Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel opět zjednodušil BOX chladič pro S775 procesory

No co buď bude dostačovat , nebo se budou houfně měnit za normální radiátory .
AMD už léta přidává hlučné poddímenzované boxy , Intel jim tak prostě bude opět konkurovat ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už rok jedu na box chladiči na 65W dvoujádru od AMD, celý rok v podstatě na 100% vytížení (rosetta) a pořád není vůbec slyšet. Tak jesti tyhle řeči nebudou jen urban legend ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:) Můžu ti potvrdit že se o žádnou "urban legend" nejedná . Sám jsem chvíli provozoval AMD64 3000+ ;3800+; X2 5000+ s originál boxem a místy překonávaly i Nvidii 8800 po startu PC ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem celá ta léta měl asi nějaké zvláštní procesory, prošlo mi pod rukama spousta PC s 90-45nm AMD procesory s boxovanýma, a nikde jsem problém neměl :-) Vždy mi to přehlušil disk (a nebo v případě 90nm 8800GTS kdy mi celý pokoj ozvučila grafika). Jenom teda akorát Phenom II X 555 odemčený na X4 a trochu přetaktovaný si s BOXem moc nerozuměl... teď na něm spokojeně vrní CM Hyper 212+ a můžu mu klidně přitápět na 4GHz. Takže takový můj názor na boxy :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm ehm...kupte si jakykoliv lepsi CPU od AMD, napriklad nejaky rychlejsi Phenom 2 ctyrjadro, a dejte si na to boxovanej chladic.
Ja to zkusil, jeste ten den jsem jel kupovat jinej. Stavel jsem nedavno komp brachovi, nechal jsem mu tam boxovanej z duvodu penez. Rikal, ze obcas neslysi repraky, kdyz je ma potichu, jakej to ve hrach dela kraval, takze hry muze hrat jen na sluchatkach:-)) Tak jsme holt poridili taky jinej...
Musim rict, ze ty boxovany chladice nechapu. UPLNE STEJNEJ problem mel intel, kdy se tyhle kramy musely menit za jine i na jednojadrovych celeronech, co to bylo za kraval. Bohuzel, uz se dneska skoro neda koupit CPU neboxovany a zaroven levnejsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bych videl na chybu mezi klavesnici a zidli, ja pomerne dlouho provozoval X2 3800+ (socket 939, 89W) a X2 5000+(BE) (AM2, 89W) (OK, tady chladic boxovany nebyl, stal me par korun, v podstate jako boxovana verze) a nejhlucnejsi v kompu byl Seagate disk. Neodhlucnena sestava. Provozovani SETI, obcas kodovani videa apod. Z meho hlediska urban legend

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm.. zmiňovat 4-5 let staré modely není zrovna moc košer.

Za mně musím říct, že kombinace boxu a nastavení otáček v BIOSu je už několik let naprosto OK a do běžných PC naprosto postačující řešení. Naopak mám velmi špatné zkušenosti s boxovým chladičem pro LGA1366, které nejsou schopny spolehlivě chladit (nepřetaktované) Core i7 procesory za všech okolností.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz ma nekdo spatne navrzenou skrin nebo bordel v kabelech popripade v zebrovani chladice -> spatny prutok vzduchu skrini tak se nemuze divit, ze ma misto vetracku vrtulnik :-/ Jo a taky pomaha v biosu zapnout Cool&Quite a v XP nainstalovat prislusny ovladace :-) Jinak provozuji AMD64 X2 6000+ (125W) takze vim o cem pisu :-) predtim jsem mel X2 4600+, 3500+, 3000+, 2200+......................... 486/66MHz - ta byla bez chladice :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

čerstvo kúpený Athlon II X4 640 a ten vetrák skoro nepočuť. Keď cez Speedfan nastavím otáčky na cca 1000 z pôvodnych 3200, tak cpu má v klude 29 °C.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen kdyby na těch intelech nebyly tak strašné ty "cvočky" na uchycení.První montáž naprosto OK.Druhá montáž bych vraždil.Ten plast se rozevře a dostat ho z5 do zacvaknutelné podoby je vskutku mazec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to naprosto "debilní" upínání a pokud chcete něco lepšího, tak chladič začíná na ceně kolem tisícovky :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvažoval jsem upgrade CPU a posunutí svého otcovi ... právě kvůli demenci upínání chladiče jsem se nakonec rozhodl že na to kašlu (k tatovi to mám 140km a kdyby to nedrželo tak se z toho osypu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.