Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jedna nasdílená písnička má hodnotu 1,5 miliónu Kč, vzkazuje USA

Mohli ji to uctovat po vterinach :) Vzdyt kazda sdilena/stazena vterina je take porusenim zakonu. Pak by z toho vytriskali treba pul miliardy XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bejt na jejím místě, tak bych emigroval, z našich ani z jejich platovejch podmínek nemá význam splácet takhle absurdní pokutu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..zmysel to dava perfektny,je to ta pomyselna hlava nabodnuta na kole vdaka ktorej budu ostatne obete vyhruznych listov drzat hubu a platit (ci uz su vinni alebo nie,proste to nebudu riskovat a radsej tych par stovak dolarov pustia).humus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osmy dodatek americke ustavy: "Excessive bail shall not be required, nor excessive fines imposed, nor cruel and unusual punishments inflicted."
(Nesmějí být vyžadovány nadměrné kauce, ukládány nadměrné pokuty nebo kruté a mimořádné tresty.)
Ale co...kdyz jde o prachy, tak na ustavu sere pes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to celkem proste ... pokud vejde podobny verdikt v platnost a nezrusi ho vyssi instance nebude nic jednoduzssiho nez vsechny veci zacit prepocitavat na mp3 ky ... jestlize me lek zcubi zdravi jednoduchym vypoctem zjistim ze za nasledujich 30 let sem mohl vydelat napr jako lekar 70 tisic dolaru rocne a za to jsem si mohl koupit 70 000 mp3 jek a protoze jedna ma hodnotu 80 000 dolaru jestli je sdilena nebo ne je jedno to at si vyresej pravnici jestli ta mp3 siska ma tu hodnotu tak pak se dostavame k odstupnemu ve vysi 70 0000 x 80 000 x pocet let rekneme 30 produktivniho a je z toho ejhle narodni duchod usa ... v usa je podobna praxe mozna nebo se tam ohaneji neustale pravidly ze padni komu padni .. osobne se tesim az nejaka mama co ji syn zmlatil protoze to videl ve filmu zazaluje ria a filmova studia .. navic jestli bude platit prcedens ze svedska kde ukazani na cestu k souboru prestoze sami nikomu danny soubor nenabizite ..je stejne jako byste ten soubor nabizely pak je stejne ze kdyz nekoho inspirujete k vrazde ve filmu a jeste za to inkasujete penize pak i kdyz ste to tak nemysleli musite byt odsouzen za podil na vrazde s pohnutkou ziskani penez ... ..uz se tesim az to nekdo v usa udela skoda ze tam neziju hned bych se zabezpecil je to jak v pohadce o chytre horakyni ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jehovista: G.W.Bush udělal z americké ústavy hadr v okamžiku, kdy zavedl speciální zákon, který umožňuje federální armádě zasahovat kdekoli na území USA, což zakazuje tuším 2. dodatek. USA už nemají platnou ústavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jehovista: Tak je to 3. dodatek. Druhý zaručuje američanům vlastnit zbraně, ale ten už to má taky nahnuté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jehovista,Honza748: Přesně tak, "zákony" jako Patriot Act se kompletně posmívaj americké ústavě. Bush to sice zavedl (a to "turboschvalování" po 11.9.01 bylo velmi "vtipné"), ale Obama to potuploval tím, že na nich "neshledal nic protiústavního". Ono z USA se za posledních 60 let stával neskutečný Absurdistán a řekl bych, že před pár lety se jim skutečně staly... holt lepší už to nebude, ačkoliv si to řada Amíků díky nedávné virální propagandistické volební kampani stále myslí. "Nevědomost je sladká."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrknete se kolik nabizi za "mrtveho" AirFrance, vychzi to ze jedna pisnicka ma cenu vice nez 3 mrtvol ;).

Tudiz kdyz vyvrazdite malou vesnici, je to zhruba jedno album :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda poiv, teraz premyslam, kto je vacsi cynik - ty alebo RIAA...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ale to nás v zemi, kde masoví vrazi fasují stupiditu jako 24× doživotí plus 270 let bez možnosti odvolání, nepřekvapuje...

