Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Co chybí Intelu? Nová loga. [anketa]

manazeri zobrali miliardy z vyvoja 10nm procesu, nasypali ich do marketingu a po 3 rokoch R&D tu mame nove loga. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A na co sa snazit, ked peniaze sa sypu aj tak. Podla mna potrebovali vytesnit z trhu realnu cinsku konkurenciu, tak s krachujucim AMD urobili deal. My vam dame x86 technologie aby ste sa zachranili, vy nam date Raja Koduriho, do sevrov mozte ist do x%, do notebookov y% atd. Konkurencne prostredie? Pche.

Inak nie je to USTPO ale USPTO - https://www.uspto.gov/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

> realnu cinsku konkurenciu

Realnu ? kterou, myslis tu neexistujici ? Zadna realna konkurence neni. Nerikam ze nebude, ale to co existuje v Cine neni realna konkurence, a par let (tipuju tak 5) jeste nebude.

> krachujucim AMD urobili deal

Takze misto jedne konkurence budou mit dva ? uzasna logika, smekam klobouk.

> My vam dame x86 technologie

Hmm, a ktere konkretne ? chiplety, ktere intel sam neumi pouzivat, jen tak daruje AMD ? lol.

Docela dobra konspiracni teorie, hodnotim 5/7. K dokonalosti chybi jeste nejake ty iluminaty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co narobim, ked tak rad trolim. :) Ale aby som este pridal:
Zatial je ta konkurencia neexistujuca a preto sa robia opatrenia, aby ani nemohla vzniknut. V prvej faze zabratie co najvacsieho trhu v kooperacii s AMD, pri stale vysokych cenach. Pozrite sa na prudko rastuce trzby Intelu pri 60% marzi. V druhej faze potom cenova vojna, ked budeme vo finisi na 2nm. Ak sa Cina nakoniec etabluje, tak marze budu tak 20%.
Technologie, ktore Intel podla mna dohodil AMD su prave tie, ktore im umoznili zvysit pokrivkavajuce IPC. Cache, FPU? Neviem. Zen je na tom daleko lepsie ako Bulldozer.

Co sa vyrobneho procesu tyka, tak v labakoch v pohode vedia vyrobit 2-3nm uz dnes, a vedeli uz v aj dobach 14nm. Samozrejme produkcia 5000 waferov denne je nieco ine, na to treba tovaren. Ale preco by prechadzali zo 14nm hned na 2nm, ked medzitym mozu inkasovat velke prachy z medzistupnov?
Zaroven im to da cas na systemovy prechod - grafen/organicka chemia/optika alebo nieco ine.

A este konspiracna perlicka na zaver. :) Vobec by som sa necudoval, keby tip na bugy ako Spectre/Meltdown, dohodil tym vyskumnikom co na to prisli, Intel sam. Tym padom je co riesit a opravovat - a samozrejme predavat vernym (a z bugov vystrasenych) zakaznikom.
Len tych iluminatov neviem ako do toho zamontovat. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš to je taková práce tam implementovat NSA? Konspirace bez NSA je stejně ubohá jako Terminátor bez Arnolda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ošklivá, hranatá, Metroidní, vypadají lacině...

Intel asi potřeboval ušetřit na výrobě samolepek a hologramů na krabice...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Konečně se přizpůsobili mrkvosoftu a někdo potřeboval vykázat činnost, co na tom že je to hnusný, to moc lidí nezajímá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se přizpůsobili trochu pozdě, MS už od takovýchto ikon ustoupil, a pomalu je nahrazuje za barevné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

další dinosaurus, tento styl je dnes obecným předpisem pro tvorbu designu a není to jen výmysl Microsoftu (a Intelu). Opět nehodnotím, jestli se mi to líbí nebo ne, jen konstatuji tento fakt. Na rovinu když máte korporát, tak prostě musíte jít s dobou a necháte si navrhnout loga v naprosto stejném stylu i kdyby jste si jako CEO myslel že je to hnus

