Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak je to s podporou Direct3D v Catalystech u AGP Radeonů?

Jelikož se jedná o hlavní soubor D3D části Catalystů, tak tímto postupem uživatel opravdu nic nezíská - kromě rizika nestability systému :-) A co se týká technické podpory, lepší takováto než jaká je u Nvidie, tedy žádná (ano, jsou tam formuláře a lze odeslat dotaz, ovšem jediný výsledek, kterého jsem kdy dosáhl byl, že mi po sedmi měsících kdosi z Nvidie napsal, že můj mail skončil omylem v koši a zda ještě uvedený problém pořád mám... pochopitelně jsem ho neměl, jelikož už jsem měl kartu od ATI)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To tedy není moc radostný "IT život", být chudý WIFT s AGP grafikou, navíc od ATI....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Milý Radečku tentokrát musím souhlasit. Být "chudý WIFT" a hrát si s AGP ATInou ve chvíli, kdy ti vedle na stole tiše odpočívají dva Radeoni HD 3850 v CrossFire, to je skutečně podivné. Nicméně rozumím tomu, že pochopit tyto jemné nuance "IT života" je mimo tvé mentální schopnosti. A teď už jdi radši spát.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bych se chtěl zeptat, jestli je obdobný problém i na linuxu (ubuntu)  nedaří se mi rozjet grafiku, mám HIS 1950 pro AGP..  jinak ve woknech mi grafika funguje v pohodě, mám ovladače ze 28.9.2007, direct test proběhne v pohodě, ale děsně rychle.   Děkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že redaktůrci "IT magazínů" by měli povinně publikovat jejich hlavní sestavu.. Pokud je to staré AMD, deska s AGP a troška RAM, hned to vrhá jiné světlo na jejich nenávist k čemukoliv, co stojí více než 1.000 Kč (třeba Windows Vista) ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dotaz, myslíte, že ten samý problém bude i s ovladačem 2D? protže mně karta x1950GT padá hlavně v mozile a v oknech, při hrách pouze někdy, ale hlavně po BSOD (black screen of death) se zahlásí chyba s knihovnou ati2d.dll že se ovladač dostal do nekonečné smyčky...(?)nepomohlo vůbec nic, výměna zdroje, instalace NET FRAMEWORK 1.1,2.0,3.0,3.5 starých nebo nových Catalistů, chlazení bez problémů a nevím co ještě se dalo sehnat za různé info na webu. CoD4 hraju na rozlišení 1440x900 bez problémů, ale přebliknu v XP SP2 okna, nebo v mozile a deathhhhhhhhhhhh....
Nevíte co s tím?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si koupil ATI, abych využil starý PC. MSI 2600HD PRO AGP - pasiv. Nefunguje taktéž v direct 3D. Díky za radu náhrady knihovny - zkusím to. Jinak v těch ubohých Vistách se mi jí nepodařilo zprovoznit vůbec a to je to fungl nová karta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zatimco radek hulán by měl povinně umřít nebo by mu měli zakázat přístup na internet

K věci : podobný problem jsem měl u AGP verze X700pro ,, ale blbnulo mi jen Direct X 3D test v Catalystech. Kostička přímo v direct x testu jela bez problémů. Hry taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RH: myslite ten system, ktery pouzivate jen vy s Steve Balmer, protoze musi ? :))) jinak ja mam take ATI do AGP v kombinaci s C2D a DDRII pametmi a nemuzu si to vynachvalit. ona totiz nvidia nic zajimaveho do AGP nenabizi. dokonce i ATI drivery v linuxu jely napoprve, kdo by to byl rekl. faktem ale zustava, ze dalsi grafika bude po dlouhych letech nvidia ;) preci jen wine si s ni rozumi lepe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mimo jádro článku - zkoušel jsem demo hry Crysis na Sapphire ATI Radeon 9600XT (native AGP) - s ovladačem verze 7.11 nefunguje! Ale s verzí 7.08 ještě ano. Možná to nějak souvisí s D3D a popsaným problémem, no uvidíme později.

Každopádně popsaná komunikace s podporou je k pláči a sám mám podobné zkušenosti skoro všude, achjo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se taky pridam. Ja jsem taky pred vanocema obnovil sve obstarozni pc s AGP o novou grafiku. Koupil jsem presne tu samou, co ma autor clanku - ATI Radeon X1935Pro AGP. Korektne jsem odebral ze systemu detonatory po me stare GF6800GT a nainstaloval hned ty nejnovejsi catalysty 7.12. Samozrejme jsem pred tim neco o problemech ATI-AGP cetl a tak jsem byl mile prekvapen, ze vsechno hned fungovalo (NFS PS, HL2, FEAR, CMR DIRT a i ten DXDIAG!). Jen v Crysis jsem mel v obraze artefakty a tak jsem zacal pomoci ATI Tools hledat, jak na to. No, nrevyladil jsem to. A tak jsem vyzkousel Omega Catalysty, nejprve postavene na jadru 7.10 a potom i 7.12. A svete div se, Crysis a i vse ostatni slape jak vino. No, mozna spojeni ATI - Intel (chipset me zakl. desky) je tim duvodem, proc se nemohu stotoznit s autorem clanku, ze Radeony rady X19xx pro AGP jsou s novymi Catalysty nepouzitelne. Ale je faktem, ze nevim, z jakych catalystu je ta omega poskladana. A ani me to nezajima :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ups...zamozrejme Radeon X1950Pro AGP...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

