Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel ohlásil Tiger Lake, slibuje výkon nad Ryzen 7 4800U

Pamatujete? Dříve Intel porovnával s CPU své minulé generace. Dnes srovnává s AMD... :-D A za sebe můžu říct, že AMD rozhodně nepřekonal, kvůli té docela strašidelné spotřebě. Kdyby to byl H-segment, neřeknu ani popel. Ale U-řada se používá u "žiletek", které pak hučí jak piliňáky.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

"Uživatelé očekávají být v teple při práci na PC"
"S Ryzenem budete trpět zimou, Intel Vás zahřeje a předejde zdravotním problémům s klouby"

Sakra, mě je tady škoda, mel bych jít dělat do Intelu ;)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

"Nebaví vás nízké účty za elektřinu? Chcete přispět svému dodavateli elektřiny na Vánoční prémie? Chcete se v zimě i létě zahřát, propálit peřinu či přežehlit košili bez žehličky? Vybírejte produkty s logem Intel Inside. Značka - slibem nezarmoutíš."

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ale pozor, Intel vám zapálí dům...
já jim to musím vracet, protože tuhle sviňárnu tenkrát použili proti Athlonům a zcela oficiálně. Byl to i jeden z mnoha bodů soudního sporu nekalé konkurence, kterou AMD na plné čáře vyhrál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však je proto Apple poslal k šipku. A jak ukazuje Intel, změna u nich žádná. Jen to mohli říci jedním slajdem, ne stovkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

5 rokov intel rozprava aky je super 10nm proces, a nikde nič...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

:-)
Zběsilý je především "výkon" marketingu Intelu. Ti vydrží zjevně déle než těch 56 (nebo 28) sekund, než se přehřejí a zpomalí...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To nie je marketing, ale vymývač mozgov. Kam sa na nich hrabal Goebbels zo svojou propagandou :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Intel opět své fanoušky - slibem nezarmoutil...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

"Den po Ampere od Nvidie následuje ohlášení Tiger Lake od Intelu."

Nepatrny rozdil je v tom, ze na grafiky jsme cekali, zatimco Intel nikoho uz nezajima.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Amen.
Lépe se to nedalo říct :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co jsme se dozvěděli? Dohromady nic. LPDDR5 nikde, PCIe 4.0 linky to má 4, grafika jede jen na 1,35 GHz, Intel QSV to má nějaký lepší, nevíme jak proč, AV1 se to tváří, že jen do 1080p, Dolby Vision hmm... no potenciál to má. Mám tomu teda rozumět tak, že 4/8 jader je rychlejších než 8/16 v AMD?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja se na TL docela tesim. Konecne po letech intelovske CPU, ktere je zajimave. Skoda omezeni na 4C i presto, ze v managorskych plackach je to jedno.
Co mne ale na Intelu siri jsou ty jejich cinkle a manipulativni testy, na ktere mne uz ani nebavi cucet. Snad neco brzy otestuje notebookcheck nebo Hwunboxed.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý je, že:
a) ve slajdech není zmínka o vylepšeném zabezpečení, které měl TGL přinést
b) ani nenaznačili, že přijde 8jádro

Celkem zklamání. Tím boostem ad absurdum to jen domrvili. To je od teď u Intelu nový standard? Lze to, doufám (PL2+TAU), vypnout v UEFI?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ad b/ .. pokud je nebudou sekat s TL-H, tak asi nebude
ad boost/ Nechce se mi to hledat, ale myslim, ze Renoir-U ma neco podobnyho a ze je schopnyboostovat prvni minutu/dve na vyssi TDP. ALe mozna si to pletu s "H" radou. Musim se kouknout :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stav zabezpeceni je tam zminen ve vysvetlivkach. Tedy ze vsechny zaplaty nebyly aplikovane. Coz zcela jasne implikuje, ze TL ma stale HW slabiny, ktere se daji vyresit jen SW, a to porad stoji nemaly vykon ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale jo, pocit se zmenil.. pocit na bliti uz mam jenom z jejich marketingu, tohle cpucko uz je ale docela dobry.. kdyby si odpustili testy v zaplacenejch benchmarkach a trochu dodrzovali spotrebu, bude to ok.. jen by to pak nevychazelo lepsi jak ryzen..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já bych s hodnocením, zda je to CPU dobré tak nespěchal. Dokud nebudou venku ceny a reálné testy, je to zatím jen JIP - Jeden Intel Povídal = zmanipulované kecy. Ale má to potenciál být zase slušným Intel procesorem. Uvidíme, jaký bude skutečný výkon na desce s limitovaným max. TDP srovnatelným s AMD CPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

chyba v nazve.
spravne je:
Intel ohlásil Tiger Lake, slibuje príkon (příkon) nad Ryzen 7 4800U

