Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel má zase problémy s monopolem

Jojo, nebýt antimonopolních úřadů, tak jsme všichni už dávno v pr...i. :-(
Bohužel, ale Intel nedělá nic protizákonného, neboť pokud se ukáže, že nabízené slevy byly takový, že po jejich aplikaci nedošlo k prodeji výrobku (CPU) pod jeho výrobní hodnotou, pak je vše v pořádku a nedá se svítit. Tomu se říká kapitalismus ... likvidace konkurence je běžná záležitost a není na ní vůbec nic špatného (myšleno z pohledu ideologie kapitalismu a jeho zákonů, nikoliv z pohledu nás uživatelů, kteří na likvidaci konkurence vždy proděláme, protože po zlikvidování konkurence se ceny rapidně zvýší :-( ).
Budiž síla s AMD k odolávání nátlaku mnohonásobně většího Intelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a prave na to by si AP mohl posvitit - zvednuti ceny po odrovnani konkurence by melo byt trestne - zneuziti monopolniho postaveni, jinak bych proti cenove valce nemel vubec zadne namitky (akorat nechapu jak se Intel dostava pod hranice AMD - vzdyt AMD je levnejsi nez Intel - ale uz se v IT skoro rok nepohybuji)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem neni ve sleve, ale v tom, ze se prodejci museli zavazat, ze nebudou nabizet procesory od AMD....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Macros: Nezákonnost (resp. spornost obchodních praktik) ale v tomto případě není v tom, že by Intel prodával CPU pod cenou, ale že nabízenou slevu váže na omezení/zrušení nákupu CPU jiných.  Zní to sice podobně jako "slevy ...jejich aplikaci nedošlo k prodeji výrobku (CPU) pod jeho výrobní hodnotou" vázané čistě jen na obrat, ale totožné to není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cynik ve mne by tomu rikal sleva za exkluzivitu (.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pratele, Intel padnout AMD nikdy nenecha, pokud nebude muset. Nezapomente, ze by byl jiz nejspise nasilne rozdelen jako monopolni vyrobce procesoru pro PC. Priklady zname z roku 1910 - Standard Oil a v 70-letech AT&T. O 10 let pozdeji to de facto byla i IBM. Tyto spolecnosti oproti konkureni prilis narostly, proto je rozsekli...
Sveho konkurenta si tudiz bude naopak hyckat. Jen mu nenecha prilis vydelat na svuj ukor. I kdyz vlastni nemalo jeho akcii...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ze nekdo dava slevu pri exluzivnim prodeji ????  a kdo ne??? Kdyz budu chtit v hospode prodavat coca-colu (excluzivne) dostanu lednici a velmi zajimave ceny, ale kdyz budu v te lednici mit i pepsi .... ????
To ze intel ze exluzivitu nabizi marketingovou podporu (at uz ve forme slev, ci jinou) je naprosto v poradku. Kazdy ma moznost na vyber, nikdo neni nucen prodavat vyhradne intel, ale samozdrejne pak (kdyz budu podporovat i konkurenci) mi intel asi neda takove bonusy ...
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ja fandim AMD podle me sou ohodne lepis a za mensi cenu mam doma A64 3200+@4100+ a za  ty prachy neni co resit a teplota 40° :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Ivan:  Možná si nevzpomínáš, ale Prazdroj (ještě před jeho koupí SABem) už u nás za podobné monopolní "lednice" (resp. jinou hospodskou výbavu) před časem pokutu dostal. Jsou prostě praktiky, které má monopolní výrobce zakázány. Jde s tím nesouhlasit, jde proti tomu protestovat, ale ... 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem docela zmatený, četl jsem již pár článků o tom, že

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se ale znova. Již jsem četl pár článků na téma Intel vs AMD. Jen mě udivilo, že AMD má celosvětově nějak 10-20 procent. Nevím přesná čísla. Já osobně ale již od doby prvních Duronů o intel ani nezavadím, jelikož s ohledem na mé nároky mi AMD pokaždé poskytlo nejlepší poměr cena/výkon/spolehlivost. Teď si myslím že i AMD docela boduje v kategorii výkonných procesorů pro domácí počítače. Spousta lidí co znám si počítače kupuje s procesory AMD a v okruhu mých známých to je min 70/30 pro AMD. Čím to teda je že ten poměr je takový jaký je? Jsou do toho započítávány i serverové a průmyslové aplikace? Jak tento poměr vypadá ve stolních počítačích?
Standa

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.