Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel o vývoji Xboxu pro Microsoft: Dělali si z nás šoufky!

chapu ze xbox zajima lidi co nemaj prachy alespon na midend PC nebo hrajou tak malo ze jim to za to nestoji ale z meho pohledu je od doby co xbox nema exklizivky zcela zbytecna konzole a volba je pak jasna... PS5

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A proč by měla být volba jasná? Pro těch pár exkluzivních ptákovin, co je na PS5? :D

Já bych si třeba nekoupil žádnou konzoli, ale testoval jsem zrovna ten XBOX a jako nenašel jsem na tom nic špatného... funguje to hezky, s Game Passem tam je plno dobrých her, je to tiché, "nic" to nežere... V době, kdy jsem to zkoušel to stálo 13 tisíc a PS5 17 tisíc... takže už z tohohle pohledu je jasná volba XBOX.

A rozhodně není dobré, pokud by byla na světě jen jedna konzole... Sony by si pak diktovalo ceny a to by se nikomu nelíbilo... Jen ať hezky soutěží, těží z toho pěkně běžní lidé, protože za ty prachy, co to stojí si koupíš nové možná tak kancelářské PC, které se výkonem tomuto asi ani nepřiblíží.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ne každý chce hrát stovky her z Gamepassu a ty ostatní se stejně cálují + i různé DLC (datadisky)...
Series X nic nežere? Žere i přes 200W, výkonově to je na úrovni dnešních karet pro FULL HD, ale vývojáři dělají zázraky. Takže buď dynamické rozlišení nebo 30 FPS. 4k konzole to není ani omylem. Na to je tahle generace slabá...

Co je ale nejzajímavější, hry na Xbox One X kolikrát vypadaly a běhaly lépe než nové nextgen hry na Series X. Takže nextgen pocit nějak není...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš a jako na PS5 nebo na počítači si jinak ty hry jako nemusíš kupovat nebo co? Co to je za argument proboha?

Ne tolik určitě nežere... během aktivní náročné hry žere mezi 160-180W, což je na dnešní poměry naprosto v pořádku.

Ano, je tam dynamické rozlišení, upscaling... je tam grafika na úrovní Radeonu 6700 a tahá to 4k ... logicky to nezvládne v nativu, stejně jako PS5. JENŽE koho to zajímá u konzole na 13k, když to v podstatě ani nemáš šanci zazamenat? Já nevím, co hraješ za hry, ale všechny AAAčka a moderní FPS, automobilové hry tam vypadaly velice dobře. Nikde jsem si nevšiml žádného snižování rozlišení, artefaktů nebo něčeho... funguje jim to moc dobře. Na konzoli za 13 tisíc bych řekl, že to je husarský kousek.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Forza Motorsport s novou úspornou HDR TV a spotřeba 350 W (grafika na první pohled ošklivější - měkčí než FM7), z toho TV kolem 150W. Switch se stejnou 65" QLED TV ve FULL HD a automatickým jasem (6) a spotřeba 80 W (jednodušší, ale pěkná grafika, třeba rozdíl mezi 4k ORI a FULL HD Mario Wonderem je neznatelný). To není kritika, ale píšu to spíš pro zajímavost. Spotřeba odpovídá výkonu. Ale rozdíl v nastavení stejné TV může dát i 100W.

Když se řekne jak je Gamepass super, tak je potřeba taky říct, ale... A o to jsem se snažil, ne pro každého je super. A je to vidět na počtu předplatitelů... Není to takové terno jak to vypadá. Stoupne to na nějakou hru, pak zase klesne... Pro MS to taky terno po akvizicích není, musel by zdražit, aby vše ufinancoval a proto se začne portovat na PS5 a je možné, že některé hry nepůjdou do GP hned.

Moje kritika ale není na Series X, to je dobrá konzole na rok vydání, ale na Series S - když jsem na tom zahrál Forzu Motorsport, tak byla vyloženě hnusná, skoro jako X360 hra... Na opravdovém Nextgenu ji rychle dochází dech, má málo paměti (problémy s BG3) a nové hry leckdy vypadají špatně.

