Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel a UCSB vytvořily první hybridní křemíkový laser na světě

Jo, jo, Intel - jeste ze tu je a investuje miliony do vyzkumu. Jen tak dal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veľmi sa mi páči myšlienka prenosu dát rýchlosťou 1Tbit, ale Intel by ma zamakať aj na rýchlosti prenosných dátových zariadení, lebo je blbosť keď mi CPU načíta program za 0,000003 sekundy ale HDD mi ho uloží za 0,03 sekundy tympádom stále budem mať PC rýchle len 0,03 sek a nie 0,000003 sek. Inak je to fajn:)). 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo, tohle by mohla být v PC stejná revoluce jako objevení tranzistoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD Hy[ertransport to uz malo v laboratoriu
Hypertransport standard goes optical

Opteron interlinks at the speed of light

Thursday 30 January 2003, 12:36
http://the-inquirer.net/default.aspx?article=7509

Seriovka by mala byt s K8L

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 fotoba: Nevíš kdy má být K8L v prodeji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba mi tajne sdelil, ze mu peto rikal, ze K8L se bude na Slovaci prodavat u nich za rohem 10.7.2007 v 8:29:??, sekundy bohuzel presne nevi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už tam utíkám,abych byl první ve frontě. Snad tam už někdo nestojí. :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fotoba:
 
to jsi me vyrazil dech, jedinou zachranou je, ze jsi to (snad) myslel jako vtip. Jestli ne, tak potes. Vis prosim te o cem je tady rec? Navic -- precetl sis aspon ten bulvar (Inquirer) poradne, nez jsi sem nalepil ten link?  Vis o cem je? Ze nejaka firma (ne AMD) zformulovala na papire specifikaci opticke inter-chip komunikace za pomoci HyperTransportu?   Co to ma prosim te spolecnyho s prvnim funkcnim kremikovym laserem?
 
Zkus - prosim - ALESPON JEDNOU -- neco nekomentovat. Ta zaslepenost k fetisi AMD z tebe uplne tece, promin ze to tak musim rict. Jdi se projit, venku je krasne :)
Vzdy me uprimne desi takhle vypjate nazory tebe, kolegy Orla/Eagle-a apod. (btw - vzpominate na Dudka? :)  )  Gott mit uns.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie som zaslepeny pouzivam aj Intel, mimochodom pisem teraz z jedneho, dokonca na Intel chipset. Mozno ma ovplyvnuju problemy, ktore mam s Intelmi, ale nie som fanatik

Clanok som cital, a div sa svete, tam islo o HT2.0, dnes je HT3.0, pricom je ine, standard a ine je funkcny kremik. S tym suhlasim.

S cim ale nesuhlasim, je ze HT optical neexituje

Opticky switch s HT vsak priamo nabada na to aby HT bolo opticke a koli nim ten standard vznikol

http://www.hypertransport.org/consortium/cons_pressrelease.cfm?RecordID=64

Je to sice robene inou technologiou, ktora je opisana na
http://www.vanshardware.com/news/2002/07/020722_Nils_What_Is_Hypertransp...

ale nic to nemeni na to, ze komunikacia medzi chipmi optickou cestou
tu uz bola a na to som myslel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože, fotobo, když budu mít chuť a sednu na deset minut ke googlu, dokážu (i s fotografiemi!!!) že mimozemšťani nejen existují, ale sundali dvojčata. Nicméně - účelem diskusí NENÍ vylepit do nich kilometr pastnutého textu, z něhož jsou 3/4 zcela od věci, jak máš ve zvyku. Pořád vzpomínám, jak jsi tu před pár měsíci argumentoval (protože jsis nepřečetl co ta zkratka znamená) tím, jak AMD bude používat v procesorch aplikovanou teorii chaosu. Nebo nebo něco podepn ujetého. Wow. Pak jsi tuším chtěl do úrovně CPU integrovat celý x-server, no je to někdy náročné...

Pokud máš nějaký problém s intelem na intel chipsetu (jak uvádíš), je jím fakt, že jej asi musíš používat. Nic více, nic méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 fotoba: Máš naprostou pravdu, HT optical exituje. Ještě trochu přežívá, ale už se to blíží, už umírá.
 
PS: Pardon, někdy se neudržím a infantilnost zvítězí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 pao> O teorii chaosu v AMD CPU som nepisal ja, o X-server-i ano
a kedze AMD ma v plane v roku 2008 uviest na trhu chip, ktory je kombinaciou CPU a GPU na jednom chip-e

A k tym problemom

vies ako je padavy Celeron na jadre Tulatin(z neho vychadza Pentium M aj Core architektura) tusim s i915 tusim vo verzii EP (Abitka)
Permanntene mi strielaju, od novoti, kondiky na systeme aj P4 na jadre Northwood s i845 s integrovanou grafikou (tiez Abit)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotoba: Vyvovozovat z nestability systému nestabilitu CPU nebo chipsetu je dost ujetá logická zkratka. Asi tězko najdeš čip, kterej by se nevyskytoval v nějakém nestabilním produktu a přesto je většina z těchto čipů alespoň za určitých podmínek stabilní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas s Mildou v tom, co povedal>

ono to chyba s buchanim kondikov je znama chyba Intel-u, ked uvadza TDP ako priemernu spotrebu, a tym, ze Northewood a Prescott, zeru maximalne ovela viac , a vdaka tomu nestaci dimezacia kondikov a tie preto praskaju, Ja viem, ze tie dva stroje idu dokopy okolo 160 hodin tyzdenne, co je setsakra zatazovy test a chyby sa prejavili az po case takeho behu a tie chipy nie suna to urcene ale aj tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.