Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kompatibilita rychlých DVD médií s pomalými mechanikami a naopak

Kdyby někdo chtěl, aby se to chytilo a pomáhalo, tak v tom nedělá takový bordel. Kdyby se tedy vyhnuly nule a číslovali od 1 tak se to dá pochopit. Ale posunovat čísla u mechanik a u médií? Jak píše autor - chytří pánové - a myslím, že to bude spíš to plácnutí a možná ani ne do vody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A s tím DVD-RAM je to taky trochu smutné. 6x na dnešních mechanikách ani ťuk. Holt je to běžná praxe u RW médií, lepší to otevřeně přiznat. Aspoň aby tu už byly ty 5x. Viděl je už někdo prodávat?

Trochu sebekritiky: v předchozím příspěvku mi promiňte chybu v y ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve znaceni je trochu zmatek, ale ono to ve skutecnosti neni potreba takhle datailne studovat, ze stejneho duvodu je tez oznaceni jen dobrovolne, nikoliv nutne. Proste pokud si koupime RW 6x only medium, je proste jasne pochopitelne ze na nej 1x nevypalime. Pokud tam bude napsano 2x-6x, budeme potrebovat mechniku ktera umi alespon 2x a je s podporou class1, a tedy bude v zajmu vyrobce media uvest patricne logo na disku (aby se vyhnul pripadnym reklamacim). Ale ani to nebude nejak nutne, protoze z predeslych zprav vypliva, mechaniku na class1 pujde vylepsit pouhou zmenou firmware (tedy pokud mame RW mechaniku s class0 s podporou RW1x-2x, lze ji FW upgradovat a pridat podporu class1 RW2x. V takovem pripade je jakekoliv oznacovani zbytecne. Posunuti cisel (class1 vs RW2) taky nevadi, tedy pokud se stejne RWx oznaceni bude pouzivat jak na strane medii, tak na strane mechanik (a tedy oznaceni classx bude spise urceno jako technicke oznaceni pro vyrobce).
Mirne horsii je to u DVD-RAM, kde neni jasne zda pujde soucasne class0 5x mechniky vylepsit firmwarem, a pridat podporu class1 6x. Pokud by to tak bylo, je vse naprosto v poradku. Pokud ne, tak holt majitele soucasnych DVD-RAM mechanik se budou muset smirit s tim ze si nemohou kupovat 6x a vice class1 DVD-RAM media (coz ovsem myslim ze nikomu vadit nebude).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: No, podle toho co říkali, tak by prostě DVD-RW médium pouze pro 6x zápis nemělo existovat. Každé médium musí podporovat jednu ze základních rychlostí (tj. u DVD-RW nyní buď 1x, nebo 2x).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si tak myslim ze Ivan je zamestnancem (agentem :) DVD fora podle par poslednich prispevku :))
Kdyby to bylo tak jasne podle tech rychlosti (jo provetsinu lidi pracujicich v oboru JE)pro normalni lidi tak se s tim razenim do trid nikdo nezabejval, ale z osobbnich zkusenosti uz od CD-RW medii vim ze lidem to jasne neni. Lide si v obchode koupi proste RW medium pro svou RW mechaniku!!!! Uz je nic dalsiho nezajima, pak jen to proc to ta mechanika nechce sezrat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to urcite zajimavej napad, ale trosku to pohnojili panove s tim cislovanim class 1 jako 2 a class 2 jako 3, trosku nepochopitelny... a je skoda, ze to je nepoviny, ale spatnej napad to neni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr> ano uvedl jsem to jako priklad, ale na skutecnosti (tedy ze nejake class nejsou podstatne) to nic nemeni.
Vsech DVD-R (tedy drtive vetsiny pouzivanych) medii se to nijak netyka.
u DVD-RW (pokud to jeste nekdo pouziva) budou zrejme k dispozici media typu:
1x-2x (tedy class0), na tyto media vypalime ve vsech mechanikach.
2x-6x (tedy class1), na tyto media vypalime ve vsech mechanikach podporujici class1.
Vzhledem k tomu ze vsechny soucasne mechaniky podporuji class1 (a ty starsi pujdou FW upgradovat) nevidim absolutne zadny problem (tedy ani duvod proc nejake class ci RWx pouzivat).
Jediny problem mozna nastane u DVD-RAM (ale to je zase jeste budoucnost).

dex>ano jsem majitelem dvd-fora, a obcas pracuji jako agent CIA ...
btw vis dvd-forum je standarizacni organizace, jejim ukolem je vse detailne proverovat, testovat, dokumentovat, tridit, standarizovat, atd. To ovsem neznamena ze by to mel delat bezny uzivatel, ktere ho se nejake tridy nijak netykaji.

Bigwolf> no ono se tu musi chapat tak ze oznaceni classx je urceno pro normy, technicke specifikace, atp. tedy s tim s cim bezny uzivatel neprije do styku (krom obcas matouciho clanku na cdr.cz ;). Naopak oznaceni RWx je to co by mohlo byt bezne pouzivane (na mediich i mechanikach). Navic jak jiz jsem uvedl neni se tim potreba vubec zabyvat, uzivatel nejake class ci RWx nepotrebuje vubec rozlisovat (podobne jako u DVD+, kde zrejme maji/meli/budou_mit stejne problemy, ale neni duvod proc s tim zatezovat uzivatele).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super označení. :-))))) Jako když ve škole řeknu, že 3 + 3 je 7. Ale je fakt, že to neni ani potřeba......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ivan: No, nemám čas na takovéhle nesmyslné debaty, jen tě upozorním na jednu malou technickou připomínku: DVD-RW média, co zvládají zápis 1x a 2x jsou Class0&1, nikoliv pouze 0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr> DVD-RW 1x-2x jsou class0, a jde na ne zapisovat v mechanikach s class0 i class1 (tedy odtud class0&1). Samozdrejme lze to chapat i jinak, ovsem se stejnym vysledkem (proste na 1-2x RW media zapiseme na jakekoliv RW mechanice, a na jine RW media (napr. 2x-6x) v temer kazde RW mechanice).
BTW taky nemam moc cas diskutovat nad naprosto zbytecnou veci, resp. nechapu proc tenhle clanek tu vubec je ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Alan-: ja jsem nedavno koupil 5ks Verbatim DVD-RAM 5x s povrchovou upravou "hard coated" (nebo tak nejak) v Diskusu v Bratislave. Stalo to neco pres 600SKK. Mivaji je celkem casto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.