Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec věčnosti nastane za dva roky, Microsoft potvrdil konec podpory Windows 10

No ten obrázek nad článkem není zrovna trefný, W10 mi sedly, od 22H2 konečně neprudí s nějakým dokola reinstalováním..
Jestli za dva roky skončí, tak na soukr PC s nimi ještě alespoň další tři roky zůstanu.
Už jen proto, že mám docela drahou zvukovku, která kupodivu na W11 nefunguje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nevidis tu hysteriu v ociach tej zeny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už od ohlášení toho že budou jen aktualizovat Windows 10 tvrdil, že to nedává smysl. A jestli vydají Windows 12 s tou číslicí, budu to tvrdit i nadále.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to logické, dokud budou Windows s číslovkou, musí se časem číslovka zvýšit, aby byly nové "lepší" Windows s vyšší číslovkou. Právě současný šéf Nadella rozhodl o číslovce 11, tudíž na 99% strategii měnit nebude, podkopával by sám sebe, a přijde s číslovkou 12. Musel by přijít někdo jiný, kdo by strategii firmy změnil na Windows bez číslovky.
Současná strategie ale funguje, tak proč ji měnit.
Pro nás příznivce PC her nakonec stále platí, že Windows jsou jedinou smysluplnou možností. Jak z pohledu vývoje her - probíhá ve většině případů na Windows a až následně se portují na linux nebo se neportují vůbec a musíte použít neoficiální windows knihovny (WINE - Proton), tak z pohledu počítačového hardware. Minimálně nejrozšířenější grafiky od NVidia jsou prvotně na Windows.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"naléhá na uživatele, aby přešli na operační systém Windows 11. Ten však příliš populární není, mimo jiné z důvodu centrované nabíkdy Start"

To nie je pravda. Tlačítko Štart v strede lišty je len kozmetická vada a okrem toho sa to dá v nastaveniach zmeniť. Hlavným dôvodom je nekompatibilita so starším HW. Pre tisícky používateľov W10 by to znamenalo výmenu notebooku. alebo PC. A najsmutnejšie je že to MS spravil umelo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To není ani tak smutný, jako prostě dlouhodobá politika MS. Za mě je to naopak dobře - snad to víc lidem otevře oči okolo přístupu MS a potřeby otevřeného SW včetně OS...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě že tohle je proti dřívější politice MS. Wokna šlo vždy rozchodit na čemkoliv, co je nějak dokázalo nabootovat. Omezení se nikdy moc nekonala, v podstatě se jen zahodily nejstarší platformy. Až Windows 11 nastavily podmínky, které nesplňovaly ani některé PC vydané v té samé době - TPM2 do té doby nikdo nevyžadoval. I podmínky ohledně CPU jsou nesmyslné a nejsou dané instrukční sadou. Jestliže Windows11 spustím na C2D, tak je nesmysl, aby oficiálně nechodily ani na Skylaku nebo prvním Ryzenu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co si pamatuju tak s tím začaly už w10..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony už Osmičky měly přísnější nároky na rozšíření instrukční sady. Desítky zase neměly oficiální podporu Sandy Bridge a starších, byť to teda reálný problém nebyl.

Ale uznávám, že tvrdý požadavek na TPM2 je věc u MS do té doby doposud nevídaná...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ta nepodpora Sandy Bridge se týkala grafiky, na kterou se Intel (tradičně) vybodl. Ano, nároky na instrukční sadu se zvyšují, což se dělo vždy, ale ty instrukce pak byly používány. Současný požadavek, kdy Win11 běží na C2D, ale vyžadují oficiálně 8 generaci, není normální a s instrukční sadou vůbec nesouvisí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U m$ nic neobvyklého.
MS C compiler blahé paměti vyžadoval pro svůj běh 80386.
Ovšem výsledný kód byl schopen produkovat jen do úrovně 80286.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> …snad to víc lidem otevře oči okolo přístupu MS a potřeby otevřeného SW včetně OS

Toho se bojím úplně stejně, jakože televize přestane být za mého života v očích průměrného občana nejdůvěryhodnějším masmédiem. Tedy vůbec nemám strach, že by to nastalo. Dlužno dodat, že bohužel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké je důvěryhodnější masmédium? Na internetu najdeš asi víc dezinfa než v televizi, tam v nějaké míře mají filtr na úplné hovadiny. Obávám se, že v tomto ohledu nemůžeš srovnávat způsob šíření informací ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale i nekompatibilita se starším hardwarem je jen kosmetická. Požadavek na TPM2.0 lze rešit upravenou instalačkou. Následně již to v systému MS neřeší.
Sám mám Windows 11 na Skylaku, který oficiálně podporován není. Je to jen testovací PC, ale Windows 11 jsem ozkoušel a víceméně mezi ním a Windows 10 není podstatný rozdíl. Na svých dvouch herních PC zůstávám do konce roku 2025 na Windows 10 a posléze v klidu provedu upgrade na Windows 11.