afk_cz> Mluv za sebe pripadne za vsechny dalsi frikuliny, co se vezou na modni vlne anti-Vista a pritom je budou jako prvni werezit, az to opadne a tupe masy je vezmou na milost.
WIFT> Mam co delat, abych si do ATi nekopl, ale ono to vlastne neni treba, dela to docela dobre za me sama..:-) Spis bych se chtel vyjadrit k Tve korespondenci se supportem. Zkousel jsi to nekdy drive? Dovolim si hadat, ze ne, protoze tohle je standardni postup, jaky probehne u VSECH nahlasenych problemu. Kdyz jsem mel naposledy Radeon, zalozil jsem peknych par ticketu a do puntiku presny prubeh to melo pokazde. Automat, po reply skutecny clovek, ktery se generickymi odpovedmi snazi odbyt/znechutit tazatele, obecne rady jako updatujte drivery/BIOS/OS a to i kdyz vyslovne napisete, ze tohle vsechno mate, pote sber infa tim postarsim toolem, a pak odpoved vime o tom, na oprave se pracuje. Pokud jste cestou zminili nejake podminky, za jakych k problemu nedochazi (napr. jiny OS :-D) bude vam to doporuceno jako docasne (vecne) reseni. Neboli: Vysledek veskery zadny.
------------legal disclaimer--------------(aneb pro vssechny horkokrevne priznivce ATi, ktere uz svrbi prsty, aby se do me pustili
Nez me nekdo (pravem) narkne ze zaujatosti vuci ATi musim priznat, aby to bylo fer, ze je to vlastne s drobnymi obmenami standardni model chovani supportu, s jakym jsem se setkal uz vicekrat a to nejen u vyrobcu hw. Koneckoncu je jasne, ze takto fatalni problemy jim byly nahlaseny mnohokrat a je jich plny Net, tudiz o tom moc dobre vedi. A to ze doposud neni k mani oprava ukazuje ze si s tim nevedi rady, nez ze na tom nedelaji.
A jeste nez nekdo rekne, ze nV ma jeste mnohem horsi support nebo tak neco, reknu: Je to mozne. Ale nikdy jsem ho nepotreboval kontaktovat. Kdyz uz jsem nekdy narazil na nejaky hacek, pokazde to vyresil prvni nebo druhy link v google na spravny dotaz, vetsinou to byly jen drobnosti. Se skutecne fatalnim problemem jsem se (ja osobne) na nV jeste nesetkal, z toho prameni muj postoj vyse.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

afk_cz> Jeste nez se ohradis, ze Ty rozhodne Vista warezit nebudes, protoze pouzivas Linux, tak postrehl jsem to. Ta zminka o warezeni nebyla mirena na Tebe konkretne, ale byl to jen takovy znechuceny povzdech nad tim, jak dnes kazdy, kdo ma do prdele diru presvedcuje zbytek sveta o tom, ze Visty jsou bud ten uplne nejvic nejhorsi nebo naopak uplne nejvic nejlepsi operacni system vsech dob. A to pritom vetsina z nich vychazi jen z toho, co si precetla v diskuzich. *oci v sloup*

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ahoj,
já mám za poslední dobu (cca. měsíc) shodou okolností 2 zkušenosti s ATi AGP grafikami, oběma od Sapphire. První byla HD 2600 PRO a druhá X1950 Pro. Obě byly instalovány do jiných PC, vždy chipset Intel (teď již nevím jaký). Zmíněný problém se rozhodně NEVYSKYTL, což kdybych četl článek dříve, tak bych ho podle oficiálního vyjádření ATi/AMD očekával :-) Jediný problém, který jsem s Catalysty zaznamenal byl ten, že přímo ovladač od ATi 7.12 ve svém inf souboru nemá podporu pro AGP verzi HD 2600 Pro a musí se tudíš stáhnout ten přímo od Sapphire. Po úpravě originálního driveru od ATi je možno použít i ten. Jinak nebyl zaznamenán žádný problém. ahoj

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to shrnu:
1. originální ATI ovladače je nesmysl používat, daleko lepší řešení jsou Omega drivers (obzvláště poslední verze, a obzvláště pro AGP karty).
2. Radek Hulán je deprivované hovado
3. support skoro u všech společností opravdu takto "(ne)funguje". Ono to je logické, jsou to náklady, takže se firmy snaží vše outsourcovat a náklady snížit. Důsledkem je snížená (prakticky nulová) kvalita.
 
To je asi tak vše, co jsem vám chtěl říci.
 
P.S.: není. Pro toho frikulína s Vistami: Když tě baví betatesting, ok, ale prosím, nenavážej se do ostatních za to, že za něj (zatím) odmítají platit. Tvůj věrný (a legální) uživatel XP Pro. Mně ty Wokna živí, já potřebuju stabilní, bugfree a rychlý počítač (Přesný opak Win Cysta, ověřeno na chudácích, co chtěli betatestovat :-D)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim lidi ted jsem zkousel dxdiag s nainstalovanyma ovladacema 7.12. desku mam s Nforce Grafiku ATI X1950Pro Agp od Saphire a jede me vse v pohode nemam s tim nejmensi problem i ty kostky se toci :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

3. reseni ATI uz nekupovat, starou jsem prodal kopil jinou znacku - jsem takto vyresil problem ke sve uplne spokojenosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak si tak procitam tu diskuzi tak to nedela vsem. Asi v tom bude jeste jiny hacek nez jen D3D a catalyst > 7.7