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jsem dinosaurus a je mě ukradený že je tento styl obecným předpisem pro tvorbu designu. Jestli to je a nebo není výmysl mrkvosoftu a intelu je mi taky ukradené. Samozřejmě, korporát si může dělat co chce a kdyby byly "moderní" loga růžové kosočtverce s černou čárou uprostřed tak se prostě použijí.
Já si jen posteskl nad mým subjektivním dojmem že se mi prostě ty loga nelíbí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechci nijak hodnotit loga, jenom jsem se přišel pobavit na komentářích místních odborníků na logo design. :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

probuďte se, nejsme v 90kách, dnes je trend jednoduchých linek a hranatých tvarů. Je to trend, "metro" jen sledovalo trend této doby, naopak tedy bylo co se týče designu popředu (teď nehodnotím použitelnost, ale trendovost designu). Když si dnes zaplatíte za design pro logo Vaší firmy nebo výrobku, designěři Vám navrhnou podobné logo i když se budete zabývat třeba výrobou/prodejem toaletního papíru. Váš osobní názor v tom nehraje roli (pro úplnost ani můj). Jde o to že Metro šlo s dobou a s jeho designem problém nebyl, problém byl spíše někde v UX, nikoliv v designu. Kritizujete-li však dnešní trendový design, ukazujeto jen, že jste designový dinosaurus a neznalec

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V anketě chybí možnost "Je mi to u zadele", takže jsem nehlasoval.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V ankete chyba aj dalsia moznost "obe su skarede".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mě se líbí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz jen cekam na dalsi prínosnou zpravu, ze v ramci gender-race equality jejich vyvoj team tvori zapalene absolventky gender studies z ami univerzit a druhou pulku inzenyri z Burkina Faso :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Podľa CPU čo Intel v posledných rokoch uviedol na trh, to už tak asi aj funguje :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

> inzenyri z Burkina Faso

To uz se stalo, a muzete za to podekovat byvalemu sefovi, BK. A s gender-race equality to melo hovno spolecneho, slo proste a jednoduse o oblibene katovani kostu. Jak se o neco pozdeji ukazalo, na nespravnem miste, ale usetrili a to je prece hlavne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne - je to uplne fuk. Mne se realtivne libi, ale podstatne je na cem budou.
A nejlepsi je stejne http://peklo.biz/hex-anthill.jpg ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Grafika Intelu je teď plně kompatibilní s W10. Teď jen chybí kampaň, že jsou procesory Intel ty jediné, které plně a oficiálně podporují Windows 10 a bez nich nevyužijete plného výkonu Vašeho Office 365 či průzkumníka souborů.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Presne niečo v tomto zmysle som chcel napísať, ale Ty si to vystihol lepšie. Tie logá sú dokonale vhodné do mizerného Windows 10 vizuálu. A keďže Microsoft nejaví žiadnu snahu zlepšiť svoj Windows scheduler pre viacjadrové CPU a la AMD Ryzen, tak toto je pre Intel+Microsoft jediná cesta, ako ďalej tlačiť tie svoje sračky na trh.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nadherna loga, takova metrojdni, pulku prace uz v Intelu odvedli, ted uz jen k tem logum taky vyrobit nejaky slusny procesor!

Edit: Nehlasoval jsem, chybi mi tam moznosti: skoro jsem se z toho posral, je mi to u zadele, Intel si z nas dela prdel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak už došlo na loga... čím, dál lepší.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

much logo, many cock speed

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

intelu pomoze len povestny 10 nm proces (povodne plany 100.8 MTr/mm^2 dnes realne medzi 80-90 MTr/mm^2) ktorym by este aj dnes predcili desktopovych 7 nm TSMC (67 MTr/mm^2 pre HP cipy na rozdiel od 7 nm mobilnych SoC a 95 MTr/mm^2), ale idealne intelovych 7 nm (povodne vlhke plany 242 MTr/mm^2, realne to bude cca 170 MTr/m^2), ktorym by udreli (alebo sa vyrovnali) na 5 nm TSMC s hustotou o 80% vyssou ako 7 nm TSMC ... a plus nova mikroarchitektura s IPC aspon o 30-40% vyssim jak nebeske jazero z roku pana 2015

obavam sa ale, ze nove loga nic z toho nezabezpecia

btw. krasne vidiet to zlavovanie intelu z vlastnych ambicii ked z 2,4-nasobku Tr hustoty presli na 2-nasobok (14 nm povodne plany 43 MTr/mm^2, 10 nm povodne plany 101 MTr/mm^2 kde vzniklo v 2018 par tisic waferov 15W 2C ULV i3 CannonLake, zredukovane na 80-90 MTr/mm^2 a najsamlepse su tieto vlhke plany intelu s koeficientom 2,4 vidiet na 10 mn vs. 7 nm: 101 vs. 242)