Můžu ale prozradit jedno důležité zlepšení, které MS ve Windows 11 přidal a tím je podstatné vylepšení notepadu. Podporuje to i záložky. Sice všichni už používáme PsPad nebo Notepad++, ale kdyby ještě někdo microsoftí notepad používal, tak ve Windows 11 je lepší a slibuje do budoucna další vylepšení. Aspoň vidíte že rčení i po stovkách let stále platí: "přijít s křížkem po funuse". :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže nikdo negarantuje, že tenhle fix nepřestane po nějaké době fungovat, že kvůli tomu nepřestanou chodit updaty, nebo že nějaký update nerozdrbe takhle fixnutý systém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně Microsoft garance nedává a často si lidé kupují OEM verze, na kterých MS přehazuje garanci na výrobce PC. Nějaké garance mají jen ve firemním prostředí, kde se zároveň předpokládá, že se ten hardware tak jako tak vymění za novější - podporovaný.
Ikdyž co pracuju, tak tam je ještě spousta Skylake a Haswellů a IT oddělení na to normálně rve ty upravené instalačky Windows 11. Úsměvné, na druhou stranu lze předpokládat, že případný rozdrbávací update někdo zase fixne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže právě tohle mě děsí - že bych musel u systému řešit, jestli mám / nemám updatovat a doufat, že to patchne komunita.

Synovci jsem takhle na nějakých 13 let starý ThinkPad házel Fedoru Linux. Instalace proběhla úplně v pohodě, samo si to stáhlo ovladače i pro prastarou dGPU AMD (a dokonce i čtečku otisku prstu) a normálně out-of-the-box se na tom dalo i hrát (samozřejmě co to rozjelo). Na nejnovějších Win bych musel přinejmenším řešit tenhle patch a dost možná se drbat i s ovladačema. Celkem mě tak překvapilo, že v některých aspektech je Linux už teď na starším HW víc user-friendly a přímočarý, než Win.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to spis o nahode. Neni to pravidlo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nepopírám, však taky jeden notebook není zrovna statisticky významný vzorek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně to není tak dávno, vlastně právě se jednalo o to, jestli časem chci přejit z Windows 10 na Windows 11 nebo na linux, kdy jsem provedl poctivé otestování a výsledkem bylo, že zůstávám na Windows. Stejně jako má linux spoustu dobrých stránek, tak má i špatné a roztříštěnost vývoje mu myslím nedovoluje zaútočit na herní sestavy.
Pro populární "mainstreamové" hraní nejnovějších PC her je za mě jednoznačně lepší Windows.

Kdybychom ale od her odhlédli, tak obecně s linuxem žádný problém nemám a systém jako takový funguje stabilně, dá se vybrat spousta grafických prostředí, upravit si to pro dobrou efektivitu, prostě obecně je to hodně dobré.

Brzdou pro linux je stále jak hardware, tak software. Jsou prostě situace, kdy výrobce jednoho nebo druhého podporuje jen Windows. Pokud je to něco, co ještě nemáš nebo nepotřebuješ k práci, můžeš se podle toho zařídit, v opačném případě moc na výběr nemáš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze to moc rozpitvavas a tropis kopec brainfartov na uplne zbytocnu temu.

Ty proste chces pouzivat Windows, tak si si to takto racionalizoval. A vymyslel k tomu kopec kydov, aby si tu tvoju potrebu legitimizoval.

Ked si vezmes hardware, ktory potrebuje radovo cca 95% pouzivatelov, dojdes k tomu, ze to vsetko na Linuxe proste funguje. Grafiky? check. Zvukovky take, alebo onake? check. velkokapacitne ulozistia pripojene cez to alebo ono rozhranie? check. Ovladacie periferie (klavesnice, mysi, controllery, joysticky)? check. Webkamery? check. Fotaky? check. Portova vybava? check

Samozrejme, najdes to alebo ono zariadenie specifickeho vyrobcu, ktore sa pouziva na nejaky hodne specificky ucel, ktore bud nema driver, alebo nema software. A bude takych zariadeni tri prdele. Je to ale problem? Pre toho, kto chce pouzivat to konkretne zariadenie (zvysne 2% ludi) ano. Pre zvysok je to jedno, pretoze mozno o tom zariadeni ani nepoculi a nemaju sajn, ze existuje.