Tak zrovna tohle není stupidita, ale něco, co jim můžeme jenom závidět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wikan: Nikdo neříká, že není v pořádku ho nadosmrti zavřít (i když v takových případech by nebylo od věci uvažovat o trestu smrti), ale o tom, že dostane to "24x doživotí", což je absurdita.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Randy - spis RIAA a podobni nenazranci.. K tomu si uvedomme, jake jsou financni moznosti - moznosti zaplatit u Air France a u chude matky x-deti.. Ilustracni obrazek je zde:
http://www.q3.cz/images/181_17542.jpg
Toto je potreba rozeslat co nejvice americanum, aby se konecne vzpamatovali.. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jardo advance = záloha. nikdo neřekl, že to nakonec nebude víc. ale jinak souhlasím se směrem, kam to vše míří a proto tento článek vznikl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplatívalo náhodou ještě nedávno u US soudů, že se zločin musí prokazovat nade vší oprávněnou pochybnost?
Kam ten svět spějě...?
Z jednoho totáče jsme se sotva vyvlíkli a už se řítíme do dalšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to absurdita, jednotlivé činy se prostě posuzují zvlášť. To, že dostal doživotí za jeden čin by nemělo v žádném případě ovlivnit výši ostatních trestů.
Další pozitivní věc je, že pokud by někdo později významně zpochybnil správnost udělených trestů u některých případů (např. by se k nim přiznal někdo jiný), tak to znovu nijak neovlivní tresty za ostatní činy. U nás by to vliv mělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wikan: Je to absurdita. Že se to sčítá, je OK, ale proboha, jak můžu někomu dát několikrát doživotí nebo stovky let vězení apod.? To je prostě blbost a rovná se to doživotí, tak proč to takhle komolit. Mimochodem, (jestli jsem to dobře pochopil) - jak můžeš obhajovat, že je v pořádku, když se zpochybní určité spáchané činy, ale jinak se nic nezmění a budu za ně sedět, i když jsem je nespáchal?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsi to. Pokud někdo zpochybní NĚKTERÉ, nijak to neovlivní ZBYTEK.
A že je to prakticky doživotí? No a? Pokud u náš 100letý člověk dostane 10 let, tak je to taky prakticky doživotí a přesto doživotí nedostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sumix: to že dostal 24x doživotí, je zdánlivě debilní, ale uvažuj. Jakou má takto nebezpečný člověk šanci dostat se ven a znovu vraždit? Naprosto totálně nulovou. A o to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dando: Přečti si to, prosím, pořádně. Že ho zavřou nadosmrti, je naprosto korektní. Ale zavřou ho na jedno doživotí, ne na 24, protože žije (neuvažujme reinkarnaci v tomhle případě ;-) jednou a ne 24x. Na to tu bylo naráženo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wikan: Pokud to ovlivní to, co má a zbytek ne, tak budiž. Chápal jsem to tak, že to vlastně neovlivní vůbec nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad 24x doživotí - dle mého to má ten smysl, že pokud by mu bylo jedno doživotní "zkráceno" např. za dobré chování, stále zbývá 23 doživotí, kterých by se musel "zbavit", aby se dostal ven.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sumix: když půjde na doživotí, tak v polovině trestu (u nás) může požádat o propuštění (a pak každý rok).
Za výborné chování mu může být trest zkrácen také na půlku, tak by se i při DOŽIVOTÍ mohl dostat ven třeba za 15 let, kdežto kumulovaný trest (třeba na 400 let) mu nic z toho neumožní (a to bude jedině dobře).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PaoloCZ: jak se u nas pozna u cloveka zavreneho na dozivoti kdy mu vyprsela pulka trestu a kdy tedy muze zadat o zkraceni? Vi snad vezenska sprava kdy dotycny umre? :)

Jarda123: to by taky Air France jako odskodne pribuznym mohla nabidnout stazeni jedne tretiny libovolne pisnicky - pri tehle absurdni cene podle RIAA :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PaoloCZ: ale to už je jiná věc ;-) Já bych masového vraha nepustil, ať už dostal 1 doživotí, 10 doživotí nebo 200 let. Nic se na podstatě nemění :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarda123: Tohle je treba zverejnovat casteji, aby uz bylo v tomto svete jasno, ze pracujici dobytek nema zadnou hodnotu. Na svete je 6 miliard lidi, tak kdyz jich par zlikvidujem, jeste zbyvaji dalsi miliony, co pujdou zotrocit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm to by me zajmala logika soudce. $222k za 24 pisnicek tj. priblizne 9k za jednu.
1. ona je nedala do obehu stahla je a pak sdilela
2. samozrejme nelze tvrdit ze jedna stazena pisnicka = 1 neprodana ( i kdyz bych i veril ze pokud je to nejakej des tak ano :0) )
3. i kdyby je seedovala tak maximalni skoda kterou mohla spachat je dana rychlosti jeji site
a) pochybuju ze mela pocitaz zalej 24/7 ale i kdyby mela jak dlouho by to musela sdilet a jakou kapacitu by musela mit jeji linka aby takovatoi "skoda" mohla vubec vzniknout.
b) zkusme si to vycislit 1 pisnicka = kolik dolaru? 1 ci 2(at nezerem)?
c) jakou linku tak ta pani mohla mit 4Mbit? 10Mbit?, kolik z toho vetsinou vytizi kazaa, obvykle lide maji upload nastaveny na zlomek kapacity linky tj 100kB/s?
d) pisnicka muze mit kolik 5MB?
e) takze jedna pisnicka za minutu za 2$ cili 111000minut
f) i kdyby to sdilela v jednom kuse 24/7 a platilo ze kazda pisnicka = 100% ztrata (ani nejde prokazat ze ti co stahovali na to nemeli pravo, natoz ze by si to koupili) tak 111000minut odpovida permanentnimu sdileni po dobu 77dni (jak tohle prokazali?).
4 btw nestacilo by rict proste ze nevim kdo to sdilel a ze nemuzu vypovidat abych neposkodil nekoho blizkeho a dokazte mi ze sme to sdilel ja?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediná cesta je hromadná ignorace těchto "rádobyzákonů", "rádobyvlád", "rádobypráva". Ať si samozvaní zákonodárci vzájemně regulují i uprdnutí a strkají se do basy za prdění nad limit. A ostatní ať jsou ze hry těchto cvoků