A Radek Hulan je usmevny, napadlo te treba ze wift uz hry nehraje? :-) Je mi nabliti z takovych retardu jako si ty kteri se chlubi i zlatym chlupem na riti. A hned te zchladim tvoji demenci ti urcite nezavidim jen je mi te lito a premyslim zda nekdy takovy clovek jako ty muze byt jeste normalni. Rodice z tebe "musi mit radost" :}}}

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jaký chipset má ta deska?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam Powercolor X1950Pro AGP a problem bol len s jednou alebo dvomi? verziami Catalystov, ked niektore ikony z Desktopu sa nezobrazovali. S 3D, ci uz DirectX alebo OpenGL som zatial problemy nemal. Vyzera to, ze problem maju niektore chipsety, ja mam 865G a v pohode mi funguje aj softmod na FireGL 7350.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mně to dělalo, s grafikou X1600Pro (nebo tak nějak, už si to nepamatuji) a vyřešil jsem to posledními Omega ovladači. Catalyst 7.11 a 7.12 nefungovaly

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam Saphire X1950Pro AGP a chipset nFoce2, problem je uplne stejny jako zde popsany. Na Vistach se mi podarilo nainstalovat Catalyst 7.8, na vsech dalsich nejde Direct3D (ani slavne Aero).
Minuly mesic jsem instaloval X1950Pro AGP od PowerColor (ma chladic Accelero X2, jinak vypada stejne jako ta od Saphire) na chipset nForce a Windows XP. Direct3D tam jede i v Catalyst 7.12 na poprve. Ale CCC hlasi, ze aktualni rychlost AGP je 1x. Kdyz jsem se mu snazil vnutit cokoli jineho skoncil jsem u modre smrti. Nicmene jsem to pak na AGP1x zkusil na nekolika hrach a jedou slusne (vcetne NFS ProStreet), tak jsem to tak nechal, takze to asi tak pomale nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, hezký popis pro obejití problému, bohužel nefunkční pro karty HD2x00, protože jejich vendor není zahrnut v seznamu podporovaného hardware. Je třeba ještě přidat "podporu" AGP verzí karet HD2x00 do ovladačů podle následujícího postupu (převzatu z http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=109389):
For Windows XP/MCE:
C:\ATI\SUPPORT\{Current Version}\Driver\Driver\XP_INF\CX_*****.inf

Under "[ATI.Mfg.NTx86]", add the following lines. You can do a search for "HD 2400" to put the lines with the other entries for the HD2000 series.

"ATI Radeon HD 2400 PRO AGP" = ati2mtag_RV610, PCI\VEN_1002&DEV_94C4
"ATI Radeon HD 2600 PRO AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9587
"ATI Radeon HD 2600 XT AGP" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9586

C:\ATI\SUPPORT\{Current Version}\Driver\Driver\CX_*****.INI
C:\ATI\SUPPORT\{Current Version}\Driver\Driver\INSTALL.INI

In both files, under the "[WINXP]" section, add the following at the end of the second line, which starts "R6=DriverPath_R6":

,0x9587,0x94C6,0x94C4,0x9586

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: nepochopil jsi muj prispevek, bylo to takove male stouchnuti do RH jako reakce na jeho stouchnuti do ATI. ja nikomu linux nenutim. sam mam winXP home oem jako herni konzoli na to, co mi zatim nebeha pod wine. kdyz to rozbehnu pod wine, mazu to z win. rad totiz travim vetsinu casu v OS, ve kterem delam i jine veci. nic vic, nic min. rozvin svuj klid ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem udelal tu chybu ze jsem si koupil Radeon 2600 AGP, po po mnoha bluescreenech a vymene zdroje a reinstalaci systemu (XP,wista a zjisteni ze linux nezname) jsem pri druhe reklamaci kartu vymenil za Nvidi a ta vali v pohode takze astalavista Ati/AMD no more (po 5 letech jsem presel).
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ren:
Právě že jsem to už zkoušel (ještě za dob ATI - problémy se zvukem u AIW Radeonů) a dopadlo to stejně. Jen tehdy jsem neměl takovou trpělivost, jako dnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Hulán, není nadto být hulánem a psát na svém blogu o odrbaném kabátě. Koupit otci notebook a v rámci úspory cca 2000 Kč do něj instalovat linux. Což se ti ve finále moc nepodařilo, ale aspoň jsi se o tu zkušenost s námi podlělil na svém blogu. Nemohl by jsi nás informovat i o tom, proč tě vlastně opustila manželka? Snad nepreferovala jiný OS na svém kompu, než ty na tom svém. Víš,i když urážíš každého, kdo s tebou nesouhlasí, striktně moderuješ diskuze na svém blogu a cpeš svá "moudra" do jiných fór, to dost možná rajcuje tebe. Ale většina národa si tě bude navždy pamatovat jako naprostého hlupáka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..proto říkám, že ATI je jen pro skalní fandy .. kdo nic nechce řešit jde do konkurence :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ebo: myslim, ze i nVidia ma taky co dohanet. zrovna kolega v praci rozchazel 3D na Lenovo T61 (nvidia NVS 140M Quadro) pod ubuntu. musel pouzit posledni beta drivery, protoze starsi nefungovaly na 100% + jeste musel updatovat bios, aby ty drivery jely korektne. takze drivery musi ladit i nVidia, i kdyz je na tom lepe. jedine, co mi jelo vzdycky, tak intel. ten ale zase nedela buhvi jake akceleratory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PetrKu: WIFT: Jaký chipset má ta deska?

Mozno toto je tiez spravna otazka.
Ak je to nvidia chipset...