Mame rok 2023. Hardware, ktory je pod Linuxom echtes nefunkcny budes skor hladat, nez by si nanho len tak narazil. Tento argument mohol platit tak pred 10timi rokmi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To se mýlíš, ona je takového hardware furt kopa. Ikdyž pomineme různá specializovaná zařízení, se kterýma já třeba mám možnost pracovat, tak i nejrůznější běžné věci jako třeba studiové propojení foťáku na PC má ovladač foťáku jen pro Windows. Ano, dá se to obejít, ale výrobce podporuje jen Windows. Když jsme u toho, tak zrovna ty klávesnice včetně Logitechu, jistě jde na tom psát, ale na RGB podsvícení je ovladač jen pro Windows. Občas to některý linuxový fanda dokáže naprogramovat i pro linux, ale už jsou tam nějaká omezení, třeba zatímco v ofiko softu můžeš mít na každé klávese jiné podsvícení, na linuxovém ovladači lze měnit podsvícení jen pro všechny klávesy najednou. A zase namítneš, že o nic nejde, blbý podsvícení, ale prostě výrobce hardwaru linux oficiálně nepodporuje.

Není pravda, že tu chci za každou cenu legitimizovat používání Windows, naopak mimo herní oblast nemám problém s linuxem, jen lidem říkám, než to začnete reinstalovat na linux, zjistětě si, co všechno vám tam poběží a co ne, ať vás to potom nepřekvapí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak záleží. Já s Protonem normálně žiju na Steam Decku a ani na tom prastarém ThinkPadu problém neměl.

Jinak jasně, komu vyhovuje Win, nechť na něm setrvá, já jsem ten poslední, kdo by mu to vymlouval. Byť osobně zrovna moje workflow líp jedou na Linuxu / Macu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejenom instalace. Odešel mi starší počítač s kubuntu (phenom II ), tak nezbylo než pořídit nová "střeva". Jaké bylo moje překvapení když, na rozdíl od windows, to kubuntu normálně naběhlo a is ovladači p o výměně desky procesoru i grafiky za ryzen 3 4xxx!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U Windows to není jiné, také to po výměně hardware normálně naběhne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebo aj nie :) Nabehne to s nejakym nudzovym VESA grafickym driverom, chabou, alebo ziadnou akceleraciou grafiky, bez wifi, bez sietovky a s polo-nefunkcnou podporou USB. Cisty Windows 98 experience.

Stahoval som takto Win 10 z virtualu na realny hardware predminuly rok. V podstate to iste ako keby som ho stahoval z jednej dosky na druhu a presne toto sa mi stalo. A to som nemal nijako super novy hardware. Obstarozny az archaicky Radeon, B550, Ryzen a prekliate intelacke sietovky. Asi jedine zariadenie, co to ako-tak rozchodilo bol ten asi 10 rocny Radeon. Siet ani wifi nechodili (to ma zas tak moc neprekvapovalo). Ale z nejakeho titulu nechodil ani mass storage na USB (to ma prekvapilo dost).

Takze drivery som tym Widliam injektoval z Linuxu priamo na disk.

