Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel Ivy Bridge bude mít až o 25 % rychlejší CPU a zhruba 1,5× rychlejší GPU část

jsem zvědav jestli ti lidé, kteří nadávali Llanu za zbytečně výkonnou grafiku budou nadávat za to samé i Ivy bridge, neboť i jeho grafika se dostává do stejného "problému" kdy je zbytečně výkonná na 2D, ale zároveň nevýkonná na hry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono to bude ale asi trochu jinak. podle me bude zase intel vydavat dve verze- slabsi a silnejsi. sice netusim, jak by to nejak smysluplne mohli cislovat, ale to uz je detail

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lide kteri nadavaji APU za zbytecne vykonnou grafiku jsou naprosto dementni, na nizsich rozlisenich zvlada hry dobre :)
A grafika v Intelu bude konecne postacovat napriklad pro CS na 100FPS nebo WoW, takze vykon je tak akurad :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Finta je, ze grafika uz neni jenom na grafiku, ale jeji dost zasadni vyuziti je v akceleraci prehravani videa - verim, ze v tomto je energeticky efektivnejsi GPU nez CPU. A tady ma Intel co dohanet. Samzrejme nevim, jestli to neni otazka ovladacu, na Intel by neco takoveho sedelo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl by sis uvědomit, že co se týče přehrávání videa, je grafická karta Intel energeticky efektivnější než AMD již dnes :-)
Tvrdí se, že podává méně kvalitní obraz. Ale to jsem na vlastní oči neviděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podavala. Prave u IB je zcela propracovane Filtrovani takze v prehravani videa uz se AMD nemuze rovnat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ony uz su niekde vysledky z porovnania kvality prehravania videa na IB? AMD dostavalo skoro najvyssie hodnotenia, takze Intel ma co robit aby sa dotiahol a pri fungovani SW oddlenia Intelu by ma neprekvapilo, keby este ani nebol vybrany tim zodpovedny za driver.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vtip je v tom ze to byla prvni vec kterou mela IB mit (Grafika). Nove Filtrovani. Uz v prvnich prospektech bylo ze to MUSI opravit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako obvykle jsi mimo. Lide nadavali na to, ze na tak silnou igpu ma llano nizky procesorovy vykon. To je sakra rozdil. Nastesti tohle u intelu nehrozi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"A tak by mohli např. ti, kteří stále ještě používají procesor v patici LGA775 zauvažovat o upgradu i z hlediska návratnosti za energii, zejména pokud jde o energeticky nenáročný segment"

spotreba procesora sa ale na celej spotrebe podiela malou mierou, takze az take vyhodne by to nebolo. Rozdiel v spotrebe par watov ale navratnost investicie do upgradu by bola velmi dlha. Jednoznacne sa to neoplati.
Prave v energeticky narocnom segmente by sa skor oplatil upgrade lebo tam je rozdiel spotreby markantnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift zjevně narážel třeba na upgrade z Q6600@3GHz+ se spotřebou 150 - 230W kde podobný výkon lze dostat z i3SB při spotřebě cca 50W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono kým príde Ivy Bridge, uplynie pol roka, kym budu ceny CPU + MB za prijatelne ceny to ešte potrvá možno ďalší pol rok. Vymenil som nedávno C2D 6850 za Ci7 2600 za celkom dobru cenu, mat cca o 25% ? výkonnejšie CPU až o rok sa neoplatí čakať, pre toho kto chce upgradovať.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ceny IB nebudou o moc Vyssi jako SB (Naklady jso ujeste nizsi, priplatek bdue pouze kozmeticky za novinku) a desky muzete pouzit stejne takze je to blbost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel tím číslovaním skutečne mate, nejprv uvede 2 generaci architektury Core s přídomkem "2" a doznačuje dle výkonnostní třídy, těď uvedl Sandy Bridge-E ale už s hlavním číslem 3 a zas třída dle výkonu modelu a odemknutí násobiče, sem velice zvědav když uvede Ivy Bridy třídy E jestli otvoří nově 4 tisícou řadu, nebo si to jěšte před samotným uvedením Ivy Bridge uprace. Takto to dost mate, Sandy-E mělo být už ze začátku blíže znační dvě ku příkladu Core i7-2960X a nově 3 tisíca řada měla a mohla cela pojmout "3D" architekturu tranzistoru, zbytečna blbost s přepáčením a jěště mi je líto majitelů desek se socketem LGA1156, chudáci dali za základní desku nemálo peněz a nemužou teď s klidným svědomím upgradovat ze třídy Nehalem na Sandy až Ivy Bridge jenom pro hloupost jednoho pinu viď. politika Intelu. Já bych ještě docela rád vědel či nová iGPU třídy HD 4000 má v plánu realizovat něco... jako Eyefinity nebo Stereo 3D technologie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem jeden z těch "nešťastných" majitelů 1156. Deska nebyla zas až tak drahá - obdobně vybavená deska pro AMD stála jenom o málo míň. Teď zpětně si občas říkám, jestli to nebyla trochu chyba. Výkonu mám sice víc než dost (pro tuto chvíli), ale možná jsem měl ještě půl roku počkat a koupit 1155. Na druhou stranu - předchozí AthlonXP mi výkonem vystačil řadu let a kdo ví, co bude na trhu až opět přijde čas na změnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eyefinity a 3D na takove grafice je Cira blbost. A Zmena patice byla Marketing aby Intel videlal. Tak jak to bylo u Microsoftu s Windows Vista a 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud už jsi majitelem LGA1156, pak si myslím, že máš na dlouho s výkonem vystaráno a nemusíš několik let nic řešit. Stačí osadit nejvýkonnějším dostupným procesorem a upgradovat můžeš klidně až v době, kdy DDR4 paměti budou cenově na úrovni DDR3 před půl rokem ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.