Mam taky pocit, ze NVidia nedokaze nic spravit spravne na prvy krat. Aj ked je ich riesenie chvilkove najvykonnejsie, casom sa stava nefunkcnym (na GF6800LE uz nebehaju niektore hry, ktore inde idu bez problemov).
A napr. koli SATA2 (vlastne NCQ) som si volakedy kupil dosku s NForce6100. Ked to nakoniec spojazdnili v drivroch, tak casom zacal komp blbnut, tak som to radsej vypol. A nefungovalo mi napriklad Cool'n'quiet, ked bola vlozena RadeonX1600pro karta (bolo treba novy BIOS). Ani teraz (na onboard grafike) nefunguje tak ako by mohla (obcas nenastartuje a blika DVDRW dioda, ...)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, Radeon X1950Pro ve spojeni s Intel chipsetem na MB a poslednimi Catalysty neni zadny problem, alespon ne ten, co tu popisuje wift. I kdyz to tu zatim nezverejnil, tipnul bych si, ze jeho MB bude mit AMD platformu s nVidia chipsetem...?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wifte, dik za podnetny clanek!
Mam ted AGP radeon X1950pro od HIS a take AGP X1650 pro od sapphire, muzu to vyzkouset

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ad. afk_cz .. drivery pro okrajové systémy jako je linux se většinou setkávají s problémy.. ad> kanec ..spousta lidí co mají počítač se diví, že jim něco nejede a počítač si dělá co chce, a pak jednoho dne zjistí že ho měly plnej virů a jinejch sra*ek co jim zneschopňovalo funkčnost systému.. Pokud vím, tak by se drivery měly odlaďovat na čisté instalaci woken s testovací hrou či softem a až pak se řeší případně konfliktní software (který většinou je nekorektně napsaný a dělá bordel) .. Ono co si budeme vykládat.. kooperace softu biosu od výrobce desky, biosu grafiky, ovladačů a systému (zázrak, že to ještě funguje) :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem před 7lety chtěl podporu od ATI, nedočkal jsem se (až po 5měsících a to už jsem nevěděl o co jde a asi strojem), ale časem vyšly ovladače, které bug řešily.
Sám jsem aktuálně (29.12) řešil problém s vadným betabiosem od Asusu a doporučili mi novější plus odkaz na příkazovou řádku Afudosu, která umí i downgrade.
Novější BIOS mezitím vydali a odpověď byla do 3dnů a člověkem (jen jsem musel registrovat v jejich systému komponenty, paměti a další )
 
 
ad RH - offtopicy netrpíte na svém blogu, tak to nedělejte tady, už tak vyvoláváte víc vášní, než si vaše zamindrákovaná postava zaslouží

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe mohu rict ze X1950Pro + VIA K8T800 Pro + XP SP2 + 7.11 a zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, šlo o čipset od nVidie, v mém případě konkrétně nForce2 Ultra 400. Je dost možné, že je to v kombinaci s ním, ale matně si vzpomínám, že mi někdo říkal, že má ten problém taky a čipset od nVidie neměl. Jen to nějak nemohu najít.

K RH: Toho člověka skutečně obdivuju. Fakt, bez nadsázky. Obdivuju tu náturu, která ze sebe dokáže dělat vedomě vola prakticky všude, kam vstoupí a ještě z toho těžit. Na to má fakt žaludek málokdo. A jak je vidět, asi to funguje, prostě, no!.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ja mam doma Sapphire 1650 Pro a zadny problem, catalysty instaluju furt (vypinam AI a nastaveni si delam sam) - deska je neco jako Asus V8 neco. Jedine, co nejsem schopen za posledni rok rozbehnout je Lost Planet, ostatni jede, i kdyz jsem se neobtezoval zjistovat, jestli to treba nejede nejak pomalejc nez by melo. Je-li zajem, kouknu doma, co to vlastne mam doma presne za HW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kombinace ATI grafika (x1650pro agp) + Nvidia chipset (nforce2) u mě znamenala přesně tento problém. Nejdřív jsem musel odinstalovat nvidia gart driver, aby vůbec fungovaly drivery od ati grafiky a teď při přeinstalaci celého pc vypadlo celý direct3D. Po hodinách prohledávání webů jsem se nakonec dostal k uvedenému řešení nainstalovat starý ovladače.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tieto problemy su dost zahadne vzdy.. napriklad s 9600XT bol vo VIA chipsete problem ze mi Catalyst odmietal zapnut GART, musel som ho vzdy manualne zaplnut pre rychly prenos. Test vzdy prebehol OK, ale po restarte bol vzdy vypnuty.

WIFT"
Jeden clovek tu opisuje ako vyriesil problem s ATi kartou a ATi ovladacom, ktory nakoniec bol niekde v systeme windows - !!!