Pre porovnanie; tie Widle koexistuju ako druhy system s Linuxom. Ten som do toho pocitaca vykopol z obstarozneho Macbooku z roku 2008. Nabehlo vsetko pri prvom boote bez potreby cokolvek riesit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Wonka na tom po výměně hw nenaběhly. A na mini pc na intelu taky ne, byl nutný čistý reinstal...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já koupil z druhé ruky Deskmini X300 a vyměnil procesor Ryzen 5 5600G na o generaci starší Ryzen 5 4600G. 5600G skončilo v mém stolním PC. Od prodejce tam byla úplně čistá instalace W10 a i přes výměnu CPU (APU) a přidání WiFi karty je systém aktivovaný. Byl to experiment, nevěděli jsme zda aktivace Windows bude stále fuknční. Počítal jsem s instalaci Linuxu Mint no a když vidím, co na tom dcera provozuje, tak se obávám, že s Mintem by si bez mé pomoci neškrtla, pokud by to vůbec šlo ... :-) Bylo to příjemné překvapení. Jsem zvědavý jak to bude fungovat do budoucna ... V podstatě jsme s Windows odkázaní na to, že původní majitel tento systém na koupených Windows provozoval a detekce to bere jako stále stejný počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda že tohle se ti může v ojedinělém případu stát i s legit updatem. U "fixnuté" instalace Windows 11 bez TPM2.0 v podstatě sedíte na bombě co tiká, ale nevíte kdy bouchne a jestli se té hlavice Holly už dávno nezbavila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde len o polohu ponuky Štart, ale donedávna chýbala aj ponuka na Správcu úloh v submenu dolnej lišty a submenu súboru je tiež iné. Plus samotná prostredie/ponuka Štart je iné. Mne vyhovuje zoznam položiek pod sebou a vedľa diaždice rôznej veľkosti. 8 rokov som si zvykal na ponuku Štart vo Win XP, 9 rokov (W10 mám od 10/2014) si zvykám na nejaké rozloženie ponuky Štart a teraz bude zase zmena možno zase len kým o 1-3 roky nepríde W12? A to submenu mi tiež nevyhovuje. Nekompatibilita je ako dôvod blbosť. Keby to tak bolo, všetci na podporovanom HW by mali W11. Nemajú. Osobne limit na Zen+ a Coffee lake nevidím veľmi čierne, lebo Kaby lake bude mať v čase ukončenia podpory 8 rokov a ak používateľ bude W10 používať ešte 2 roky po IMHO bez akýchkoľvek obmedzí, tak kto nemá i7-7700K@5,5 GHz, tak po 10 rokoch to už bude viac multimediálny PC, nie herný a na to môže o 3 roky íst Linux. Zen môže nahradiť Zenon+, 2, alebo Zenom 3. Samoz. nebolo by zlé obmedzenia W11 posunúť na W12.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu

Normálně to funguje, jak ve Windows 10, tak ve Windows 11. Nebudu si na nějaké pytlíkoviny Microsoftu zvykat, když existuje náhrada.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn spousta lidi ani trosku neresila vendor-lock in a ted sklizi ovoce, jop je to trochu problem obecni pastviny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mozu riesit teraz(po konci podory W10). Prejst na iny OS na PC nevidim ako velky problem. Problem je, ze vela beznych ludi nic ine ako Windows nepozna. Inac tato situacia tu nieje po prvy a asi ani posledny krat.

Bezny clovek neriesi vendor lock-in. Ak by riesil, tak kopec veci nepouziva, lebo by sa mu nevedel vyhnut.
Vendor lock-in je viac problem firiem ako beznych ludi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už zase zpětně datovaný článek? Že se nestydíte. Člověk se těší na půlnoční čtení a ještě ve dvě ráno nic. A pak tu najde tohle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes to majú nejaké divné. Ráno okolo 8:00 bolo poradie článkov podľa času (od najnovších):
1. MeteorLake AI
2. Acer 4090
3. Windows 10

Teraz je poradie:
1. Acer 4090
2. MeteorLake AI
3. Windows 10

Okolo 7:00 neboli žiadne nové články. Tak som rozmýšľal, či nemáte u vás v ČR nejaký štátny sviatok (cez sviatky diit nezvykne publikovať články).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Meli by zpetne udelat a revydat Windows 7 se Service Pack 3 v podobe Windows Generation se klasickym Start Menu, moznosti zcela odepsat Metro/dualni debilni panel(proste vse duo/duplicitni) jak v jejich instalaci(ISO) tak i po ni, s naprosto klasickyma farbama, s api DirectX 12.2/Ultimate plus s tim co si nastavim to mi i zustane, kompatibilita od Core 2 Duo/FX AMD procesoru po nejnovejsi(rovnez hw jako takovy cili zvukovy, sitovky, externi radice, atd.), takovou instalaci aby zabirala maximalne 15GB prostoru na disku, ps- s moznosti Windows Update jednoduse zcela vypnout, lidi by jim ruce utrhali...

OS ma byt jednoduchy, tenky a privetivy, to co produkujou cikani dnes je sračka na blití!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kupředu hleď, ni krok zpět! :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupředu krok, dozadu jen dva!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"proste vse duo/duplicitni", "kompatibilita od Core 2 Duo/FX AMD procesoru po nejnovejsi" ... A pak pitomec (a rasista) napíše "OS ma byt jednoduchy, tenky a privetivy" :-D :-D :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

staci pridat do win 7 (popripade aj Win XP) legacy update.
Kvoli US Army sa stale opatchovavaju aj XP SP2 a SP3 az do 2030
https://www.youtube.com/watch?v=5faA4ph4Fo8