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Prošel jsem si prezentaci. Takové "Čau lidi" à la Intel...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Slibem nezarmoutíš....
Zabudovaný přímotop na zimu potěší....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak trocha OT, budem potrebovat v dohladnej dobe upgrade, kupit teraz R7 alebo pockat na novu radu na koniec roka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, ze pockat. Ale ro zalezi, co to je dohledna doba a k cemu ten pocitac je.

Jestli na praci, tak bych necekal - za ty 2-3 m,esice, co vyjdou Ryzeny, to muze mit porodni bolesti - na novou platformu je lepsi prejit az tak 3 mesice po vydani, az se odlabi BIOSY, drivery, Windows .... proste ruzne porodni bolesti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem i skoro jisty, ze do konce rou 2020 nebudou desktopove Ryzeny s jadry Zen 3 na retailovem trhu dostupne (mozna se nekde objevi par kusu, ale ty budou hned pryc). To stejne si myslim o Epyc s jadry Zen 3 - prakticky celou (omezenou) produkci zaberou superpocitace a velci hraci (Lenovo, Dell, HP...).

Ale i tak bych pockal, pokud to neni (dulezite)pro praci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo, kdy by měly dorazit Intel NUC 11, které by měly být založeny na těchto CPU? Nejdříve to bylo v druhé půlce roku, potom do konce roku a teď nikdo neví.

Sháním jakékoliv NUC, které má schopnost Legacy bootu (CSM) a Intel NUC 10 to snad jako jediné ještě mají - tak doufám, že to u NUC 11 bude také tak. Jedná se mi o starší Linuxí appliance, které ještě používají starý kernel 3.16 a není za ně bohužel náhrada.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel oficiálně prohlásil, že v 2020 ukončí podporu legacy režimu, takže to vidím spíš pesimisticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden postarsi model mi odpociva ve skrini:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/boards-kits/nuc/kits/nu...
Sice mel byt zalozni a pro pripad potreby Win7 v uspornem provedeni, ale pokud by byl nekomu k uzitku hned ted... Papirove nic moc, ale s ssd a 8 gb ram se da i v tom Virtualboxu neco udelat :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jestli tohle nacpou do Ultrabooku tak i ta jejich topova i7 bude po pulminutce boostu throtllit na 1,1 GHz zakladni takt jako ten plevel pod ni :D
Ty zakladni takty jsou fakt vysmech az na par vyjimek.
priklad za vsechny:
Core i3-1115G4 ...zkurveny 2 jadro az 28W TDP? takze v realu 40-50W?
to me poser na hola zada :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ze slajdu 19 se dozvídáme, že díky akceleraci AI umožňuje Tiger Lake zvýšit produktivitu, například tím, že opravuje oční kontakt CEO Intelu Roberta Swana"

+

"Intel testoval Tiger Lake / Core i7-1185G s nastavením 28W TDP(výsledky tedy nevypovídají o výkonu pro tenhle segment obvyklých 15 wattech). To se týká všech testů, jejichž výsledky jsou ve výše uvedených 103 slajdech zveřejněné"

+

"marketing je překvapivý hlavně tím, že Intel vyšší spotřebu při běhu na baterii předkládá jako výhodu"

>pro mne je Tiger Lake jenom dalsi +++ nepovedeny refresh 10nm vyrobniho procesu, proste architektura prinášejíci naprosté píčoviny, 10nm nadále v prdeli hlavně ze odted muzeme namisto zubu koukat Swanovi primo do oci, vidi nas stale jak politici na bilboardech, ŠTBák Babiš jistě Tiger Lake pro tenhle účel nakoupí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si clovek pusti opravdovy test CPU, jak ho udelala redakce HWUnboxed, tak mu nezbyde, nez se Intelu za jeho prezentaci s "real world" testy, jen smat. Tady jde videt co 4800U opravdu dokaze.
https://www.youtube.com/watch?v=hFYdHkvRs2c

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.