http://www.ngohq.com/graphic-cards/11589-ati-bsod-fixed-finally-will-hel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda navic je to AMD Sempron 2500+, nvidiacky chipset (tusim ze Ultra 400), a grafika samozrejme AGP. Jestli si ale dobre vzpominam, tak nejaky catalyst v tom poslednim roce byl tak blbe napsany, ze mi vypinal akceleraci AGP (takovou tu zalozku v catalystech s rychlosti AGP, fast write atd. zatrhavatkama) - a s tim opravdu nic nefungovalo, ani to poradne nebylo schopno prehravat video. Po preinstalovani na starsi verzi se to spravilo, ale kdovi, jestli treba ve Wiftove systemu nezbyl nejaky neuspesne odinstalovany relikt te verze nebo tak ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč jen mě to u ATI nepřekvapuje. Hlavně, že v minulé diskusi pod nVidia za levnější 8800 GT všichni tvrdili, jak báječné a skvělé má ATI ovladače. ATI jedině zadarmo a ještě by mě museli hodně přemlouvat ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje zkusenosti:
A7N8X (nForce2-S), X1950GT, 7.7 a 7.12 chodi vsechno*
AM2NF3-VSTA (nForce3 250), X1950GT, 7.7 a 7.12 chodi vsechno*
KT6-DELTA FISR (KT600), X1950GT, 7.12 (asi i 7.7) nejde zapnout AGP write
*Pozn.: v Crysis jsou artefakty pokud se zapne AA, kosticka v dxdiag rotuje tak rychle ze to nestacim sledovat:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>ZELI:
Re: fofr-kostka: Protože máš vypnuto čekání na sync ;) Taky jsem to už viděl, napadlo mě, že to je v kombinaci s FRAPS zajímavej benchmark ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

NO AHOJ!!! Ja mam presne tu istu VGA=SAPPHIRE Radeon x1950Pro (512MB, 256bit, DDR3).Moja Zostava:
MB: ASUS P4P800-X (najnovsi bios + vsetky ovladace = chipset atd...)
VGA: SAPPHIRE Radeon X1950Pro
DDR: Apacer DDR (400Mhz, CL2.5)
CPU: INTEL P4. 2.8Ghz
HDD: WD Raptor 32GB (10 000RPM, 16MB cache)
POW: AKASA PaxPOWER 400WATT
Sound:CREATIVE Audigy 4
--------------------------------------------
Problem:
STALKER: Mi ide na MAX detailoch ale IBA na STATICKOM svetle!!!
akonahle dam DINAMYCKE tak po chvylke UPLNE STUHNE CELY COMP!!!(reset)

NFS Pro Street: Po nainstalovani akonahle 2x kliknem na spustenie hry tak sa SAM RESTARTNE COMP.!!

BIOSHOCK: To iste ako NFS ProStreet -//-
---------------------------------------------------------------------
PODOTIKAM ze vsetky tieto 3 hry som mal na ovladacoch 7.12 !!!
<--- Jednoducho tieto 3 (Origynal) hry mi robia problem a zvlasten je to ze ostatne ako COD2 i COD4, Half-Life2+EP1+EP2, Quake 4, DOOM3, AOE3, FAR cry mi idu na FULL detailoch i AF+AA aj so zapnutym Dynamickym svetlom!! Tak tomu nechapem.....;(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mal som tento problem s x1950 a pomohlo odinstalovat Catalysty, vymazat vsetky zmienky o ATI v registroch a znovu nainstalovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OU!! a zabudol som podotknut ze som tam mal NAJNOVSIE PATCHE v tych 3 hrach!!! ;)
S-T-A-L-K-E-R
NFS Pro STREET
BIOSHOCK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle problem neni jen u x1k rady, mam 9550 a stejny problem :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, asi vyzním jako trdlo, ale o čem se vlastně mluví? Jen o AGP ATInách s Railto? Nebo obecně o všech ATI AGP s novějšími Catalysty? Mám MSI ATI Radeon X1950Pro 256VRAM DDR3, měl jsem všechny vyšlé drivery, teď jedu už na 7.12 a žádných problémů jsem si dosud nevšiml (vyjma slabého procíku) - takže jsem asi něco přehlédl, jinak si ten humbuk kolem neumím vysvětlit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

0ri0n24- nechcem sa miesat velmi do diskusii,mne restartovalo aj call of duty 4 na viac ako zakladnom rozliseni- na chybe bol zrejme zdroj -len 350watt,teraz 550watt a ok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MartinezZ> no, jedna se o specificky problem urcite casti uzivatelu Radeonu rady X19xxPro AGP a MB s chipsetem nVidia. WIFT to popohnal az k reklamaci primo u ATI a divi se, ze oni to neresi nejak vehementneji. Ruku na srdce, ono tech stiznosti, v porovnani s prodanymi kusy karet X19xxPro AGP, bude asi jen male procento ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

@homberg: Aha, s nVidia chipsetem, tak to se omlouvám, to jsem přehlédl! (mám VIA) - díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> small:
Já jsem ten problém záměrně zkoušel reprodukovat i na naprosto čisté instalaci WinXP, kde tedy nemohly být žádné předchozí Catalysty. Objevil se samozřejmě taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem majitelem MB ASUS K8N cipset Nforce 3, CPU Athlon XP64 3000+ a Saphhire ATI Radeon 1950GT 256DDR3 do AGP8x.