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nestačí. Jednak tyhle extra updaty tam nejsou a hlavně třeba pod XP už nedostaneš aktuální prohlížeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máme za to, že jsme chtěli "never combine" ikony / okna na liště. Teď to tam (prý) už je, ale že zároveň s tím zaříznou desítky jsem teda nečekal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo to me sokovalo ze tam tak zasadni vec nebyla. Sleduju kvuli tomu jak se vec vyviji a ano, asi uz to tam dali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně teda šokovalo, že to tam do těch jedenáctek přidali :). A upřímně: doteď jsem o tom nevěděl. Zkoušel jsem si už i u desítek zvykat na to, že tahle funkce prostě nikdy už nebude, a ejhle ... Ind se slitoval. Pro mě šokující.
Takže díky, vracím to zpět do použitelného stavu :). Ještě bych uvítal možnost přesunout taskbar na levou stranu monitoru a svět by byl zase o něco krásnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win 11 by nikdy neexistovaly, kdyby Intel neprodukoval ty svoje sračkojádra a neplatil všimné Indii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win10 LTSC konci po 2030 takze ja pockam az na Win12 LTSC :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je bereš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ISO si sezenes officielni a aktivace je taky "officialni" :D
https://github.com/massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
paradox ze github je ted MSka ale tohle tam nechavaji :D kdo chce kam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, aktivace se řeší v powershellu příkazem irm https://massgrave.dev/get | iex
:)
(autor má v záloze krom githubu taky bitbucket, ale faktem je, že MS to zřejmě netrápí, pro něj i takhle řešené Windows jsou pořád Windows u uživatele - však již nějaký čas platí, že produktem je uživatel).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to jeste kastruji timto
https://github.com/DavidXanatos/priv10
rozhodne produktem byt nehodlam :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna, když už jsem se pomalu rozhodoval, že přejdu z Windows 7 na Desítky. Tak zase nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím zůstávám na W7. Použitelný nástupce se ještě neobjevil. Do W12 nevkládám žádné naděje pokud to půjde stejným směrem jako W10->W11, tj. odstraňováním základních funkcí a rozbíjením těch zbylých za účelem "inovace za každou cenu".

Jediné mínus W7 je postupné odstraňování podpory nového softwaru. Například Lightroom Classic a Photoshop se už odmítají aktualizovat na nejnovější verze. Nemám přehled jaké nové Win32 API přinesly W10, že by na nich Adobe musel záviset, ale spíš bych řekl, že se jim to už nechce testovat na W7, tak je prostě zakázali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel naposledy na nově nainstalovaném w7, který jsem nechal zapnutý přes noc, byl druhý den nainstalovaný .t800 a zakryptovaná data (naštěstí tam ještě nic nebylo). Podotýkám že heslo nebylo triviální. Takže tomu už nevěřím :0( A další problém je že některé nové aplikace v tom neumí využít všechna vlákna pro výpočet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediny kto kedy mal nejake protichodne tvrdenia o windows 10 su novinari. MS nikdy netvrdil, ze s Windowsom 10 na vecne casy a nikdy inak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vážně já si celkem pamatuji tvrzení že w10 budou ty poslední windows které se do budoucna jen budou upgradovat....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, ze to je blbost, ktoru stvoril jeden novinar, ktory nepochopil vyvojara. Vyvojar mu povedal, ze robi na poslednej verzii windows a novinar to pochopil tak, ze uz dalsia verzia windows nebude (aj ked je pravda, ze ten vyvojar to povedal tak trochu dvojzmyselne). Kazdopadne MS ako firma nikdy nevydala vyhlasenie, ze po windows 10 uz nebude dalsia verzia. A kazdy novinar, ktory by si najprv overil tie blbosti co pise, by to zistil do par minut. Len proste sa to po internete zacalo sirit ako lavina a pravda samozrejme nikoho nezaujimala.

Ta veta v originaly znela “Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10.” Co sa teda pochopit tak, ze je to posledna verzia z pohladu, ze dalsia nebude alebo posledna verzia z pohladu, ze zatial dalsia nie je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký důkaz tohoto tvrzení?
Já naopak narazil na opakované informace, a z několika zdrojů, už z dob uvedení a opakovaně dlouho poté, že uvedená verze bude nejen poslední právě uvedenou ale i podlední werzí jako takovou a nadále se bude jen upgradovat... Tohle mi n aopak přijde jako dodatečná snaha to zahrát do autu ze strany MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem ako ti mam dolozit nieco, co MS nikdy nepovedal :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi snadno. Pokud by to byla pravda pak by to, jako pro něj velmi zavádějící informaci, nepochybně velmi rychle dementoval....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.