Rozhodně jsem nepsal nějak konfrontačně, spíš jsem chtěl doplnit, co jsi napsal... Tak hned nestartuj.

A ano, díky kvalitní mezigeneraci nemám z nové konzole nextgen pocit, jediné, co je vidět na první pohled je rychlost SSD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám Xbox series S 1 TB a hraju právě jen forzu motorsport a pak s přítelkyní plošinovky a forza motorsport je úplně v pohodě. Hlavně za ty prachy lidi nekoukají tolik na grafiku, ale že to jede na 60 fps a stojí to pár kaček. Vždyť jsem to dostal v akci za 8000Kč se 3 měsíci gamepass ultimate. Teď stojí 7500. A základní series S stojí 5700Kč. Za ty peníze lidi na grafiku z vysoka ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prodává se pod deset tisíc už i Series X (i na alze, datartu...). Nějak jsem nepochopil toho, kdo si koupí 3x slabší konzoly za skoro cenu té silnější... Jednoho vidím... :-)

Ale uznávám, že spousta her vypada OK a když člověk neřeší ,tak si zahraje vše - ORI či Forza Horizon 5 na Sku vypadají pěkně. A takových her je dost. Spíš mě zklamal MS, že FM se tak nepovedla, čekal jsem, že to bude hra, která ukáže, co slabší konzole dokáže a že okruhovka bude mnohem ošklivější než FH5 mě vůbec nenapadlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože v době kdy jsem ho kupoval byl o 3000-4000 dražší a hrajeme na něm jen pár her, primárně nenáročné gaučovky. Takže "za skoro cenu" fakt ne. Navíc xbox series X má naprd tvar, který se nevejde do mého televizního stolku. Mimochodem kvůli barvě a tvaru jsem bral tu 1 TB verzi. O výkonu to u konzolí prostě není a je to vidět na úspěchu switche. Lidi se chtějí bavit a hrát si v pohodlí (nebo kdekoliv viz switch). Tohle není PCMR.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na nenáročné gaučovky máme Switch, baví se tam celá rodina... :-) Je jich tam plno. K tomu Series X primárně na auta. Občas něco jiného. Na Switchy auta až na Mario Kart nejsou nic moc. Ale i tak věřím, že nenáročnému stačí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně "Series X" má tu štěrbinu, kdo hraje jen trošičku víc než "vůbec", tak se mu to musí díky bazarovkám nutně vyplatit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo štěrbinka a momentálně rozdíl 2000 Kč...

A až jednou tu konzoly bude člověk prodávat, tak se prodá mnohem lépe. A ten 3x větší výkon je u některých her hodně znát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Absolutní lenost prodávat hry jako placky za 100Kč a kupovat hry jako placky. Kvůli tomu jsem měl BD přehrávač ve starým xbox one a neprodal jsem nakonec ani jednu hru, všechny jsem je daroval známým a ty poslední jsem dokonce přibalil k té konzoli pro děti známých i s xboxem zadarmo. S gamepassem to vůbec není potřeba řešit a zároveň můžu hrát i na PC spoustu dalších her. A že to stojí 4x700Kč ročně? No fíha :-) Kam se to hrabe na netflix a disney+ a to co jsem utrácel na steamu za hry.

My prostě na té konzoli nehrajeme AAA hry, které bychom furt střídali. Kdo to tak dělá, tomu se to asi vyplatí. Mně ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je snad lepší koupit ten Switch... Pro ty, co nehrají AAA. Tam je gaučovek pro dva mnohem víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

čekám jako na trní na switch 2. Nechtěl jsem kupovat switch ke konci jeho životního cyklu

Nicméně ke hrám na switchi nedostanu PC game pass. Těch her co jsem na PC vyzkoušel, abych zjistil, jaký to je shit. A třeba Flight simulator byl fajn, ale vysolit za to ty prachy bych fakt nechtěl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky čekáme na Switch 2 - ale původní nechám dětem.

U Switche jsou výborné ty kazetky, člověk to prodá po dohrání za 2/3 ceny. A nebo koupí a pak prodá bazar a netratí skoro nic... Sice není Gamepass, ale ve finále to vyjde docela dobře. Pro spořivé.