Pouzivam k naproste spokojenosti CATALYST 7.10 s DX9c uplne bez problemu. Na plose mam vsechny ikony a vsechny 3D programy me bezi. Jmenovite:
1) LOCKOON D3D
2) Falcon Allied Force D3D
3) Oblivon D3D
4) CollinMcRally 2005 D3D
5) Strike Figters, Wings Over Vietnam, Wings Over Europe D3D
6) vse ostatni strilecky jako COD4, Max Payne v D3D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upřesním. Používám XP SP2. Ale nemám PRO ale GT verzi a žádné problémy, je pravda že můj kamarád má na stejné desce se stejnym CPU problémy s 512MB ATI X1950 PRO od Povercoloru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já naštěstí tyto problémy nemám, asi jsem si užil v minulosti s různými AIW....
První konfigurace: ASUS A8V DELUXE s VIA K8T880PRO driver 5.14, Opteron 175, 2GB DDR400, od 9550 přes 9600PRO, 9800SE AIW, 9800XT, X1650PRO až po HIS HD2600XT 512MB ICEQ AGP 8x s originálními drivery z CD (asi 7.10) a s ruční aktualizací na 7.11 a pak 7.12. Automaticky nejde - nenalezen vhodný hardware.
Druhá konfigurace: EDAK i845 478, P4 2,4 Nortwood, 512MB DDR, X1650 PRO 256MB DDR3 AGP 4x, Catalyst 7.12
To jsem si teda oddechl. Mnoho zdaru všem ostatním.
Radek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tuto sestavu:
MB: Asus P4P800-E Deluxe (bios+všechny ovladače nejnovější), CPU: Intel P4 3.2GHz HT, DDR: 2064 GB, VGA: Sapphire HD 2600XT AGP 256MB, POW: Fortron ATX-400PNF, OS: Win XP Pro SP2 + aktualizace.
Problém je stejný jakou Vás. Nefunkční D3D. Mám tam ovladače 7.11 od Visioteku. Oficiální ovladače kartu nenajdou. A podpora Sapphire veškerá žádná. Také jsem tam několikrát psal, ale neodpověděli. Udělali jakési ovladače "7.10", ale problém je pořád tentýž.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No třeba já mám v AGP X700Pro a tak nějak mi to jede (normálně hraju UT2004). Ale občas se mi to samovolně restartuje - a to i jen ve win. Což se mi na starší verzi Catalystů neděje (řekl bych, že teď tam mám 7.8 a v nerestartuje se to). Ale taky mám problém v pomalým překreslováním obrazovky. Prostě se mi pomalu vykreslují třeba i fotky. Hodně je to vidět třeba když ve FF brouzdám a posunu stránku kolečkem... :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz som si davno myslel, ze sa tieto problemy s AGP kartami vyriesili. Ja som mal len ten problem (sapphire 1950pro AGP + NF3 250 chipset), ze v 7.8 a 7.9 blbol smartgart, nesiel tusim zapnut fast writes a vykon karty bol asi 2/3tinovy. No a od 7.10 funguje vsetko, ako ma. Ale necudujem sa ATI, ze to tak poriadne riesi. Pokial nie je postihnuta daka velka skupina zakaznikov, riesi sa to pomaly. Sam robim na technickej podpore u jednej velkej pocitacovej spolocnosti a u nas to bezi tak isto. Je to sice smutne, ale je to tak :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam tiez "staru" zostavu s agp X1950Pro + socket 939 NForce3 doska a v kombinacii s ovladacmi NForce 5.10 + standardne (neupravene) Catalyst 7.10 + WinXP Pro SP2 funguje Direct3D akceleracia bez problemov. Skusane na niekolkych verziach Need For Speed i cez DxDiag.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za mírný off-topic, ale myslíte že ten Hulán je opravdu tak vymaštěný nebo si jen dělá srandu? Já jsem se s něčím podobným totiž ještě nikdy nesetkal a to je mi 28 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zdar HOMBERGu, že by, skrytá nenávist, Firmy NVIDIA, proti, Firmě ATI, kdo-ví možná, ano, prostě no!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já, nevím já bych řekl, že Radek Hulán, je v pohodě, prostě no!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ladik 45.
Chlape píšeš jako prase. Zkus na tom malinko zapracovat :-) prostě no!
http://www.fortuna.cz/detail.php?id=308&predmet=24&stupen=2

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj vsem.
Take mam tuhle Grafiky (X1950Pro AGP) od Safira. S nejnovejsima ovladacema jsem mel tez problem.
Jelikoz jsem nemel cas resit tenhle problem, pouzil jsem starsi verzi Catalystu, ktera byla dodavana ke karte. S tim mi chodi Co2 Dx9Full Det. Cod4 NFS Carbon, MOH AirBorn bez problemu. I kdyz visi FPS neni na skodu :-) Ma vubec cenu pozit nejnovejsi ovladace Catalystu s prehranim onoho dll, nebo omega drivers ? Zvisi se mi FPS?
Diky Ahoj. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna skusenost: na 2600XT v nForce 6100 chipsete pojde secko 100% OK, pokial niekto nestlaci tlacidlo "overclock". Potom rozne zmrznutia... Nepomohlo ani preinstalovat catalyst. Jedine riesenie bolo z registru odstranit akukolvek vetvu vratane HW popisu karty a inych kde sa nachadzal vyraz "Catalyst". Po reinstalacii islo secko dokonale a stabilne.

Porovnal som registre pred a po zmene a zaver je: v registroch to nie je. Podla vsetkeho komunikacia medzi nForce chipsetom a ATi kartou z casu na cas zatuhne. Najhorsi stav je pri nForce4-4X a Ati X1300, inak nForce4-4x je najhorsi chipset co sa kompatibility tyka na planete. Priserne zazitky s desiatkou z nich.

