Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak vypadají nelegální Windows Vista se SP1?

Si myslím že chtějí protlačit wow za každou cenu, jen aby uživatelé neutekli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, MIcroshit zjistuje, ze mu lidi s Vistou na lep nesedli a prestavaji mit zajem? Inu, musi se tedy trosku slevit a lidi nalakat :)

Zlate Windows 2000 SP4. Neopustim je ani za nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dá se říci, že MS se tímto chováním systému opět vrací k funčnosti známé z Windows XP SP2. Snad aby "nelegální" systém nebyl zase tak moc nepoužitelný a lidem stálo za to si jej okopírovat :). Ono totiž killnout proces co zobrazuje ono hlášení a nastavit si automatické nastavení pozadí plochy pomocí nějakého skriptu bude vcelku snadné :). Ostatně ve Vistě je velmi povedený plánovač, který umožňuje spouštět úlohy na základě různých akcí, takže by nemusel být až takový problém Vistě podstrčit plán, aby po spuštění okna s upozorněním ukončila daný proces a spustila skript, který znovu zobrazí předchozí wallpaper ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdeže do roka a do dne, do měsíce a hodiny toho zase bude plný "web".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už by člověk mermomocí chtěl používat Vistu, tak nevidím důvod, proč ji "nezlegalizovat", nakonec ty různý aktivátory jsou už vydaný i pro SP1. Ale ani to není důvod k instalaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co řešíte. Na dožívajícím komplu mám Win XP Prof SP2 a na novém Win Vista Ultimate. Spokojenost! :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Černou obrazovku uvítám, mám stejně fše implicitně nastaveno na černou - jen by mi tím usnadnili práci s nastavením =)))
A má to i své výhody - zese... si nějak omylem systém - za chvíli to jede zase na standard ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chichi - jenom tak ze zvědavosti jsem si do pokusné nelegální Visty aktivované pomocí emulace BIOSu hodil SP1 (ve virtual PC, ať nejsem za piráta :-) )a žádnou hlášku o nelegálním systému jsem neviděl ;-)
zdá se, že MS zas dělá bububu, ale je si velice dobře vědom, že i nelegální OS mu udělá dobrou statistiku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty torrente, ale to je beta a s funkcí nemá nic společného, už dnes jsou aktualizace omezeny pro craklé. XP čeká to samé. AVG už dnes odstraňuje craky.Mně by taky sralo,kdyby mi někdo kradl zboží. Jak by ten svět dopadl,komunismus ještě nenastal, abys sis bral vše dle potřeby.Jinak home stojí i s daní kolem 2800,-. žádná hrůza na operační a máš pokoj. Třeba obyčejný Zoner na foto stojí 1600,- to je předražený, nebo překladač 8000,- to ani nemluvit!! Tak se neustále nerozštilujte jako nějaké socky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DoomHammer >> a MS sluboval, ze toto prave opravi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... 11 příspěvků a ani jeden o tom, že je jednodušší je za dvaapůl litru koupit... Pokud je používáte, samozřejmě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo soráč, jeden tam byl... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ludvall: Trošku off topic, ale: Co je tak složitého na zkratce "komp", že všichni musí používat machrovské "kompl" i když tam to L nemá vůbec co pohledávat. Totéž "cédo" a "cedlo". Přijde mi to neobyčejně troubojdní, ňoumojdní a taky puberťácky-moravské. Vždycky to totiž byl "komp" a "cédo".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To RiMr: no za dva a půl litru - to bych rád taky.....ale je pravda, že pokud má člověk doma školáka, dají se koupit na studentskou licenci upg business za 2300 a ultimate za 3200. S daní. A nejsou OEM. Což špatný není (mimochodem já jsem domů koupil dětem za 3200 Office Enterprise, což si myslím je cena taky adekvátní....).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já zas rád používám čistě černé pozadí plochy i na legálních XP, zvyknul jsem si na něj už v dobách Windows 95 na 486 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Bubik: jojo, taky si všímám, že už ty ceny SW často "nejsou co bývaly" a v případě OS to za to pohodlí prostě stojí. A ohledně omezení OEM na HW, konkrétně na těchle Vistách64 jsem měnil zákl. desku a skutečně se "cukaly". No tak jsem holt jednou zatelefonoval do Microsoftu a ke svému zděšení jsem tam vše vyřídil během půl minuty...
S jídlem roste chuť a postupně legalizuju takové ty párstovkové SW, které potřebuju, nebo místo nich používám alternativy zdarma. Např. místo Alcohol 120% používám Alcohol 52% který je zdarma apod. Ale je pravda že třeba Photoshop si hned tak kupovat nebudu... .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Pan L: pokračování offtopic - buce to ze stejného důvodu jako proč v Pepíkově říkají hovorově metru "socka" a ne jen "soc." , ikdyž ve slovním základu "sociální" taky žádné "k" ani při skloňování nenajdete - líp se to vyslovuje ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re HafX: Ono je jedno, že Home Basic stojí 1800 a Premium 2400. U SW prostě neexistuje(a pokud nechceme skončit jako v orwellově 1984 ani nemůže existovat) způsob, jak kontrolovat a trestat pirátění. Proto to dělá hodně lidí a čím více lidí, tím více zaručených "důvodů", proč nekupovat, co se dá beztrestně sebrat.
Nikdo s počítačem v tomto ohledu není asi úplně čistý, ale co mě osobně nejvíce dokáže naštvat je snaha obhajovat tuto de facto krádež. Třeba klasické "jim přece nic neubyde" je na infarkt - skutečně si ten člověk neuvědomuje, že čím méně lidí si to koupí, tím dráže to budou muset zaplatit poctiví? A další podobné. Ale to už jsem odešel příliš daleko od tematu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Ptipi: souhlasím, taky zastávám názor, že když už jsem si něco "šlohnul" na P2P, taky bych měl minimálně držet hubu a nevkřikovat do světa, že to nesplňuje moje očekávání, nebo že mě okrádají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je gól, ja miluju černou plochu, a to jsem si chtěl Visty koupit :) ba ne, nelegál mi poslouží líp - díky Micro!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptipi: Windows obrat: 14mld dolarov, Windows naklady: 2-3mld dolarow -> Windows zisk: moc, moc, moc.
http://www.roughlydrafted.com/2007/09/09/microsoft%E2%80%99s-outrageous-...

