? Přesvědčený"

a kde to jako tvrdim? lzes. otevrene. jen si uvedom, ze tim mozna potesis tech deset amd "klaunu" (pouzivam tvuj vlastni vyraz), ktere tu vsichni dobre znaji, ale ostatni to mozna neprehlednou a treba si na zaklade toho i nejaky obrazek o tobe, jako autorovi, udelaji

to me naprosto staci :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono 7.12 bude v amerike ešte do rána 8.12 nášho času, takže budúci čas je na mieste. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To těžko, v Sunnyvale bylo 7.12. už v době zveřejnění článku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se zastávat tady pana kriminálního živla, ale opravdu mám pocit, že korektně by ta věta měla znít spíše takto "Anandtech tvrdí, že *mají být* tyto produkty oficiálně uvedené"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi by to bylo lepší (fakticky je to ale irelevantní, v době vydání článku už nešlo o budoucnost). Ale ono je to jedno, terorista si problém klidně i vymyslí, když mu to poslouží jako záminka k popsání dvou stran diskuse :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tohle ma duvod naprosto jasny - zpochybnujes muj oblibeny web. staci takto?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže se to potvrzuje zas a znovu - flamer, trol, no, co s takovými… :) Řešíš nesmrtelnost chrousta jen proto, abys mohl řešit nesmrtelnost chrousta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

o co tady jde?
Arogance?
Ego?
Dokázat že mám vždy pravdu...
Kruci ať je to jak chce, normální človek má na starosti jiný věci než řešit taký hovadiny...

terrorist, bež se už někam odpálit... nikdo tě nenutí cokoliv číst a být tvůrcem diit tak zvážím zachycení tvé IP a pro tvou spokojenost nasazeni filtru článku psaný určitými autory. Už jen pro tvé zdravý a správný krevní tlak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ee zdraví :) špatnej plštík :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

aha aha, zachyceni me ip .. keep dreaming :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Posledni co ti tady ted reknu:

kazdy z nas umi něco a dělá to nějak.
no-X znam uz z dob kdy jsem koukal po overclocking foru (zlatý časy, kdy jsme trapili své celerony na 400MHz :) ), má svůj styl a tématu grafik se věnuje už poměrně dlouho. Věřím, že to co dělá, dělá nejlépe jak umí. Ano jistě, nemusíme s ním všichni ve všem souhlasit. Na druhou stranu i žurnalistika dává prostor pro osobní vyjádření což často je právě důvodem určitého autora číst/nečíst.
Kdyby vše bylo dokonalé, nebyli bychom lidské bytosti ale spíše předprogramovaní roboti. Krása lidství, je právě v té nedokonalosti.

jste clovek se kterým se nemá cenu hádat, jelikož to je přesně to co chcete. Arogance neznající mezí, což je bohužel poměrně přesný odraz stavu naší současné společnosti.
Doporučil bych Vám dlouhý pobyt v krásné přírodě, bez mobilů a jiných věcí. možná by jste si tam uvědomil, že život není o pitvání blbostí a slovíčkaření...

2 No-x: vždy když narazím na takového chytrého pána, v duchu si řeknu "nemám se za co stydět, protože jsem to vykonal tak, jak jsem v dané chvíli nejlépe uměl."
čtyři dohody, doporučuju přečíst

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm, jenze vy si pletete problem s "nazorem" a problem s vylozene nepravdivou informaci. pan soucek tu pouzil nepravdivou informaci a nevaha ani lhat v diskuzi. a vsimnete si, ze treba wiftovi a davidu jezkovi nemam skoro co vytknout

a kdyz tu tahate (dle meho nazoru dost pochybna) moudra, tak ja mam pro vas taky jedno - az nam vsem prijde normalni ignorovat nepravdive a manipulativni zpravy, tak se teste na Ingsoc ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepravdive a manipulativni zpravy ignorujete pokazde kdyz se kouknete vecer na zpravy...

Teda pokud vase prezdivka nepochazi z toho pravidla ze po kazdych zpravach jdete na jednu defenestraci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na vecerni zpravy nekoukam. zdejsi web ale ctu a lzive informace mi vadi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Také již víme, že by frekvence nejrychlejšího modelu (HD 7490M) měly sahat až k 800MHz. Rychlejší modely budou vybavené pamětmi GDDR5 (namísto DDR3)"

V podstate aj ten je premenovaný z AMD Radeon HD 6490M:
Manufacturing Process: 40nm
SPs: 160
Texture Units: 8
ROPs: 4
Core Clock: 800MHz
Memory Bus Width: 64-bit
Memory Clock: 800MHz
Frame Buffer: 256MB GDDR5
zdroj: http://www.anandtech.com/show/4205/the-macbook-pro-review-13-and-15-inch...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi, cela diskuze zam**ana hadkou o naproste pitomosti. Nechapu, ze to nekoho muze bavit dlouhodobe (a tim myslim oba aktery). Chjo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta debata je v kvalitě těch novinek od AMD :-) A protože se tu neukázal MACHINA, tak se holt musel terrorista (má pravdu) hádat s dusíkatym.
To vypadá že v první půlce roku jediný výrobce co přijde na trh s 2Xnm grafickou kartou bude Intel a to ještě jen pokud se mu bude chtít :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MACHINA se v jiné diskusi zapřísáhl že už se tu neukáže a a rozloučil se. Zatím to teda plní - jsem zvědav jestli to vydrží.

P.S.: kéž by s sebou vzal ahmeda.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

budu nad tim premyslet, krom clanku od noXe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně se teď bez machiny budeš nudit co? ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenže vtip je v tom, že Machina neodešel kvůli terroristovi ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

byl by link na danou diskuzi? diky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vydrží to velice snadno. Požádal o zrušení účtu, takže jsme ho z databáze vymazali (heslo a e-mail, nick a účet zůstal v rámci nerozházení DB a nezneužití nicku zachován).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to valim voci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.