Já to moc neřešil, hry ani prodávat moc nechci, však si je ještě zahrajeme na Switchy 2. Ale utopeno je v tom dost peněz... Ale stejně člověk furt řeší nějaké dárky... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na switchi čekám, že to bude horší (dražší). Ale zase si to vezme děcko do auta. A taky si ty hry začne vybírat sám, teď to má nařízený tím, co je v gamepassu nebo co si neseme ješte z xbox one jako digilicenci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tou "slabší za cenu silnější" myslíš Switch, tak u něj jde o něco úplně jinýho než hrubej výkon.
1) exkluzivity her ideálních pro prcky (Zelda, Labo, sporty jako box, lukostřelba)
2) přenosnost. funguje to stejně v obýváku u televize jako v autě
3) Nintendo hodně hlídá kvalitu her v shopu a na shity tam nenarazíš
4) za vysloveně směšný předplatný knihovna snad všeho, co kdy od GameBoye nahoru vydali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu zvysenou spotrebu u TV dela zapnuti HDR, u monitoru je to stejne. Hadej proc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však vím, psal jsem to pro zajímavost... Že jedno hraní na TV žere 350W a druhé 80W. Takže tip pro šetřílky... Kupte dětem Switch a ne PS/Xbox... :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Forza Motorsport je hnusná i na PC jednoduše protože ji vyvíjeli lemplové, to není problém Xboxu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vnuknul jste mi myšlenku, udělat srovnání na PC. Když už to mám v ceně ...

Jinak existuje srovnání grafiky Forza vs Gran Turismo na YT a před pár měsící jsem na to koukal a že by to byl nějaký zásadní rozdíl se mi teda nezdá.

https://www.youtube.com/watch?v=F5lKjwBP2lg&t=2794s

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přijde ti normální, když je řeč o spotřebě konzole, začít do toho matlat spotřebou TV? Nota bene, když máš nějakou zářící bestii, u které po zhlédnutí Oppenheimera zůstanou po divácích jenom stíny na zdech? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli normální, ale zajímavé ano. Protože PS5/Xbox Series se běžně provozuje s HDR, Switch ale HDR nepodporuje... Takže asi tak... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsem nenarazil na nic, co by v HDR vypadalo tak výrazně líp, abych to nepovažoval za nesmyslně přehypovanej termín.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I výkoná bedna za cirka 50k se ti časem zaplatí na nižší ceně za hry. A vzhledem k tomu, že konzole směřují ke konci prodeje fyzických nosičů, tudíž i konci přeprodeje her, tak se doba po kterou je koupě konzole výhodnější než koupě silného pc zkrátí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a bude to Nvidia hw s gen post blackwell+ARM, to by byla dělovka...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavější by byla kombinace IBM Power10 a GPU od MTT.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mylite sa drahy pane, pretoze najviac cool, uz len z hladiska brandingu by bola konzola so slovenskym CPU Prodigy a GPU na baze Metal (Apple).

Yep, to by som si vypocul.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to jo, ale jak dopadlo Sony s exotikou, že...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějak si neumím představit skloubení produktu od nVidia a nízké ceny pro zákazníky :D :D :D

Ale pokud chceš nahnat ještě více lidí k novému PS, tak to potom ano :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

tak samozrejme hardware nVidie + nizka cena se zkombinovat da, jenom to bude mit zlomek vykonu co soucasnej xbox.. viz switch.. ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Do vykonnej konzoly si neviem dnes predstavit iny HW nez ten od AMD. S vykonnym CPU aj GPU a aj bezproblemova spatna kompatibilita. Ak ale ma byt druha konzola naozaj handheld, tak tam NV ma co ponuknut. Uvidime co dnes Microsoft povie. Potom budeme mudrejsi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Xbox? Kdo by to chtěl? Vždyť to je na Samovraždu.

"Cela, kde si Breivik odpykává trest v posledních dvou letech, se nachází ve věznici v obci Ringerike. Jeho vyhrazený prostor zahrnuje .... Xbox...Nyní má sklony k sebevraždě .... Je závislý na léku na deprese Prozac..."

Zdroj:
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-xbox-a-andulky-mu-nestac...

