Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak vyzrát na INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

dela to skutecne vymena zakladni desky, potazmo radice disku ze ktereho se bootuje
zkusim jednoduzsi postup nez navrhuje autor:
na starem systemu (pred vymenou desky) zmente o zarizenich ovladac pro disky na standartni IDE od microsoftu (ten nabehne na vsem, ale ma nizsi vykon), pote vymente desku a preinstalujde ovladace na ty dodane vyrobcem pro novy radic
pouzivam tento postup jiz dlouho na w2k i xp

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autorov postup funguje aj v pripade vymeny pevneho disku. Prave som tymto sposobom odstranil problem s bootovanim stareho disku v novej skrini.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato rada je výborná, je tu ale jeden háček, ve W XP SP2b je nutno soubory atapi.sys, intelide.sys a pciidex.sys hledat nikoliv v souboru driver.cab, ale v sp2.cab. To je odlišnost oproti předchozím verzím.
A pokud po provedení tohoto postupu systém přesto nenabíhá, pak je možnost buď přes nouzový stav a opravu a nebo "novou instalaci" tak, že nabootujete z instalačního CD, zvolíte novou instalaci (nikoliv opravu)a teprve poté, co instalátor rozpozná existující nainstalovaný OS provedete "opravu stávající instalace" - to tu již ale bylo popsáno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK. Vím kolik práce a času zabere když si uživatel má nakonfigurovat novou instalaci k obrazu svému (uvádí se až několik týdnů když započítáme nastavení a vyladění každého programu).
Nicméně základní deska je věc, která se při správné volbě mění jednou za několik let.
Proto já osobně bych buďto desku neměnil vůbec (schválně co to přineslo) a nebo bych instaloval Windows načisto. Protože stará instalačka je prolezlá až do morku kostí "balastem", který potřebovala stará deska.

Při výměně jiných komponent z uvedených důvodů netřeba :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

urcite to neni vymenou dosky pretoze mam taky isty problem na pocitaci v otcovej kancelarii. Komp bezal normalne, dokoncia ziaden disk ani zakladna doska sa nemenila... Napriek tomu si pocitac raz zmyslel ze ide robit kraviny a od vtedy sa toho neviem zbavit... ak to niekto viete napiste mi sem priame linky a navod ako o5 spojaznit komp.... dakujem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2-MHabarta
Mmohl by to byt problem s CPU, pokud jsi mel Intel a jdes na AMD (u nove desky) nebo naopak. Zkus v nouzaku pres devicemanagera reinstalit driver na STANDARD ACPI nebo STANDARD PC nebo tak nejak.... Ted z hlavy nevim ale jiste to najdes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já chtěl jenom poděkovat. Mě to pomohlo. Ale 2 dny nervování než jsem narazil na tento článek. Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušel jsem tento postup, ale systém spustím jedině pokud zvolím Nouzový režim. :( Nevíte, co s tím?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

W2000 mi tuto hlášku zařvali u NBK DELL Latitude D510. Jako nejrychlejší řešení a jestli je HDD v pořádku jsem zvolil připojení do PC přes redukční kablík. PC provedlo při startu chkdsk a zatím v pohodě. Bohužel jsem neměl čas a příležitost zjišťovat kvůli čemu se to stalo. Docela by mě to zajímalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spatny spatny.. co v pripade ze odesel MB? pak nemuzu nabootovat do puvodniho systemu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nerekl bych ze je to vymenou desky.
setkla jsem se se stejnym problemem kdyz uzivatel prihodil druhy disk do sveho laptopu do sachty pro cd-romku. a chtel nabootovat multibootem na druhy disk, ktery normalne fungoval kdyz byl v systemu pritomen jen jeden, ale ve spolupraci s puvodnim diskem to hazelo tuhle chybu.
Kazdopadne jsem vlezl na Microsoft.com zadal jsem inaccessible boot device Windows 2000 a prvnim odkazem jsem stahnul patch ktery opravil ten scsi driver ktery to k memu nepochopeni pouzivalo i kdyz tam zcela bezpecne zadne scsi zarizeni ani radic neni.
 
nicmene po restartu je to ok a vse facha jak ma.
Takze diky za nakopnuti, pomohlo to :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když není kde to provést protože vám schořel motheboard jako mně tak řešení po dlouhých hodinách jsem našel.... stačí ten disk přimontovat k nějakým funčním Woknům, na nich dát regedit otevřít klíč HKEY_LOCAL_MACHINE a z menu soubor dát "načíst podregistr" a vybrat ty registry které chceme upravovat na tom přidaném disku kde máme tu nefunkční instalačku %SystemRoot%\System32\Config soubor system... no a necháme si ho přidat například jako klíč "test" script uvedený výše je třeba upravit aby upravoval klíče místo v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ v HKEY_LOCAL_MACHINE\test\ControlSet001\ (já jsem ho radši naiportoval i do HKEY_LOCAL_MACHINE\test\ControlSet002\ ) to se udělá tak že dáte Soubor, Importovat.
No a závěrečný krok vybrat klíč test a dát soubor uvolnit podregistr.
A můžeme disk vyjmou a zkusit nabootovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, zkuste mě někdo nakopnout, už druhý den se peru s problémem popsaným zde po výměně základní desky. Má snaha končí po klepnutí na staženou reg. položku a po výběru SLOUČIT se mě pouze otevře Poznámkový blok a přesun do registru se nekoná.V čem dělám chybu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> roras:
Tak to máš asi špatně nastavenou asociaci na .reg soubory, takže bych na to šel od lesa a zkusil to udělat v regeditu (Soubor - Importovat ... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.