Vacsinu z cisteho zisku na Win a Office MS minie na stratovych projektoch: hotmail, Xbox, Xbox360, Zune, Playsforsure, pokusy zaradit sa do supercomputingu.

Miera piratstva klesla a miera ziskovosti Win&office stupla. Aj celkovy pocet uzivatelov narastol.Mnoho ludi pirati len kvoli cenovej politike... co som sa pytal tak VSETCI by dali 300Sk za rok za uzivanie Windowsu. Ale vyvalit este nedavno 5000Sk za XP Pro je.. moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo. 5000,- je moc. 2500,- ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Black is sexy!! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...Uživatel sy systém buď legálně zakoupí, nebo jej opustí... Ještě, že je kam utéci. (www.ubuntu.cz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je super. To tak mam teraz...
Asi sa vista nepresadila tak rychlo ako MS cakal, tak to urobil aby sa lahsie piratila?
Ale pekne si to rozoberme - chcem pocitac, nechcem vistu. MS sa dohodne s vyrobcami, ze bez visty to nejde, tak bohuzial musim kupit s vistou, aj ked ju nasledne zmazem. No bodaj by nemal taky zisk, to je ako keby sa k rozkom museli kupovat aj parky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 RiMr: Já si operační systém nekupuju na 2 roky, takže jsem nepřítelem OEM licencí. A krabicovou za 2500,- neseženu.
Máte někdo ten obrázek na pozadí? Rád bych si ho nastavil jako tapetu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

earth: Normálně tohle neřeším, ale napsat "sy" s tvrdým, to už nedokáže jen tak někdo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak to vypadá, že SP1 stejně budou cracknutá jak nic. Jsem pro legalní soft. Vista jsou ale dobrým systémem. A co Windows server 2008, už je někdo taky craknul a pojedou na něm hry jako na Vistách (jenom, že by se mohly stát alternatiovou k Vistám, jako onehdy W2000 k XPčkám)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to goro: no tak pokud za dva tři roky stavím nový stroj, tak ten starý prostě prodám i s OS... Nikdy jsem s tím neměl problém, naopak. Nehledě na to, že to s nemožností aktivace na jiné zákl. desky taky není tak horké (ověřeno)... :-)
A ohledně furt propíraného problému vnuceného OS při nákupu HW... V práci máme Macy a masoxáci to nějak nechápou... Schválně si zkuste jít do applestore a chtít macbooka bez OS, jak pochodíte...
Výrobci a prodejci vydělávají na masovém prodeji a ne na zákaznících, ať už skutečných či domělých guru, kteří furt frflají...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to RimR

proto je apple pořád tam kde je - V PRDELI. S Hulánem nesouhlasím vůbec v ničem... až na toto. Koupit si včerejší HW za 2-násobné ceny současného HW, to může jen naprostý idiot!