EDIT:
Dostal co si zasloužil. Být zavřený v jedné místnosti s Xboxem. Tomu říkám trest hodný masového vraha.
Nedivím se že jeho právník protestuje. Tak kruté a nelidské zacházení.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A jako bonus AFAIK nemá konektivitu, takže všechno pěkně singleplayer :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Intel o vývoji Xboxu pro Microsoft: Dělali si z nás šoufky!"

Tyjo tak to radeji aby nechodili na diit. Tady si z intelu teprve delaji lidi šoufky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Intel si dělá šoufky z nás.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

evidentne prijde nejaka zmena ve strategii vydavani xka, protoze prosaklo ze by ms mel davat svoje exclusivky i na psko
nemela bejt nejaka prezentace spencra dneska nebo zejtra co bude o budoucnosti xka?
protoze je evidentni ze dalsi konzolovou valku stejne nevyhrajou pokud pojedou ve stejnych kolejich jako doted

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Intel si z nás šoufky nedělá? :-) Té firmě se nedá věřit ani nos mezi očima... MS nejspíš couvl, když zjistil, že papír a realita je jinde. Nikdo nechce 400-500W konzoly k TV, když konkurence umí s stejný výkon za polovinu.

Jinak si moc nepamatuji, že při startu poslední konzolové generace mělo Sony co prodávat, na PS5 se čekalo i přes půl roku. Xbox Series X byl lépe dostupný, na Series S se snad ani nečekalo...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Možná lokálně, ale ne z globálního hlediska:

https://www.theverge.com/2021/12/22/22826106/microsoft-xbox-series-x-con...
https://www.windowscentral.com/microsoft-expects-xbox-series-x-xbox-seri...
https://www.gamesradar.com/ps5-stock-and-xbox-series-x-will-be-available...

Realita byla nakonec podle statistik taková, že Microsoft v roce 2020 prodal třetinu konzolí co Sony a pozice Microsoftu se začala lepšit až někdy kolem pololetí 2021.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to možné, že náš rybník měl Series X dostupnou, protože o ni nebyl takový zájem jako o PS5.

Ale Series S byla dostupná mnohem lépe. Viděl jsem ji opakovaně i na Amazonu, když ty ostatní nešly koupit. Snad i teď je více prodaných Series S než Series X... A to už se nechá Series X koupit pod 10 tisíc.

Důvodem je i to, že o Xbox už druhou generaci je výrazně menší zájem než o PS5. Náročnější hráči hrají na PC, méně nároční se spokojí se Series S (co těm dětem zbývá, když jim ji přinese Ježíšek...). Pro hodně lidí je herní konzole synonymem pro PSko... Series X se proto prodává velmi bídně i teď.

A Nintendo se switch všem vypálilo rybník... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Series S je pro děti na ježíška náhodou naprosto ideální "hračka".
Člověk k tomu koupí Minecraft GTA a Roblox a je rok klid :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda... Ale ještě lepší je pro děti PC, aspoň se na něm naučí... Než sedět jen u TV.