na zaver ale treba dodat: IPC a vyrobny proces nejsu jedine vlastnosti co zarucia vyborny produkt :) vidme max. 4C8T LadoveJazero s IPC o 18% vyssim jak NebeskeJazero, ale kvoli domrdanosti 10 nm v celom modelovom porftofiu v priemere o 15% nizsimi frekv. (lebo to proste hreje), co "krasne" vykompenzuje narast IPC a druhy 10 nm fail je na svete (max. 4C cipy, nizke frekvencie .... predosle 14 nm mobilne cipy intelu to valcuju ... proste druhy 10nm fail ... uvidime jak dopadne mobilny 10 nm pokus c.3: WillovCove v RaketovomJazere .... podme intel ides: do tretice vsetko dobre)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když už přeleštili několikrát HW, tak se rozhodli přeleštit i logo. Ono změna log, sloganů a podobně nastává obvykle v situaci, kdy došel dech, nebo se zrovna nadechujeme. U intelu to bude asi ta první varianta. Někde doma ještě mám roli s nálepkama, nesoucí velký kulatý logo intel inside.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Měl by zvolit logo Intel Outside, to by se kupovalo ve velkém a možná by i na tom vydělal:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Me se loga nelibi, protoze obsahuji bile pismenka. Jsou tedy rasisticke a mohou za vsechno zlo ve svete CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já si myslím, že nová loga by měla přijít s až neshitoidními produkty Intelu. Až zase začnou dělat dobré produkty, je čas na změnu log, aby se tím udělala tlustá čára za předchozím odpadem. Se současnou generací Intel CPU je tedy na to ještě brzy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nechybí tak náhodou Intelu nové konkurence schopné procesory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to stejně hnusný jako nový etikety na Budvaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to protože je takový trend, tzn. že se dá očekávat že "hnusné" bude časem všechno :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší čas změnit logo diit.cz, třeba dva panáčci "i" by se drželi za ruce a jeden by byl černej ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Druhý by byl hnědá žena.

S penisem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

ve středním/pokročilém věku praktikující animismus v kombinaci s křesťanskou verzí islámu. Z loga by to sice nešlo poznat, ale v designovém manuálu by to mělo být uvedeno. Spolu s tím, že je veganka a je genderfluidní, tzn. ten penis má připínací pokud se zrovna cití jako muž. Pokud se zrovna cítí jako žena, tak stejně preferuje ženy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam nebude alespoň jeden pansexuální Inuita, záhájím vlnu násilných protestů...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je zjevná diskriminace menšiny nekrofilů, tzv. nekrofobie. Měla by tam být alespoň jedna zombie! :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, zatím mi web diit.cz přijde docela rasistickej, když je v logu jenom borec se žloutenkou C a běloch ;) Ale tak dám vám ještě šanci to přemalovat, než vás nahlásim Jourové ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Né, ten oranžovej je Trump přece.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

..důležitější je, kdo z těch dvou dělá poctivější salám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D ty seš taky hnědá žena lol, snad snědá ne? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se hlavně těším na lové lepíky díky Intel Inside Program Label request: https://i.imgur.com/Gkv82Sh.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ha, koukám, že taky sleduješ r/thinkpad :) V diskusi pod tímto příspěvkem byl nasdílen tento odkaz a tak jsem si nejprve myslel, že je to fake https://app.smartsheet.com/b/form?EQBCT=946510ad2aab4ad2a4f9fd73f6fc1c26 ( Přeci jen, takový smartsheet si může vyrobit kde kdo ), ale Intel na něj skutečně odkazuje ze svých stránek https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005707/proce.... Zajímalo by mě, jestli má AMD podobnou službu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no co.
pokakal sa technologicky vyvoj tak aspon bude nove logo. takze obal preda.
a ked sa tie h.vna tak dobre predavaju
https://cs.wikipedia.org/wiki/Um%C4%9Blcovo_hovno

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že produkty Intelu už lepší nebudou, protože všechny potíže už jsou vyřešeny, když se firma zabývá takovýma prkotinama.

Já si myslím, že by se měli vrátit ke starému logu se snížem e (https://vignette.wikia.nocookie.net/logopedia/images/3/36/Intel_old.svg/...), protože by to aspoň reflektovalo, v jakých sračkách ta firma je, co se týče reálné konkurenceschopnosti.

No, ale jedno se musí uznat: marketingové oddělení je teď asi nejvýkonnější jednotkou firmy soudě dle toho, jakej má ta firma pořád ještě na trhu podíl. Tak to holt asi oslavili novým logem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Troll inside.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.