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď něco řeknu a nebudu to opakovat. Myslím, že většina rozumných lidí cítí se mnou. Takže: Vážená USA, polibte mi prdel a jděte se s tím svým samovyžíracím zkurveným komerčním fašizmem vysrat!! Děkuji za pozornost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan L
prave si mi podobnu vetu vytrhol z mysle ;)
vymr RIAA je to jedna naj vyj skur skupina ktora osklbuje o peniaze chudobnych ludi...
a to vole music artisti alebo movie artisti ani nevedia co to je riaa! !!! to si oni sami vymisleli :
podme osklbovat ludi ktori stahuju p2p a vydelame massive prachy !
nik nam nebude moc nic ..
toto si oni rozpravaju medzi sebou bastardi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jen otázkou času, než se podobné praktiky dostanou i k nám, a je jen na nás, jestli si to necháme líbit. Vzpomeňte si na to u voleb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět se potvrzuje, že žijeme ve světě totálně pokroucených měřítek hodnot. Sebesmradlavější ho*no z neimbecilnější celebrity má větší cenu než výsledek poctivé každodenní práce pro všechny. Pro ochranu naprosto bezcenných "uměleckých děl" se dělá mnohem víc, než pro záchranu skutečného kulturního dědictví naší planety. Vše je bezmezně podřízeno penězům a mamonu. Je načase, aby se Země s živočichem homo sapiens jednou provždy a definitivně vypořádala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak:

http://weisswurst.apina.biz/full/17542.jpg

Nepripada vam na tom neco divneho...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já stále netuším, jak mám poznat, že když si něco stáhnu, tak je to pod licencí a nejedná se free hudbu. Sice možná tuším, že to tak je, ale vím to jistě? Tady se nám někdo snaží vnutit názor, že sdílení čehokoliv je nezákoné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michals79: stahuj si co chceš (hudbu), to není trestné (zatím) a nesdílej nic. Pak budeš v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aannemer: Nikdo nesdílí = nikdo nemá co stahovat - tahle rovnice funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michals79: tys neslyšel o rapidshare, megaupload, i-folder, zsharenet, uploadnet, depozitfiles, atd atd atd? Jasně, obsah, který tam je, je nelegální, ale není nelegální jej stahovat. Nebo mě někdo opraví?
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aannemer: a tys vůbec nepochopil jeho narážku. i tam to musí někdo nahrát, tedy nasdílet, což je celý smysl té rovnice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: ale pochopil, jenže on se ptal na stahování, nikoli na upload.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aannemer: řeč byla o sdílení, ne stahování... vůbec se neřešilo, že je u nás legální stahovat, tedy zbytečné odbočovat od tématu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ucho: odpověď hodná českého politika. a už dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukradne cizí dílo, dá ho veřejně k dispozici dalším zlodějům a pak se diví, že má platit? Doufám, že policie p2p sítě monitoruje a proti zlodějům brzy tvrdě zakročí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz davno to chtelo organizace jako OSA, RIAA, a dalsi, ktere hlasaji totalitni, az fasisticke nazory a pouzivaji "uhlazene" mafianske praktiky postavit mimo zakon a bez milosti rozprasit. Protoze za chvili se dockame toho, ze i u nas bude za vrazdu par let, ale za sdileni nejakych mp3 bidne kvality bude 50x dozivoti. Uz ted ma podle nich jedna pochybna mp3 hodnotu 3 lidske zivoty. Kdyz se to nezarazi, tak bude tezsim zlocincem dite, ktere sdili nejakou pitomou mp3, nez masovy vrah. Svoboda slova a volny pristup k informacim bude pro dalsi generace tabu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlodějka: Tak poslouchej, ty trotle. Nedávno jsem si chtěl koupit jedno, dvě CD finská powermetalové skupiny vycházející pod Nuclear Blastem, která je na vzestupu. CD jsem v obchodě nesehnal a bylo mi řečeno, že CD od tohoto labelu jsou moc drahá, že to lidi nekupují a tak je ani neberou. Týpkovi jsem nechal mobil, až je sežene a bude to okolo pětistovky, ať se ozve. Je to měsíc a nezavolal. Takže kdo chce moc, nemá nic. Muziku jsem stáhl a až tu budou klucí hrát, dojdu na koncert/fesťák - kapela svý prachy dostane a vydavatel ať si políbí prdel, když si kvůli jeho cenové politice nemůžu koupit CD, které chci. A teď mi řekni "do očí", že jsem zloděj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.