Překvapilo mě, že i v Minecraftu se dají naučit algoritmy a základy logiky. Kluk v tom dělal pěkné logické obvody.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba je do toho ale nutit. Neteře pomalu samy zjišťují, že se ten Minecraft hraje na PC o kousek líp, přesněji a rychleji. Zase na Xku si obě stoupnou před 4k TV a hrajou ve splitu. Táta si s nima občas zahraje z notebooku a spoustu dalšího, protože GamePass. Teď hráli i Overcooked 2 dokonce ve čtyřech. Xbox, dva notebooky, jeden GamePass (vládne všem).
Já si naopak myslím, že PSku teče do bot. Tenhle rok vypustí hromadu exkluzivek i na PC, proč asi?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto das diteti oboje. Sko nic nestoji, zvlast kdyz se odecte porizeni gamepadu k tomu pc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mne je luto ze ukoncili kinect .. hoc by len preportovali starsie hry.. a to by mi stacilo aj tych par adventure a sportovych co uz boli na x360 (len s lepsou citlivostou)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kinect byl ve skutečnosti jediný důvod, proč jsem o XB uvažoval. A pak PC variantu zařízli, pak ukončili výrobu i varianty pro XB, a pro novější už o něm ani neuvažovali.
Další věc byla, že úplně na začátku opatrně slibovali, že by XB měl i režim desktopovýho PCčka. Sice žádný dělo, ale na kancelářskou práci dostačující. A pak najednou ticho a už se k tomu nikdy nevrátili. Dost mi to připomíná Windows Phone.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to tak, že A) MS maká na nové konzoli naprosto tajně s AMD a dotaz u Intelu byl jen mlžení, nebo B) MS zaspal, podělal to a teď neví kudy kam. Je tady ještě slabá možnost C) - MS maká na nové konzoli s třeba s Qualcommem, ale to by musel zahodit kompatibilitu s hotovými hrami a začínat znova - o tom dost pochybuju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Znovu a lépe? :-D Na to nakoupil moc studií... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Signály co bude dál... to je přece jasné, platforma wintel bude kralovat už nejen v kanceláři, serverech, HPC ale nově také v obývácích!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Další generace konzolí je reálně zatím dost ve hvězdách a je to logické.
Pokud dnešní PS5 bude zvládat věci jako GTA6 (samo ne ve vysněném 4k, ale tohle si v budoucnu vezme na starost "AI upscalling"), tak není úplně kam spěchat.
Nintendo i SteamDeck nám ukazuje, že dávno není vše jen o hrubém výkonu.

A hlavně, v současných konzolích je RDNA2 a "vrchol v PC po 3letech" je RDNA3 (3.5), který není ani o píď dál, takže připravovat novou generaci konzolí která bude o řády výkonnější asi není úplně na pořadu dne..
Respektive před rokem 2028 určitě něco razantně rychlejšího v konzoli nebude.
Ani v PRO verzích nečekejme nějaký super zdrcující rozdíl.

A naprosto vesmírné skoky které jsme zažili mezi PS1 a PS2, nebo ještě i PS3 už nikdy nebudou. Není už kam tak masivně skákat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„A hlavně, v současných konzolích je RDNA2“

Jde o hybrid RDNA s RDNA 2 prvky (ray-tracing).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj je to možné, díky za upřesnění, každopádně myšlenka byla, že do další generace - tak aby se tomu dala skokem ve výkonu říkat generace zatím nemáme co dát...
RDNA3 je s prominutím nic proti RDNA2.
Možná chystaná RDNA4 nebo její refresh, která se vzdá highendu a bude tlačit efektivitu + cenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já těmto spekulacím nerozumím. Konzole nikdy neobsahovaly hardware, který byl aktuální v době, kdy se o nich začalo mluvit, takže zmínky o RDNA 3, 3.5 nebo 4 (tj. letošní hardware) mi přijdou bezpředmětné. Microsoft loni na nějaké interní prezentaci zmínil, že pokud nový Xbox vznikne ve spolupráci AMD, bude vybaven RDNA 5.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No zmiňovat to může - musí.
Otázka je, jestli to budou schopni do příchodu nové generace zrealizovat.
A jestli to nebude stejný "posun" jako RDNA2 vs 3. To by tu konzoli ani nemělo cenu vydávat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle dalsich drbu na MLID, ma byt prelomovejsi architekturou az RDNA5. Dokonce by to mel byt "RT monster" podle RGT. Ale jsou to porad jen drby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rád tomu budu věřit.
AMD něco podobného potřebuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O řády výkonnější? Takže jako 100x? 1000x? :-D

Xbox One X - 6 TFflops
Series X - 12 TFlops
Series S - 4 TFlops...

Teda, to se načekáme... :-)

Další generace nebude tak o výkonu, ale o kvalitě upscalingu (AI), takže je možné že hrubý výkon moc nahoru nepůjde, bude se asi zlepšovat RT (i když ten nikdo moc nechce a rozdíl většina lidí ani nepozná). Je to pro fajnšmekry.