Jinak stejně nekompromisní postoj bys měl zaujmot ke svému Photoshopu :-D

Jinak HW totčím poměrně často. Nějaká OEM licence, to je pro mě jako velmi trapný vtip. A 7000,- za krabicovou verzi té Wow-slátaniny, to už snad není ani vtipné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně apple a Hulána s tebou souhlasím. Mám to tak stejně. Občas si beru něco zpracovat domů (např. velké postscripty, nebo rozbalit gigové rary), abych to měl dřív a nemusel na to v práci u mnohem dražšího macka čekat...
No tak jestli neustále točíš komponenty, tak asi jo. Já to dělám tak, že jednou za dva roky (cca) postavím stroj, který měním celý. Maximálně měním grafiku, nebo jsem přikoupil paměti. Takže mě to tak vyhovuje (OEM). Nejsem žádný zažraný obhájce pouze leg. SW. Na něco doma prostě nemám. Např. domácí fotky můžu určitě upravovat i v něčem jiném a free. Ale na Photoshop love nemám a nic jiného se už učit nebudu, na to jsem starý :-)
Jenom zastávám názor, že když už to šlohnu, tak držím papulu... A názor "pro mě je to prostě moc peněz, ale potřebuju to a proto mám právo si to stáhnout a případně frflat jak to stojí za starou pi*u" tak nějak neberu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba u náročného SW typu Photohop se to dá tak nějak pochopit. Sice jsi tak trošku vůl, protože bys to mohl dělat v něčem jiném, ale na druhou stranu, stejně ten Photoshop nevyužíváš ani z 10%, nejsi žádný grafik ani s ním nepodnikáš. Takže jsou to tak trochu studijní účely a Adobe může být rád, že má potencionálního zákazníka, ovšem za předpokladu, že do firmy by sis to koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> El-Condor:
Mírni výrazivo, prosím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem grafik a právě proto se mi nechce učit nic jiného :-)
V práci máme Photoshop legal (na macka), na doma na občasnou úpravu a retuše dom. fotek a na blbnutí, ale i na občasnou práci ne.
I když uvažuju o tom, že si časem koupím nějakou light verzi (něco takového existuje). Aspoň něco.
Ještě jsem chtěl koupit za nějakou super cenu MS Office, ale tam jdu do OpenOffice, na takové to domácí excelování to booohatě stačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvér: Sedíí! - Black Desktop, rulez

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I legální vypadají jak chudá babička ve srovnání s plochou COMPIZ např.v Mandrivě 2008

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou, to pozadí, černé Plochy, se k tomu, OPeračnímu systému, Microsoft WINDOWS Vista Ultimate SP1, asi nějaká verze CZ, docela hodí, vždyť, celý, Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate SP1, asi, nějaká verze CZ, je laděn, do Černa, (Tmava, takže, je to, v pohodě, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdiel oproti macom je v tom, ze oni si to navrhnu cele aj s OS, kdezto normalne PC navrhnu podla IBM vzdoru (resp. sucastnych noriem) a vnutia ti vistu. Nech si MS navrhne nejake svoje PC a vnucuje si svoj OS k tomu, to by mi vobec nevadilo.
Najvacsi problem je, ze vyrobcovia sa nesnazia vobec inovovat, pretoze to najprv musi MS zmenit polku windowsov aby sa tam dala dana inovacia rozchodit... Az nieco vymyslia v apple, tak ostatni to vzdy nejako "dopasuju" do pc, lebo konkurencia to ma.. (a to ja nejsom ziadny zastanca macov, nemam mac, nemal som a ani nechcem, ale aspon sa snazia)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jaky je vlastne duvod aby OEM verze byla tak vyrazne drazsi nez "krabickova"? Dobre pochopil bych (doslova!) par korun navic za krabici, manual apod. - jinak uz jsou naklady stejne (tedy obal s CD/DVD).
Docela by me zajimal nejakej pravni rozbor na toto tema - premyslel jsem i jestli by se treba timto nechtel zabyvat nekdo z komise EU, kdyz uz byli schopni resit XP s/bez IE a WMP.
Proc bych ale mel byt "penalizovan" za nemoznost prenest Win na novy pocitac, kdyz jsem si licenci koupil - koupil jsem si prava pouzivat dusevni vlastnictvi nekoho jineho a ty prava mam ja jako uzivatel - ne muj pocitac.

