Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kalifornský soud rozhodl, že RapidShare autorská práva neporušuje

No toto? Niečo mi ušlo? Ked si porovnám Rapid a Piratov tak mi pride Rapid ako čistý byznis založený na porušovaní autorských diel.Dokonca ten chránený obsah majú na svojich strojoch. Buďme úprimný a priznajme, že väčšina GB obsahu su diela patriace pod autorský zákon.

Ako je vidieť, nie všetko zdielanie je zlé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jasne jak facka. Piraty musime odsoudit, protoze sdileji jen odkazy a obsah ani nemaji na svych strojich. Zatimco Rapid se snazi vydelavat premium uctama na nelegalnim obsahu (ktery na svych strojich ma), coz je prece v poradku... nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taktéž nesouhlasím s Rapidem, ale na rozdíl od nějakého torrent trackeru je mnohanásobně vytíženější (co do náročnosti na HW, tak i na lajnu), tudíž to asi musí něčím zaplatit a jen reklama by mu to asi nedala (ale kdo ví).

Další věcí je, že chlapci z TPB byli nepravomocně odsouzeny za napomáhání šíření nelegálních děl.
Věděli, že zprostředkovávají toto šíření a když je někdo napomínal, tak s tím nic nedělali a navíc se veřejně vysmívali (vystavovali odpovědi na net).

Kdyby hráli nevinný, na maily nereagovaly a veřejně se nevysmívali, tak by to podle mně měli mnohem jednodušší. Princip torrent trackeru v této kauze nakonec asi nehrál moc velkou roli. A když se budou ostatní trackery chovat lovískovatěji, tak na ně, podle mně, žádný soud nemůže nic nehrabat.

Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mas jako ve fotbale. Rapid dorovnal uplatek MPAA takze soudce "piskal" ferove. Pirati dorovnat nemaji z ceho ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak nemají z čeho? Kolik milionů jim za stránky nabízeli? A kolik vydělá stránka jen z reklam, která má miliony náhledů denně?
Tady jde vyloženě o přístup - pokud tě někdo 50x upozorní na nějaký nelegální obsah a ty ho nestáhneš, tak je to minimálně napomáhání. Rapid si kryje záda tím, že takové věci na upozornění ruší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Njn - jenže holt právě PROTO, že Rapid (a podobné další servery) JSOU byznis na rozdíl od naprosté většiny BT torrent trackerů a vyhledávačů, a nejsou padlí na hlavu, tak prostě občas stáhnou ocas mazi nohy, skloní hlavu a tu a tam smáznou pár nějakých těch v tom totálním množství naprosto bezvýznamných souborů "porušujících" práva nebo bloknou "pro výstrahu" nějaké to premium konto, penízky už za ne mají a VELMI dobře vědí, že ta samá osoba se v drtivé většině případů zaregistruje a zaplatí znovu pod jiným účtem, tudíž ztráty v podstatě nulové a navenek vypadají jako ti hodní, co jdou na ruku prudíčům od (ne)zábavného průmyslu. Holt to dělají čistě pro penízky a ne nějakou "svobodu" a je to naproto logické finanční rozhodnutí - maximalizovat zisk a minimalizovat ztráty či náklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim, cim to je, ale kdyz obcas sosam autorsky chraneny obsah, tak odkazy vedou vetsinou na rapid, megaupload apod..., ale ja neporusuji zakon, osobne si rad pripomenu "mladi" a obcas zkouknu nakej film ci koncert ze 70.-80. let a dal to nesirim...
koupit se to bohuzel vetsinou neda... / naposledy strawberry statement /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento případ krásně ukazuje, proč existuji ruzne "protipiratske organizace".Duvodem jejich existence je jen zisk, Rapid zaplati nějakej ten pakatel, tak ho zase nechaji 10 let v klidu, čert vem jakási autorská práva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je sice dobrý, že Rapid nemůže skoro u žádnýho soudu prohrát, protože je jen takovej mezičlánek v šíření "nelegálního obsahu", ale dobrý už není to, že čím dál víc se rozšiřují bonzáci nelegálního obsahu. Akorát nevím, jestli ty bonzáky zavedl Rapid nebo nějaká organizace, která bojuje za čistotu netu. Pokud to zavedl Rapid, tak je pěkná svině, protože takhle si odrazuje své zákazníky, na kterých svůj byznys postavil a snaží se tvářit jako nevinnej před organizacemi stojícími za zamezování nelegálního obsahu. A když chce člověk vědět, kdo smazal odkazy na obsah, kterej se draze shání, tak se Rapid vymlouvá na to, že k tomu maj přístup jen fízlové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebudem sa pytat, ze ktory obsah konkretne sa bonzuje coraz castejsie, ale ja osobne mam prave opacnu skusenost. Poslednu dobu totiz sledujem, ze coraz viac autorsky chraneneho obsahu sa objavuje uz uplne bez zaheslovania RAR archivov, a co je este zaujimavejsie, linky nanho funguju aj po dlhsej dobe od zverejnenia ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz někdo uploadne Avatara a pomenuje ty rary Avatar1,2,3..., tak se pak nemuže asi divit, že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, kdy někoho napadně, aby se zpoplatnil každej staženej kb, kterej do počítače projde. Každý počítač bude mít zaplombovanej bajtoměr, jednou za rok budou chodit odečítat jako třeba elektriku nebo plyn a 3/4 platby půjde na konto Osy a podobných parazitních šmejdů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takový věci prosímtě vůbec nepouštěj na veřejnost, nebo se toho nějaká trubka z Velkého Obsahu chytne a do roka a do dne se to stane uzákoněnou realitou :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.