Takže další generace klidně 3-4x větší výkon než součastná a o řád ani omylem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft oslovil Intel a NVidii, protože se domníval, že tím zatlačí na cenu u AMD. Je naprosto zjevné, že Microsoft chce vyrábět i další konzoli na AMD platformě, jen jí chtěl mít proti Sony levnější a proto ta nabídka Intelu. NVidia prý nereagovala vůbec, Intel tímto způsobem, který myslím byl vzhledem k tomu způsobu oslovení naprosto adekvátní.
Fakt je, že má MS proti Sony zpoždění. Ale času je dost, takže nic, co by nešlo dohnat.

Jinak osobně jedině PC na hraní, ale vzhledem k ceně herního PC 30K+, tak je jasná výhodnost obou velkých konzolí. Názor k tomu mám ten, že Sony jako firma je mi nesympatická, ale v případě konzolí, kdybych měl volit jen z nich, tak bych šel do Playstationu, protože Sony víc lokalizuje do češtiny než Microsoft, pro mě je to důležité. Jinak se mi Xbox SeX líbí víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně hraju nej na PC, ale poslední dekádu jej využívám v podstatě jako konzoli (hromadu různých konzolí - na kterých mohu nastavovat, modovat atd).

Pokud by to měla být vyloženě konzole, tak určitě PS, nějaká sympatie/nesympatie ke značce přeci nemůže mít vliv na to, jak dobré věci si tam zahraješ.
A srovnávat PS tituly se Starfieldem nebo nedejbože RedFallem - to nejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase ale nemám na hraní čas tolik, abych dokázal vytěžit i ten Xbox, takže to mě až tak netrápí. Je to ale akademická diskuze, protože hraju na PC.
Na Sony mi vadí jejich uzavřenost, jsem spíš fanoušek otevřených platforem. Uznávám však, že co se týká Playstationu, tak mají exkluzivně dobré tituly a už jsem jich se zpožděním na PC hrál několik a fakt dobré, často navíc i lokalizované do češtiny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já taky neživím Xbox, to ani není třeba když máš PC. Hry jsou stejné, stačí dokoupit gamepad
Já jen PC používám jako konzole, protože ho mám u TV a kromě PC her jsou v tom "nahrané" PS1,2,3, Wii a Switch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bouzel na pc nektere hry nejsou. Treba hokej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jop tak zrovinka ten mě naštěstí netrápí. :)
Ale není na něj ani TloU2, tak jsem koupil PS4, odehrál a ten zase prodal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. Sony víc lokalizuje do češtiny než Microsoft .."