Mimochodem: mam doma Win XP SP1 - legalni krabicovou verzi, ne OEM, koupenou kdysi pro znamyho ale nakonec si ji nevzal tak mi zbyla, v ty dobe jsem sice trochu zaplakal nad cenou ale casem uz to nejak prebolelo ;) Zkusil jsem ji pouzivat a prave proto, ze jednak ne zrovna obcas menim HW a taky casto zkousim ruzne verze programu atd. (v te dobe jsem jeste neznal ruzne virtualPC apod.) tak jsem i docela casto potreboval system preinstalovat - cca kazde 3 mesice. Prvni registrace pres internet samozrejme probehla v poradku, ale kdyz jsem takhle uz asi potreti v prubehu roku volal na aktivacni linku MS a pani tam se me zacala vyptavat proc tak casto aktivuju a ze mi to aktivovat nemuze protoze to urcite pouzivam v rozporu s licenci na vice pocitacich atd. - tak jsem se na to vykaslal, nainstaloval cracknutou verzi a od ty doby mam klid!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už je to ,,opraveno"! A to ještě SP 1 ani oficiálně nevyšel!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To doubt: Ty ses nikdy nepřeklepl, viď? Jsem zvědav, jestli budeš v šedesáti a po těžkém infarktu vůbec schopen spustit počítač!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Milhaus: Obecně - OEM verze má životnost cca 2-3 roky (než vyměníš celé PC), krabicová neomezenou (ale reálně tak 5-6 let, pokud ji koupíš chvilku po vydání), takže ji můžeš používat dokola. Platíš za dobu používání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> Milhaus: Rozdíl je v supportu. S krabicovkou máš nárok otravovat helpdesk Micro$oftu. S OEM leda tak svého prodejce kompletu PC + Wokna.

Prakticky to zas tak velký rozdíl není, Google obvykle najde víc než je schopen poskytnout jakýkoliv support ... ale dá to trochu práce.

Osobně nedoporučuju nákup ani jednoho. Jsou to vyhozené peníze, leda snad pokud člověk má software, který nejede jinde (=jakýkoliv *nix).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vim kdo ma ilegal widle a na strankach mrkvosoftu mu je overily jako pravy...nic neni dokonaly, vsadim se ze do mesice je medicina na vists SP1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no já si naposledy koupil 3.11 win a od té doby až po Ultimate jsem žil bez problemů. Osobně doporučuji legální sw každému, ale bohužel ta životnost sw a hw je jako u mobilů. čas uživatele tlačí jít s dobou a tak oproti 100MB instalaci w98se najednou máme 13 GB v Ultim !!! co tak zázračného nám funguje navíc aby to zabíralo tolik místa ??? používám denně tcpview a jsem zděšen ke komu se linkuje mé pc a kdo ke mě a pokud nemá uživ přehled o komunikaci svého pc s jinými, tak ať si celý win strčí do pr. !  Aby mě někdo lezl zvenčí do dat, mailů apod. ještě žádný win neuměl zabrzdit širokoplošně i pro laika uživatele bez složitých opatření - PROČ ????

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ahoj lidicky prosim poradite mi nekdo....pred par dny, mému priteli naprosto odesel monitor u notebooku z niceho nic, zda se, ze pocitac pracuje, ale na monitoru se neobjeví naprosto nic, dostal od kamarada visty a zkousel je, ale k nainstalovani nedoslo, jenom bych se chtela zeptat, jestli je nejaka pravdepodobnost, ze to mohlo byt zpusobeno tema vistama, nebo zda-li si myslite jestli se jedna o chybu hw, predem dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lencaa: Mylím, že je to problém HW .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoro polovina lidí v české republice používá nelegální software. To je článek který jsem se před časem dočetl na internetu a podle mého názoru si za to může Microsoft sám už kvůli tomu že pro své vývojaře uvolnil aktivační patch (developer activator) který udělá z každé kopie Windows vista legální a ničím neomezený systém a to ze všech edicí včetné x64 Ultimate. tento patch se dá stáhnout přes torrent. no není to ironie? :---))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> peet xXx:
Jestli je to to, co si myslím, tak mi jako větší ironie přijde, že to používá open source GRUB4DOS :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.