Heslo dňa:
Lepšie je byť chudobný a zdravý ako Radek a Hulán.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mám
MSI RX2600PRO-T2D256Z/D2, ATI Radeon 2600PRO 256 MB DDR2 AGP8x HDTV HDCP 2xDVI - pasivní chladič!,
XP home, MSI KT3 Ultra2 MS-6380E, AMD Athlon XP 1800+ 1,5GHz, 1280MB RAM, DirectX 9.0c
test direct 3D proběhl bez problémů,
ovladač nejprve nainstalovaný original ATI Radeon Series Graphics Drivers 8.41_MSI,
a po té současný vynucený 7-12_xp32_dd_55811 (sám se nenainstaluje, až po volbě aktualizovat ovladač s ukázáním přímo souboru ovladače)
MH.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: thx4tip! BTW ze ty si delas statistiku kolik lidi ma AGP grafiku?:D
Rapier: zajimavy...jeste ze sem sel do GT...uuuf;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja su taky chudy, mam ju strcenu v muzealnim INTEL 865. Zitra se na to kouknu, lec hraju jenom Zumu asi 5 min. denne. Toz 3D skoro ani nevim co je.... :o))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 XYZ a jojo2: Vážně jste mě oba pobavili, také oceňuji, že XYZ hned nenadává Ládíkovi45 a radši mu nabídne elegantní řešení jeho problému.
2 all: Jinak je tu opravdu pěkná přehlídka konfigurací....aneb AGP is not dead:-), ale pokrok nezastavíme.....takže letos si pořídim PCIE 2.0:-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> ZELI:
Nene, tu si dělá hovADo, aby mohl machrovat, jakej je king a jaký sou všichni kolem uhrovitý socky, že nemaj ani na blbý SLI :)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu mít asi hloupou otázku, ale...

stáhl jsem si catalysty 7.7 z webu ati (14MB exe) a po spuštění se nabízí rovnou instalace. Je nějaké snadná cesta, jak získat zmiňovanou ati3duag.dll bez nutnosti instalace těchto driverů (používám Omega drivers). Díky.
J.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

od 7.9 a novějších to dělá i s 9600XT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam přesně tuto grafiku Sapphire Radeon X1950 PRO 512MB AGP a žádný takový problém s ní nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo jo, podpora ATI, taky jsem s nimi resil asi rok problem.
Bylo na linuxu a to, ze se mi po prepnuti z X do konzole zasekl cely pocitac.

Nakonec jsem kartu prodal a koupil NVIDI a je klid :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo jo, podpora ATI, taky jsem s nimi resil asi rok problem.
Bylo na linuxu a to, ze se mi po prepnuti z X do konzole zasekl cely pocitac.

Nakonec jsem kartu prodal a koupil NVIDI a je klid :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na dotaz, jestli ma smysl pouzit tento navod, muzu odpovedet jen kladne, sice nemam otestovano na hrach, ale zato uz mi bezi directx aspon v dxdiag :)) + nejake mensi programky pouzivajici dx... hlavne uz vim, ze moje radeon 9700 jeste nepatri do sberu, uz jsem pomalu lamal hul...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, moje sestava:
Barton 2500+, čipset - nForce 2 ultra 400, WinXP SP2, Sapphire HD 2600XT AGP.
S dodanými ovladači Cat. 7.8 na přiloženém CD nemám problém, vše OK (Dxdiag, 3D Marky 01,05,06, LightsMark, atd.) Crysis je taky OK a dle možností CPU jede dobře, AA jsem samozřejmě nezkoušel, tak vypadávání textur nemůžu posoudit.
Zajímavost: bez reinstalace Win, jen jsem smazal původní ovladače (3Dfx). Včera jsem nahradil orig. Cat. 7.8 drivery Omega 7.12 a při instalaci mi to psalo, zda chci nahradit ati3duag.dll , který je ale starší !!, než ten co mám v PC, dal jsem nahradit a hra Crysis se strašně zpomalila. Takže zpět k 7.8 a znovu Omega 7.12 bez nahrazení ati3duag.dll a Crysis - OK. LightsMark 1280x1024 -   77,8 fps s Cat. 7.8 ; 101,1 fps s Omega 7.12.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že se tu objevil větší kýbl lidí, kteří tyto problémy nemají, než se kdysi objevil kyblík lidí, kteří problémy hlásili. Z podpory ATI mi dali vědět už i to, že také vědí o nahrazení ati3duag.dll ze starší verze coby "temporary" řešení, ale že to samozřejmě není to pravé ořechové. Jsem skutečně zvědav, jestli se k tomu někdy postaví čelem a tuhle chybu opraví. Ostatně mě už to trápit nebude, já pak jen uzavřu "ticket", který je zatím otevřen. A s každou novou verzí Catalystů se jich zeptám, "tak jak to jde?" ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám ati X850 a chipset nforce 2 a tyky mi directX hry nejedou. Při pročítání diskuse se si všiml že problem maji lidi z chipsetem nforce 2. je tu někdo z nforce 2 a agp ATi komu to jede ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak že z catalystama 7-7 se mi už rozjelo demo City Life. Z 7-12 hláška a konec. nebude to nakonec tím nforcem 2.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Asus A7N8X-EDL, čipset - nForce 2 ultra 400, WinXP SP2, Radeon X1650Pro AGP - chyba se projevila v plné kráse s Catalysty 7.11 a 7.12 .
2) Naproti tomu Asus A8V-DL, čipset VIA, WinXP SP2, Radeon X1950 Pro AGP - jede bez problémů na Catalystech 7.10 .
To jen pro úplnost, zřejmě to závisí hodně i na čipsetu desky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No zatím to vypadá, že problém s ATI má na svědomí nVidia ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cus hoši,... mam malej problem v PC se nevyznam a mam AMD 2500+ barton a HD2600Pro od Safiru... nainstil jsem 7.12 a nic a pak i 7.12 od OMEGA, ale to mi pada win do restartu. Pokud by mel nekdo se mnou trpělivost a vysvetlil mi to na ICQ pls piste na 240 980 109 dikec