V dobách, kdy už do osnov základní školy rvou dva cizí jazyky (a nejde o ruštinu), mne závislost na lokalizaci poněkud udivuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale když jsem byl já na ZŠ, tak byla právě ta ruština. Proto jsem psal o sobě, protože chápu, že dnešní mládeži už to přijde nepodstatné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To já taky, ale anglicky jsem se naučil z her :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A cos měl na střední?
Latinu, Franštinu a Němčinu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Němčinu.
Bez angličtiny bych se v IT neobešel, takže nějak rozumim, mluvit sám moc nedokážu. Dám hru i v angličtině, ale vytrácí se tam potom ten element odpočinku, proto dávám přednost lokalizaci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Toto u mne vyřešilo pár let sledování Netflixu v angličtině (ve všech její celosvětových accentech). Kupodivu nejen v pasivním porozumění, ale i ve schopnosti skládání vět a obratů. Bohužel stejný přístup se nepotvrdil při sledování korejské produkce na Viki Rakuten kde to odhaduji na přírustek znalostí tempem cca dvě slovíčka/rok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen v hlavě. Když rozumíš, nejdůležitější je nestydět se a mluvit. Mám zkušenost, že i angláni jsou k cizincům se špatnou anglinou tolerantní, protože když s nima někdo takovej mluví, zpravidla je to proto, že jim chce vnutit nějaký svoje peníze, což velmi dobře chápou.
Francouzi jsou v tomhle daleko horší; když na ně začneš anglicky, ohrnujou rypák že nerozumí a že musíš francouzsky, takže stačí navrhnout že budeš mluvit německy, a najednou angličtina není problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je rozdíl se učit a naučit se že :-) S rozumnou znalostí odchází tak půlka děcek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tou časouvou dotací, co na to mají .. se ani nedivím.
Hodně děcek to "nějak" proleze a pak se diví, že jim nabídnou práce leda tak v nějaké motovně u pásu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec bych se nedivil, kdyby MS čekal, až AMD pro konzoli dodělá APU s RDNA4 a bude mít SoC včetně solidně výkonné jednotky AI. Nebo také může mít již předjednanou nějakou variantu Sarlaku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě nic z toho. V době, kdy se nová generace očekává (2027-2028), by to nabízelo v podstatě směšný výkon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu co se porad resi... Uz pred casem Ms rekl ze mezigenerace nebude, jelikoz XSX je vykonny dostatecne na tuto generaci a v pripade "PRO" verze by byl vykonostni skok cca okolo max 30%... Dava to smysl, neb i kdyz vb pripade XBOX ONE a XBOX ONE X byl vykonostni skok kolem cca 250% k vyuziti vykonu moc nedoslo neb vse bylo optimalizovano na XO a PS4 a vykon vesmes vysel vnivec... Stejne tak se nepospicha na dalsi generaci... Dnes oznami ze velka konzole bude opet na AMD (nema cenu diverzifikovat trh jako v pripade XBOX 360 a PS3) z pohledu vyvoje her... Sony by mohla vypravet, co si zazila za peklo s PS3 a rozdychala to jen diky svemu postaveni....A to si MS jako druhy v zavesu nemuze dovolit... Takze XBOX s Intelem a Nvidii je mokrym snem mnoha mamlasu obhajujicich Nvidii a Intel (Co by tam intel dal je na delsi zamysleni, velka jadra zerou a topej, takze tezko, a ve vysledku by tam mohlo byt jen mnoho ATOM jader)... I navrhem HW je to v dnesni dobe nesmysl, jelikoz dostat tyto dva subjekty na jeden kremik je nemozne... A cpat do jedne krabice opet dva kremiky je kravina... A SOC vyrobi zase jen opet AMD... U hanheldu, jestli se tedy MS touto sebevrazednou cestou vyda, musi byt na ARM jadrech... Mym mokrym snem je neco na SOC AMD, ale to je jak z pohledu konstrukcniho a hlavne cenoveho nemozne, neb price gap u handheldu je mezi 300-400USD a toho se s AMD neda dosahnout, a hlavne to proti ARM dosti zere.... Cca dve hodiny hrani, je opet pro mobilni zarizeni dosti malo... A jestli je pravda co se prosakuje, ze to dostalo na starost oddeleni Surface, je spise jasne, ze zarizeni bude na SOC od Qualcomu a jejich dalsiho hybridu pro mobilni konzole, jelikoz s Qualcomem uz ma toto oddeleni nemale zkusenosti a hlavne spolupracuji na ARM verzi Windows... Zde je mozne, ze by mohla zamichat kartama i Nvidia se svoji dalsi generaci Tegry, ale myslim ze po fiasku s uplne prvnim XBOXem uz MS nebude Nvidii moc chtit a hlavne proti Qualcomu bude Nvidia draha....No uvidime co se vecer dozvime....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mac je aj tak lepsi !
Ma viac ALU !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A širší vektory!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám docela škodolibou radost, že mně vlastnění herní konzole nikdy nic neříkalo. Jo, mám doma jednu, tuším, že to je PS3, a mám ji tam proto, že nefunguje (daroval kámoš), takže spíše pro takové ty studijní účely typu "třeba se to podaří rozjet a naeXPím si na tom opravu tohohle bazmeku", ale spíš to vypadá, že ji vyhodím, protože už ani na tyhle hrátky není čas a ani chuť a nálada.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli mas moznost "expit" s reballingem tak jses dobrej... :) Neb jestli sviti zlute, tak nic jineho nepomohlo... Stejne jako u X360tky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem spustu věcí "archivoval" v očekávání, že se tomu někdy věnuji více času.

Při posledním stěhování jsem se rozhodl udělat "radikální řez" a vše, na co jsem 10 let nešáhnul, posunout do sběrného dvora.
Pak jsem to ještě zpřísnil na 5 let ..

To najednou klesla spotřeba úložných prostorů :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.