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No zaznamenal jsem tu pocatecni chybu..s tim jak to nefungovalo vubec.. u ty verze 7.7/7.8 .. ale od te doby zadne problemy natoz s  nejakou nepodporou D3D  jsem fakt nezaznamenal... Desku mam MSI.. neo2 NF3  a GK X1950pro 512 MB AGP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo jeste dodam , ze nemam zadnej problem ani s deskou kde je Via chipset.. a X1650 AGP.. pro mne zni tehle clanek  jak nejakej aprilovej zert... mozna to bude instalaci nebo odinstalaci ty .puvodni srpnovy .spatny verze ... protoze kdyz jsem zjistil.. ze ty 7.7 nejedou ..vratil jsem back ty puvodni tak ze jsem ti novejsi a vsechno od GK odinstaloval(bezelo mi jen general VGA ).. a nainstaloval ten starsi kterej chodil.. no a pak jsem presel rovnu na ty novejsi kde uz nebyl ten problem s kompletni nefunkcnosti... Ale to ze by neslo D3D jsem nezaznamenal opravdu nikdy:).... neni tohle nejakej HOAX?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám chipset intel 865G/PE a grafiku sapphire radeon x1950pro 512MB AGP 8x . Nainstaloval jsem nové ovladače catalyst 7.12 a hry mi jedou na DX9c nov07 zcela bez problémů. OS XP Home SP2. Zkoušel jsem to na Crysis , CounterStrike Source , Call of duty 4 , Need for speed Carbon a Need for speed ProStreet. Výkon se nijak nezměnil , graficky je to to samé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim zkoušel už někdo ty 8.1 na AGP X1650Pro nebo něčem podobném? Nechce se mi honit instalaci...díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar.. Mam problem s Ati HD2600XT 512 AGP
nejde DXDIAG rozhrani directX 7-9 chyba pri vyvvareni 3d.. pustim jakou koli hru prej nenalezno graficke jadro s podporou rozrani directX 9 a jine hlasky.. ovladace sem skousel jak z cd tak novjejsi 7.10(cd)-7.12 jinak mam directX9c(nov2007) a divery od desky 5.11 winXP SP2 (nepomohl ani reinstal voken :(

PC: AthlonXP 3000+,2Gb ddr400,dfi nf2 ultra infinity,sb x-fi gamer,segate 320 16mb 7.200 (Gainward 7600GT 256)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

i Catalyst 8.1 NEJDE!! Pry nenasly podporovany hardware...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Použil jsem 8.1 přímo z Sapphire centra, s hotfixem pro svou AGP Sapphire ATI Radeon X1650 Pro 512MB, na chipsetu nForce2, Athlon XP 3200+, 2GB DDR1 400 MHz, a vypadalo to slibně, DXdiag, vše hodnotil OK, i testy prošly OK...jakmile jsem šel ale do hry, třeba Painkiller, restart PC a žádné hlášky, prostě restart...dal jsem tam OMEGA drivery na bázi 7.12, protože zatím na 8.1 nejsou a vše OK...asi možná bych hledal ty kolize spíš na té kombinaci nForce2 a ATI AGP...něco se tam hádá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vobec nic ani s 8.1 hotfix.. vypada to ze opravdu nechodi na nForce2 chipsetech.... shit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už máme 8.2. kdo je otestuje a dá vědět...děkuji předem...na sapphire netu zatim nejsu, jen na AMD ATI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co se píše v release notes, zatím AMD/ATI na AGP z vysoka kašle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skusil som ovladace 8.2 a zase nic , dokonca v ovladacoch ani podpora AGP nie je.
Musel som sa vratit k Omega ovladacom. 3DMark03,05,06 sa vobec nerozbehne. Jedine co ide je Lightmark 1280x1024 41.6 fps. Skusal som pusti HD video, to sa nedalo vobec pozerat, strasne to sekalo, kazde 3 s jeden snimok, otrasne. Moja stara VGA MSI 4200 VTD 64MB nVidia je lepsia ako tato ATI 2600XT. Keby som ma na nej viac pamati tak ani novu kartu nekupujem. Skusim kupit na vyskusanie nejaku nVidiu asi MSI 7600GT 256 MB. Nikdy viac ATI.
 
Mam Ati HD2600XT, CPU Athlon 3000, Gigabite 7VAXP Via KT 400, 420W zdroj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ATI uz nikdy!!! furt to nejde a jeste ktomu je stejne rychla jak 6600GT!!! nVIDIA RULEZZ

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam na Sapphire 9600XT chipset VIA catalyst 8.1 a XP SP2 ten samy problem. Na te same sestave mam i visty se stejnyma catalystama a vse jede ok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem včera zkusil ovladače 8.2,ale nedopadlo to dobře.Při intalaci Ati driver se objevila hláška "Zero display Error" a při instalaci CCC a následném restartu se CCC prostě nechtěl nahodit a psalo to hlášku o Public key token(90ba9c70f846762e). Pak byl docela problém vrátit se k původní verzi ovladačů a CCC,kterej sice běží v procesech,ale nechce naskočit jako aplikace.No jdu to zkusit s těma prosincovejma,uvidíme co to udělá a jak moc zas budu vytočenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo málem bych zapomněl dodat,že mam HIS X1650 Pro,256MB,DDR2,AGP

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ATI x1650 AGp, VIA KT880 a hard reset nekdy hned, nekdy za hodku,s nej ovladacema 8.3 stejnej shit jako vsechny ostatni od tusim 7.8...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.